Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › II trymestr › II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Dzień dobry,
    znowu piękne słońce, ja na szczescie w większości pracuje w domu, to wiele ułatwia.
    Wczoraj przyszła do mnie zamówiona piłka rehabilitacyjna. Strzał w 10!. Kilka lekkich ćwiczeń no i przede wszystkim to całiem wygodne krzesło:) Teraz tylko czekam na efekt - zatrzymanie tych bólów pleców.

Dobrego dnia!

co do tego wygodnego krzesla to sie zgadzam, mnie najlepiej siedzi sie na tej pilce ;-)michaela, tylko nie skacz na iej za bardzo :-)

michaela lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżenie plackiem nie, ale nóżki jak najbardziej. Aczkolwiek ja chyba wolę iść pospacerować pozałatwiać. Jezu Rubi a też wyglądam jak córka młynarza.
    Ja mocno się nie opalam tzn ja na oliwkę;) No Ale w tym roku cza sobie odpuścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 09:11

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Potwierdzam wcześniejsze opinie dziewczyn nt krzywej cukrowej.
    Słodkie, bo słodkie ale da się wypić bez problemu - miałam ze sobą cytrynkę i nawet nie skorzystałam z niej. Co mi się tylko nie spodobało to, że przez dwie godziny nie mogłam nic pić (o jedzeniu to wiedziałam i to logiczne, ale żeby mi wody zabraniali?) - a przy 32 stopniach temperatury powietrza nie był to najprzyjemniejszy czas... Ale już z głowy na szczęście:) A i przy okazji ludzie w przychodni mieli niezły ubaw z mojego brzucha przy okazji jak się młody cukrem naćpał i zaczął sobie skakać z całej siły;)

Lilka - ja też przychylam się do zdania dziewczyn - lepsze zwolnienie! Odpoczniesz troszkę, sił nabierzesz i dla dzidziusia będzie lepiej. Po co ryzykować. Nie warto!

Zaraz wrzucę Wam fajny filmik z wczorajszego wieczoru:)

ja czytalam ,ze mozna pic wode po tej krzywej i ja pilam, pielegniarka mowila ,ze mozna.
    moj tez sie zaciagal tym cukrem, zwlaszcza, ze malo jadlam slodkosci przed badaniem.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Ja tez zamówiłam sobie piłkę dla ciężarnych :) kochane a co myslicie o opalaniu w ciąży ?? wybieram się w weekend na działkę i zastanawiam się czy powinnam się wystawiac an słońce czy raczej go unikać.
    raczej unikac :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Welurka, opalanie absolutnie zabronione, a juz przede wszystkim gdy jest taki upal jak zapowiadaja na week.

Mozesz sobie co najwyzej nozki wystawic na sloneczko, a cala reszta w szczegolnosci brzuch i glowa chronione przed sloncem.
    Ja o tej porze roku zawsze juz bylam jak czekoladka, teraz jestem cala blada jak du..a - no zrozumiale, w koncu to ciaza, ten jeden jedyny raz sobie odpuszcze ;)

Rubi ,ja zawsze jestem blada, juz mi nawet ludzie czasem w prezentach kupuja balsamy opalajace ,co uwazam za nietakt :-)
    po prostu lubie byc blada :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika mnie nie pozwolila w laboratorium nic pic ani przed ani w trakcie czekania na drugie pobrania bo ponoc stezenie spadnie i wynik nie bedzie prawdziwy?hmm wiec nie pilam i nie mialam z tym problemu ale nie bylo takich upalow jeszcze ;-)

Welurko co do opalania to tez odradzam ale w najwieksze natezenie slonca w poludnie.zalezy od wydolnosci organizmu ale takie temperatury nie sluza dzieciom starszym i ciezarnym hehe.ja cien i tylko cien no pomeczymy sie z blodosci w tym roku kobitki ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bladosc jest glamore!!haha jak to mowi moja swiatowa kuzynka he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja ruchy poczulam ok 18tyg.jeszcze chwile i poczujesz ;-) tylko spokojnie bo raz moze byc lepiej czuc a raz cisza dwa dni i nie ma co sie stresowac na poczatku ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:16

Lalita2710 lubi tę wiadomość

• welurka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok nie bede ryzykować w takim razie poopalam tylko moje białe jak kiełbasa nogi :P i ręce no i troszkę dekolt wystawię resztę skrzetnie zakryję :) Kobitki ja najwcześniej płeć poznam za miesiąc bo wtedy mam wizyte, dla mnei to straszniiieee długoooo :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój małż jest niemal pewny ze to chłopak a ja obstawiam dziewuszkę :P

vivien lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez blada jestem ale coz przy takiej pogodzie trudno o opalenizne.gp dala mi zwolnienie do 8 lipca narazie napisala list i wyslala jak najszybciej do szpitala.za chwile jade z kol irlandka bedzie mi razniej..

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba pozno poczuje ruchy bo mam tkanke tłuszczową :D

Lilka, wypoczywaj wypoczywaj i jeszcze raz wypoczywaj.
    Ja dzis po pracy jade na misto cos zalatwic, ale od razu potem do domku lezec plackiem, planuje sie dzis wczesniej polozyc spac tak kolo 20 ;) bo ostatnio nie moge sie wyspac :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 10:42

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ten problem Rubi. Moja droga ty pracujesz w NFzie o ile dobrze pamiętam. Powiedz mi , bo mam problem mój mąż ma prace tylko do lipca. I będę nie ubezpieczona... jak to jest w ciąży.

Ja zjadłam warzywka na patelnie na obiadek. A teraz mam pierwszy ciążowy smak:D zjadłabym pączka.... mmm

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka to dobra wiadomosc wypoczywaj sobie a na pewno wszystko bedzie dobrze ;-)

lalita ja to kocham paczki ale chyba mam smaka raczej na sledzia w oleju z ziemniaczkami jutro z racji piatku bede jadla to caly dzien hehe

rubi no ja tez mam tluszczyku hehe ale teraz to jest dopiero czad bo widze jak maly sie przeciaga i brzuch mi rozrywa..raz sa rogi po roznych stronach a raz brzuch szerok i cale plecki wyczuje..no i pewnie Kacperek sobie kolo 2kg wazy :-)

Lalita2710, rubi67 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka i anetta 28 spodziewaja sie synkow??wiecie cos moze na ten temat?? bo chcialam dopisac do listy bo tam sie troszke pozmienialo i robimy ranking chlopcy na dziewczynki hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 11:19

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    co do tego wygodnego krzesla to sie zgadzam, mnie najlepiej siedzi sie na tej pilce ;-)michaela, tylko nie skacz na iej za bardzo :-)
    hihi fakt, troche kusi zeby spróbować, ale póki się powstrzymałam :)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    raczej unikac :-)
    mhm.. w ciązy ma się oprócz tego ze unikac przegrzania, to dość wrazliwa skóre na przebarwienia, podobno trzeba dość wysokich filtrów używać

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No i bladosc jest glamore!!haha jak to mowi moja swiatowa kuzynka he

juz kiedys pisalam tutaj ten tekst haha :-) tez uwazam ,ze bladosc ma cos w sobie

a co do tej krzywej to wypicie lyczka wody az tak bardzo nie zafalszuje wyniku.ja troszke pilam ale cukier mialam w porzadku i na niskim poziomie i na pewno az tyle ten lyk wody nie obnizyl, wiadomo gdyby zblizal sie do granicy normy ,to bym sie zastanowila i powtorzyla ,a tak byl dosc niski wiec raczej ok i az tyle nie spadl od wody

pasia27 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Też mam ten problem Rubi. Moja droga ty pracujesz w NFzie o ile dobrze pamiętam. Powiedz mi , bo mam problem mój mąż ma prace tylko do lipca. I będę nie ubezpieczona... jak to jest w ciąży.

Ja zjadłam warzywka na patelnie na obiadek. A teraz mam pierwszy ciążowy smak:D zjadłabym pączka.... mmm

Lalita, jak sie nie ma pracy, idzie sie do urzedu pracy w celu poszukiwania pracy, ubezpieczaja meza ,a jesli ma zone to pytaja czy ubezpieczyc zone, wiec zawsze jest mozliwosc ubezpieczenia

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

‹‹ ‹ 106 107 108 109 110 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ