Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Dzień dobry,
    znowu piękne słońce, ja na szczescie w większości pracuje w domu, to wiele ułatwia.
    Wczoraj przyszła do mnie zamówiona piłka rehabilitacyjna. Strzał w 10!. Kilka lekkich ćwiczeń no i przede wszystkim to całiem wygodne krzesło:) Teraz tylko czekam na efekt - zatrzymanie tych bólów pleców.

Dobrego dnia!

co do tego wygodnego krzesla to sie zgadzam, mnie najlepiej siedzi sie na tej pilce ;-)michaela, tylko nie skacz na iej za bardzo :-)

michaela lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżenie plackiem nie, ale nóżki jak najbardziej. Aczkolwiek ja chyba wolę iść pospacerować pozałatwiać. Jezu Rubi a też wyglądam jak córka młynarza.
    Ja mocno się nie opalam tzn ja na oliwkę;) No Ale w tym roku cza sobie odpuścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 09:11

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Potwierdzam wcześniejsze opinie dziewczyn nt krzywej cukrowej.
    Słodkie, bo słodkie ale da się wypić bez problemu - miałam ze sobą cytrynkę i nawet nie skorzystałam z niej. Co mi się tylko nie spodobało to, że przez dwie godziny nie mogłam nic pić (o jedzeniu to wiedziałam i to logiczne, ale żeby mi wody zabraniali?) - a przy 32 stopniach temperatury powietrza nie był to najprzyjemniejszy czas... Ale już z głowy na szczęście:) A i przy okazji ludzie w przychodni mieli niezły ubaw z mojego brzucha przy okazji jak się młody cukrem naćpał i zaczął sobie skakać z całej siły;)

Lilka - ja też przychylam się do zdania dziewczyn - lepsze zwolnienie! Odpoczniesz troszkę, sił nabierzesz i dla dzidziusia będzie lepiej. Po co ryzykować. Nie warto!

Zaraz wrzucę Wam fajny filmik z wczorajszego wieczoru:)

ja czytalam ,ze mozna pic wode po tej krzywej i ja pilam, pielegniarka mowila ,ze mozna.
    moj tez sie zaciagal tym cukrem, zwlaszcza, ze malo jadlam slodkosci przed badaniem.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Ja tez zamówiłam sobie piłkę dla ciężarnych :) kochane a co myslicie o opalaniu w ciąży ?? wybieram się w weekend na działkę i zastanawiam się czy powinnam się wystawiac an słońce czy raczej go unikać.
    raczej unikac :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Welurka, opalanie absolutnie zabronione, a juz przede wszystkim gdy jest taki upal jak zapowiadaja na week.

Mozesz sobie co najwyzej nozki wystawic na sloneczko, a cala reszta w szczegolnosci brzuch i glowa chronione przed sloncem.
    Ja o tej porze roku zawsze juz bylam jak czekoladka, teraz jestem cala blada jak du..a - no zrozumiale, w koncu to ciaza, ten jeden jedyny raz sobie odpuszcze ;)

Rubi ,ja zawsze jestem blada, juz mi nawet ludzie czasem w prezentach kupuja balsamy opalajace ,co uwazam za nietakt :-)
    po prostu lubie byc blada :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika mnie nie pozwolila w laboratorium nic pic ani przed ani w trakcie czekania na drugie pobrania bo ponoc stezenie spadnie i wynik nie bedzie prawdziwy?hmm wiec nie pilam i nie mialam z tym problemu ale nie bylo takich upalow jeszcze ;-)

Welurko co do opalania to tez odradzam ale w najwieksze natezenie slonca w poludnie.zalezy od wydolnosci organizmu ale takie temperatury nie sluza dzieciom starszym i ciezarnym hehe.ja cien i tylko cien no pomeczymy sie z blodosci w tym roku kobitki ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bladosc jest glamore!!haha jak to mowi moja swiatowa kuzynka he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja ruchy poczulam ok 18tyg.jeszcze chwile i poczujesz ;-) tylko spokojnie bo raz moze byc lepiej czuc a raz cisza dwa dni i nie ma co sie stresowac na poczatku ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:16

Lalita2710 lubi tę wiadomość

• welurka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok nie bede ryzykować w takim razie poopalam tylko moje białe jak kiełbasa nogi :P i ręce no i troszkę dekolt wystawię resztę skrzetnie zakryję :) Kobitki ja najwcześniej płeć poznam za miesiąc bo wtedy mam wizyte, dla mnei to straszniiieee długoooo :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój małż jest niemal pewny ze to chłopak a ja obstawiam dziewuszkę :P

vivien lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez blada jestem ale coz przy takiej pogodzie trudno o opalenizne.gp dala mi zwolnienie do 8 lipca narazie napisala list i wyslala jak najszybciej do szpitala.za chwile jade z kol irlandka bedzie mi razniej..

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba pozno poczuje ruchy bo mam tkanke tłuszczową :D

Lilka, wypoczywaj wypoczywaj i jeszcze raz wypoczywaj.
    Ja dzis po pracy jade na misto cos zalatwic, ale od razu potem do domku lezec plackiem, planuje sie dzis wczesniej polozyc spac tak kolo 20 ;) bo ostatnio nie moge sie wyspac :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 10:42

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ten problem Rubi. Moja droga ty pracujesz w NFzie o ile dobrze pamiętam. Powiedz mi , bo mam problem mój mąż ma prace tylko do lipca. I będę nie ubezpieczona... jak to jest w ciąży.

Ja zjadłam warzywka na patelnie na obiadek. A teraz mam pierwszy ciążowy smak:D zjadłabym pączka.... mmm

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka to dobra wiadomosc wypoczywaj sobie a na pewno wszystko bedzie dobrze ;-)

lalita ja to kocham paczki ale chyba mam smaka raczej na sledzia w oleju z ziemniaczkami jutro z racji piatku bede jadla to caly dzien hehe

rubi no ja tez mam tluszczyku hehe ale teraz to jest dopiero czad bo widze jak maly sie przeciaga i brzuch mi rozrywa..raz sa rogi po roznych stronach a raz brzuch szerok i cale plecki wyczuje..no i pewnie Kacperek sobie kolo 2kg wazy :-)

Lalita2710, rubi67 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka i anetta 28 spodziewaja sie synkow??wiecie cos moze na ten temat?? bo chcialam dopisac do listy bo tam sie troszke pozmienialo i robimy ranking chlopcy na dziewczynki hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 11:19

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    co do tego wygodnego krzesla to sie zgadzam, mnie najlepiej siedzi sie na tej pilce ;-)michaela, tylko nie skacz na iej za bardzo :-)
    hihi fakt, troche kusi zeby spróbować, ale póki się powstrzymałam :)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    raczej unikac :-)
    mhm.. w ciązy ma się oprócz tego ze unikac przegrzania, to dość wrazliwa skóre na przebarwienia, podobno trzeba dość wysokich filtrów używać

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No i bladosc jest glamore!!haha jak to mowi moja swiatowa kuzynka he

juz kiedys pisalam tutaj ten tekst haha :-) tez uwazam ,ze bladosc ma cos w sobie

a co do tej krzywej to wypicie lyczka wody az tak bardzo nie zafalszuje wyniku.ja troszke pilam ale cukier mialam w porzadku i na niskim poziomie i na pewno az tyle ten lyk wody nie obnizyl, wiadomo gdyby zblizal sie do granicy normy ,to bym sie zastanowila i powtorzyla ,a tak byl dosc niski wiec raczej ok i az tyle nie spadl od wody

pasia27 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Też mam ten problem Rubi. Moja droga ty pracujesz w NFzie o ile dobrze pamiętam. Powiedz mi , bo mam problem mój mąż ma prace tylko do lipca. I będę nie ubezpieczona... jak to jest w ciąży.

Ja zjadłam warzywka na patelnie na obiadek. A teraz mam pierwszy ciążowy smak:D zjadłabym pączka.... mmm

Lalita, jak sie nie ma pracy, idzie sie do urzedu pracy w celu poszukiwania pracy, ubezpieczaja meza ,a jesli ma zone to pytaja czy ubezpieczyc zone, wiec zawsze jest mozliwosc ubezpieczenia

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ