Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati w sumie to dobry pomysl z tymi mini kosmetykami.a co masz do pielegnacji krocza?bo nie wiem czy do szpitala te tentum rosa brac saszetki i bawic sie z tym czy po prostu plyn z kora debu i octenisept?hmm

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No octenisept to i tak musze obowiazkowo dla malego i tez bede nim psikac swoja rane :-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy dla Wiktora kupili takie mebelki: http://www.24zabawki.pl/pl/p/Drewex-Zestaw-mebli-Maly-Mis-6-elementow/1329
    I teraz kupimy mu starsze a te przeniesiemy do dziecka :) Ale mamy 5 pokoi więc miejsca jest dosyć.
    Co do pielęgnacji po porodzie to uważam że niezastąpione jest szare mydło. O wiele lepsze niż te wszystkie specyfiki :) U mnie w każdym razie zdziałało cuda :)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Polska dziewczyno dziekuje za odpowiedz. Mi te bole towarzysza tylko od czasu do czasu i zazwyczaj rano, jak wstaje z lozka. Tez biore magnez, no spe staram sie omijac, choc wiem, ze wolno przy skurczach. Mam taka filozofie, zeby brac jak najmniej lekow w ciezy, takze do tej pory no spe wzielam tylko raz, jak bol nie przechodzil... Z reguly samo sie jakos rozchodzi.

Bylismy wczoraj i znajomych na grillu i byla tam para z 3 letnia coreczka. Fajna ta mala, ale strasznie rozpieszczona:( wszyscy musieli za nia chodzic itd. Jak mala powiedziala, ze chce zeby ktos z nia poszedl, to tak dlugo ciagnela za reke, az ten ktos wstal i dal jej to czego chciala. Troche dla nas, gosci, to byla krepujaca sytuacje, bo przyjechalismy pogadac i sie posmiac, a w sumie to mala skupiala na sobie cala uwage i co najgorsze rodzice w ogole nie reagowali... Tak wiec 8 osob doroslych zajmowalo sie nianczeniem dziecka. Stwierdzilismy z mezem, ze NIGDY tak nie rozpiescimy dziecka, zeby nie moz w towarzystwie pogadac, bo Ono wszystkich ustawia po katach. Wiem napewno, ze ciezko mi bedzie nie rozpiescic swojego malenstwa, ale zgodnie wczoraj stwierdzilismy, ze musimy postawic sobie jakas granice:)

Ps mowie tutaj o sytuacji typu, mala podchodzi do ojca, ktory siedzial obok mnie i rozmawial, bierze go za reke i mowi, "nie rozmawiaj z nia" i ten wstaje i wychodzi do reszty palacego towarzystwa na balkon!!! Przychodzi do mnie usmiechniety i mowi, sorki, no ale wiesz jak mala ksiezniczka każe...

ja też się wzbraniałam przed nospą, ale lepkarze wręcz powiedzieli, że przy bólach powinnam ją brać profilaktycznie cały czas. Też się ograniczam, ale trochę mnie przestraszyli...

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra no wlasnie szare mydlo ale taki zwykly jelen w kostce?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Polska dziewczyno bardzo mi sie podoba podejscie Twojego gina.pomimo wszystko uwaza ze powinnas odpoczywac ..moj nawet nie zapytal jakie sa moje bole i krwawienie :( zartowal ze sobie wymyslam i tyle.a jak zadzwonilam do niego gdy zaczelam plamic poraz pierwszy to pow ze mnie nie wcisnie i zebym poczekala do pn.
    życzyłabym sobie aby każdy miał takiego ginekologa...on jest starej daty ale bardzo dobry....a twój jakis nie odpowiedzialny jest...aż sie dziwie że tacy zostają lekarzami.....mi moj jak miałam rozwolnienie to powiedział że jak nie przejdzie do wieczora to do szpitala chciał mnie wysłać...naszczęście przeszło...ale chodzi mi o to że dobrze miec lekarza który się o ciebie troszczy...:)

Lilka lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Polska dziewczyno dziekuje za odpowiedz. Mi te bole towarzysza tylko od czasu do czasu i zazwyczaj rano, jak wstaje z lozka. Tez biore magnez, no spe staram sie omijac, choc wiem, ze wolno przy skurczach. Mam taka filozofie, zeby brac jak najmniej lekow w ciezy, takze do tej pory no spe wzielam tylko raz, jak bol nie przechodzil... Z reguly samo sie jakos rozchodzi.

Bylismy wczoraj i znajomych na grillu i byla tam para z 3 letnia coreczka. Fajna ta mala, ale strasznie rozpieszczona:( wszyscy musieli za nia chodzic itd. Jak mala powiedziala, ze chce zeby ktos z nia poszedl, to tak dlugo ciagnela za reke, az ten ktos wstal i dal jej to czego chciala. Troche dla nas, gosci, to byla krepujaca sytuacje, bo przyjechalismy pogadac i sie posmiac, a w sumie to mala skupiala na sobie cala uwage i co najgorsze rodzice w ogole nie reagowali... Tak wiec 8 osob doroslych zajmowalo sie nianczeniem dziecka. Stwierdzilismy z mezem, ze NIGDY tak nie rozpiescimy dziecka, zeby nie moz w towarzystwie pogadac, bo Ono wszystkich ustawia po katach. Wiem napewno, ze ciezko mi bedzie nie rozpiescic swojego malenstwa, ale zgodnie wczoraj stwierdzilismy, ze musimy postawic sobie jakas granice:)

Ps mowie tutaj o sytuacji typu, mala podchodzi do ojca, ktory siedzial obok mnie i rozmawial, bierze go za reke i mowi, "nie rozmawiaj z nia" i ten wstaje i wychodzi do reszty palacego towarzystwa na balkon!!! Przychodzi do mnie usmiechniety i mowi, sorki, no ale wiesz jak mala ksiezniczka każe...
    unikasz tej no spy?...hmmm ja ją mam brać codziennie rano i wieczorem po jednej...2 opakowania....nie wiem co mysleć o tej no spie jedni mówią że nie szkodzi drudzy że przeciwnie...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia tak, ja używałam szarego jelenia :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam, ze szare mydlo dziala cuda.

A co do no spy, to wolno, szczegolnie przy mocnych skurczach. Ja osobiscie staram sie nie brac zadnych lekow, chyba, ze juz bardzo boli. Jak boli mnie glowa, to probuje wszystkich naturalnych sposobow jak picie wody, zimne oklady itd a jak nic nie pomaga, to ostatecznie paracetamol.

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra piekne te mebelki:)

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uzywam szarego mydla i zelu bialego jelenia ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • patti Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Pati w sumie to dobry pomysl z tymi mini kosmetykami.a co masz do pielegnacji krocza?bo nie wiem czy do szpitala te tentum rosa brac saszetki i bawic sie z tym czy po prostu plyn z kora debu i octenisept?hmm

mam szare mydlo -tego jelenia :-) plyn z kory debu tez kupilam i planuje stosowac podczas pologu rowniez -zobacze co mi lepiej odpowiada (zazwyczaj stosuje zel do higieny intymnej ziajka, no ale ze wzgledu na ta kore sprobuje innego) ; ten plyn z kory debu tez sobie przelalam do mini opakowania i bede eksperymentowac w szpitalu.
    polozna mowila ,ze mozna kupic tantum rosa, ze daje uczucie chlodu ,a latem chyba mi sie to przyda ;-)mowila cos ,ze maksymalnie do 5 dni stosowac 2x dziennie -kupie tak na 4 dni.
    co do pepka to planuje na sucho o niego dbac, ewentualnie mam takie gotowe gaziki nasaczone spirytusem.
    moja mama nic nie stosowala na swoje krocze (wiadomo inne czasy ) i mowi ,ze wszystko sie jej ladnie goilo :-)podmywala sie zwyczajnie woda -tylko ,ze ona to w ogole jest bardzo zdrowa kobieta, nigdy nie choruje, nie ma wiekszych dolegliwosci nawet w obecnym wieku,super forma, wiec pewnie wiele zalezy od zdolnosci organizmu do regeneracji.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a herbatki laktacyjne to od kiedy mozna zaczac pic ,juz w szpitalu???(ktore polecacie, nic na ten temat nie wiem jeszcze ,dopiero nauczylam sie obslugwac laktator niedawno hehe)
    i jak to jest z jedzeniem, jesli w ogole jest sie glodnym po porodzie (raczej tak) -czy mozna tak od razu cos zjesc???tez mysle o jakichs przekaskach w razie wyglodzenia.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kupie to szare mydlo dzisiaj i bedzie z glowy :-)dzieki kobitki.
    A co do herbatek laktacyjnych to mialam zamiar pic je wczesniej ale czytalam ze dzialaja na zasadzie ze ich smak zmienia smak mleka w piersi i dziecko chetniej je ssa i tym pobudza laktacje w piersi.hehe no i czytalam ze ta slynna bawarka czyli herbatka z mlekiem ni jak sie ma do lepszej laktacji hehe wiec nie bede sie do niej zmuszac.ale za to sprawdzonym sposobem jest piwko Karmi hehe.no zobaczymy jak to bedzie z pokarmem bo moze nie bedzie tragedi po porodzie..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wiem jak jest przy porodzie i po porodzie z jedzonkiem..nie chce sie pytac lekarza bo mi powie ze ide rodzic a nie jesc..wiem jakie on ma poczucie humoru he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia,Ana27 dziekuje wam za odpowiedz :)
    w czawartek ide do lekarza to zapytam go czy to normalne :/
    mala daje mocno o sobie znac kopie jak szalona takze wychodze z zalozenia ze ma sie dobrze :P

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:16

michaela, pasia27 lubią tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    no to kupie to szare mydlo dzisiaj i bedzie z glowy :-)dzieki kobitki.
    A co do herbatek laktacyjnych to mialam zamiar pic je wczesniej ale czytalam ze dzialaja na zasadzie ze ich smak zmienia smak mleka w piersi i dziecko chetniej je ssa i tym pobudza laktacje w piersi.hehe no i czytalam ze ta slynna bawarka czyli herbatka z mlekiem ni jak sie ma do lepszej laktacji hehe wiec nie bede sie do niej zmuszac.ale za to sprawdzonym sposobem jest piwko Karmi hehe.no zobaczymy jak to bedzie z pokarmem bo moze nie bedzie tragedi po porodzie..

to piwo jest bezpieczne?
    herbatka z mlekiem jest pyszna, w Anglii nauczylam sie jej pic, choc przyznam na poczatku uwazalam to za dziwactwo, a jest smaczna -herbata musi byc mocna ,zeby pozniej moc do niej dolac mleczka -swietnie smakuje z kanapkami, z tostami na slodko, z ciasteczkami :-) w ciazy nie pijam czarnej herbaty, niestety ,a jesli juz to slaba.
    zobaczy sie po porodzie, moze nie bedzie trzeba sie wspomagac.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti yoku kiedys pisala ze karmi jest dobre na laktacje ale takie juz odstale,odgazowane ;)
    jak sie nie myle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2013, 08:11

patti, Suzy Lee lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    patti yoku kiedys pisala ze karmi jest dobre na laktacje ale takie juz odstale,odgazowane ;)
    jak sie nie myle

a widzisz vivien, ja niby jestem na forum juz od listopada, ale jakos wczesniej nie udzielalam sie za wiele, podczytywalam tylko czasem dziewczyny, ale tak naprawde to dopiero pod koniec drugiego trymestru zrobilam sie bardziej aktywna.gdybym czytala wczesniej ,wiecej bym dzis wiedziala, ale nie czulam jakos potrzeby wowczas.dzieki za info.

vivien lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ