X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje studniówkowym mamusiom :)!
    Mi do porodu pozostało bagatela 5 miesięcy i 30 dni :D

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:54

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    иιєиσямαℓиα nie wkręcaj sobie niepotrzebnie żadnych podejrzeń. Ciesz się, że masz lepszy okres w ciąży i korzystaj póki możesz ;) Jeszcze będziesz tęsknić do czasu kiedy miałaś mało objawów, zobaczysz ;) Nie warto tak się stresować cały czas bo i dla dziecka to nie jest najlepsze.

dziękuję :*. Staram się ale jakoś ciężko mi to wychodzi, dziś obudziły mnie koszmary i tak wspaniale zaczęłam dzisiejszy poranek :). Odliczam dni do 16stego maja :P. Najgorsze, że zdaję sobie sprawę że stres szkodzi dziecku, ale dzisiaj po koszmarach wstałam taka zestresowana :/. Straszne to jest. Też macie w ciąży koszmary? Ja coraz częściej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 07:10

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie koszmary i dziwaczne sny to standard:) ale to ponoć normalne i nie ma się czym stresować.w czwartek już mam wizytę i podglądnę maluszka. dzisiaj piękna słoneczna pogoda, no i ciepełko nadal:)

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα ,koszmary to normalny stan. ja mam takie ze daj spokój. zawsze nasilaja sie przed wizytami. stres je wzmaga. uspokój sie i ciesz sie ciaza :)
    Nie ma sensu stresowac maluszka :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka nie dzwonił ani nic, a tu gdzie teraz chodzę do ginekolog jest zupełnie inaczej fajne podjeście ma i w ogóle :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antolka, my już niedługo znowu zobaczymy nasze maluszki:)

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska,zobaczymy, nie bede sie martwić na zapas :)
    I tak mamy dośc stresów :)

madziulka- weź, ja już jestem jak na szpilkach :) czas do wizyty tak mi sie dłuzy.
    Mam nadzieje,że dowiem sie kto u mnie mieszka. Licze,że ułozy sie i pokaze!A po wizycie lece do sklepu i musze cos zakupic, bo juz mnie ręce swędzą :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi zostało jeszcze 96 dni do porodu wg ovu.
    Co do snów to ja też mam czasami koszmarne. Dzisiaj w nocy obudziłam mojego M. i kazałam mu zakręcić wodę bo się leje :) A on na to, że wszystko jest zakręcone. Ja nie odpuszczałam i musiał ze mną posprawdzać ;/ Eh

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    u mnie koszmary i dziwaczne sny to standard:) ale to ponoć normalne i nie ma się czym stresować.w czwartek już mam wizytę i podglądnę maluszka. dzisiaj piękna słoneczna pogoda, no i ciepełko nadal:)

o, a u mnie pochmurno za oknem :P

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    a mi zostało jeszcze 96 dni do porodu wg ovu.
    Co do snów to ja też mam czasami koszmarne. Dzisiaj w nocy obudziłam mojego M. i kazałam mu zakręcić wodę bo się leje :) A on na to, że wszystko jest zakręcone. Ja nie odpuszczałam i musiał ze mną posprawdzać ;/ Eh

96 dni :). Wow :). Na kiedy masz termin?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy to sikanie co 5 min sie skonczy :(((
    Mam coraz wieksze zapotrzebowanie na wode, a przez to non stop sikam. A i pęcherz mnie boli :(

mhsvj44jngo177cq.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ovu na 11 sierpnia a lekarz mi wyliczył na 17 sierpnia

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    z ovu na 11 sierpnia a lekarz mi wyliczył na 17 sierpnia

o to lada chwila :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka super :) Dobrze że z maluszkami ok :)
    иιєиσямαℓиα mnie w II trymestrze tez piersi nie bolą i już nie raz mówiłam że gdyby nie brak okresu to w ogóle bym nie wiedziała że jestem w ciąży :)

иιєиσямαℓиα, darijka lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    hej dziewczyny wskakuje do was na drugi trymestr i mam nowinkę.
    byłam dzisiaj u ginka i moje szkraby mają się dobrze. według usg i pomiaru główek jest 14 tydzień. tętna nie dało się zmierzyć bo tak się ruszały, że ło jeden jest ułożony pionowo a ten drugi w poprzek. brzdąc ułozony pionowo bił cały czas w głowe tego w poprzek leżącego. tak się z moim naśmialiśmy, że szok. mojemu filipkowi aż łezka w oku stanęła :) niezapomniany widok :) a tak ogólnie to od 5 dni mnie kłuje i ciągnie czasami gin mówi, że przy dwójce juz teraz muszę się przyzyczaić do takich kłóć bo macica się rozszerza. jutro wrzucę wam zdjęcie moich brzdąców. a no i jeszcze jedno u jednego z maluchów między nogami wystawał mały kikutek i na to mój filip, że on tam coś widzi między nagami to siusiak a gin na to, że może i siusiak a może i pępowina, podobno za 3 tygodnie na kolejnej wizycie jak jakiś brzdąc będzie pionowo leżał to podejrzymy co tam między nóżkami jest :)

Cudownie, że z maluszkami wszystko w porządku :)

darijka lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy macie zaparcia? Jak sobie z nimi radzicie?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o dziwo zadnych snow nie mam, za to budze sie o 6 rano i jestem wyspana! Masakra... Dzis godzine przewracalam sie z boku na bok...
    Nienormalna nie nakrecaj sie i ciesz sie, ze nic Ci nie dolega :)

Antolka o to samo pytalam dziewcayny wczoraj, ale mi napisaly, ze to sie nie skonczy tylko bedzie gorzej:) takze glowa do gory! Tez latam co chwila to toalety, szczegolnie w nocy mnie to wkurza, bo sie rozbudzam... A moj maz dzis sie zapytal, czy nie moglabym przetrzymac do rana, bo go budze tym chodzeniem po nocach:) Zartowal oczywiscie :)

relgi09k52jutqx1.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    A ja o dziwo zadnych snow nie mam, za to budze sie o 6 rano i jestem wyspana! Masakra... Dzis godzine przewracalam sie z boku na bok...

Antolka o to samo pytalam dziewcayny wczoraj, ale mi napisaly, ze to sie nie skonczy tylko bedzie gorzej:) takze glowa do gory! Tez latam co chwila to toalety, szczegolnie w nocy mnie to wkurza, bo sie rozbudzam... A moj maz dzis sie zapytal, czy nie moglabym przetrzymac do rana, bo go budze tym chodzeniem po nocach:) Zartowal oczywiscie :)

a to dowcipniś :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:

stokrotka ja kiedys dla zartu mezowi odpowiedzialam tak:
    Napij sie 3-4szklank 0,5l wody odczekaj pol godziny-godzine i jak zachce ci sie siusiu to wtedy napij sie jeszcze raz tyle samo wody i trzymaj!!!! i omijaj toalete z daleka to wtedy poczujesz jak sie miewa kobieta w ciazy :P :P

gdzies to w jakis dowcipach wyczytalam ;) Ale dobre ;)

иιєиσямαℓиα, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ