II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka84 wrote:anilorak wrote:Stokrotka, ja takiego typowego badania genetycznego (prenatalnego) nie miałam, bo się z moim M. nie zdecydowaliśmy. Lekarz mi tłumaczył, że robi się je głównie po to aby pary były spokojne jak jest wszystko dobrze lub w razie gdyby wyszła jakaś wada, to można taką ciążę usunąć. O opcji usunięcia ciąży nawet nie chciałam słuchać. To była nasza decyzja i wiele osób się pewnie ze mną nie zgodzi, bo przecież czasem lepiej zrobić i być spokojnym, przecież nie można nastawiać się od razu na najgorsze. Tu niestety musicie sami podjąć tą decyzję.
Mi lekarz tylko zrobił takie dokładniejsze USG i m.in. zmierzył przezierność karkową, ale już bez oszacowania prawdopodobieństwa wystąpienia jakieś wady.
Zrobiliśmy dopiero badania połówkowe w 21 t. c. wydaje mi się, że te badania połówkowe są bardzo ważne, bo w razie jakiś nieprawidłowości można zlecić jakieś dodatkowe badania i ogólnie działać.
Anilorak strasznie Ci dziekuje KOchana. Mysle dokladnie tak ja Ty i w sumie wczoraj z mezem podjelismy decyzje, ze nie zrobimy tego badania, tylko tak sie naczytalam w necie i potem same nie wiedzialam co to Tym wszystkim myslec. Bardzo mnie uspokoilas. Dobrze wiedziec, ze nie jestem sama, ktora ma takie podejscie
stokrotko ja tez nie robilam ZADNEGO badania nawet tego polowkowego.po prostu na kazdej wizycie lekarz mierzy malego.modle sie codziennie i jestem dobrej mysli ze wszystko jest w porzadkuStokrotka84 lubi tę wiadomość
-
Oj Dziewczyny, ale robicie smaka na te lody - ja poluje na kokosowe a znalezc nie moge
Wkoncu wracam do swiata zywych - 3 nocki w pracy, spania po 3-4 w ciagu dnia - padam na twarz Az musialam z czwartej nocki zrezygnowac przez moja noge (strasznie zyly mi na lewej nodze powychodzily i to tak okropnie boli, a jak tyle w pracy chodze, to jeszcze gorzej ) w poniedzialek pojde do lekarza, zobaczymy co z tym zrobi...
A z takich lepszych rzeczy to u nas sloneczko caly dzien swieci, troszke zimno, ale sam jego widok poprawia humor
Dokladnie za 3tyg bedziemy po usg polowkowym - doczekac sie nie mozemy Juz chodze po sklepach z checia kupna rzeczy dla Malucha ale sie powstrzymuje - poczekam az sie lokator ujawniWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2013, 19:07
-
Stokrotka84 wrote:Vivien Tobie rozniez dziekuje za wiadomosc:) Uspokoilyscie mnie dziewczyny. Zaczelam myslec, ze jestem wyrodna matka, skoro tego badanie nie chce zrobic. Wiecie jak jest, co osoba to inna opinia. Zycze Wam milego dnia dziewczyny. Ktos tu wspominal o lodach i teraz musze jechac na zakupy
Stokrotko, nie ma co sie przejmowac opinia innych - Wasz Maluch, Wasza decyzja To Wasze Dziecko - to Wy je wychowacie i nikomu nic do tegoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2013, 19:11
Stokrotka84 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny widze ze apetyty u Was sa, ja dzis pierwszy raz od chyba poczatku ciazy zjadlam pasek czekolady.
w ogole w sumie nic nie przytylam, tzn w I tymestrze schudlam 2 kg i chyba teraz te 2kg dostalam w sobote, poza tym nie mam apatytu.
ile przytylyscie, a moze nic? -
xcarolinex ile przytylas w pierwszej ciazy? ja w sumie spodziewalam sie ze szybko przytyje, bo jestem z tych co jak patrza na czekolade to tyja.
w sumie brzuszek tez na razie maly, koleznka mi ostatnio powiedziala, ze wygladam jakbym troche wiecej zjadla.
tym sie nie przejmuje, bo moj maz tez podobno sie ukrywal dosyc dlugi i moja mama mi ostatnio powiedziala, ze dlugo nie bylo u niej nic widac.
u mnie wszystko "poszlo w biust" chodze tylko w sportywych stanikach. -
Oj az sama sie boje tej liczby - az 25kg...
Ale dosc szybko mi to zeszlo, 2mce po porodzie zostalo mi tylko troszke.. Nie karmilam, wiec po porodzie, cwiczeniach i silowni waga zeszla-cwiczylam juz 3tyg po porodzie. A jestem z tych osob, co maja duza tendencje do tycia!
U mnie juz widac ciaze, mam spory brzuszek jak na ten tydz, juz powoli ciezko naczynia myc, bo brzuch stoi na drodze hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2013, 19:48
-
Cholerka,dzis sie przeforsowalam.Zrobilam porzadek w szafie z rzeczami z zimy i porzadek w piwnicy.Ojjj i masz babo placek i krzyze,kosc biodrowa boli,ze uuuuuuu.No nic leze i odpoczywam.Niestety nigdy nie moglam usiedziec na miejscu:/Milego wieczoru!!!
-
xcarolinex wrote:Oj Dziewczyny, ale robicie smaka na te lody - ja poluje na kokosowe a znalezc nie moge
Wkoncu wracam do swiata zywych - 3 nocki w pracy, spania po 3-4 w ciagu dnia - padam na twarz Az musialam z czwartej nocki zrezygnowac przez moja noge (strasznie zyly mi na lewej nodze powychodzily i to tak okropnie boli, a jak tyle w pracy chodze, to jeszcze gorzej ) w poniedzialek pojde do lekarza, zobaczymy co z tym zrobi...
A z takich lepszych rzeczy to u nas sloneczko caly dzien swieci, troszke zimno, ale sam jego widok poprawia humor
Dokladnie za 3tyg bedziemy po usg polowkowym - doczekac sie nie mozemy Juz chodze po sklepach z checia kupna rzeczy dla Malucha ale sie powstrzymuje - poczekam az sie lokator ujawni
ja ide na usg we wtorek, potem jade do UK i Polski.
do tej pory tez nic nie kupowalam, rozmawialam z kolezanka i podpowiedziala mi co kupic, wiec w nastepnym tygodniu zaczne cos kupowac -
xcarolinex wrote:Oj Dziewczyny, ale robicie smaka na te lody - ja poluje na kokosowe a znalezc nie moge
Dokladnie za 3tyg bedziemy po usg polowkowym - doczekac sie nie mozemy Juz chodze po sklepach z checia kupna rzeczy dla Malucha ale sie powstrzymuje - poczekam az sie lokator ujawni
To teraz czas na odpoczynek po tak ciezkiej pracy
A za trzy tyg oczekiwany moment widzenia z dzidziusiem -
aila wrote:Cholerka,dzis sie przeforsowalam.Zrobilam porzadek w szafie z rzeczami z zimy i porzadek w piwnicy.Ojjj i masz babo placek i krzyze,kosc biodrowa boli,ze uuuuuuu.No nic leze i odpoczywam.Niestety nigdy nie moglam usiedziec na miejscu:/Milego wieczoru!!!
Aila ty to jestes chyba tak jak ja ze w miejscu nie usiedzisz
Ja kurcze jak mam czekac na autobus 5-10 min to wole przejsc sie do nastepnego przystanku po to tylko zeby nie stac albo nie siedziec w miejscu straszna jestem
Wazaj na siebie -
Witajcie dziewczyny
U mnie znowu szaro buro i ponuro ale patrzalam na prognoze pogody i od jutra zaczyna i u nas sloneczko swiecic
Takze chyba nic straconego i moze troche witaminki D jeszcze dostane
A teraz musze wam cos napisac
Wczoraj wieczorkiem polozylam sie jak zawsze do lozeczka z rekami na brzuchu zeby wyczus ruchy kruszynki.Troszku sie ruszala ale bardzo delikatnie w pewnym momencie jak lezalam na plecach czulam kolo pepka wzgorek jakby nozka kolanko albo ramie od majej i takie twarde bylo.Oczywiscie delikatnie pomacalam i napewno nie mogla to byc wieksza czesc ciala bo byl to za cienki wzgorek.
Szybko wzeilam reke meza i polozylam na brzuchu,ale byl zszokowany a jak sie cieszyl jak dziecko Cudowne uczucie pomomo tego ze jak mala tylko poczula taty raczke po dwoch sekundach zwiala z prawej strony kolo pepka na sam dol brzucha po prawej stronie...
Czulam znowu zgrubienie i wiem ze byla odwrocona popa i plckami do nas nasza kochana kruszynka
Pozniej dalismy jej spokoj ale mnie boksowala jeszcze dobre pol godziny jak lezalam na boku tak ze reki nie musialam przykladac
Super uczucie jak nie trzeba reki przykladac zeby czuc dzidziusia
Milego weekendu wam zycze dziewcznkiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2013, 06:08
pasia27, iśka, anilorak, Nina82, Rika lubią tę wiadomość
-
vivien to super ze malutka tak sie daje we znaki.ja tez ostatnio wyczylam cos albo lokiec albo cos wbite bylo tak ze wystawal szpic hehe.zmacalam go delikatnie powiedzialam do Kacperka ze jaest moim ananaskiem i zwiallllllllll.hihihihihi
teraz ostatnie dni ma wachlowania mnie po jajnikach i na dole atakuje mamusie jak grzecznie leze do spaniavivien lubi tę wiadomość
-
pasia bole glowy to na pewno uroki ciazy
A co do bolu gardla to moze alergia???Ja od kilku dni wstaje z czerwonymi oczami jak wampir zasmarkana i gardlo drapie moze po prostu uroki wiosny
Co do aktobatyki malyszkow niech sie ciesza ze jeszcze miejsce maja zeby zwiac niedlugo ten luksus sie skonczyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2013, 08:11
pasia27 lubi tę wiadomość
-
aila wrote:Cholerka,dzis sie przeforsowalam.Zrobilam porzadek w szafie z rzeczami z zimy i porzadek w piwnicy.Ojjj i masz babo placek i krzyze,kosc biodrowa boli,ze uuuuuuu.No nic leze i odpoczywam.Niestety nigdy nie moglam usiedziec na miejscu:/Milego wieczoru!!!
To tak jak ja ostatnio. Wyszorowałam balkon, posadziłam kwiatki ogarnęłam chatę i wieczorem nie wiedziałam jak się nazywam...
hahahaha