II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:Adka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:agga84aa wrote:Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja szukałam najpierw szkół bezpłatnych. Po znalezieniu kilku takich, sugerowałam się jak największą ilością zajęć no i położną prowadzącą, która będzie do mnie potem przychodziła po porodzie. Ogólnie to do szkoły rodzenia namawiają po 28 tygodniu ciąży, jednak mnie przyjęli już teraz:)
W szkole rodzenia do której dzisiaj zaczynamy chodzić jest co najmniej 10 zajęć (bo położna powiedziała, że często cykl się przedłuża) po 2 godziny, a przed każdymi zajęciami jest słuchanie serduszka dziecka i mierzenie ciśnienia mamy oraz ważenie.
o ciekawe czy wszędzie można posłuchać serduszka dziecka . Skąd jesteś, że masz możliwość korzystania ze szkoły rodzenia bezpłatnie? Nie wiedziałam, że istnieje taka możliwość
u nas szkoła rodzenia jest przy szpitalu i jest oczywiście bezpłatna. Zapytaj może i u was taka jest prowadzona
to muszę się zorientować. Aczkolwiek nikt mi nie da gwarancji , że jak będę rodzić to akurat będzie wolne miejsce w szpitalu który sobie wybraliśmy . A jak już oglądać sale porodowe i poznawać położne to dobrze było by już rodzić w tym szpitalu . Ale gwarancji nikt nam nie da
hmm nad tym nie pomyślałam. U nas w mieście jest jeden szpital więc nawet mi nie przyszło do głowy,że mogą mnie odesłać!? Znacie takie przypadki?
u nas nie ma kryteriów, trzeba było tylko się wcześniej zapisać. My zaczynamy już teraz czyli w 26 tygodniu a następny kurs rozpoczyna się w lipcu dopiero więc mała jest szansa, żebyśmy cały ukończyli.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Nastroj do d...Moj Kochany pojechal.Musimy teraz wytrzymac 7 tygodni..Dobrze,ze to nie zima i moge jakos czas zorganizowac ze synkiem,bo chyba bym zwariowala.Za 7 tygodni przeprowadzka,ale to nic.Przynajmniej juz nie bede same,a z reszta juz sobie poradze.Tylko ten okropny nastroj...
Co do kloc w brzuchu,to od 2 dni tez takowe odczuwam,ale nic poza tym sie nie dzieje.Brzusio w koncu wybija.Niedlugo wstawie fotki mojego brzuszkowego lokatora:)иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Byłam dziś na wizycie u mojej gin. Ale było super. Dzidziuś ma 67mm, pięknie się wyciągał i ruszał. Pani dr zaglądnęła między nóżki i coś dynda ale stwierdziłyśmy,że synkowi jeszcze nie mówimy bo to nic pewnego.
Potem zaprosiła do gabinetu synka który zobaczył na usg swoje rodzeństwo. Pytał o wszystko a pani mu pokazywała-rączki, główkę, nóżki, pępowinę i ...zauważył. Śmiałyśmy się! Więc najprawdopodobniej chłopak! HEH!anilorak, Izabela, иιєиσямαℓиα, Stokrotka84, darijka, vivien, Rika lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:agga84aa wrote:Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja szukałam najpierw szkół bezpłatnych. Po znalezieniu kilku takich, sugerowałam się jak największą ilością zajęć no i położną prowadzącą, która będzie do mnie potem przychodziła po porodzie. Ogólnie to do szkoły rodzenia namawiają po 28 tygodniu ciąży, jednak mnie przyjęli już teraz:)
W szkole rodzenia do której dzisiaj zaczynamy chodzić jest co najmniej 10 zajęć (bo położna powiedziała, że często cykl się przedłuża) po 2 godziny, a przed każdymi zajęciami jest słuchanie serduszka dziecka i mierzenie ciśnienia mamy oraz ważenie.
o ciekawe czy wszędzie można posłuchać serduszka dziecka . Skąd jesteś, że masz możliwość korzystania ze szkoły rodzenia bezpłatnie? Nie wiedziałam, że istnieje taka możliwość
Jestem z Katowic i jest tu kilka szkół rodzenia bezpłatnych. Różnią się tylko ilością i rodzajem zajęć Akurat szkoła rodzenia przy szpitalu w którym rodze, kosztuje.... 400 zł Nie skorzystałam:) -
Na szkole rodzenia dzisiaj był temat opieki okołoporodowej i odnośnie tego co dziewczyny pisałyście wyżej, położna powiedziała, że nie ma mozliwości aby w trakcie akcji porodowej rozpoczetej, szpital nas odesłał. Nie może nas szpital nie przyjąć do porodu jak akcja porodowa się rozpoczęła. Więc to też mnie uspokoiło. Chociaż druga kwestia tego, co wtedy, gdy porodówki są zajęte - poród na korytarzu jakimś??)
-
hej dziewczyny wskakuje do was na drugi trymestr i mam nowinkę.
byłam dzisiaj u ginka i moje szkraby mają się dobrze. według usg i pomiaru główek jest 14 tydzień. tętna nie dało się zmierzyć bo tak się ruszały, że ło jeden jest ułożony pionowo a ten drugi w poprzek. brzdąc ułozony pionowo bił cały czas w głowe tego w poprzek leżącego. tak się z moim naśmialiśmy, że szok. mojemu filipkowi aż łezka w oku stanęła niezapomniany widok a tak ogólnie to od 5 dni mnie kłuje i ciągnie czasami gin mówi, że przy dwójce juz teraz muszę się przyzyczaić do takich kłóć bo macica się rozszerza. jutro wrzucę wam zdjęcie moich brzdąców. a no i jeszcze jedno u jednego z maluchów między nogami wystawał mały kikutek i na to mój filip, że on tam coś widzi między nagami to siusiak a gin na to, że może i siusiak a może i pępowina, podobno za 3 tygodnie na kolejnej wizycie jak jakiś brzdąc będzie pionowo leżał to podejrzymy co tam między nóżkami jestpasia27, Stokrotka84, Izabela, vivien, Rika, MADZIULA13, Kleopatra, iśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hey Laski
Darijka- zazdroszcze usg i ciesze sie ze wszystko ok
Mi zostało 148 dni i juz nie moge sie doczekac
A najgorsze jest to ,że znow zaczyna sie stres przed wizytowy.
Eh...mam głupie sny itp.
Jak ja wytrzymam do piątku??
Sama nie wiem!
Co do szkoły rodzenia to u mnie jest wiele bezplatnych, ale trzeba odpowiednio się wczesniej zapisac.
A czy sa tu jakies Mamusie z Wawy , jak tak to gdzie chodzicie do szkoły rodzenia??
A i jeszcze jedno. Zmieniam ginekologa, i czy powinnam jakoś poinformowac tego wczesniejszego że juz wiecej nie przyjde??
Nie wiem jak sie zachowac. -
Stokrotka84 wrote:Darijka dobra wiadomosc:) smiesznie to musialo wygladac:))) strasznie Ci zazdroszcze tego usg, ja mam jeszcze 3 tygodnie
3 tygodnie bym nie wytrzymała .
Ja mam za 9 dni wizytę i już nie mogę się doczekać
Poza tym czuję się za dobrze jak na ciążę i zaczyna to dla mnie być podejrzane .
Dziwne rzeczy dzieją się z moimi piersiami, sutki nie są już wrażliwe na dotyk, w 1 trymestrze rzeczywiście brodawki były ciemne, brązowe, a teraz są dziwnie jasne prawie jak kolor skóry. Zupełnie wyjaśniały, nigdy takie nie były.
Jak z waszymi (.)(.) w 2 trymestrze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 07:01
-
Patuska,no mam. A u ciebie poprzedni gin nie dzwonił. Bo u mnie to poewnie beda dzwonic:( i ptac sie co i jak .
иιєиσямαℓиα-ja mam wizyte za 3 dnii nie moge wytrzymac
Co do (.)(.) to przeszły bolesci, ale wrazliwe sutki zostały.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość