II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj stokrotko co do badania to mysle ze jak kto uwaza..
ja w tym roku koncze 27 lat a pomino tego zrobilam to badanie ale tylko ze wzgledu na to ze mam juz deno poronienie w 16tyg za soba i chcialam chociaz na podstawie tych badan wykluczyc genetyczne wady...
Nie wiem jak wyglada sprawa jak by wykryli ze przeziernosc karkowa nie jste ok,mysle ze napewno pokierowali by taka osobe na dalsze badania albo zaproponowaliby zrobienie badania bardziej inwazyjnego np. pobranie wod plodowych... wtedy mamy wiecej info o wadach ale jest to badanie INWAZYJNE i jakis tam procent daja ze moze dojsc do poronienia i nie tylko..
Jezeli u ciebie i u twojego meza w rodzinie nie bylo wad genetycznych to moze nie musisz robic tego badania
-
m_f wrote:pasia27 wrote:rika moj brzusio nawet skomentowal lekarz ze duuuuzy ale powiedzial ze taka moja uroda i jest ok.
a fajnie jest jak sie biore do golenia.haha.wiecej mam smiechu niz to warte-lusterko i heja .hehe a co bedzie pozniej??hmm.ciekawe pozy na pewno
Pasia, ja już zrezygnowałam z golenia jakiś czas temu, nie ma sensu Efekt jest właściwie żaden, bo nic nie widać
Będę kombinować przed porodem
M_f podziwiam podejścia do sprawy:) Ja nie poddam sie do końca:) Przynajmniej na chwile obecną nie wyobrażam sobie byc nieogolona... Chocbym nie wiem jak miała się nagimnastykowaćpasia27 lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj słoneczko i upał, w końcu w krótkim rękawku można chodzić Do południa był spacerek no i oczywiście nordic walking, a po południu humor diametralnie się popsuł z powodu niedziałającej a bardzo potrzebnej drukarki i drobnej sprzeczki z M. Efekt taki, że 3 h przepłakałam:) Teraz umyłam tą zapłakaną twarz i zamierzam wieczorem znowu spacerować, oczywiście w towarzystwie M i lodów;)))
-
nick nieaktualnyagga84aa wrote:m_f wrote:pasia27 wrote:rika moj brzusio nawet skomentowal lekarz ze duuuuzy ale powiedzial ze taka moja uroda i jest ok.
a fajnie jest jak sie biore do golenia.haha.wiecej mam smiechu niz to warte-lusterko i heja .hehe a co bedzie pozniej??hmm.ciekawe pozy na pewno
Pasia, ja już zrezygnowałam z golenia jakiś czas temu, nie ma sensu Efekt jest właściwie żaden, bo nic nie widać
Będę kombinować przed porodem
M_f podziwiam podejścia do sprawy:) Ja nie poddam sie do końca:) Przynajmniej na chwile obecną nie wyobrażam sobie byc nieogolona... Chocbym nie wiem jak miała się nagimnastykować
Agga, ja mam to szczęście, że należę do tych, którym włoski baaaardzo powoli rosną zrezygnowałam jakieś 2 tyg temu i myślę, że jeszcze ze 2 tygodnie i już zacznę się przygotowywać "porodowo" pod tym względem -
Właśnie wróciłam z usg. Dzidziuś ma 6cm 21mm. Wszystko dobrze. Mały skorpionik daje już o sobie poznać. Dzidziuś tak się obrucił,że ciężko było cokolwiek zobaczyć HI! HI!. Miałam usg dopochwowo i na brzuchu. Między nogi niedało sie zagląnąć i karku też nie dało się zmierzyć ale lekarz zapewnił mnie,ze jest wszystko dobrze a mały leniszek ma nas poprostu gdzieś za dwa tygodnie mam przyjść dla własnego spokoju.
Ot charakterekm_f, anilorak, vivien, Stokrotka84, xcarolinex, yennefer lubią tę wiadomość
-
ale macie super ze sloneczko u was swieci !!!
Ja moze w nastepnym tyg troche slonca dostane wedlug pogody...
nadzieja matka glupich
Ale juz jestem niedaleko osiagniecia celu zeby przekonac mezusia na ostatni urlop we dwojke Jak sie uda to i bedzie slonce -
iśka wrote:Właśnie wróciłam z usg. Dzidziuś ma 6cm 21mm. Wszystko dobrze. Mały skorpionik daje już o sobie poznać. Dzidziuś tak się obrucił,że ciężko było cokolwiek zobaczyć HI! HI!. Miałam usg dopochwowo i na brzuchu. Między nogi niedało sie zagląnąć i karku też nie dało się zmierzyć ale lekarz zapewnił mnie,ze jest wszystko dobrze a mały leniszek ma nas poprostu gdzieś za dwa tygodnie mam przyjść dla własnego spokoju.
Ot charakterek
Iska ale fajnie ze widzialas sie z dzidzia
Skorpioniki sa charakterne... pokazuje juz w brzuszku swoje humorki jest tak jak dzidzia chce caly skorpion
Moze wdtydliwe dziecie bylo a wstydliwe to niby dziewczyniki tak bylo u mnie na badaniach ze nozki krzyzowala i nie chciala pokazac
A chlopczyki przewaznie otwarcie prezentuja interesyiśka lubi tę wiadomość
-
No zobaczymy. Może za dwa tygodnie się uda. Koleżanki mają takie piękne fotki a nasz szkrab trzyma nas w niepewności. Ale dla mnie najważniejsze aby zdrowe bylo. To mężowi i synkowi zależy na płci. Synek mówi,że będzie braciszek a mąż,że starał się o dziewczynkę! HE! Ciekawe który ma rację!!!
Ja właśnie jem te wspomniane dzisiaj lody. Śmietankowo wiśniowe. MNIAM! -
Anilorak dziekuje mam nadzieje ze troszku sloneczka bedzie
smieje sie zawsze do meza ze slonce mnie nie lubi bo jak wychode na lezak to przewaznie chmury zaraz przychodza
Iska ktorych z twoich mezczyzn ma napewno racje
Narobilyscie mi ochoty na lody i zjadlam sobie waniliowe z makademie i karmelem slonca nie ma ale chociaz lody saanilorak lubi tę wiadomość
-
anilorak wrote:Stokrotka, ja takiego typowego badania genetycznego (prenatalnego) nie miałam, bo się z moim M. nie zdecydowaliśmy. Lekarz mi tłumaczył, że robi się je głównie po to aby pary były spokojne jak jest wszystko dobrze lub w razie gdyby wyszła jakaś wada, to można taką ciążę usunąć. O opcji usunięcia ciąży nawet nie chciałam słuchać. To była nasza decyzja i wiele osób się pewnie ze mną nie zgodzi, bo przecież czasem lepiej zrobić i być spokojnym, przecież nie można nastawiać się od razu na najgorsze. Tu niestety musicie sami podjąć tą decyzję.
Mi lekarz tylko zrobił takie dokładniejsze USG i m.in. zmierzył przezierność karkową, ale już bez oszacowania prawdopodobieństwa wystąpienia jakieś wady.
Zrobiliśmy dopiero badania połówkowe w 21 t. c. wydaje mi się, że te badania połówkowe są bardzo ważne, bo w razie jakiś nieprawidłowości można zlecić jakieś dodatkowe badania i ogólnie działać.
Anilorak strasznie Ci dziekuje KOchana. Mysle dokladnie tak ja Ty i w sumie wczoraj z mezem podjelismy decyzje, ze nie zrobimy tego badania, tylko tak sie naczytalam w necie i potem same nie wiedzialam co to Tym wszystkim myslec. Bardzo mnie uspokoilas. Dobrze wiedziec, ze nie jestem sama, ktora ma takie podejscieanilorak lubi tę wiadomość
-
Vivien Tobie rozniez dziekuje za wiadomosc:) Uspokoilyscie mnie dziewczyny. Zaczelam myslec, ze jestem wyrodna matka, skoro tego badanie nie chce zrobic. Wiecie jak jest, co osoba to inna opinia. Zycze Wam milego dnia dziewczyny. Ktos tu wspominal o lodach i teraz musze jechac na zakupy
vivien lubi tę wiadomość
-
Hey Dziewczyny,ja tam mówie ,że jestem w 18 tyg, bo 17 sie skonczył i jestem w trakcie 18
Dzis czuje sie strasznie. bardzo rózne bóle mam dzis brzucha, kujące ,ciągniące w w wielu miejscach, po bokach, pod zebrami...no generalnie dzis boli mnie wszytsko od piersi w dół do ud!
Juz nie mam sily, ledwie w pracy wysiedziałam.
Kiedy sie skonczy to, tzn te bóle
U nas pogoda dziś piekna, a teraz mieszkanko witrze
Juz dzis sama nie wiem czy to maleństwo czy to moj brzuch czuje