II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do tesciowych synowych i bratowych to temat rzeka u mnie hehe
Z bratowa dogadujemy sie swietnie bo dzwonimy do siebie i obgadujemy sobie tesciowa hehe ona mieszka z nim a my wynieslismy sie na szczescie wiec jest o czym pogadac.a maja jest pielegniatka i urodzila 3synow wiec to dopiero jest skarbnica wiedzy madrosci doswiadczenia itp.itd i kiedys wcale mi to nie przeszkadzalo bo nie mam mamy i mialysmy super kontakt ale juz mnie to zaczelo wkurzac w miare poznawania sie z rodzinka.mam o nich wyrobione zdanie.i nic.mnie nie rusza..hehe
A jak zaszlam w ciaze to juz w ogole gledzila i jej powiedzialam ze mam lekarza i tylko jego slucham i swojego rozumu to sie odwalila.. -
Mam nisko polozone lozysko.stad krwawienia i bol.gin nie widzi problemu.zla jestem jak osa bo jic nie wutlumaczyl a w necie pisza ze 3ba sie oszczedzac itp..zapytalam czy stojaca praca nie przeszkafza i on na to ze nie..no kurcze dziewczyny nic juz nie rozumiem.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Mam ochote zaklac siarczyscie..maz uwaza ze przasadzam skoro lekarz pow ze wsio jest ok.o co chodzi z tym lozyskiem? Czy jest to zagrozeniem ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 18:04
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Lilka, Twoja intuicja powinna Ci mowic najlepiej ,co robic
wszystko zalezy od ginekologa.moja ginka ma zdrowe podejscie do ciazy,ale pamietam,ze jak jeszcze planowalam ciaze, to ze wzgledu na wade macicy jaka mam, powiedziala,ze lepiej gdybym w ciazy nie pracowala i ze trzeba odpoczywac, oszczedzac sie -dla mnie odpoczywanie nie kojarzy sie tylko z lezeniem, mozna robic wiele innych rzeczy. Uwazam, ze sam fakt iz nie chodzi sie do pracy ,nie goni za terminami, nie wstaje wczesnie rano, nie widuje wkurzajacych osob, nie stresuje sie ,je sie regularnie bez pospiechu, nie naraza sie na duze skupiska ludzi, gdzie sa choroby, to wszystko jest juz wedlug mnie odpoczynkiem.ja nie pracowalam od poczatku i naprawde czuje sie swietnie do tej pory, duzo sie relaksowalam, macica rozrosla mi sie jak u kobiety bez zadnej wady -nie wiem jakby bylo, gdybym chodzila do pracy, a powiem wam ,ze jestem straszna pedantka i perfekcjonistka i zawsze chce zrobic w pracy jak najlepiej i razcej by mi to na zdrowie nie wyszlo.u mnie jak siada psychika ,to od razu cialo tez nawala.takze Lilka ,przemysl wszystko dobrze. -
Moja bratowa jest w 21 tyg ciazy i ma nisko lozysko. Miala zagrozona ciaze do 14-15 tyg,lezala 3/4 dnia, nie mogla nic robic. Potem bylo ok, zaczela chodzic, powolutku robic jakies domowe obowiazki i w zeszly piatek znowu pojawilo sie krwawienie. Wyladowala w szpitalu, wyszla dopiero w pon. Lekarz mowil, ze nisko polozone lozysko na tym etapie ciazy nie jest wielkim problelem, bo powinno sie podniesc, aczkolwiek trzeba na siebie uwazac i duzo odpoczywac. Mysle, ze sama praca stojaca nie jest problemem, ale stresy i troski zwiazane z praca, moga nim byc. Trudno mi powiedziec co ja bym zrobila na Twoim miejscu... Musisz rozwazyc wszystkie za i przeciw i podjac decyzje. Dalej plamisz czy juz przeszlo?
-
Troche plamie ale brzuch mnie boli jak chodze.czy stoje.wkurza mnie ze lekarz nie zareagowal na te informacje nie zapytal jakie sa te bole zignorowal to zupelnie.
Gdybym mogla pracowac rano tylko nie byloby tak zle.a tu zmiany do polnocy poza tym moja praca jest bardzo stresujaca ogarnac 1000 os dziennie nie nalezy do najlatwiejszych.3ba miec silna psychike zeby tam przetrwac dla przykladu nowe os po jednym dniu uciekaja gdzie pieprz rosnie.miejsce jest bardzo busy i to akurat lubie ale nie teraz kiedy nie moge sobie usiasc bo niema kiedy czy musze pracowac do pozna w nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 18:29
https://www.maluchy.pl/li-70315.png