II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
vivien wrote:иιєиσямαℓиα wrote:Kleopatra wrote:U mnie nie jest tak źle z toaleta. Chodzę w nocy z 2 razy a w dzień wydaje mi się że normalnie.
иιєиσямαℓиα idź dzisiaj do tego lekarza a potem spróbuj wyluzować. Mówiłam Ci że do końca ciąży się wykończysz ;p
No wiem o tym kochana , ale powiem ci, że i tak robię postępy, bo na początku była tragedia . Ja intensywnie zastanawiam się nad zakupem tego detektora tętna płodu, jedyne co mnie powstrzymuje na razie, to fakt, że co będzie jak nie uda mi się tego tętna znaleźć. Może być wtedy problem . Wizytę mogę zawsze odwołać, zaklepałam sobie ją awaryjnie , zawsze tak robię i potem odwołuję. W medicoverze o tyle to jest wygodne . Staram się trenować siebie i postanowiłam , że w tym miesiącu wytrwam do planowanej wizyty 16.05 bez wizyt pomiędzy . Zobaczymy Może mi się uda - w końcu zostało tylko 10 dni
nienormalna ja ci moge detektor tylko polecic od 12 tyg sluzy mi do teraz i jest niezawodny!!Jezeli nawet nie znajdziesz serduszka dzidzi to zawsze po srodku brzucha na dole znajdziesz zawsze pepowine i jak tam wyczujesz tetno to serduszko dzidzi tez bije
Nawet teraz jak mala nie chce sie w ciagu dnia za wiele ruszac to sprawdzam czy tentno jest ok i wtedy jestem dalej spokojna
Ja jak bym miala kupowac jeszcze raz kupilabym na 100% ale polecam kupno elektronicznego zeby odrazu pokazywalo liczbe uderzen serduszka zebys nie pomylila ze swoim
vivien ty masz chyba taki prawda?
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-nowy-zel-dostawa-w-24h-0zl-i3223213369.html
-
pasia27 wrote:иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny czy w drugim trymestrze bierzecie jeszcze folik?
JA muszę się w końcu zdecydować na jakieś witaminy. Szukam coś niedrogiego, bo ostatnio zostawiam majątek w aptece. Duphaston, clexan do tego acard, teraz te witaminy....
ja biore akurat kwas foliowy nie folik tylko firmy Puritans Pride 250tabletek za ok 23zl wiec sie opyla.lekarz kazal mi go nie przerywac i oprocz yego nic nie biore i jest ok na razie z wynikami badan
dobrze rozumiem , czyli ty bierzesz nadal kwas foliowy? Czy bierzesz któreś z tych witamin tej firmy:
http://www.puritan.pl/produkty-puritan/macierzynstwo,115
? -
Dziekuje za komentarze dziewczyny, choc liczylam na to, ze napiszecie, ze czestotliwosc latania do toalety sie zmniejszy w drugim trymestrze:))) dzis bylam 4 razy w nocy! No coz, musze sie pogodzic z ta mysla:)
Agga daj znac jak po wizycie:) ja tez odliczam do mojego kolejnego usg, mam za 3 tyg. Macie racje dziewczyny, ze jak sie zaczynaja kopnoaczki, to glowa jest spokojniejsza. Ja co prawda nie czuje jeszcze ruchow, tylko takie motylki/ laskotki, i to zazwyczaj wieczorem, ale to mi daje takie poczucie bezpieczenstwa. Wiem, ze maluch tam ciagle jest i sie kreci:) czekam na pierwsze ruchy:)))
Mi lekarz powiedzial, ze kwas foliowy tylko do konca 12 tyg lub pierwszego trymesrtu. Potem juz nie ma sensu.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Stokrotka84 wrote:Dziekuje za komentarze dziewczyny, choc liczylam na to, ze napiszecie, ze czestotliwosc latania do toalety sie zmniejszy w drugim trymestrze:))) dzis bylam 4 razy w nocy! No coz, musze sie pogodzic z ta mysla:)
Agga daj znac jak po wizycie:) ja tez odliczam do mojego kolejnego usg, mam za 3 tyg. Macie racje dziewczyny, ze jak sie zaczynaja kopnoaczki, to glowa jest spokojniejsza. Ja co prawda nie czuje jeszcze ruchow, tylko takie motylki/ laskotki, i to zazwyczaj wieczorem, ale to mi daje takie poczucie bezpieczenstwa. Wiem, ze maluch tam ciagle jest i sie kreci:) czekam na pierwsze ruchy:)))
Mi lekarz powiedzial, ze kwas foliowy tylko do konca 12 tyg lub pierwszego trymesrtu. Potem juz nie ma sensu.
ile bym dała za takie łaskotki -
иιєиσямαℓиα wrote:vivien wrote:иιєиσямαℓиα wrote:Kleopatra wrote:U mnie nie jest tak źle z toaleta. Chodzę w nocy z 2 razy a w dzień wydaje mi się że normalnie.
иιєиσямαℓиα idź dzisiaj do tego lekarza a potem spróbuj wyluzować. Mówiłam Ci że do końca ciąży się wykończysz ;p
No wiem o tym kochana , ale powiem ci, że i tak robię postępy, bo na początku była tragedia . Ja intensywnie zastanawiam się nad zakupem tego detektora tętna płodu, jedyne co mnie powstrzymuje na razie, to fakt, że co będzie jak nie uda mi się tego tętna znaleźć. Może być wtedy problem . Wizytę mogę zawsze odwołać, zaklepałam sobie ją awaryjnie , zawsze tak robię i potem odwołuję. W medicoverze o tyle to jest wygodne . Staram się trenować siebie i postanowiłam , że w tym miesiącu wytrwam do planowanej wizyty 16.05 bez wizyt pomiędzy . Zobaczymy Może mi się uda - w końcu zostało tylko 10 dni
nienormalna ja ci moge detektor tylko polecic od 12 tyg sluzy mi do teraz i jest niezawodny!!Jezeli nawet nie znajdziesz serduszka dzidzi to zawsze po srodku brzucha na dole znajdziesz zawsze pepowine i jak tam wyczujesz tetno to serduszko dzidzi tez bije
Nawet teraz jak mala nie chce sie w ciagu dnia za wiele ruszac to sprawdzam czy tentno jest ok i wtedy jestem dalej spokojna
Ja jak bym miala kupowac jeszcze raz kupilabym na 100% ale polecam kupno elektronicznego zeby odrazu pokazywalo liczbe uderzen serduszka zebys nie pomylila ze swoim
vivien ty masz chyba taki prawda?
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-nowy-zel-dostawa-w-24h-0zl-i3223213369.html
tak mam dokladnie ten
tylko ja kupowalam na amazon i zaplacilam okolo 65€ to jest jakies 260zlиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
ja też zauważyłam że chyba częściej latam do wc. Ale do tego mam wrażenie nie do końca wypróżniania pęcherza...Czasami mało objętościowo tego moczu wychodzi. A w nocy to czasami budzę się z bólem pęcherza takie jest parcie, które wybudza mnie w ostatnim momencie
-
dziewczyny z czystej ciekawości w którym tc należy rozpocząć zajęcia w szkole rodzenia? Trzeba się zapewne wcześniej zapisać? I czym się kierować przy wyborze szkoły rodzenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2013, 11:04
-
Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja szukałam najpierw szkół bezpłatnych. Po znalezieniu kilku takich, sugerowałam się jak największą ilością zajęć no i położną prowadzącą, która będzie do mnie potem przychodziła po porodzie. Ogólnie to do szkoły rodzenia namawiają po 28 tygodniu ciąży, jednak mnie przyjęli już teraz:)
W szkole rodzenia do której dzisiaj zaczynamy chodzić jest co najmniej 10 zajęć (bo położna powiedziała, że często cykl się przedłuża) po 2 godziny, a przed każdymi zajęciami jest słuchanie serduszka dziecka i mierzenie ciśnienia mamy oraz ważenie. -
agga84aa wrote:Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja szukałam najpierw szkół bezpłatnych. Po znalezieniu kilku takich, sugerowałam się jak największą ilością zajęć no i położną prowadzącą, która będzie do mnie potem przychodziła po porodzie. Ogólnie to do szkoły rodzenia namawiają po 28 tygodniu ciąży, jednak mnie przyjęli już teraz:)
W szkole rodzenia do której dzisiaj zaczynamy chodzić jest co najmniej 10 zajęć (bo położna powiedziała, że często cykl się przedłuża) po 2 godziny, a przed każdymi zajęciami jest słuchanie serduszka dziecka i mierzenie ciśnienia mamy oraz ważenie.
o ciekawe czy wszędzie można posłuchać serduszka dziecka . Skąd jesteś, że masz możliwość korzystania ze szkoły rodzenia bezpłatnie? Nie wiedziałam, że istnieje taka możliwość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2013, 11:52
-
иιєиσямαℓиα wrote:agga84aa wrote:Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja szukałam najpierw szkół bezpłatnych. Po znalezieniu kilku takich, sugerowałam się jak największą ilością zajęć no i położną prowadzącą, która będzie do mnie potem przychodziła po porodzie. Ogólnie to do szkoły rodzenia namawiają po 28 tygodniu ciąży, jednak mnie przyjęli już teraz:)
W szkole rodzenia do której dzisiaj zaczynamy chodzić jest co najmniej 10 zajęć (bo położna powiedziała, że często cykl się przedłuża) po 2 godziny, a przed każdymi zajęciami jest słuchanie serduszka dziecka i mierzenie ciśnienia mamy oraz ważenie.
o ciekawe czy wszędzie można posłuchać serduszka dziecka . Skąd jesteś, że masz możliwość korzystania ze szkoły rodzenia bezpłatnie? Nie wiedziałam, że istnieje taka możliwość
u nas szkoła rodzenia jest przy szpitalu i jest oczywiście bezpłatna. Zapytaj może i u was taka jest prowadzonaиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ja chodziłam w I ciąży do szkoły rodzenia do szpitala, w którym potem rodziłam. Na zajęciach mieliśmy między innymi oglądanie sal porodowych czy spotkanie z ordynatorem tego szpitala
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Adka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:agga84aa wrote:Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja szukałam najpierw szkół bezpłatnych. Po znalezieniu kilku takich, sugerowałam się jak największą ilością zajęć no i położną prowadzącą, która będzie do mnie potem przychodziła po porodzie. Ogólnie to do szkoły rodzenia namawiają po 28 tygodniu ciąży, jednak mnie przyjęli już teraz:)
u nas szkoła rodzenia jest przy szpitalu i jest oczywiście bezpłatna. Zapytaj może i u was taka jest prowadzona
to muszę się zorientować. Aczkolwiek nikt mi nie da gwarancji , że jak będę rodzić to akurat będzie wolne miejsce w szpitalu który sobie wybraliśmy . A jak już oglądać sale porodowe i poznawać położne to dobrze było by już rodzić w tym szpitalu . Ale gwarancji nikt nam nie da -
Adka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:agga84aa wrote:Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja szukałam najpierw szkół bezpłatnych. Po znalezieniu kilku takich, sugerowałam się jak największą ilością zajęć no i położną prowadzącą, która będzie do mnie potem przychodziła po porodzie. Ogólnie to do szkoły rodzenia namawiają po 28 tygodniu ciąży, jednak mnie przyjęli już teraz:)
u nas szkoła rodzenia jest przy szpitalu i jest oczywiście bezpłatna. Zapytaj może i u was taka jest prowadzona
no weszłam na stronę i okazuje się, że jest szkoła rodzenia w tym szpitalu. A jakie są kryteria przyjęć? Pierwszeństwo zgłoszenia? Czy sytuacja materialna? -
mnie ostatnio bardziej pędzi do kibelka niż zwykle:) poza tym boli mnie podbrzusze, chyba się przeforsowałam wycieczkami w długi weekend.w czwartek wizyta u gina to zobaczę co mi powie. wtedy też dostanę skierowanko na badanie połówkowe, którego oczywiście nie mogę się doczekać
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
MADZIULA13 wrote:mnie ostatnio bardziej pędzi do kibelka niż zwykle:) poza tym boli mnie podbrzusze, chyba się przeforsowałam wycieczkami w długi weekend.w czwartek wizyta u gina to zobaczę co mi powie. wtedy też dostanę skierowanko na badanie połówkowe, którego oczywiście nie mogę się doczekać
uważaj na siebie. Mnie znowu coś kuje całkowicie na samym dole brzucha