Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pieknie dzis ;) tesciow mam fajnych :) z siostrami meza tez mamy fajny kontakt..z jedna z nich sie zaprzyjaznilam przed poznaniem Meza..wiec rodzinka najierw mnie poznala jako przyjaciolke A. a pozniej dziewczyne M ;) stare czasy :) 15 lipca minie 13 lat odkad jestesmy para :)

Kolezanka z pracy ( ta ktora jest w ciazy ) napisala ze laski w pracy zrobily sie wredne jesli chodzi o nia i mnie w ciazy..przyklad w sb zwolnilam sie zeby jechac do szpitala a jedna laska z pretensjami poszla do supervisorki czemu ja moge isc wczesniej a ona nie - kiedy ona ma impreze..na szczescie dziewczyny stanely w mojej obronie ze ja pojechalam do szpitala i ze by ta pilnowala swoich spraw..i podobno od tego sie zaczelo..mnie to prawde mowiac nie rusza..ale A wyszla z pracy w polowie zmiany z bekiem..

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Hehehe :)

Dziewczyny, a co sadzicie o usg i wadach rozowjowych, które są właśnie spowodowane wykonywaniem usg...??? Troche poczytalam, nie ma za wiele konkretow, nigdy sie nad tym nie zastanawialm szczerze powiem, nawet przez mysl mi nie przeszlo, ze przez to badanie moge skrzywdzic dziecko, a ta " wariatka " namacila mi w glowie. Chyba przestane z nia rozmawiac ;/

NIE MA UDOWODNIONYCH w żadnym badaniu niegatywnych skutków USG na dziecko. Owszem robienie sobie USG 10 razy w ciągu zdrowej ciąży, kiedy nie jet to konieczne, a jest to naszym kaprysem nie jest wskazane, ponieważ właśnie nikt nie ma pewności, czy to wpływa i jak wpływa na dziecko, ale raczej przyjmuje się, że nic złego dziecku to nie robi. Z pewnością dziecko odczuwa fale, szczególnie wtedy kiedy musimy usłyszeć bicie serca, a nie tylko zobaczyć tętno, to mi gin tłumaczył, ale jak juz mówiłam nie stwierdzono szkody dla dzieci. Przestań rozmawiać z teściową i tyle. Ja ze swoja nie rozmawiam dwa lata już, ale czuję że ona ma ochotę. Wczoraj słyszałam na skypie jak pytała mojego synka kiedy do niej przyjedzie i gdzie jest mama. A jak na złość jade neidługo sama z synkiem do mojej babci, ktora mieszka pare domow dalej od tesciowej i będe musiała tam pójśc i juz mnie skręca na sama myśl.

rubi67 lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusi mnie żeby przy następnym pytaniu szwagierki pójść na ostro i zapytać czy uważa mnie za tak nieodpowiedzialnego gówniarz, że nie wiem co robie... zartobliwie, z uśmiechem, na luzie, kończąc oczywiście - spoko spoko dzięki za troskę wszystko ok. Ale wydaje się na tyle kumata, że mam nadzieje ze załtwi to sprawe raz na zawsze.

Nie no po zastanowieniu, jednak nie bede tak robić:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 10:51

patti lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Polska dziewczyno na kiedy masz termin?moze sie wpiszesz na nasza liste oczekujacych mamusiek;-)

już to zrobiłam własnie przed chwilą:)...ale duzo nas :)byle szczęśliwie do samego końca...:)termin mam na 6 listopada tak samo jak nienormalna...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 19 czerwca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Mam pytanie do was. Czy któraś z was miała może problem ze swędzeniem stóp.
    Nic na nich nie mam ,a swędzącą mnie między dużymi palcami. Szczególnie wieczorem;/ Nie pod stopom ,a z boku;/
    stopy mnie nie swędzą ale cholernie swędzą mnie nadgarstki...:/

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 19 czerwca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Dziewczyny chciałam się tylko pochwalić, że byłam dziś na wizycie i mój lokator pokazał się w całej okazałości :) Znaczy pokazał swoje klejnoty, czyli będzie chłopak :)
    Więc zasilam liczne już grono mam czekających na synka :)
    W sumie tak właśnie przeczuwałam i tak też wszyscy mi przepowiadali, więc nie byłam nawet bardzo zaskoczona :)
    Najważniejsze, że wszystko z nim w porządku i póki co jest tydzień większy niż to wynika z OM. Baaardzo się cieszę :) Za 3 tygodnie jeszcze mam badanie połówkowe, więc będzie widać więcej szczegółów, ale jak na razie maluszek jest okazem zdrowia :)

Lilka, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Tak jak piszą dziewczyny, nogi do góry i odpoczywaj :) Dobrze że idziesz do lekarza, to zawsze będziesz coś więcej wiedziała.
    no to gratuluje chlopczyka...:)

yennefer lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• patti Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a moze jak juz sie orientowalyscie w wielorazowkach, to podajcie prosze jakis link ,jak to wyglada ,gdzie mozna kupic itp.

co do usg, to ja chyba zamkne sie w 8 w ciagu ciazy, tylko ja musialam miec monitorowane ze wzgledu na nietypowy ksztalt macicy ,ale jak sie okazuje rozrosla sie bez problemu :-)
    jak ginekolog bada serduszko ,to doslownie przez 4 sekundy slychac.

moja tesciowa w sumie bardzo sie stara ,zebym ja lubila, zawsze przywozi mi jakies prezenciki ,gdy wraca z wycieczek itp, dzwoni do mnie i pisze mejle.zalezy jej na dobrych relacjach i wie ,ze to by bylo ciezkie dla mojego meza gdybysmy sie nie dogadywaly.wkurza mnie jedynie ,bo ciagle tylko powtarza, ze moze bysmy wyjechali za granice (jakis czas mieszkalismy)ze tam byloby latwiej itp.prawda jest taka ,ze ja chce byc w Polsce i mamy rownie dobre mozliwosci tutaj, co do pracy ,mieszkania. pieniadze to nie wszystko ,a nas i tak stac tutaj na wiele.

michaela, ja z siostrami meza w ogole nie mam nic wspolnego ,bo wszystkie sa swiatowe i rozsypane po Europie :-) ogolnie maz nie ma kontaktu z rodzenstwem dlatego chce zeby moje dziecko mialo kontakt z dziecmi mojego rodzenstwa -fajnie miec czasem kuzynow, odwiedzac sie itp.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choćby i u nas w sklepie mozna kupić, tylko do tanich nie należą, sami zarabiamy na nich niewiele, bo sa drogie juz na poziomie produkcji i hurtowni, za to sa sprawdzone i warto kilka chociaż mieć pomiędzy tymi tańszymi. link jest w mojej stopce.

Byłam na takim spotkaniu z moimi znajomymi z grupy na FB ktora założyłam dla mam 2 lata temu, doswiadczona mama dwojki dzieci na pieluchach wielorazowych przyniosła swoje zestawy i nam wszystko tłumaczyła. Najlepiej sprawdzają się kieszonki i snap in one. wkladów mozna wkladac wiecej niz jeden, przewaznie potrzebne sa dwa a na noc i 3. Zeby uniknac problemow z kupką, sa papierki bibułki jednorazowe, ze tylko zdejmujemy ten papierek z kupą i pielucha przynajmniej nie cuchnie czekając na pranie. Duzo jest napisane na pieluszkarnia.pl też.

na allegro mozna kupic tanie, ale nie kupujcie najtanszych bo to tez okazuje sie moze byc kicz, sztuczny materiał, albo kurczący się, albo nie trzymajace napy itp... mamy sprawdzone firmy jak Close parent, baba+boo, milovia (wyzsza półka). milovia ma piekne wzory.

patti lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    NIE MA UDOWODNIONYCH w żadnym badaniu niegatywnych skutków USG na dziecko. Owszem robienie sobie USG 10 razy w ciągu zdrowej ciąży, kiedy nie jet to konieczne, a jest to naszym kaprysem nie jest wskazane, ponieważ właśnie nikt nie ma pewności, czy to wpływa i jak wpływa na dziecko, ale raczej przyjmuje się, że nic złego dziecku to nie robi. Z pewnością dziecko odczuwa fale, szczególnie wtedy kiedy musimy usłyszeć bicie serca, a nie tylko zobaczyć tętno, to mi gin tłumaczył, ale jak juz mówiłam nie stwierdzono szkody dla dzieci. Przestań rozmawiać z teściową i tyle. Ja ze swoja nie rozmawiam dwa lata już, ale czuję że ona ma ochotę. Wczoraj słyszałam na skypie jak pytała mojego synka kiedy do niej przyjedzie i gdzie jest mama. A jak na złość jade neidługo sama z synkiem do mojej babci, ktora mieszka pare domow dalej od tesciowej i będe musiała tam pójśc i juz mnie skręca na sama myśl.

Na prywatnych wizytach mam USG co 3 tyg robione, jeśli szkzodziłoby to ziecku myślę, że gin by to tym poinformowal:P Lezac w szpitalu na początku ciąży musialam mieć często USG z powodu tych plamień (Sprawdzaali czy serce bije) i Ordynatorka na ginekologii powiedziała jasno, że powinno się 2 dni odstepu zachować pomiędzy USG (przynjamniej we wczesnej ciąży). Nie wydaje mi się żeby jakoś specjalnie źle wpłwało na dziecko wykonywanie np c miesiac. Luz bluz:P

Rubi, Twoja teściowa moze minęła się z powołaniem i powinna zostać lekarzem?:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 13:32

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    U nas tez pieknie dzis ;) tesciow mam fajnych :) z siostrami meza tez mamy fajny kontakt..z jedna z nich sie zaprzyjaznilam przed poznaniem Meza..wiec rodzinka najierw mnie poznala jako przyjaciolke A. a pozniej dziewczyne M ;) stare czasy :) 15 lipca minie 13 lat odkad jestesmy para :)

Kolezanka z pracy ( ta ktora jest w ciazy ) napisala ze laski w pracy zrobily sie wredne jesli chodzi o nia i mnie w ciazy..przyklad w sb zwolnilam sie zeby jechac do szpitala a jedna laska z pretensjami poszla do supervisorki czemu ja moge isc wczesniej a ona nie - kiedy ona ma impreze..na szczescie dziewczyny stanely w mojej obronie ze ja pojechalam do szpitala i ze by ta pilnowala swoich spraw..i podobno od tego sie zaczelo..mnie to prawde mowiac nie rusza..ale A wyszla z pracy w polowie zmiany z bekiem..

Eh niestety przzewżnie tak jst w pacy gdzie pracuje dużo kobiet;/ zazdrość, plotki... ale olej to i z uśmiechem rób swoje:P to chyba działa jeszcze gorzej na nie:P

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    dziewczyny, a moze jak juz sie orientowalyscie w wielorazowkach, to podajcie prosze jakis link ,jak to wyglada ,gdzie mozna kupic itp.

co do usg, to ja chyba zamkne sie w 8 w ciagu ciazy, tylko ja musialam miec monitorowane ze wzgledu na nietypowy ksztalt macicy ,ale jak sie okazuje rozrosla sie bez problemu :-)
    jak ginekolog bada serduszko ,to doslownie przez 4 sekundy slychac.

moja tesciowa w sumie bardzo sie stara ,zebym ja lubila, zawsze przywozi mi jakies prezenciki ,gdy wraca z wycieczek itp, dzwoni do mnie i pisze mejle.zalezy jej na dobrych relacjach i wie ,ze to by bylo ciezkie dla mojego meza gdybysmy sie nie dogadywaly.wkurza mnie jedynie ,bo ciagle tylko powtarza, ze moze bysmy wyjechali za granice (jakis czas mieszkalismy)ze tam byloby latwiej itp.prawda jest taka ,ze ja chce byc w Polsce i mamy rownie dobre mozliwosci tutaj, co do pracy ,mieszkania. pieniadze to nie wszystko ,a nas i tak stac tutaj na wiele.

michaela, ja z siostrami meza w ogole nie mam nic wspolnego ,bo wszystkie sa swiatowe i rozsypane po Europie :-) ogolnie maz nie ma kontaktu z rodzenstwem dlatego chce zeby moje dziecko mialo kontakt z dziecmi mojego rodzenstwa -fajnie miec czasem kuzynow, odwiedzac sie itp.

Patti to super, ja mam dobre relacje ze szwagierką, bo zależy mi na tym, żeby mieć dobre relacje z rodziną swoją i męża, no ale niestety jeśli chodzi o dzieci staram sie przełknąć to poddawanie ocenom, podchodzić do tego lekko, obracać w żart, chociaż w środku, po powrocie do domu często trafia mnie szlag... ale nie na tyle zeby robić wojnę w rodzinie:))

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    choćby i u nas w sklepie mozna kupić, tylko do tanich nie należą, sami zarabiamy na nich niewiele, bo sa drogie juz na poziomie produkcji i hurtowni, za to sa sprawdzone i warto kilka chociaż mieć pomiędzy tymi tańszymi. link jest w mojej stopce.

Byłam na takim spotkaniu z moimi znajomymi z grupy na FB ktora założyłam dla mam 2 lata temu, doswiadczona mama dwojki dzieci na pieluchach wielorazowych przyniosła swoje zestawy i nam wszystko tłumaczyła. Najlepiej sprawdzają się kieszonki i snap in one. wkladów mozna wkladac wiecej niz jeden, przewaznie potrzebne sa dwa a na noc i 3. Zeby uniknac problemow z kupką, sa papierki bibułki jednorazowe, ze tylko zdejmujemy ten papierek z kupą i pielucha przynajmniej nie cuchnie czekając na pranie. Duzo jest napisane na pieluszkarnia.pl też.

na allegro mozna kupic tanie, ale nie kupujcie najtanszych bo to tez okazuje sie moze byc kicz, sztuczny materiał, albo kurczący się, albo nie trzymajace napy itp... mamy sprawdzone firmy jak Close parent, baba+boo, milovia (wyzsza półka). milovia ma piekne wzory.

Ja moge dodać linki:
    http://allegro.pl/pieluszki-wielorazowe-bambams-2w1-kieszonka-wkla-i3264904256.html
    http://www.youtube.com/watch?v=4DA2UVZQu_0
    http://dziecisawazne.pl/naturalna-higiena-niemowlat-nie-jest-to-proste-ale-sie-oplaca/
    http://www.bezpieluch.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=3

Suzy Lee zerkniesz na ten link z allegro? Jak myślisz godni zaufania?

patti lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok szykuje sie powoli do wizyty 3 majcie kciuki!!!!!!

pasia27 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yennefer gratuluje chlopca! :) :)

yennefer lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O moj Boze, to ja w takim razie straszna matka jestem, bo juz mialam 5 x usg i jeszcze mnie czeka ok 6 :O
    Ja wrecz 'uwielbiam' chodzace 'swiete rady' - my stracilismy dziecko w 34 tc (wogole nie wiadomo dlaczego) to juz na poczatku tej ciazy uslyszalam od siostry mojego S, ze 'masz isc na chorobowe od 30tc, bo chyba nie chcesz, zeby to sie znowu stalo?!' (ma synka - czyli jedna ciaza + wszystko-wiedzaca) a ja w pracy zostane do min 36tc... Albo mam sie nie schylac (po jakas rzecz na podlodze, bo jak ja tak moge?!) jak powiedzialam, ze mam lozysko na przedniej scianie i polozna powiedziala, ze pewnie dlatego jeszcze nie czuje ruchów (16tc) to zaczela mi truc, ze musze odpoczywac i lezec z nogami u góry, bo lozysko jest z przodu! Jak ostatnio cos malowalismy w domu, to zaczela sie czepiac mojego S, ze mi pozwala w domu przebywac (farba NIE smierdzaca - bardziej przeszkadza mi jak maluje paznokcie niz jej zapach) a mama S choc mieszka w innym kraju, caly czas mowi, ze mam KOMPLETNIE NIC nie robic - nawet butów na malutkiej koturnie (ja nigdy nie chodze na wysokich koturnach/obcasach) nie moge ubierac, bo ciaza....

Juz sie nauczylam odpowiadac na takie rzeczy, i troche je ignorowac, ale ile mozna :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 14:51

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • patti Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:

dzieki Suzy, poczytam ,odwiedze linki:-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow kobitki ile tematow a ja sie caly dzien szwedalam i sprawy zalatwialam i leze w koncu na spokojnie bo sie ugotowalam 10razy w tym upale..ale coz..chociaz pranie schnie.hehe

rubi67 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis tez przesadzilam z chodzeniem i teraz stopy mnie bola ,chyba troche spuchly i leze :-) jutro ma byc 30 stopni i nigdzie sie nie ruszam, dopiero wieczorem gdzies wyjde na spacer.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do do usg to mam robione co 3tyg i mysle ze to.na prawde nie robi zadnej krzywdy maluszkowi z czego serduszko sluchalam tylko 2razy i to ostatnio.na wizytkach wczesniej pokazywal i mowil ze skoro widac jak bije to nie ma co obciazac sluchaniem..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja o dziwo sie zlazilam i stopki bola ale na szczescie nic nie puchnie i brzusio nic nie boli ale ja juz w takie upaly nie wylaze.rano albo wieczorkiem bede krazyc dotleniac sie he
    A wczoraj pojechalismy ze znajomymi nad wode chociaz posiedziec po poludniu w cieniu i jak dojechalismy to zerwala sie taka ulewa z gradem ze mimo nie kapania sie bylam cala mokra od deszczu hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ