Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też byłam na lodach :) i u gin z małą wszystko ok a serce jak dzwon :D

anilorak, vivien lubią tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    anilorak wrote:
    Stokrotka, ja takiego typowego badania genetycznego (prenatalnego) nie miałam, bo się z moim M. nie zdecydowaliśmy. Lekarz mi tłumaczył, że robi się je głównie po to aby pary były spokojne jak jest wszystko dobrze lub w razie gdyby wyszła jakaś wada, to można taką ciążę usunąć. O opcji usunięcia ciąży nawet nie chciałam słuchać. To była nasza decyzja i wiele osób się pewnie ze mną nie zgodzi, bo przecież czasem lepiej zrobić i być spokojnym, przecież nie można nastawiać się od razu na najgorsze. Tu niestety musicie sami podjąć tą decyzję.
    Mi lekarz tylko zrobił takie dokładniejsze USG i m.in. zmierzył przezierność karkową, ale już bez oszacowania prawdopodobieństwa wystąpienia jakieś wady.
    Zrobiliśmy dopiero badania połówkowe w 21 t. c. wydaje mi się, że te badania połówkowe są bardzo ważne, bo w razie jakiś nieprawidłowości można zlecić jakieś dodatkowe badania i ogólnie działać.

Anilorak strasznie Ci dziekuje KOchana. Mysle dokladnie tak ja Ty i w sumie wczoraj z mezem podjelismy decyzje, ze nie zrobimy tego badania, tylko tak sie naczytalam w necie i potem same nie wiedzialam co to Tym wszystkim myslec. Bardzo mnie uspokoilas. Dobrze wiedziec, ze nie jestem sama, ktora ma takie podejscie :)

stokrotko ja tez nie robilam ZADNEGO badania nawet tego polowkowego.po prostu na kazdej wizycie lekarz mierzy malego.modle sie codziennie i jestem dobrej mysli ze wszystko jest w porzadku :-)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczyny, ale robicie smaka na te lody ;) - ja poluje na kokosowe a znalezc nie moge :(

Wkoncu wracam do swiata zywych - 3 nocki w pracy, spania po 3-4 w ciagu dnia - padam na twarz :/ Az musialam z czwartej nocki zrezygnowac przez moja noge (strasznie zyly mi na lewej nodze powychodzily i to tak okropnie boli, a jak tyle w pracy chodze, to jeszcze gorzej :/) w poniedzialek pojde do lekarza, zobaczymy co z tym zrobi...

A z takich lepszych rzeczy to u nas sloneczko caly dzien swieci, troszke zimno, ale sam jego widok poprawia humor :)
    Dokladnie za 3tyg bedziemy po usg polowkowym - doczekac sie nie mozemy :) Juz chodze po sklepach z checia kupna rzeczy dla Malucha ale sie powstrzymuje - poczekam az sie lokator ujawni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2013, 19:07

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Vivien Tobie rozniez dziekuje za wiadomosc:) Uspokoilyscie mnie dziewczyny. Zaczelam myslec, ze jestem wyrodna matka, skoro tego badanie nie chce zrobic. Wiecie jak jest, co osoba to inna opinia. Zycze Wam milego dnia dziewczyny. Ktos tu wspominal o lodach i teraz musze jechac na zakupy :)

Stokrotko, nie ma co sie przejmowac opinia innych - Wasz Maluch, Wasza decyzja :) To Wasze Dziecko - to Wy je wychowacie i nikomu nic do tego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2013, 19:11

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• Ella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny widze ze apetyty u Was sa, ja dzis pierwszy raz od chyba poczatku ciazy zjadlam pasek czekolady.
    w ogole w sumie nic nie przytylam, tzn w I tymestrze schudlam 2 kg i chyba teraz te 2kg dostalam w sobote, poza tym nie mam apatytu.
    ile przytylyscie, a moze nic?

Q82doi09kub0318v3.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella, my jeszcze nic nie przytylismy, mamy taka sama wage od poczatku wiec mi to na reke, bo w 1szej ciazy w tym tyg mialam juz z +4kg, wiec teraz sie ciesze :)

gg64wn1511ap0yj7.png

• Ella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex ile przytylas w pierwszej ciazy? ja w sumie spodziewalam sie ze szybko przytyje, bo jestem z tych co jak patrza na czekolade to tyja.
    w sumie brzuszek tez na razie maly, koleznka mi ostatnio powiedziala, ze wygladam jakbym troche wiecej zjadla.
    tym sie nie przejmuje, bo moj maz tez podobno sie ukrywal dosyc dlugi i moja mama mi ostatnio powiedziala, ze dlugo nie bylo u niej nic widac.
    u mnie wszystko "poszlo w biust" chodze tylko w sportywych stanikach.

Q82doi09kub0318v3.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj az sama sie boje tej liczby - az 25kg...
    Ale dosc szybko mi to zeszlo, 2mce po porodzie zostalo mi tylko troszke.. Nie karmilam, wiec po porodzie, cwiczeniach i silowni waga zeszla-cwiczylam juz 3tyg po porodzie. A jestem z tych osob, co maja duza tendencje do tycia! ;)
    U mnie juz widac ciaze, mam spory brzuszek jak na ten tydz, juz powoli ciezko naczynia myc, bo brzuch stoi na drodze haha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2013, 19:48

gg64wn1511ap0yj7.png

• aila Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka,dzis sie przeforsowalam.Zrobilam porzadek w szafie z rzeczami z zimy i porzadek w piwnicy.Ojjj i masz babo placek i krzyze,kosc biodrowa boli,ze uuuuuuu.No nic leze i odpoczywam.Niestety nigdy nie moglam usiedziec na miejscu:/Milego wieczoru!!!

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze raz dziekuje za Wasze opienie, bardzo mnie uspokoilyscie. Milego weekendu:)

relgi09k52jutqx1.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Oj Dziewczyny, ale robicie smaka na te lody ;) - ja poluje na kokosowe a znalezc nie moge :(

Wkoncu wracam do swiata zywych - 3 nocki w pracy, spania po 3-4 w ciagu dnia - padam na twarz :/ Az musialam z czwartej nocki zrezygnowac przez moja noge (strasznie zyly mi na lewej nodze powychodzily i to tak okropnie boli, a jak tyle w pracy chodze, to jeszcze gorzej :/) w poniedzialek pojde do lekarza, zobaczymy co z tym zrobi...

A z takich lepszych rzeczy to u nas sloneczko caly dzien swieci, troszke zimno, ale sam jego widok poprawia humor :)
    Dokladnie za 3tyg bedziemy po usg polowkowym - doczekac sie nie mozemy :) Juz chodze po sklepach z checia kupna rzeczy dla Malucha ale sie powstrzymuje - poczekam az sie lokator ujawni :)

ja ide na usg we wtorek, potem jade do UK i Polski.
    do tej pory tez nic nie kupowalam, rozmawialam z kolezanka i podpowiedziala mi co kupic, wiec w nastepnym tygodniu zaczne cos kupowac ;-)

Q82doi09kub0318v3.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:

To teraz czas na odpoczynek po tak ciezkiej pracy ;)

A za trzy tyg oczekiwany moment widzenia z dzidziusiem ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aila wrote:
    Cholerka,dzis sie przeforsowalam.Zrobilam porzadek w szafie z rzeczami z zimy i porzadek w piwnicy.Ojjj i masz babo placek i krzyze,kosc biodrowa boli,ze uuuuuuu.No nic leze i odpoczywam.Niestety nigdy nie moglam usiedziec na miejscu:/Milego wieczoru!!!

Aila ty to jestes chyba tak jak ja ze w miejscu nie usiedzisz ;)
    Ja kurcze jak mam czekac na autobus 5-10 min to wole przejsc sie do nastepnego przystanku po to tylko zeby nie stac albo nie siedziec w miejscu :\ straszna jestem :\

Wazaj na siebie ;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;)

U mnie znowu szaro buro i ponuro :( ale patrzalam na prognoze pogody i od jutra zaczyna i u nas sloneczko swiecic :D
    Takze chyba nic straconego i moze troche witaminki D jeszcze dostane ;)

A teraz musze wam cos napisac ;)
    Wczoraj wieczorkiem polozylam sie jak zawsze do lozeczka z rekami na brzuchu zeby wyczus ruchy kruszynki.Troszku sie ruszala ale bardzo delikatnie :( w pewnym momencie jak lezalam na plecach czulam kolo pepka wzgorek jakby nozka kolanko albo ramie od majej :O i takie twarde bylo.Oczywiscie delikatnie pomacalam ;) i napewno nie mogla to byc wieksza czesc ciala bo byl to za cienki wzgorek.
    Szybko wzeilam reke meza i polozylam na brzuchu,ale byl zszokowany :O :O :O a jak sie cieszyl jak dziecko :P Cudowne uczucie pomomo tego ze jak mala tylko poczula taty raczke po dwoch sekundach zwiala z prawej strony kolo pepka na sam dol brzucha po prawej stronie...
    Czulam znowu zgrubienie i wiem ze byla odwrocona popa i plckami do nas ;) nasza kochana kruszynka <3 <3 <3 <3 <3
    Pozniej dalismy jej spokoj ;) ale mnie boksowala jeszcze dobre pol godziny jak lezalam na boku :) tak ze reki nie musialam przykladac :O :O
    Super uczucie jak nie trzeba reki przykladac zeby czuc dzidziusia <3 <3 <3 <3

Milego weekendu wam zycze dziewcznki :P ;) ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2013, 06:08

pasia27, iśka, anilorak, Nina82, Rika lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien to super ze malutka tak sie daje we znaki.ja tez ostatnio wyczylam cos albo lokiec albo cos wbite bylo tak ze wystawal szpic hehe.zmacalam go delikatnie powiedzialam do Kacperka ze jaest moim ananaskiem i zwiallllllllll.hihihihihi
    teraz ostatnie dni ma wachlowania mnie po jajnikach i na dole atakuje mamusie jak grzecznie leze do spania :-)

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co mojego samopoczucie to mnie wczoraj tak bolala glowa ze myslalam ze oszaleje...cisnienie..?hmm nie wiem i prawie codziennie budze sie z bolem gardla chwilowym ale jest..nie wiem co to czy jakies 'uroki ciazy' hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia bole glowy to na pewno uroki ciazy ;)

A co do bolu gardla to moze alergia???Ja od kilku dni wstaje z czerwonymi oczami jak wampir :P zasmarkana i gardlo drapie :\ moze po prostu uroki wiosny :P

Co do aktobatyki malyszkow niech sie ciesza ze jeszcze miejsce maja zeby zwiac ;) niedlugo ten luksus sie skonczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2013, 08:11

pasia27 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie miala alergi ale wiadomo ze w ciazy rozne dziwne rzeczy sie z nami dzieja hahaha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aila wrote:

To tak jak ja ostatnio. Wyszorowałam balkon, posadziłam kwiatki ogarnęłam chatę i wieczorem nie wiedziałam jak się nazywam...
    hahahaha

iv093e5eynq4wz4z.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:03

vivien, MADZIULA13, pasia27 lubią tę wiadomość

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ