Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Izabela Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Dziewczyny rano pisaliscie o poduchach na plecy ;) myslicie ze roznia sie czyms one??Napewno cenami ;) ale np. wypelnieniem,materialem,wytrzymaloscia???
    Bo nie chce kupic poduchy bo byla 20-50zl tansza a bede ja miala zaledwie na kilka miesiecy bo sie juz "odlezy" i zrobia sie gory i pagorki... :\

tez sie zastanawialam jaka kupic, przejrzalam allegro i jak Kleopatra zdecydowalam sie zainwestowac troszke wiecej i kupic ta http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2
    na razie sie sprawdza i jestem przekonana, ze bedzie sluzyla nam jeszcze dlugo po porodzie

lprkcwa1k6b8086c.png
  • Izabela Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    dziewczyny jestem juz po widzeniu z Kacperkiem :-) ladnie sie pokazywal do mamusi i lezal sobie spokojnie.lekarz go obejrzal, troche pomierzyl i wszystko w porzadku :-)
    brzuch miekki,szyjka zamknieta i ta woda co mi poleciala to mam jakis stan zapalny i dostalam globulko dopochwowe :-( ale to nie grozne dla maluszka..
    eh i skad takie dziadostwo sie przyplatalo :-(

te stany zapalne to ponoc w ciazy czesta przypadlosc, niestety. nawazniejsze, ze jestes po wizycie i w miare szybko temu zaradzicie.
    ja sie 1.05 wybieram na 3d i nie moge sie juz doczekac mojego rozbrykanego tigerka :)

pasia27 lubi tę wiadomość

lprkcwa1k6b8086c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:53

vivien lubi tę wiadomość

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, jak to czkawke :) Oj jak ja juz chciałabym taś swiadomie wiedziec ze to moje maleństwo :)

Kiedy poznałyście płeć?
    Bo ja dopiero moze poznam 10.05 miejmy nadzieje!

Rika lubi tę wiadomość

mhsvj44jngo177cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:53

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rika moj jeszcze nie mial czkawki a moze przegapilam albo pomylilam z jego zabawami :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antolka co do ruchow to w 17tyg zaczelam cos wyczywac w srodku :-) a takie konkretniejsze po 20tyg.
    a co do plci to juz w 12tyg lekarz cos zobaczyl ale powiedzial ze to moze siusiak moze pepowina,w 15tyg juz mialam foteczke na usg 'interesu' mojego synka a w 18stym juz potwierdzone i kolejna foteczka do albumu rodzinnego :-)
    mysle ze chlopca zdecydowanie szybciej okreslic niz dziewczynke,a moj w ogole sie nie wstydzil i wypial dupke prawie o razu :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Antolka wrote:
    Dziewczyny, jakie to było uczucie tych ruchów, bo ja coś ostatnio czuje niezidentyfikowanego, ale nie wiem czy to to.
    Tak jakby pykanie od srodka, niewyczuwalne z zewnątrz!

Antolka to zdecydowanie dzidzia:) U mnie też właśnie tak się zaczynało. Czasem też pukanie było jakby "ruchome" jakby coś napierało i przesuwało się jednocześnie - wtedy wiedziałam że Krzyś się obraca:)

A co do ruchów - wczoraj zaliczyliśmy pierwszą (wyczuwalną) Krzysiową czkawkę! To dopiero uczucie...! :)

Rika to napewno fanrastyczne uczucie <3

Moja kruszynka odpoczywa od paru dni,daje tylko czasami delikatne musniecia od srodka i to wsio :(
    Dobrze ze mam dopplera bo inaczej bym sie zamartwiala.
    Ale ja tez od dwoch dni jakas taka padnieta jestem moze malej sie udziela ;)

Rika zazdroszcze ci tak intensywnego czucia twojego Krzysia ;) Krzysie sa wogole SUPER!!! Moj maz sie tak nazywa :P

Antolka ja w 12tyg na badaniu dostalam przypuszczenie od Pani ginekolog ze ona stawia na dziewczynke,pozniej w 17 tyg potwierdzone zostalo ze jest dziewczynka <3

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien zapytalam sie tez lekarz o te ruchy ze czasem czuje delikatne musniecia a czasem aktywnosc synka siega zenitu i powiedzial ze nie ma co sie na razie przejmowac bo maluszek duuzo sobie spi i rosnie :-)
    po 30tyg powiedzial ze zaczne liczyc ruchy..
    dostalam tez skierowanie na ta glukoze...i mam zjesc delikatna kolacje i naczczo isc na to badanie.wrrrr ciekawe jak to bedzie haha

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może to co wczoraj czułam to była czkawka, to takie pykanie kilkakrotne w jednym miejscu...
    Eh juz nie wiem.
    Co do mojego gina i lekarza u którego robiłam usg, to straszni ludzie i teraz zmieniałm juz na prywatna opiekę, zkoda ze tak poiżno :(

mhsvj44jngo177cq.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    vivien zapytalam sie tez lekarz o te ruchy ze czasem czuje delikatne musniecia a czasem aktywnosc synka siega zenitu i powiedzial ze nie ma co sie na razie przejmowac bo maluszek duuzo sobie spi i rosnie :-)
    po 30tyg powiedzial ze zaczne liczyc ruchy..
    dostalam tez skierowanie na ta glukoze...i mam zjesc delikatna kolacje i naczczo isc na to badanie.wrrrr ciekawe jak to bedzie haha

ja to jestem straszna dla mojej kruszynki jak tylko sie poloze oczekuje ze mala bedzie sie ruszala ;)
    A przeciez ona tez chce miec wolne od brykania ;)

Najlepiej potrzebowalabym take drzwi w brzuchu zeby otwierac i patrzec co u malej :P

Pasia bedzie dobrze na badaniu, idz.z pozytywnym nastawieniem i bedzie dobrze ;)
    Kiedy masz te badanie??

pasia27, aila lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    A to może to co wczoraj czułam to była czkawka, to takie pykanie kilkakrotne w jednym miejscu...
    Eh juz nie wiem.
    Co do mojego gina i lekarza u którego robiłam usg, to straszni ludzie i teraz zmieniałm juz na prywatna opiekę, zkoda ze tak poiżno :(

Antolka wybieraj lekarzy przy ktorych czujesz ze dobrze i wiesz ze mozesz im zaufac.Moim zdaniem zaufanie do lekarza jest potrzebne ;)
    No i mila atmosferka ;)
    Antolka to wsluchuj sie w brzusio i trzymaj nas na bierzaco co tam sie czieje ;)
    Pierwsze ruchy zawsze sa ekscytujace ;)

To takie cudowne ze mozemy juz teraz miec tak bliski kontakt z naszymi szkrabami <3

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien za 3tyg mam wizyte wiec do tego czasu musze to zrobic.tak za 2tyg??hmm.poczuje motywacje kiedys pieknego dnia wstane i polece..na szczesie ta przychodnia przez ulice odemnie wiec luuuuuuzik :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz ponoć nie jest za liczeniem ruchów. z tego co czytałam, to trzeba je liczyc rano i wieczorem i w 2h ma byc co najmniej 10 ruchów. a co, jak akurat dzecko jest danego dnia mniej aktywne...?

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,ruchy i ich odczuwanie to sprawa indywidualna,bo to zalezy od naszych organizmow,a przeciez kazda z nas jest inna.Takze spokojnie predzej czy pozniej odczujecie konkretne ruchy Waszych maluszkow.Moj kurdupel ostatnio coraz bardziej dyskotekowy.Przedwczoraj,gdy wyczulam jakies ruchy,spuscilam spodnie z brzuszka i patrzylam na brzuchol,ale sie nasmialam-a tu z tej strony cos podskoczylo a to z tamtej.Bylo zabawnie.Choc przyznam,ze nie zawsze jest to az tak widoczne wzrokowo.Jednak chwila byla wyjatkowa i Wam tez zycze tego samego.
    W poniedzialek mam dlugo oczekiwana(bo az prawie 3 lata) sprawe rozwodowa i konczaca alimentacyjna,zatem stres..Na szczescie przyjezdza moj facet,wiec bedzie wspomaganie,a pozniej radocha:)Bo wynik musi byc pozytywny.Natomiast we wtorek badanie u gina.Moze dowiem sie plec dziecka,ojjjj bardzo bym sobie zyczyla:)Jak rowniez zeby z dzidziusiem bylo ok.Trzymam kciuki oby te dwa dni obfitowaly tylko w pozytywne wiadomosci,ktorych i Wam kazdego dnia zycze.Milego dnia kobitki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2013, 08:34

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czkawka maleństwa - temat rzeka, mnie dziś taka czkawka obudziła, bo mała uwaliła się gdzieś mocniej na pęcherzu i czkać zaczęła:) śmieszne uczucie, ale jeszcze bardziej mnie rozbawiła wczoraj , leżałam na boku i nagle poczułam jak moje mełe kopie sobie w tapczan, a mnie przy tym tak smyrała że długo nie wytrzymałam.
    Co do poduszek dla ciężarnych- to ja mam takiego roagala z Motherhood, kupiłam na allegro uzywanego za 80zł i się super sprawdza, M. tez z niego korzysta:) A poduszki faktycznie różnią się często wypełnieniem i te tańsze mogą się " kluszczyć" i zbijać. Ja mam swoją od lutego i nic się nie dzieje

• anilorak Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 18:58

aila lubi tę wiadomość

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj w nocy pierwszy raz poczułam mojego maluszka :). rzeczywiście cudne uczucie:). potem dłuugo nie mogłam zasnąć wyczekując kolejnych ruchów, jednak już nie chciał się ujawniać;)

anilorak, aila, pasia27, vivien, Rika lubią tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w 13 tygodniu i juz niemoge sie doczekac kiedy poczuje jakies pierwsze ruchy malestwa,wogole to jeszcze brzuzka mi nie widac, troszke tlyko na samym dole urosl ale to widzimy ja i mój maz narazie tylko:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój brzucho juz jest widoczny i nie da się ukryć, że siedzi tam mały człowieczek;)

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ