Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłucia to chyba są związane z powiększającą się macicą. jak nie ma skurczy i plamień to nie mamy się co martwić;)

• Adka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Adka wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    agga84aa wrote:
    Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja szukałam najpierw szkół bezpłatnych. Po znalezieniu kilku takich, sugerowałam się jak największą ilością zajęć no i położną prowadzącą, która będzie do mnie potem przychodziła po porodzie. Ogólnie to do szkoły rodzenia namawiają po 28 tygodniu ciąży, jednak mnie przyjęli już teraz:)
    W szkole rodzenia do której dzisiaj zaczynamy chodzić jest co najmniej 10 zajęć (bo położna powiedziała, że często cykl się przedłuża) po 2 godziny, a przed każdymi zajęciami jest słuchanie serduszka dziecka i mierzenie ciśnienia mamy oraz ważenie.

o ciekawe czy wszędzie można posłuchać serduszka dziecka :). Skąd jesteś, że masz możliwość korzystania ze szkoły rodzenia bezpłatnie? Nie wiedziałam, że istnieje taka możliwość :)

u nas szkoła rodzenia jest przy szpitalu i jest oczywiście bezpłatna. Zapytaj może i u was taka jest prowadzona

to muszę się zorientować. Aczkolwiek nikt mi nie da gwarancji , że jak będę rodzić to akurat będzie wolne miejsce w szpitalu który sobie wybraliśmy :). A jak już oglądać sale porodowe i poznawać położne to dobrze było by już rodzić w tym szpitalu :). Ale gwarancji nikt nam nie da :)

hmm nad tym nie pomyślałam. U nas w mieście jest jeden szpital więc nawet mi nie przyszło do głowy,że mogą mnie odesłać!? Znacie takie przypadki?
    u nas nie ma kryteriów, trzeba było tylko się wcześniej zapisać. My zaczynamy już teraz czyli w 26 tygodniu a następny kurs rozpoczyna się w lipcu dopiero więc mała jest szansa, żebyśmy cały ukończyli.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam klucia w dole brzucha, szczegolnie jak wstaje albo przewracam sie z boku na bok w nocy.. ale sa one chwilowe-wydaje mi sie ze zalezy jak maly się układa..
    detektor ciazy wyliczył ze tylko 100 dni do porodu :D

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastroj do d...Moj Kochany pojechal.Musimy teraz wytrzymac 7 tygodni..Dobrze,ze to nie zima i moge jakos czas zorganizowac ze synkiem,bo chyba bym zwariowala.Za 7 tygodni przeprowadzka,ale to nic.Przynajmniej juz nie bede same,a z reszta juz sobie poradze.Tylko ten okropny nastroj...
    Co do kloc w brzuchu,to od 2 dni tez takowe odczuwam,ale nic poza tym sie nie dzieje.Brzusio w koncu wybija.Niedlugo wstawie fotki mojego brzuszkowego lokatora:)

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja a mnie pokazuje 103 dni do porodu.. Niby duuuzo ale malooo.hehs

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:10

• iśka Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie u mojej gin. Ale było super. Dzidziuś ma 67mm, pięknie się wyciągał i ruszał. Pani dr zaglądnęła między nóżki i coś dynda ale stwierdziłyśmy,że synkowi jeszcze nie mówimy bo to nic pewnego.
    Potem zaprosiła do gabinetu synka który zobaczył na usg swoje rodzeństwo. Pytał o wszystko a pani mu pokazywała-rączki, główkę, nóżki, pępowinę i ...zauważył. Śmiałyśmy się! Więc najprawdopodobniej chłopak! HEH!

anilorak, Izabela, иιєиσямαℓиα, Stokrotka84, darijka, vivien, Rika lubią tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow iska to super.skoro juz tam cos dyndalo ze nawet synek zauwazyl to pewnie braciszka bedzie mial.to ktory z chlopakow wygral zaklad ;-) ?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No synek! Mąż twierdzi,że o córcię się starał. Juz mi zapowiedział,że jeżeli to chłopczyk to będziemy starać się jeszcze o Lenkę. HE! HE!

pasia27, vivien lubią tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    agga84aa wrote:
    Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja szukałam najpierw szkół bezpłatnych. Po znalezieniu kilku takich, sugerowałam się jak największą ilością zajęć no i położną prowadzącą, która będzie do mnie potem przychodziła po porodzie. Ogólnie to do szkoły rodzenia namawiają po 28 tygodniu ciąży, jednak mnie przyjęli już teraz:)
    W szkole rodzenia do której dzisiaj zaczynamy chodzić jest co najmniej 10 zajęć (bo położna powiedziała, że często cykl się przedłuża) po 2 godziny, a przed każdymi zajęciami jest słuchanie serduszka dziecka i mierzenie ciśnienia mamy oraz ważenie.

o ciekawe czy wszędzie można posłuchać serduszka dziecka :). Skąd jesteś, że masz możliwość korzystania ze szkoły rodzenia bezpłatnie? Nie wiedziałam, że istnieje taka możliwość :)

Jestem z Katowic i jest tu kilka szkół rodzenia bezpłatnych. Różnią się tylko ilością i rodzajem zajęć:) Akurat szkoła rodzenia przy szpitalu w którym rodze, kosztuje.... 400 zł:) Nie skorzystałam:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szkole rodzenia dzisiaj był temat opieki okołoporodowej i odnośnie tego co dziewczyny pisałyście wyżej, położna powiedziała, że nie ma mozliwości aby w trakcie akcji porodowej rozpoczetej, szpital nas odesłał. Nie może nas szpital nie przyjąć do porodu jak akcja porodowa się rozpoczęła. Więc to też mnie uspokoiło. Chociaż druga kwestia tego, co wtedy, gdy porodówki są zajęte - poród na korytarzu jakimś??:))

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iska to swietne jest podejscie twojego meza :-) mam tez taka kolezanke ktora ma juz 2chlopcow i twierdzi ze bedzie probowala do poty do poki dziewczynki nie bedzie miala w brzuszku.hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny wskakuje do was na drugi trymestr i mam nowinkę.
    byłam dzisiaj u ginka i moje szkraby mają się dobrze. według usg i pomiaru główek jest 14 tydzień. tętna nie dało się zmierzyć bo tak się ruszały, że ło jeden jest ułożony pionowo a ten drugi w poprzek. brzdąc ułozony pionowo bił cały czas w głowe tego w poprzek leżącego. tak się z moim naśmialiśmy, że szok. mojemu filipkowi aż łezka w oku stanęła :) niezapomniany widok :) a tak ogólnie to od 5 dni mnie kłuje i ciągnie czasami gin mówi, że przy dwójce juz teraz muszę się przyzyczaić do takich kłóć bo macica się rozszerza. jutro wrzucę wam zdjęcie moich brzdąców. a no i jeszcze jedno u jednego z maluchów między nogami wystawał mały kikutek i na to mój filip, że on tam coś widzi między nagami to siusiak a gin na to, że może i siusiak a może i pępowina, podobno za 3 tygodnie na kolejnej wizycie jak jakiś brzdąc będzie pionowo leżał to podejrzymy co tam między nóżkami jest :)

pasia27, Stokrotka84, Izabela, vivien, Rika, MADZIULA13, Kleopatra, iśka lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale wiadomosc.dobrze ze wszystko w porzadku.czekam na focie :-)

darijka lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka dobra wiadomosc:) smiesznie to musialo wygladac:))) strasznie Ci zazdroszcze tego usg, ja mam jeszcze 3 tygodnie

darijka lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:54

iśka lubi tę wiadomość

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Laski :)

Darijka- zazdroszcze usg i ciesze sie ze wszystko ok :)

Mi zostało 148 dni i juz nie moge sie doczekac :)
    A najgorsze jest to ,że znow zaczyna sie stres przed wizytowy.
    Eh...mam głupie sny itp.
    Jak ja wytrzymam do piątku??
    Sama nie wiem!

Co do szkoły rodzenia to u mnie jest wiele bezplatnych, ale trzeba odpowiednio się wczesniej zapisac.
    A czy sa tu jakies Mamusie z Wawy , jak tak to gdzie chodzicie do szkoły rodzenia??

A i jeszcze jedno. Zmieniam ginekologa, i czy powinnam jakoś poinformowac tego wczesniejszego że juz wiecej nie przyjde??
    Nie wiem jak sie zachowac.

mhsvj44jngo177cq.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka ja zmieniłam ginekologa i poprzedniego nie informowałam o tym, że już nie przyjdę :) Masz kartę ciąży i wyniki badań to najważniejsze żeby do drugiego ginekologa zabrać.

w57v9n73toqtjvh3.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Darijka dobra wiadomosc:) smiesznie to musialo wygladac:))) strasznie Ci zazdroszcze tego usg, ja mam jeszcze 3 tygodnie

3 tygodnie bym nie wytrzymała :).
    Ja mam za 9 dni wizytę i już nie mogę się doczekać :D
    Poza tym czuję się za dobrze jak na ciążę :( i zaczyna to dla mnie być podejrzane :/.
    Dziwne rzeczy dzieją się z moimi piersiami, sutki nie są już wrażliwe na dotyk, w 1 trymestrze rzeczywiście brodawki były ciemne, brązowe, a teraz są dziwnie jasne prawie jak kolor skóry. Zupełnie wyjaśniały, nigdy takie nie były.
    Jak z waszymi (.)(.) w 2 trymestrze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 07:01

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska,no mam. A u ciebie poprzedni gin nie dzwonił. Bo u mnie to poewnie beda dzwonic:( i ptac sie co i jak .

иιєиσямαℓиα-ja mam wizyte za 3 dnii nie moge wytrzymac :)
    Co do (.)(.) to przeszły bolesci, ale wrazliwe sutki zostały.

mhsvj44jngo177cq.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ