Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki to sobie dzisiaj duuuzo odpoczywam bo pogoda do bani i mojemu malemu bardzo to sluzy bo jest dzisiaj strasznie aktywny :-) nawet wyczailam go lezac na plecach jak mocno sie wiercil az brzuch sie na wierzchu ruszal :-)

Rika lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wczoraj była piękna słoneczna pogoda:) ciepełko, to lubię;)także odpoczywania nie było. pasia, szkoda, że i u ciebie tak nie było

• iśka Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jak mija Wam majowy weekend? U nas pogoda ok wczoraj grilowanie a wcześniej dwie osiemnastki chrześniaków. Także mocno imprezowy wekend. Jutro mam wizyte u gin i idzie ze mną synek! Juz nie możemy się doczekać! Miłej niedzieli!

iv093e5eynq4wz4z.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iska to super ze jutro macie wizytke.koniecznie napisz po jak synusiowi sie podobalo na usg :-)
    A niedziela leniwa u mnie chociaz spacer byl po pogoda ladna dzisiaj :-)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Iska to super ze jutro macie wizytke.koniecznie napisz po jak synusiowi sie podobalo na usg :-)
    A niedziela leniwa u mnie chociaz spacer byl po pogoda ladna dzisiaj :-)

zazdroszczę ci tych spacerów :). Mimo że pogoda ładna to kisze się w domu, bo odezwały się pobolewania podbrzusza :(. Boję się gdziekolwiek wyjść :(.
    Nawet za tydzień w sobotę mamy chrzciny w bliskiej rodzinie i nie jedziemy chyba, bo to 3h samochodem trzeba jechać a ja się boję z tymi pobolewaniami. A już się cieszyłam, że te bóle mi przeszły a tu masz- na początku 14tc znowu się pojawił. Mdłości mi minęły, czułabym się nieźle a tak to się tylko martwię.... eh
    chyba przyspieszę swoją wizytę u gina ...sama nie wiem. Latam już do byle kogo, kto akurat przyjmuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2013, 15:12

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie skoro dokuczaja ci te.bole to nie ma co tym bardziej jechac w meczaca droge pozniej siedziec i meczyc sie i powrot.ehh.mnie lekarz mowil ze jak bol jest dokuczliwy to lepiej go sprawdzic i byc spokojna.w 12tyg dostalam klucia w podbrzuszu promieniujacego w uda i na drugi dzien plamienie brazowe co praawda ale nie powinno byc..od razu zalecony spokoj lezenie i duphastoj 3x1..lepiej isc sie sprawdzic..nawet do szpitala jak lekarz nie przyjmuje akurat a co tam .

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz moge oficjalnie sie do Was przeniesc, o ile nie macie nic przeciwko:) zaczynam 2 trymestr hurra!!! Powiedzcie mi prosze, czy to latanie do toalety niedlugo sie skonczy? Chodze chyba milion razy dziennie

vivien, Rika lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84, to juz raczej tak do konca wraz z rosnacym dzieciatkiem ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Izabela Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Stokrotko, ja jutro zaczynam 3 trymestr :)
    U mnie akurat czeste wizyty w toalecie trwaja od poczatku ciazy, czasem az strach wyjsc z domu ;)

lprkcwa1k6b8086c.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Dziewczyny teraz moge oficjalnie sie do Was przeniesc, o ile nie macie nic przeciwko:) zaczynam 2 trymestr hurra!!! Powiedzcie mi prosze, czy to latanie do toalety niedlugo sie skonczy? Chodze chyba milion razy dziennie

Gratulacje :)
    ja dopiero za 2 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2013, 04:36

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No pewnie skoro dokuczaja ci te.bole to nie ma co tym bardziej jechac w meczaca droge pozniej siedziec i meczyc sie i powrot.ehh.mnie lekarz mowil ze jak bol jest dokuczliwy to lepiej go sprawdzic i byc spokojna.w 12tyg dostalam klucia w podbrzuszu promieniujacego w uda i na drugi dzien plamienie brazowe co praawda ale nie powinno byc..od razu zalecony spokoj lezenie i duphastoj 3x1..lepiej isc sie sprawdzic..nawet do szpitala jak lekarz nie przyjmuje akurat a co tam .

ja latam po lekarzach średnio co tydzień :). W szpitalu już mnie znają na pamięć ;), bo byłam już chyba 4 razy. Dziś mam umówioną wizytę u lekarza, u której już byłam z bólami... i wtedy powiedziała, że ból to norma, bo macica się rozciąga.
    Dziewczyny 2 trymestru czy wy nie macie już mdłości? Mi ustąpiły w 13tc, a przynajmniej jak je miałam byłam spokojniejsza, że jest wszystko ok. Teraz mdłości brak, a ból podbrzusza coraz częściej się pojawia.

pasia27 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:07

иιєиσямαℓиα, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:08

• vivien Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:

Stokrotka moge tylko potwierdzic to co dziewczyny pisza odnosnie latania do toalety..
    Ja na poczatku ciazy to znaczy w pierwszym trymestrze nie maialam problemow z lataniem do toalety ale teraz z drugim trymsetrem zaczelo sie latanie do wc ;)

Nienormalna no to powiem ci rekordy bijesz tymi wozytami:ale powiem ci jezeli po jestes spokojniejsza to lepsze to niz sie denerwowac ;)
    Skoro ten bol brzucha nie daje ci spokoju i nie ustepuje idz i to sprawdz bo szkoda twoich nerwow.
    A szczesliwa i spokojna mama to szczesliwa i spokojna dzidzia <3 <3 <3 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2013, 05:19

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dzionka zycze wam ciezaroweczki ;)

Brzuszek coraz wiekszy i usmiech na twarzy jest tez coraz wiekszy;)

Ach jaki to cudowny stan,mimo ze jak kazda mam tam swoje dolegliwosci ale teraz zaczyna czlowiek doceniac takie male drobnostki i cieszy sie z tego jak dziecko <3 <3
    Wczoraj jak bylismy z mezem nad morzem przyznalam mu sie ze chyba bede tesknic za tym kopaniem naszej ksiezniczki jak juz bedzie na swiecie ;)

Kurcze tak blisko jak teraz juz nie bedziemy mialy naszych kruszynke przy sobie <3

anilorak, Rika, pasia27, иιєиσямαℓиα, Izabela lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:08

vivien lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:54

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopniaki naszej Laury stały się u mnie nawet czasem bolesne. Szczególnie wtedy, gdy przewraca się w każdą stronę w brzuchu:) Ale i tak jest to cudowne uczucie, najpiękniejsze !!!

U mnie mdłości skończyły się pod koniec 4 miesiąca dopiero. T

Brzuszek już mam duży:) Ciężko wykonywać najprostsze czynności, a tu jeszcze 3 miesiące musi sobie rosnąć:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie jest tak źle z toaleta. Chodzę w nocy z 2 razy a w dzień wydaje mi się że normalnie.
    иιєиσямαℓиα idź dzisiaj do tego lekarza a potem spróbuj wyluzować. Mówiłam Ci że do końca ciąży się wykończysz ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj od rana jestem troszkę poddenerwowana i podekscytowana ze względu na wiytę u lekarza a zaraz potem szkołę rodzenia (pierwsze zajęcia):)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ