II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Agga na wizycie bedzie super!Wkoncu zobaczysz swoja malutka Zdrowo kopie to i zdrowo rosnie
A szkola rodzenia tez pewnie bedzie zabawnie jak by nie patrzec szybciej czas ci zleci do porodu
Ja wizyte mialam w zeszly czwartek a najchetniej juz bym poszla znowu zeby poogladac jak nasza ksiezniczka boksuje mame i na badaniu odstawila nam pokaz... zaczela sie tak prezyc ze gorki mialam na brzuchu... lekarz nawet sam powiedzial ze charakterna wiercipietaRika, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Hej! U mnie z toaletą jest ok. Mdłości też ustają. Czuję się coraz lepiej.Czekam z niecierpliwością na te kopniki
Dziś wizyta i mam nadzieję,że nasz skorpionik pokaże się w pełnej okazałości. Synek i mąż nie mogą się doczekać bo się założyli. HE! HE!
Do szkoły rodzenia chodziłam przy pierwszej ciąży i baaaaaaaaardzo dobrze to wspominam! Powodzenia! -
иιєиσямαℓиα wrote:pasia27 wrote:No pewnie skoro dokuczaja ci te.bole to nie ma co tym bardziej jechac w meczaca droge pozniej siedziec i meczyc sie i powrot.ehh.mnie lekarz mowil ze jak bol jest dokuczliwy to lepiej go sprawdzic i byc spokojna.w 12tyg dostalam klucia w podbrzuszu promieniujacego w uda i na drugi dzien plamienie brazowe co praawda ale nie powinno byc..od razu zalecony spokoj lezenie i duphastoj 3x1..lepiej isc sie sprawdzic..nawet do szpitala jak lekarz nie przyjmuje akurat a co tam .
ja latam po lekarzach średnio co tydzień . W szpitalu już mnie znają na pamięć , bo byłam już chyba 4 razy. Dziś mam umówioną wizytę u lekarza, u której już byłam z bólami... i wtedy powiedziała, że ból to norma, bo macica się rozciąga.
Dziewczyny 2 trymestru czy wy nie macie już mdłości? Mi ustąpiły w 13tc, a przynajmniej jak je miałam byłam spokojniejsza, że jest wszystko ok. Teraz mdłości brak, a ból podbrzusza coraz częściej się pojawia.
To daj koniecznie znac co na wizycie.odnosnie toalety to latam ciagle i rzeczywiscie az strach wyjsc z.domku pije tez duuuzo jedno siku jedna szklanka wody w nocy he a czasem nie chce sie siku ale maly jak tam przygniecie pecherz to lece do kibelka bo az boli
A mdlosci hmmm mialam malo i szynko sie skonczyly ale sasiadke trzymaly do 5tego miesiacaиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:U mnie nie jest tak źle z toaleta. Chodzę w nocy z 2 razy a w dzień wydaje mi się że normalnie.
иιєиσямαℓиα idź dzisiaj do tego lekarza a potem spróbuj wyluzować. Mówiłam Ci że do końca ciąży się wykończysz ;p
No wiem o tym kochana , ale powiem ci, że i tak robię postępy, bo na początku była tragedia . Ja intensywnie zastanawiam się nad zakupem tego detektora tętna płodu, jedyne co mnie powstrzymuje na razie, to fakt, że co będzie jak nie uda mi się tego tętna znaleźć. Może być wtedy problem . Wizytę mogę zawsze odwołać, zaklepałam sobie ją awaryjnie , zawsze tak robię i potem odwołuję. W medicoverze o tyle to jest wygodne . Staram się trenować siebie i postanowiłam , że w tym miesiącu wytrwam do planowanej wizyty 16.05 bez wizyt pomiędzy . Zobaczymy Może mi się uda - w końcu zostało tylko 10 dni -
dziewczyny zazdroszczę wam tych ruchów waszych maleństw .
Już nie mogę się doczekać ! Na razie nie mogę się cieszyć żadnymi przyjemnościami jakie niesie z sobą ciąża . Nie mam brzuszka , nie czuję jeszcze ruchów . A z natury jestem bardzo niecierpliwa -
U nas w UK dzis Bank Holiday, akurat sie zlozylo, ze ja i moj Mezczyzna mamy wolne(jak nigdy!) i on pojechal rano grac w golfa, wiec jak wroci obiecal mi, ze pojedziemy do Mothercare (on nie lubi tego sklepu ) i bedziemy dzis wozek testowac jejku, jak dawno tam nie bylam, ciesze sie jak dziecko haha
иιєиσямαℓиα, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:U nas w UK dzis Bank Holiday, akurat sie zlozylo, ze ja i moj Mezczyzna mamy wolne(jak nigdy!) i on pojechal rano grac w golfa, wiec jak wroci obiecal mi, ze pojedziemy do Mothercare (on nie lubi tego sklepu ) i bedziemy dzis wozek testowac jejku, jak dawno tam nie bylam, ciesze sie jak dziecko haha
macie jakiś typ ?
My ostatnio byliśmy w askocie - jejku fajna sprawa, nieoceniona rozrywka i odskocznia . Ja cały czas boję się cokolwiek jeszcze kupować ale pojechaliśmy obejrzeć bryki , przymierzyliśmy fotelik maxi cosi do auta, bo było ryzyko, że pasy mogą być za krótkie w aucie, ale na szczęście okazały się ok . Nie mogę się doczekać już tych zakupów. Na razie oszczędzam w tym celu , niestety dopiero zaczęłam -
dziewczyny czy w drugim trymestrze bierzecie jeszcze folik?
JA muszę się w końcu zdecydować na jakieś witaminy. Szukam coś niedrogiego, bo ostatnio zostawiam majątek w aptece. Duphaston, clexan do tego acard, teraz te witaminy....Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2013, 08:47
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny czy w drugim trymestrze bierzecie jeszcze folik?
JA muszę się w końcu zdecydować na jakieś witaminy. Szukam coś niedrogiego, bo ostatnio zostawiam majątek w aptece. Duphaston, clexan do tego acard, teraz te witaminy....
Ja folik przestałam brać z końcem I trymestru zgodnie z zaleceniem lekarza. Teraz biorę niedrogie witaminy PRENATAL Classic. -
agga84aa wrote:иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny czy w drugim trymestrze bierzecie jeszcze folik?
JA muszę się w końcu zdecydować na jakieś witaminy. Szukam coś niedrogiego, bo ostatnio zostawiam majątek w aptece. Duphaston, clexan do tego acard, teraz te witaminy....
Ja folik przestałam brać z końcem I trymestru zgodnie z zaleceniem lekarza. Teraz biorę niedrogie witaminy PRENATAL Classic.
a bierzesz też DHA?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2013, 08:51
-
иιєиσямαℓиα wrote:xcarolinex wrote:U nas w UK dzis Bank Holiday, akurat sie zlozylo, ze ja i moj Mezczyzna mamy wolne(jak nigdy!) i on pojechal rano grac w golfa, wiec jak wroci obiecal mi, ze pojedziemy do Mothercare (on nie lubi tego sklepu ) i bedziemy dzis wozek testowac jejku, jak dawno tam nie bylam, ciesze sie jak dziecko haha
macie jakiś typ ?
My ostatnio byliśmy w askocie - jejku fajna sprawa, nieoceniona rozrywka i odskocznia . Ja cały czas boję się cokolwiek jeszcze kupować ale pojechaliśmy obejrzeć bryki , przymierzyliśmy fotelik maxi cosi do auta, bo było ryzyko, że pasy mogą być za krótkie w aucie, ale na szczęście okazały się ok . Nie mogę się doczekać już tych zakupów. Na razie oszczędzam w tym celu , niestety dopiero zaczęłam
Quinny Moodd czarny z bialym stelazem + fotelik Maxi Cosi Z Polski go zamówimy, bo taniej
No ja juz tez sie nie moge doczekac, ostatkami sil sie powstrzymuje haha
My jeszcze nic nie odlozylismy, przy pierwszym nic nie odlozylismy, kupowalismy na bierzaco, a teraz juz nadgodziny pomalu biore haha, ale tylko u siebie na oddziale to mnie oszczedzaja Za tydzien ide pracowac na oddziale pooperacyjnym i sie troche stesuje, nigdy tam nie bylam!
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:иιєиσямαℓиα wrote:xcarolinex wrote:U nas w UK dzis Bank Holiday, akurat sie zlozylo, ze ja i moj Mezczyzna mamy wolne(jak nigdy!) i on pojechal rano grac w golfa, wiec jak wroci obiecal mi, ze pojedziemy do Mothercare (on nie lubi tego sklepu ) i bedziemy dzis wozek testowac jejku, jak dawno tam nie bylam, ciesze sie jak dziecko haha
macie jakiś typ ?
My ostatnio byliśmy w askocie - jejku fajna sprawa, nieoceniona rozrywka i odskocznia . Ja cały czas boję się cokolwiek jeszcze kupować ale pojechaliśmy obejrzeć bryki , przymierzyliśmy fotelik maxi cosi do auta, bo było ryzyko, że pasy mogą być za krótkie w aucie, ale na szczęście okazały się ok . Nie mogę się doczekać już tych zakupów. Na razie oszczędzam w tym celu , niestety dopiero zaczęłam
Quinny Moodd czarny z bialym stelazem + fotelik Maxi Cosi Z Polski go zamówimy, bo taniej
No ja juz tez sie nie moge doczekac, ostatkami sil sie powstrzymuje haha
My jeszcze nic nie odlozylismy, przy pierwszym nic nie odlozylismy, kupowalismy na bierzaco, a teraz juz nadgodziny pomalu biore haha, ale tylko u siebie na oddziale to mnie oszczedzaja Za tydzien ide pracowac na oddziale pooperacyjnym i sie troche stesuje, nigdy tam nie bylam!
jesteś pielęgniarką czy lekarką ?
-
иιєиσямαℓиα wrote:Kleopatra wrote:U mnie nie jest tak źle z toaleta. Chodzę w nocy z 2 razy a w dzień wydaje mi się że normalnie.
иιєиσямαℓиα idź dzisiaj do tego lekarza a potem spróbuj wyluzować. Mówiłam Ci że do końca ciąży się wykończysz ;p
No wiem o tym kochana , ale powiem ci, że i tak robię postępy, bo na początku była tragedia . Ja intensywnie zastanawiam się nad zakupem tego detektora tętna płodu, jedyne co mnie powstrzymuje na razie, to fakt, że co będzie jak nie uda mi się tego tętna znaleźć. Może być wtedy problem . Wizytę mogę zawsze odwołać, zaklepałam sobie ją awaryjnie , zawsze tak robię i potem odwołuję. W medicoverze o tyle to jest wygodne . Staram się trenować siebie i postanowiłam , że w tym miesiącu wytrwam do planowanej wizyty 16.05 bez wizyt pomiędzy . Zobaczymy Może mi się uda - w końcu zostało tylko 10 dni
nienormalna ja ci moge detektor tylko polecic od 12 tyg sluzy mi do teraz i jest niezawodny!!Jezeli nawet nie znajdziesz serduszka dzidzi to zawsze po srodku brzucha na dole znajdziesz zawsze pepowine i jak tam wyczujesz tetno to serduszko dzidzi tez bije
Nawet teraz jak mala nie chce sie w ciagu dnia za wiele ruszac to sprawdzam czy tentno jest ok i wtedy jestem dalej spokojna
Ja jak bym miala kupowac jeszcze raz kupilabym na 100% ale polecam kupno elektronicznego zeby odrazu pokazywalo liczbe uderzen serduszka zebys nie pomylila ze swoim -
macie racje tych dolegliwości z dnia na dzień przybywa ale i tak te kopniaki wszystko potrafią wynagrodzić
ja do toalety bardzo często chodzę i to od początku ciąży, ale też dużo piję wody.
иιєиσямαℓиα kwas foliowy w 2 trymestrze jest już niepotrzebny. Co prawda jak biorę femibion 2 i tam jest go troszkę ale to są witaminy właśnie od 13 tygodnia.
My jutro też wybieramy się do szkoły rodzenia. agga84aa koniecznie napisz nam jakie wrażenia po pierwszym dniu w szkolę rodzenia i oczywiście trzymamy kciuki za wizytę u lekarza. Ja jeszcze muszę poczekać 10 dni ale od kiedy czuję ruchy jestem spokojniejszaиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny czy w drugim trymestrze bierzecie jeszcze folik?
ja biore akurat kwas foliowy nie folik tylko firmy Puritans Pride 250tabletek za ok 23zl wiec sie opyla.lekarz kazal mi go nie przerywac i oprocz yego nic nie biore i jest ok na razie z wynikami badan