II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anilorak mnie stawia zawsze naturalny i nie rozcieczony sok z bzu na nogi,jest kwasny ale mi bardzo pomogl pare dni temu jak tylko czulam ze mnie cos rozklada...
Podgrzewam go i odrazu pije taki goracy
No i czosnek na chlebek i hejaaaaaa
Szybkiego powrotu do zdrowka :*anilorak lubi tę wiadomość
-
anilorak, ja proponuje duzo wody z cytryna i miodem, czosnek i duzo odpoczywaj. mozesz brac rutisoscorbin, 1tabl 3 razy dziennie. Pisze z doswiadczenia, bo pani doktor mi przepisala ostatnio na moje chorobsko. Trzymaj sie:)
anilorak lubi tę wiadomość
-
Karolka wrote:pasia27 wrote:Pojawily mi sie tez pajaczki na nogach i pojedyncze na brzuszku i tez strasznie boje sie rozstepow:-( ktorych jeszcze nie mam ale niestetu mam predyspozycje genetyczne .. Zobaczymy
Pasia, u mnie też się pojawiają takie pajączki na brzuchu, nogach, i nawet na dekolcie!! powiedziałam o tym lekarzowi na ostatniej wizycie i kazał mi brać rutinoscorbin 3x1 aż do końca ciąży... ponoć to wzmacnia naczynia krwionośne, które mają tendencje do pękania w czasie ciąży.
Ja mam takiego duzego na prawej nodze. Mam nadzieje, ze po ciazy bedzie mniej widoczny... Do tego okropnie zyly mi widac na lewej nodze -
To mowicie ze rutinoscorbin brac na te pajaczki?a to nie zaburzy wynikow moczu i morfologi?hmm zapytam mojego doktorka jak bede na wizycie.
A dzisiaj kupilam glukoze w pojemniczku i wybieram sie za ok.tydzien na badanie krzywej cukrowej..tylko musze poczuc powolanie jednego pieknego dna:-) no i wieczorkiem delikatna kolacje kazal zjesc.no ciekawe moj maly luuubi slodkie ale mamusia nie za badzo:-) -
anilorak wrote:Dziewczyny, a ja już 3 dzień przeziębiona jestem chyba się załatwiłam w piątek klimą, jak byliśmy z moim M. w Mc-u na lodach. Rano jak wstałam, to strasznie mnie gardło bolało i głowa, kataru nie mam (jeszcze) ale jakoś mnie tak kręci w nosie. Cały czas piję herbatę z cytryną i miodem, zrobiłam sobie syrop z cebuli, robię inhalacje z rumianku, a na wieczór było mleko z czosnkiem. Niby już jest trochę lepiej, ale może znacie jeszcze jakieś sprawdzone metody na przeziębienie?
Anilorak mnie jeszcze ratowal rosolek i syropek z cebuli czosnku na cukrze.do tego duuuzo herbatki wlasnie z soczkiem malinkowym i miodem.na suche gardlo cukierki do ssania Isla.do nosa jak mnie dopadl straszny katar to woda morska w psikaniu:-). Kanapeczki z czosneczkiem to standard i wegeta posypane hehe.moj zestawanilorak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Stokrotka84 wrote:hej Antolka, ale tu spokoj ostatnio:) Mi tez ostatnio sie dni w pracy strasznie dluza, za to jak jestem w domu, to nie wiem, co sie dzieje z moim czasem. Ani sie obejrze a juz wieczor...
Nie, to u mnie się dłużA. moze dlATEGO ze oczekuje na usg...zawsze tak jest jak sie czeka na cos
Przyznam,że do 18 tyg zleciało, a teraz ten 18 tyd ciagnie sie w nieskonczonosc! -
Dziewczyny,kazdy ruch mojego dziecka wzrusza mnie niesamowicie
Miałam ponury humor...położyłam sie głodna oczekujac na meza i obiad ...
Poczułam "coś"... położyłam na dłonie i zostałam 3x skopana przez dzidzie
Aaaaa...i pierwszy raz sie nazwałam Mamą
Ależ jestem wzruszona i nie mogę się doczekać wiecej
Vivien, zazdroszcze Ci,żę mąż bedzie z Toba...Ja póki co wszedzie chodze sama.M był tylko raz ale to dlatego ze mnie zawosił i usg było wieczorem
Chciałabym aby był na połówkowym...Dziś niestety pracuje i obiecał,że odbierze sobie ten dzien w pracy i pojdzie ze mna...Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Narazie czuje ,że jestem wtej ciazy sama...Suzy Lee, vivien lubią tę wiadomość
-
Antolka,pociesz sie-ja mojego widuje raz na miesiac tzn. na tydzien ostatnio.Teraz jak wyjedzie zobacze go prawie za niecale 2 miesiace,bo ma przeprowadzke do naszego mieszkanka,a pozniej to juz przyjedzie pomoc mi przy mojej.Takze razem bedziemy dopiero na koncowce ciazy-od 7 miesiaca.Nie jest latwo,zycie jest jednak rozne od naszych wyobrazen i nie zawsze latwe...Trzymaj sie cieplo!!!