X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutinoscorbin pomaga też na krwawienia z nosa i dziąseł, naprawdę ;) Ja aż do 30 tygodnia brałam, ale 1x dziennie tylko po 1 tabletce.

• anilorak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:04

• vivien Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak mnie stawia zawsze naturalny i nie rozcieczony sok z bzu na nogi,jest kwasny ale mi bardzo pomogl pare dni temu jak tylko czulam ze mnie cos rozklada...
    Podgrzewam go i odrazu pije taki goracy ;)
    No i czosnek na chlebek i hejaaaaaa ;) ;) ;)

Szybkiego powrotu do zdrowka :*

anilorak lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:05

• vivien Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuje go z bio sklepu gdzie wszystkie produkty sa niby naturalne ;) bez konserwantow,dodatkow,rozcieczaczy ;)
    Dostalam tez od rodzicow ale one poszly jako pierwsze ;)
    Prosze ;) :)

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak, ja proponuje duzo wody z cytryna i miodem, czosnek i duzo odpoczywaj. mozesz brac rutisoscorbin, 1tabl 3 razy dziennie. Pisze z doswiadczenia, bo pani doktor mi przepisala ostatnio na moje chorobsko. Trzymaj sie:)

relgi09k52jutqx1.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka wrote:
    pasia27 wrote:
    Pojawily mi sie tez pajaczki na nogach i pojedyncze na brzuszku i tez strasznie boje sie rozstepow:-( ktorych jeszcze nie mam ale niestetu mam predyspozycje genetyczne .. Zobaczymy ;-)

Pasia, u mnie też się pojawiają takie pajączki na brzuchu, nogach, i nawet na dekolcie!! powiedziałam o tym lekarzowi na ostatniej wizycie i kazał mi brać rutinoscorbin 3x1 aż do końca ciąży... ponoć to wzmacnia naczynia krwionośne, które mają tendencje do pękania w czasie ciąży.

Ja mam takiego duzego na prawej nodze. Mam nadzieje, ze po ciazy bedzie mniej widoczny... Do tego okropnie zyly mi widac na lewej nodze :(

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mowicie ze rutinoscorbin brac na te pajaczki?a to nie zaburzy wynikow moczu i morfologi?hmm zapytam mojego doktorka jak bede na wizycie.
    A dzisiaj kupilam glukoze w pojemniczku i wybieram sie za ok.tydzien na badanie krzywej cukrowej..tylko musze poczuc powolanie jednego pieknego dna:-) no i wieczorkiem delikatna kolacje kazal zjesc.no ciekawe moj maly luuubi slodkie ale mamusia nie za badzo:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Dziewczyny, a ja już 3 dzień przeziębiona jestem :( chyba się załatwiłam w piątek klimą, jak byliśmy z moim M. w Mc-u na lodach. Rano jak wstałam, to strasznie mnie gardło bolało i głowa, kataru nie mam (jeszcze) ale jakoś mnie tak kręci w nosie. Cały czas piję herbatę z cytryną i miodem, zrobiłam sobie syrop z cebuli, robię inhalacje z rumianku, a na wieczór było mleko z czosnkiem. Niby już jest trochę lepiej, ale może znacie jeszcze jakieś sprawdzone metody na przeziębienie?

Anilorak mnie jeszcze ratowal rosolek i syropek z cebuli czosnku na cukrze.do tego duuuzo herbatki wlasnie z soczkiem malinkowym i miodem.na suche gardlo cukierki do ssania Isla.do nosa jak mnie dopadl straszny katar to woda morska w psikaniu:-). Kanapeczki z czosneczkiem to standard i wegeta posypane hehe.moj zestaw :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:54

• anilorak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Rika, pasia27 lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak ciesze sie ze juz sie lepiej czujesz ;) :D
    Czasami wystraczy odczekac dzien albo dwa i bedzie lepiej tak jak u ciebie ;)
    Super!!

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczyny ;)
    Jak wam mija dzien.Ja siedze w pracy i umieram ;(
    Dzien ktory jest niesamowicie ciezki dluzy sie strasznie.
    W dodatku brzuch wszedzie mnie kluje ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 16:06

mhsvj44jngo177cq.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Antolka, ale tu spokoj ostatnio:) Mi tez ostatnio sie dni w pracy strasznie dluza, za to jak jestem w domu, to nie wiem, co sie dzieje z moim czasem. Ani sie obejrze a juz wieczor...

relgi09k52jutqx1.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    hej Antolka, ale tu spokoj ostatnio:) Mi tez ostatnio sie dni w pracy strasznie dluza, za to jak jestem w domu, to nie wiem, co sie dzieje z moim czasem. Ani sie obejrze a juz wieczor...

Nie, to u mnie się dłużA. moze dlATEGO ze oczekuje na usg...zawsze tak jest jak sie czeka na cos :)
    Przyznam,że do 18 tyg zleciało, a teraz ten 18 tyd ciagnie sie w nieskonczonosc!

mhsvj44jngo177cq.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mogę się doczekać kolejnego usg. 9 maja mam wizytę u gina, a potem pewnie badanie połówkowe:)

• vivien Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wkoncu jutro smigam z mezulkiem na badanie USG troche popodgladac nasza kruszynke kochana <3 <3
    Strasznie sie ciesze :) :) :) :)

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,kazdy ruch mojego dziecka wzrusza mnie niesamowicie
    Miałam ponury humor...położyłam sie głodna oczekujac na meza i obiad ...
    Poczułam "coś"... położyłam na dłonie i zostałam 3x skopana przez dzidzie
    Aaaaa...i pierwszy raz sie nazwałam Mamą
    Ależ jestem wzruszona i nie mogę się doczekać wiecej :)

Vivien, zazdroszcze Ci,żę mąż bedzie z Toba...Ja póki co wszedzie chodze sama.M był tylko raz ale to dlatego ze mnie zawosił i usg było wieczorem :(
    Chciałabym aby był na połówkowym...Dziś niestety pracuje i obiecał,że odbierze sobie ten dzien w pracy i pojdzie ze mna...Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Narazie czuje ,że jestem wtej ciazy sama...

Suzy Lee, vivien lubią tę wiadomość

mhsvj44jngo177cq.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka,pociesz sie-ja mojego widuje raz na miesiac tzn. na tydzien ostatnio.Teraz jak wyjedzie zobacze go prawie za niecale 2 miesiace,bo ma przeprowadzke do naszego mieszkanka,a pozniej to juz przyjedzie pomoc mi przy mojej.Takze razem bedziemy dopiero na koncowce ciazy-od 7 miesiaca.Nie jest latwo,zycie jest jednak rozne od naszych wyobrazen i nie zawsze latwe...Trzymaj sie cieplo!!!

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ