Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien super ze idziecie zobaczyc mala ksiezniczke :-) a myslicie juz nad imieniem ? Bo juz raczej sie nie zmieni na chlopca ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie mnie dzisiaj boli kość ogonowa. Posiedziałam dzisiaj w ogródku na krzesełku, w sumie było mi wygodnie. Myślicie, że to od tego czy jest jakiś inny powód? Czy Wam też dokucza? Nie wiem czy powinnam się tym martwić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konkretnie kośc ogonowa, czy minimalnie z boku?

• Adka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj już jest lepiej, ale wczoraj centralnie bolało mnie między pośladkami więc myślę, że to kość ogonowa.

• vivien Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka glowa do gory napewno sobie odbijecie jak dzidzia bedzie na swiecie ;)

Pasia moj maz powiedzial ze czeka do dzisiaj bo bylismy tutaj u naszego lekarza na polowkowym sprawdzenie organow i ogolnie stanu zdrowia dzidziusia i od dzisiaj zaczna sie dyskusje na temat imienia dla naszej ksiezniczki <3 <3 a znajac zycie pewnie jeszcze kilka razy zdanie zmienie :P :P
    Wkoncu to decyzja na cale zycia dla dziecka ;)

Adka przybij piatke,ja mam tez nonstop problemy z koscia ogonowa.. ale dzis lekarz mi powiedzial ze kregoslop nie jest w ciazy taki stabilny i dlatego mozemy odczowac takie bole :( Uroki ciazy ...

Adka lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien to koniecznie napisz jakie imiona wchodza w gre:-) no ja mialam wybierac jakby byla cora a moj jakby byl synek no i idalo mu sie :-) akurat nie bylo mojego sprzeciwu bo Kacper tez mi sie podoba

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Pasia dam znac jak juz padna jakies propozycje ;)
    Mi sie bardza podoba Vivien(widac po moim niku) ale zobaczymy ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien :-)

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj poczulam sie jak prawdziwa ciezarna bo pojechalismy do auchana na zakupy i megaaa kolejki i polazlam do kasy dla uprzywilejowanych i od razu mnie pani ladnie obsluzyla..milo za mna. 20 osob z wypelnionymi wozkami i patrzyli na mnie jak na wroga publicznego.haha.ale mielismy kilka rzeczy a ludzie .eh...rozni saaa ale milo i moj sie smial ze mamy metode na brzucha haha

vivien, she, Rika lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia i tak trzeba robic jak mozna miec jakies przywileje to czemu nie ;) :P

• Adka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien dzięki :) tak myślałam, że to kolejny urok ciąży ;) a co do imienia (jak twój nick) to ładne :)

pasia27 mnie strasznie krępują takie sytuację, a już w ogóle jak wszyscy skaczą przy mnie. Siedź ja pójdę, zostaw ja to zrobię ;) miłe to ale jakoś nie jestem przyzwyczajona do tego :)
    ale tak jak dziewczyny piszą jak są przywileje to trzeba z nich korzystać :)

pasia27, vivien lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najgorsze jest to ze niektorzy ludzie na prawde jedli mnie oczami.hehe a mnie na prawde bylo goraco duszno nogi bolaly plecki wiec z czystym sumieniem skorzystalam a co tam:-)

MADZIULA13, Adka lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wczoraj byliśmy w sklepie i gdyby nie fakt, że było dużo wolnych kasjerek nie wahałabym się skorzystać z tego przywileju:-)

pasia27, Adka lubią tę wiadomość

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a ja czy to w 1szej ciazy czy teraz - brzusio ciazowy juz widac ;) - i tyyyyle razy jestem w Tesco sama i stoje z pelnym koszykiem w rekach ale nikt nie widzi, nikt nie pomysli, zeby Cie przepuscic :/ U nas w UK niestety nie ma takich kas :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2013, 07:26

Adka lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Adka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas są, ale w większości przypadków jak się nie upomnisz to ludzie cię nie widzą. Stajesz się automatycznie niewidzialna.

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie lubie strasznie takiego zachowania, w autobusach, pociagach-nikt nie widzi kobiety z brzuchem stojacej :/

A tak wogole, to od kilku dni wydaje mi sie, ze nasze Tygrysiatko daje o sobie znac:) Delikatne babelki kiedy leze na lewej stronie i czasami jak siedze :) Mam nadzieje, ze to on, a moze to moja wyobraznia, tak bardzo czekam na te ruchy, ze moze mi sie wydaje haha :D
    Doczekac sie nie moge pierwszego mocnego kopniaka :D

Aha, i dostalam wysypki na brzuchu :( najbardziej po prawej stronie, o Boze, jak to swedzi! Dostalam krem od lekarza, zobaczymy czy pomoze inaczej zadrapie sie :/ A najgorsze jest to, ze nic w pielegnacji czy praniu nie zmienialam a tu niespodzianka:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2013, 13:11

gg64wn1511ap0yj7.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:06

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, mam nadzieje, ze to moze jednak cos do jedzenia wywolalo ta wysypke, ze szybko zniknie po tym kremie, strasznie niekomfortowo sie czuje z tym :/ w zyciu nie mialam wysypki a tu prosze akurat teraz :/

A co do ruchów, to cos niesamowitego jak Cie Maluch skopie ;) Pamietam, ze ja mialam skopane zebra po prawej stronie, strasznie bolalo hahaha :)

gg64wn1511ap0yj7.png

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj byłam w tesco i przeraziłam się okrutnie długimi kolejkami:) jednak popędziłam do kasy z pierwszeństwem i kulturalnie ustawiłam się przed innymi. na szczęście obyło się bez ofiar i szybciutko opuściłam sklep;) póki co przynajmniej w sklepach i przychodniach można liczyć na przywileje;)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula tez ostatnio udalo mi w auchanie poza kolejka ale nie wiem jakby bylo w przychodni i.w aptece.bo stalam w aptece zima i byla karteczka ze kobiety z widocznym brzuszkiem poza kolejnoscia ale nie chcialo mi sie rozbierac hehe i pokazywac brzuszka no i nie byl jeszcze az tak widoczny jak teraz :-)
    Madziula moj mowi ze to metoda na Brzuszka :-P

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ