X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Izabela Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Dziewczyny rano pisaliscie o poduchach na plecy ;) myslicie ze roznia sie czyms one??Napewno cenami ;) ale np. wypelnieniem,materialem,wytrzymaloscia???
    Bo nie chce kupic poduchy bo byla 20-50zl tansza a bede ja miala zaledwie na kilka miesiecy bo sie juz "odlezy" i zrobia sie gory i pagorki... :\

tez sie zastanawialam jaka kupic, przejrzalam allegro i jak Kleopatra zdecydowalam sie zainwestowac troszke wiecej i kupic ta http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2
    na razie sie sprawdza i jestem przekonana, ze bedzie sluzyla nam jeszcze dlugo po porodzie

lprkcwa1k6b8086c.png
  • Izabela Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    dziewczyny jestem juz po widzeniu z Kacperkiem :-) ladnie sie pokazywal do mamusi i lezal sobie spokojnie.lekarz go obejrzal, troche pomierzyl i wszystko w porzadku :-)
    brzuch miekki,szyjka zamknieta i ta woda co mi poleciala to mam jakis stan zapalny i dostalam globulko dopochwowe :-( ale to nie grozne dla maluszka..
    eh i skad takie dziadostwo sie przyplatalo :-(

te stany zapalne to ponoc w ciazy czesta przypadlosc, niestety. nawazniejsze, ze jestes po wizycie i w miare szybko temu zaradzicie.
    ja sie 1.05 wybieram na 3d i nie moge sie juz doczekac mojego rozbrykanego tigerka :)

pasia27 lubi tę wiadomość

lprkcwa1k6b8086c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:53

vivien lubi tę wiadomość

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, jak to czkawke :) Oj jak ja juz chciałabym taś swiadomie wiedziec ze to moje maleństwo :)

Kiedy poznałyście płeć?
    Bo ja dopiero moze poznam 10.05 miejmy nadzieje!

Rika lubi tę wiadomość

mhsvj44jngo177cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:53

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rika moj jeszcze nie mial czkawki a moze przegapilam albo pomylilam z jego zabawami :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antolka co do ruchow to w 17tyg zaczelam cos wyczywac w srodku :-) a takie konkretniejsze po 20tyg.
    a co do plci to juz w 12tyg lekarz cos zobaczyl ale powiedzial ze to moze siusiak moze pepowina,w 15tyg juz mialam foteczke na usg 'interesu' mojego synka a w 18stym juz potwierdzone i kolejna foteczka do albumu rodzinnego :-)
    mysle ze chlopca zdecydowanie szybciej okreslic niz dziewczynke,a moj w ogole sie nie wstydzil i wypial dupke prawie o razu :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Antolka wrote:
    Dziewczyny, jakie to było uczucie tych ruchów, bo ja coś ostatnio czuje niezidentyfikowanego, ale nie wiem czy to to.
    Tak jakby pykanie od srodka, niewyczuwalne z zewnątrz!

Antolka to zdecydowanie dzidzia:) U mnie też właśnie tak się zaczynało. Czasem też pukanie było jakby "ruchome" jakby coś napierało i przesuwało się jednocześnie - wtedy wiedziałam że Krzyś się obraca:)

A co do ruchów - wczoraj zaliczyliśmy pierwszą (wyczuwalną) Krzysiową czkawkę! To dopiero uczucie...! :)

Rika to napewno fanrastyczne uczucie <3

Moja kruszynka odpoczywa od paru dni,daje tylko czasami delikatne musniecia od srodka i to wsio :(
    Dobrze ze mam dopplera bo inaczej bym sie zamartwiala.
    Ale ja tez od dwoch dni jakas taka padnieta jestem moze malej sie udziela ;)

Rika zazdroszcze ci tak intensywnego czucia twojego Krzysia ;) Krzysie sa wogole SUPER!!! Moj maz sie tak nazywa :P

Antolka ja w 12tyg na badaniu dostalam przypuszczenie od Pani ginekolog ze ona stawia na dziewczynke,pozniej w 17 tyg potwierdzone zostalo ze jest dziewczynka <3

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien zapytalam sie tez lekarz o te ruchy ze czasem czuje delikatne musniecia a czasem aktywnosc synka siega zenitu i powiedzial ze nie ma co sie na razie przejmowac bo maluszek duuzo sobie spi i rosnie :-)
    po 30tyg powiedzial ze zaczne liczyc ruchy..
    dostalam tez skierowanie na ta glukoze...i mam zjesc delikatna kolacje i naczczo isc na to badanie.wrrrr ciekawe jak to bedzie haha

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może to co wczoraj czułam to była czkawka, to takie pykanie kilkakrotne w jednym miejscu...
    Eh juz nie wiem.
    Co do mojego gina i lekarza u którego robiłam usg, to straszni ludzie i teraz zmieniałm juz na prywatna opiekę, zkoda ze tak poiżno :(

mhsvj44jngo177cq.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    vivien zapytalam sie tez lekarz o te ruchy ze czasem czuje delikatne musniecia a czasem aktywnosc synka siega zenitu i powiedzial ze nie ma co sie na razie przejmowac bo maluszek duuzo sobie spi i rosnie :-)
    po 30tyg powiedzial ze zaczne liczyc ruchy..
    dostalam tez skierowanie na ta glukoze...i mam zjesc delikatna kolacje i naczczo isc na to badanie.wrrrr ciekawe jak to bedzie haha

ja to jestem straszna dla mojej kruszynki jak tylko sie poloze oczekuje ze mala bedzie sie ruszala ;)
    A przeciez ona tez chce miec wolne od brykania ;)

Najlepiej potrzebowalabym take drzwi w brzuchu zeby otwierac i patrzec co u malej :P

Pasia bedzie dobrze na badaniu, idz.z pozytywnym nastawieniem i bedzie dobrze ;)
    Kiedy masz te badanie??

pasia27, aila lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    A to może to co wczoraj czułam to była czkawka, to takie pykanie kilkakrotne w jednym miejscu...
    Eh juz nie wiem.
    Co do mojego gina i lekarza u którego robiłam usg, to straszni ludzie i teraz zmieniałm juz na prywatna opiekę, zkoda ze tak poiżno :(

Antolka wybieraj lekarzy przy ktorych czujesz ze dobrze i wiesz ze mozesz im zaufac.Moim zdaniem zaufanie do lekarza jest potrzebne ;)
    No i mila atmosferka ;)
    Antolka to wsluchuj sie w brzusio i trzymaj nas na bierzaco co tam sie czieje ;)
    Pierwsze ruchy zawsze sa ekscytujace ;)

To takie cudowne ze mozemy juz teraz miec tak bliski kontakt z naszymi szkrabami <3

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien za 3tyg mam wizyte wiec do tego czasu musze to zrobic.tak za 2tyg??hmm.poczuje motywacje kiedys pieknego dnia wstane i polece..na szczesie ta przychodnia przez ulice odemnie wiec luuuuuuzik :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz ponoć nie jest za liczeniem ruchów. z tego co czytałam, to trzeba je liczyc rano i wieczorem i w 2h ma byc co najmniej 10 ruchów. a co, jak akurat dzecko jest danego dnia mniej aktywne...?

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,ruchy i ich odczuwanie to sprawa indywidualna,bo to zalezy od naszych organizmow,a przeciez kazda z nas jest inna.Takze spokojnie predzej czy pozniej odczujecie konkretne ruchy Waszych maluszkow.Moj kurdupel ostatnio coraz bardziej dyskotekowy.Przedwczoraj,gdy wyczulam jakies ruchy,spuscilam spodnie z brzuszka i patrzylam na brzuchol,ale sie nasmialam-a tu z tej strony cos podskoczylo a to z tamtej.Bylo zabawnie.Choc przyznam,ze nie zawsze jest to az tak widoczne wzrokowo.Jednak chwila byla wyjatkowa i Wam tez zycze tego samego.
    W poniedzialek mam dlugo oczekiwana(bo az prawie 3 lata) sprawe rozwodowa i konczaca alimentacyjna,zatem stres..Na szczescie przyjezdza moj facet,wiec bedzie wspomaganie,a pozniej radocha:)Bo wynik musi byc pozytywny.Natomiast we wtorek badanie u gina.Moze dowiem sie plec dziecka,ojjjj bardzo bym sobie zyczyla:)Jak rowniez zeby z dzidziusiem bylo ok.Trzymam kciuki oby te dwa dni obfitowaly tylko w pozytywne wiadomosci,ktorych i Wam kazdego dnia zycze.Milego dnia kobitki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2013, 08:34

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czkawka maleństwa - temat rzeka, mnie dziś taka czkawka obudziła, bo mała uwaliła się gdzieś mocniej na pęcherzu i czkać zaczęła:) śmieszne uczucie, ale jeszcze bardziej mnie rozbawiła wczoraj , leżałam na boku i nagle poczułam jak moje mełe kopie sobie w tapczan, a mnie przy tym tak smyrała że długo nie wytrzymałam.
    Co do poduszek dla ciężarnych- to ja mam takiego roagala z Motherhood, kupiłam na allegro uzywanego za 80zł i się super sprawdza, M. tez z niego korzysta:) A poduszki faktycznie różnią się często wypełnieniem i te tańsze mogą się " kluszczyć" i zbijać. Ja mam swoją od lutego i nic się nie dzieje

• anilorak Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 18:58

aila lubi tę wiadomość

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj w nocy pierwszy raz poczułam mojego maluszka :). rzeczywiście cudne uczucie:). potem dłuugo nie mogłam zasnąć wyczekując kolejnych ruchów, jednak już nie chciał się ujawniać;)

anilorak, aila, pasia27, vivien, Rika lubią tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w 13 tygodniu i juz niemoge sie doczekac kiedy poczuje jakies pierwsze ruchy malestwa,wogole to jeszcze brzuzka mi nie widac, troszke tlyko na samym dole urosl ale to widzimy ja i mój maz narazie tylko:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój brzucho juz jest widoczny i nie da się ukryć, że siedzi tam mały człowieczek;)

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ