Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, oczywiście sama musisz zdecydować, ale z Twojgo opisu sytuacji i przede wszzytskim Twojej PRACY jak ona wygladą, że ciągle busy, nie masz czasu na nic, nie mozesz usiasc to ja w życiu nie wróciłabym do rpacy ze zwolnienia jesli mialabym plamienia! Ciąża to nie choroba fakt, ale to szczególny stan, fajnie że można pracować w c iąży ale nie każdego praca pozwala na to aby pracować cala ciąże. Twoja praca to jak sama mowisz nie praca dla każdego a co dopiero dla osob w ciąży i to z plamieniami! Pogadaj z mężem i się zastanowcie co zrobić, ja poszłabym na zwolninie, a nadmiar energii zaawsze mmożesz rozładować jakoś inaczej i tak że powiesz STOP kiedy będzieszz zmęczona:)
    Teraz naprawwdę ciężko z zajściem w ciąże albo z jej utrzymaniem, żyjemy w czasach konserwantów, zanieczyszczeń itp itd Trzeba się oszczędzać:P:P

Aha i jeszcze jedno, w PL jakbyś przyszła do szpitala czy ogolnie do do gin i powiedziała, że jestes w ciąży, masz plamienia i boli ci brzuch (twoje objawy) to posadziliby Cie zaraz na odziale do kontroli i jeszcze nazwaliby to ciążą zagrożoną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 20:25

Suzy Lee, Lilka, pasia27, vivien lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny :)
    Dzięki za gratulacje, widzę, że chłopcy tu zdecydowanie górą :)
    staram się czytać to nasze forum regularnie, ale nie nadążam za wszystkimi tematami :) a też fajnie, że tyle tego jest, bo z każdym nowym czegoś się dowiaduje :)

Lilka, ja podzielam zdanie dziewczyn, że powinnaś sobie odpuścić pracę, przynajmniej na razie. Tym bardziej że praca nocna i na stojąco na pewno nie jest dobra. Nie wiem jak tam u Ciebie jest z powrotem do pracy, ale może uda się tak, że pójdziesz na zwolnienie na jakiś miesiąc i zobaczysz co potem. Jak będziesz miała absolutną pewność, że jest wszystko ok to możesz spróbować wrócić. Tylko podejrzewam że im późniejsza ciąża i większy brzuszek tym ciężej Ci będzie...
    Bo z tego co pisałaś to chyba nie ma szans żebyś np nie pracowała w nocy, miała mniej godzin czy jakieś ulgowe traktowanie?
    Wiesz, dla mnie sam fakt że nie możesz usiąść już przemawia na nie... Kurcze, ja czuje się świetnie i chodzę normalnie do pracy (ale takiej za biurkiem), ale jak stoję 30 minut w tramwaju to mnie to męczy, a co dopiero Ty biedna cały czas.

A tak jak piszą Dziewczyny, w domu nie trzeba tylko leżeć (o ile nie ma zaleceń). W każdym razie trzymam kciuki żeby to wszystko się jakoś ułożyło :)

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie częstych USG właśnie ostatnio o to pytałam lekarkę i powiedziała, że nie ma przeciwwskazań. Wiadomo, dla kaprysu nie ma co przesadzać. Ale też z drugiej strony ja czuję spokojniejsza jak widzę swoje dziecko raz na 4-6 tygodni i widzę że wszystko jest w porządku :)

Aha :) Jak do tej pory nie miałam żadnych specjalnych zachcianek ciążowych i takie dziwne mi się wydawało, że nagle na coś może najść taka ochota... i dziś wieczorem właśnie wypiłam prawie litr zimnego mleka :) masakra, zaraz brzuch mi pęknie :)

rubi67 lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś spać nie mogę :( Obudziłam się o 3 i tak leżałam próbując zasnąć i d..a :( A do pracy iść muszę :(

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:16

pasia27, patti lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika- trzymam kciuki!
    Lilka- zgadzam sie z dziewczynami- zdrowie ważniejsze od pracy. Ja powoli zastanawiam się nad rzuceniem roboty bo ze względu na temperatury i masę turystów jest coraz ciężej- po prostu nie mam siły i jak wracam do domu czuję się wypompowana :/

Zazdroszcze Wam wiedzy odnośnie płci dzidziusia ;) Ja jeszcze muszę poczekać. Wizytę mam ok 1.06 ale to chyba wciąż za wcześnie :)

1usaej28ly44zrzp.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam ja też jeszcze płci nie znam choc baaaardzooo bym chciała :) ale dzieco uparciuszek nóżek nie chce rozłożyć :P

karoam lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka, u mnie było podobnie. Maluch wiercił się, obracał podczas usg, ale w taki sposób, żeby nic nie pokazać. Dopiero tydzień temu dowiedziałam się, że chłopak :)

karoam lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika powodzenia!
    Kropka ja tez ostatnio nie moge spac, leze i patrze w sufit a o 7 wstaje do pracy...masakra

Yennefer dzis wlasnie pomyslalam, ze strasznie duzo chlopcow sie rodzi ostatnio i do tego na naszym forum prawie sami chlopcy. Smiesznie bedzie jak mu mamy dziewczynke, bo kazdy przepowiada chlopca i ja z mezem tez czuje,u, ze chlopak rosnie... Wiec moze jutro los znrobi nam psikusa i bedzie jednak dziewczynka:) zobaczymy, ale zaczyna zzerac mnie ciekawosc...

Kropka lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika trzymamy kciuki ;-)napisz wrazenia po slodziutkim eliksirze hehe
    Oj tak ciekawosc co do plci hehe nie moglam sie doczekac chociaz bylam doslownie pewna ze tam rosnie facio.lekarz dosyc wczesnie ok 12-13tyg zobaczyl cos..ze tam dynda a na kolejnych wizytach potwierdzal.no i synciu sie nie wstydzil bo wystawial pupcie do mamusi za kazdym razem i i zdjec klejnotow mam ze 3do albumu rodzinnego dla tatusia he

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Yennefer, anetta gratuluje synkow:) czyzbym zostala ostatnia? Zdaje sie, ze wszystkie juz znacie plec:) naprawde licze, ze moje dziecko sie w piatek ujawni

Stokrotko, jeszcze ja nie znam płci swojej kruszynki ... Dowiem sie dopiero na usg połówkowym ;)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nadal nie czuje ruchów :/ Tak bym juz chciała cokoliwek poczuc, bulgotanie... no cokolwiek.

A co do usg dzieki serdeczne, uspokoilyscie mnie !!! :)

Lilka !!!!! Idz na zwolnienie, tak jak mowisz, nie daj Boze ...nie wybaczysz sobie do konca zycia jako cos sie stanie.. Zdrowie Twoje i maluszka ponad wszystko. Trzymam za was kciuki.

Milego dnia zycze :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    znowu piękne słońce, ja na szczescie w większości pracuje w domu, to wiele ułatwia.
    Wczoraj przyszła do mnie zamówiona piłka rehabilitacyjna. Strzał w 10!. Kilka lekkich ćwiczeń no i przede wszystkim to całiem wygodne krzesło:) Teraz tylko czekam na efekt - zatrzymanie tych bólów pleców.

Dobrego dnia!

patti lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:16

rubi67, patti, vivien, Kropka lubią tę wiadomość

• welurka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zamówiłam sobie piłkę dla ciężarnych :) kochane a co myslicie o opalaniu w ciąży ?? wybieram się w weekend na działkę i zastanawiam się czy powinnam się wystawiac an słońce czy raczej go unikać.

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zjadłam śniadanie położyłam się na wznak. Spokojnie powoli oddychałam i starałam się wsłuchać w ciało. Oczywiście nic z zewnątrz się nie ukazywało. Ale w wewnątrz czułam takie dziwne falowanie:))
    Oczywiście może to wymysł ciała. Ja czekam cierpliwie jeszcze z 3-4 tygodnie.
    Poza tym powiem wam dziewczyny że jak się zginam np siedząc zginam brzuch sięgając po coś na stół czuję dyskomfort w brzuchu... macie też tak

Ja se Welurko siedzę czasem na balkonie ale tak 10-15 min z nogami i rękami resztę ubrane. W domu mam kupioną tylko 15 UV balsam. Ale po 15min jestem po nim czerwona ,oczywiście potem zamienia się to w lekki kolorek. Plamy mi wychodzą ,a po kąpieli znikają. Więc chyba jednak to wpływ preparatu. A nie zmian hormonalnych...

A piłke ma moja teściowa więc pożyczę od niej:)

http://www.volos.com.pl/?dziewczynka-czy-chlopiec-,26 Na tej stronię ciekawa rzecz ,ciekawe czy prawdziwa. Mój bobuś w dniu badań prenatalnych miał 163 uderzenia:P czyżby była to dziewczynka;)) ciekawość co raz większa;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 08:29

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    A ja dzisiaj zjadłam śniadanie położyłam się na wznak. Spokojnie powoli oddychałam i starałam się wsłuchać w ciało. Oczywiście nic z zewnątrz się nie ukazywało. Ale w wewnątrz czułam takie dziwne falowanie:))
    Oczywiście może to wymysł ciała. Ja czekam cierpliwie jeszcze z 3-4 tygodnie.
    Poza tym powiem wam dziewczyny że jak się zginam np siedząc zginam brzuch sięgając po coś na stół czuję dyskomfort w brzuchu... macie też tak

Ja se Welurko siedzę czasem na balkonie ale tak 10-15 min z nogami i rękami resztę ubrane. W domu mam kupioną tylko 15 UV balsam. Ale po 15min jestem po nim czerwona ,oczywiście potem zamienia się to w lekki kolorek. Plamy mi wychodzą ,a po kąpieli znikają. Więc chyba jednak to wpływ preparatu. A nie zmian hormonalnych...

A piłke ma moja teściowa więc pożyczę od niej:)

http://www.volos.com.pl/?dziewczynka-czy-chlopiec-,26 Na tej stronię ciekawa rzecz ,ciekawe czy prawdziwa. Mój bobuś w dniu badań prenatalnych miał 163 uderzenia:P czyżby była to dziewczynka;)) ciekawość co raz większa;)
    Lalita to się raczej nie sprawdzi, bo wiadomo, że dzieciątku bardzo szybko bije serce, z reszta takiej kruszynce, po którymś tygodniu ciąży ponoć tętno już trochę maleje, moje dziecko na prenatalnych miało 154 uderzeń na min i lekarz powiedział, że już może być mniej niż 160, bo po 13 tyg częstotliwość spada....Wiem, że ciekawość jest ogromna kto tam mmieszka w brzuszka i nie rozumiem par, które nie chcą znać płci( to jest moje zdanie, oczywiście każdy może mieć inne).

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Dziewczyny ja sie po prostu boje ze gdyby cos sie stalo to bym sobie nie wybaczyla..tak bardzo chcielismy i staralismy o dziecko i te wszystkie opinie lekarzy o endometriozie i o tym ze czeka nas tylko in vitro..same rozumiecie kazda z Was ma swoja historie i bagaz doswiadczen.
    Suzy dziekuje Ci slicznie przeczytalam tego posta mojemu mezowi i mysle ze jutro pojde do gp po rade i ewentualnie zwolnienie.nie bede ryzykowac zeby sie przekonac czy to dobre czy zle dla nas.
    Zobacze jak sie bede czula tez.
    Patti mieszkamy w Dublinie.

tez mieszkalam ponad rok w Dublinie :-) mieszkalam tez w Anglii w kilku miejscach, no i w Hiszpanii w Barcelonie -to miasto kocham najbardziej:-)
    szalalam troche po swiecie, zaraz po skonczeniu studiow wyjechalam i nie bylo mnie 4 lata.teraz staram sie ustatkowac w Polsce :-)

Lilka, poki co idz na zwolnienie, pozniej zobaczysz ,co dalej

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    No moj tez sie tak jakos uaktywnia po 20, w okolicach 21... potem po północy i nad ranem gdzieś przed 6... no i tak jest, że dziecko zanim nie wyrobi sobie nowego trybu, na początku tak funkcjonuje jak w brzuchu. Zapowiada się podobnie jak z pierwszym synem... Ty padasz na przysłowiowy ryj i idziesz spać a zaraz musisz wstać dać jeść i przewinąć srakę... aaach to nocne wstawanie :P brrr

Suzy, to moj podobnie, przed 6 rano tez juz obudzony:-) pozniej okolo 10 rano, nastepnie spi i o 17 znowu kopie -trzeba bedzie dac rade.

Jak to jest z karmieniem piersia, budzilas dziecko co 2/3 godz ,czy na zadanie, jak z karmieniem w nocy, jesli spi to go budzic czy pozwolic pospac z 4/5 godz, jesli w ogole bedzie chcial spac.czy moze nie jest to dobre dla laktacji?

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka, opalanie absolutnie zabronione, a juz przede wszystkim gdy jest taki upal jak zapowiadaja na week.

Mozesz sobie co najwyzej nozki wystawic na sloneczko, a cala reszta w szczegolnosci brzuch i glowa chronione przed sloncem.
    Ja o tej porze roku zawsze juz bylam jak czekoladka, teraz jestem cala blada jak du..a - no zrozumiale, w koncu to ciaza, ten jeden jedyny raz sobie odpuszcze ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ