Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje studniówkowym mamusiom :)!
    Mi do porodu pozostało bagatela 5 miesięcy i 30 dni :D

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:54

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    иιєиσямαℓиα nie wkręcaj sobie niepotrzebnie żadnych podejrzeń. Ciesz się, że masz lepszy okres w ciąży i korzystaj póki możesz ;) Jeszcze będziesz tęsknić do czasu kiedy miałaś mało objawów, zobaczysz ;) Nie warto tak się stresować cały czas bo i dla dziecka to nie jest najlepsze.

dziękuję :*. Staram się ale jakoś ciężko mi to wychodzi, dziś obudziły mnie koszmary i tak wspaniale zaczęłam dzisiejszy poranek :). Odliczam dni do 16stego maja :P. Najgorsze, że zdaję sobie sprawę że stres szkodzi dziecku, ale dzisiaj po koszmarach wstałam taka zestresowana :/. Straszne to jest. Też macie w ciąży koszmary? Ja coraz częściej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 07:10

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie koszmary i dziwaczne sny to standard:) ale to ponoć normalne i nie ma się czym stresować.w czwartek już mam wizytę i podglądnę maluszka. dzisiaj piękna słoneczna pogoda, no i ciepełko nadal:)

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα ,koszmary to normalny stan. ja mam takie ze daj spokój. zawsze nasilaja sie przed wizytami. stres je wzmaga. uspokój sie i ciesz sie ciaza :)
    Nie ma sensu stresowac maluszka :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka nie dzwonił ani nic, a tu gdzie teraz chodzę do ginekolog jest zupełnie inaczej fajne podjeście ma i w ogóle :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antolka, my już niedługo znowu zobaczymy nasze maluszki:)

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska,zobaczymy, nie bede sie martwić na zapas :)
    I tak mamy dośc stresów :)

madziulka- weź, ja już jestem jak na szpilkach :) czas do wizyty tak mi sie dłuzy.
    Mam nadzieje,że dowiem sie kto u mnie mieszka. Licze,że ułozy sie i pokaze!A po wizycie lece do sklepu i musze cos zakupic, bo juz mnie ręce swędzą :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi zostało jeszcze 96 dni do porodu wg ovu.
    Co do snów to ja też mam czasami koszmarne. Dzisiaj w nocy obudziłam mojego M. i kazałam mu zakręcić wodę bo się leje :) A on na to, że wszystko jest zakręcone. Ja nie odpuszczałam i musiał ze mną posprawdzać ;/ Eh

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    u mnie koszmary i dziwaczne sny to standard:) ale to ponoć normalne i nie ma się czym stresować.w czwartek już mam wizytę i podglądnę maluszka. dzisiaj piękna słoneczna pogoda, no i ciepełko nadal:)

o, a u mnie pochmurno za oknem :P

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    a mi zostało jeszcze 96 dni do porodu wg ovu.
    Co do snów to ja też mam czasami koszmarne. Dzisiaj w nocy obudziłam mojego M. i kazałam mu zakręcić wodę bo się leje :) A on na to, że wszystko jest zakręcone. Ja nie odpuszczałam i musiał ze mną posprawdzać ;/ Eh

96 dni :). Wow :). Na kiedy masz termin?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy to sikanie co 5 min sie skonczy :(((
    Mam coraz wieksze zapotrzebowanie na wode, a przez to non stop sikam. A i pęcherz mnie boli :(

mhsvj44jngo177cq.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ovu na 11 sierpnia a lekarz mi wyliczył na 17 sierpnia

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    z ovu na 11 sierpnia a lekarz mi wyliczył na 17 sierpnia

o to lada chwila :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka super :) Dobrze że z maluszkami ok :)
    иιєиσямαℓиα mnie w II trymestrze tez piersi nie bolą i już nie raz mówiłam że gdyby nie brak okresu to w ogóle bym nie wiedziała że jestem w ciąży :)

иιєиσямαℓиα, darijka lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    hej dziewczyny wskakuje do was na drugi trymestr i mam nowinkę.
    byłam dzisiaj u ginka i moje szkraby mają się dobrze. według usg i pomiaru główek jest 14 tydzień. tętna nie dało się zmierzyć bo tak się ruszały, że ło jeden jest ułożony pionowo a ten drugi w poprzek. brzdąc ułozony pionowo bił cały czas w głowe tego w poprzek leżącego. tak się z moim naśmialiśmy, że szok. mojemu filipkowi aż łezka w oku stanęła :) niezapomniany widok :) a tak ogólnie to od 5 dni mnie kłuje i ciągnie czasami gin mówi, że przy dwójce juz teraz muszę się przyzyczaić do takich kłóć bo macica się rozszerza. jutro wrzucę wam zdjęcie moich brzdąców. a no i jeszcze jedno u jednego z maluchów między nogami wystawał mały kikutek i na to mój filip, że on tam coś widzi między nagami to siusiak a gin na to, że może i siusiak a może i pępowina, podobno za 3 tygodnie na kolejnej wizycie jak jakiś brzdąc będzie pionowo leżał to podejrzymy co tam między nóżkami jest :)

Cudownie, że z maluszkami wszystko w porządku :)

darijka lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy macie zaparcia? Jak sobie z nimi radzicie?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o dziwo zadnych snow nie mam, za to budze sie o 6 rano i jestem wyspana! Masakra... Dzis godzine przewracalam sie z boku na bok...
    Nienormalna nie nakrecaj sie i ciesz sie, ze nic Ci nie dolega :)

Antolka o to samo pytalam dziewcayny wczoraj, ale mi napisaly, ze to sie nie skonczy tylko bedzie gorzej:) takze glowa do gory! Tez latam co chwila to toalety, szczegolnie w nocy mnie to wkurza, bo sie rozbudzam... A moj maz dzis sie zapytal, czy nie moglabym przetrzymac do rana, bo go budze tym chodzeniem po nocach:) Zartowal oczywiscie :)

relgi09k52jutqx1.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    A ja o dziwo zadnych snow nie mam, za to budze sie o 6 rano i jestem wyspana! Masakra... Dzis godzine przewracalam sie z boku na bok...

Antolka o to samo pytalam dziewcayny wczoraj, ale mi napisaly, ze to sie nie skonczy tylko bedzie gorzej:) takze glowa do gory! Tez latam co chwila to toalety, szczegolnie w nocy mnie to wkurza, bo sie rozbudzam... A moj maz dzis sie zapytal, czy nie moglabym przetrzymac do rana, bo go budze tym chodzeniem po nocach:) Zartowal oczywiscie :)

a to dowcipniś :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:

stokrotka ja kiedys dla zartu mezowi odpowiedzialam tak:
    Napij sie 3-4szklank 0,5l wody odczekaj pol godziny-godzine i jak zachce ci sie siusiu to wtedy napij sie jeszcze raz tyle samo wody i trzymaj!!!! i omijaj toalete z daleka to wtedy poczujesz jak sie miewa kobieta w ciazy :P :P

gdzies to w jakis dowcipach wyczytalam ;) Ale dobre ;)

иιєиσямαℓиα, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ