II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
vivien wrote:Dziewczyny rano pisaliscie o poduchach na plecy myslicie ze roznia sie czyms one??Napewno cenami ale np. wypelnieniem,materialem,wytrzymaloscia???
Bo nie chce kupic poduchy bo byla 20-50zl tansza a bede ja miala zaledwie na kilka miesiecy bo sie juz "odlezy" i zrobia sie gory i pagorki...
tez sie zastanawialam jaka kupic, przejrzalam allegro i jak Kleopatra zdecydowalam sie zainwestowac troszke wiecej i kupic ta http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2
na razie sie sprawdza i jestem przekonana, ze bedzie sluzyla nam jeszcze dlugo po porodzie -
pasia27 wrote:dziewczyny jestem juz po widzeniu z Kacperkiem ladnie sie pokazywal do mamusi i lezal sobie spokojnie.lekarz go obejrzal, troche pomierzyl i wszystko w porzadku
brzuch miekki,szyjka zamknieta i ta woda co mi poleciala to mam jakis stan zapalny i dostalam globulko dopochwowe ale to nie grozne dla maluszka..
eh i skad takie dziadostwo sie przyplatalo
te stany zapalne to ponoc w ciazy czesta przypadlosc, niestety. nawazniejsze, ze jestes po wizycie i w miare szybko temu zaradzicie.
ja sie 1.05 wybieram na 3d i nie moge sie juz doczekac mojego rozbrykanego tigerkapasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
antolka co do ruchow to w 17tyg zaczelam cos wyczywac w srodku a takie konkretniejsze po 20tyg.
a co do plci to juz w 12tyg lekarz cos zobaczyl ale powiedzial ze to moze siusiak moze pepowina,w 15tyg juz mialam foteczke na usg 'interesu' mojego synka a w 18stym juz potwierdzone i kolejna foteczka do albumu rodzinnego
mysle ze chlopca zdecydowanie szybciej okreslic niz dziewczynke,a moj w ogole sie nie wstydzil i wypial dupke prawie o razu -
Rika wrote:Antolka wrote:Dziewczyny, jakie to było uczucie tych ruchów, bo ja coś ostatnio czuje niezidentyfikowanego, ale nie wiem czy to to.
Tak jakby pykanie od srodka, niewyczuwalne z zewnątrz!
Antolka to zdecydowanie dzidzia:) U mnie też właśnie tak się zaczynało. Czasem też pukanie było jakby "ruchome" jakby coś napierało i przesuwało się jednocześnie - wtedy wiedziałam że Krzyś się obraca:)
A co do ruchów - wczoraj zaliczyliśmy pierwszą (wyczuwalną) Krzysiową czkawkę! To dopiero uczucie...!
Rika to napewno fanrastyczne uczucie
Moja kruszynka odpoczywa od paru dni,daje tylko czasami delikatne musniecia od srodka i to wsio
Dobrze ze mam dopplera bo inaczej bym sie zamartwiala.
Ale ja tez od dwoch dni jakas taka padnieta jestem moze malej sie udziela
Rika zazdroszcze ci tak intensywnego czucia twojego Krzysia Krzysie sa wogole SUPER!!! Moj maz sie tak nazywa
Antolka ja w 12tyg na badaniu dostalam przypuszczenie od Pani ginekolog ze ona stawia na dziewczynke,pozniej w 17 tyg potwierdzone zostalo ze jest dziewczynka
-
vivien zapytalam sie tez lekarz o te ruchy ze czasem czuje delikatne musniecia a czasem aktywnosc synka siega zenitu i powiedzial ze nie ma co sie na razie przejmowac bo maluszek duuzo sobie spi i rosnie
po 30tyg powiedzial ze zaczne liczyc ruchy..
dostalam tez skierowanie na ta glukoze...i mam zjesc delikatna kolacje i naczczo isc na to badanie.wrrrr ciekawe jak to bedzie haha
vivien lubi tę wiadomość
-
A to może to co wczoraj czułam to była czkawka, to takie pykanie kilkakrotne w jednym miejscu...
Eh juz nie wiem.
Co do mojego gina i lekarza u którego robiłam usg, to straszni ludzie i teraz zmieniałm juz na prywatna opiekę, zkoda ze tak poiżno -
pasia27 wrote:vivien zapytalam sie tez lekarz o te ruchy ze czasem czuje delikatne musniecia a czasem aktywnosc synka siega zenitu i powiedzial ze nie ma co sie na razie przejmowac bo maluszek duuzo sobie spi i rosnie
po 30tyg powiedzial ze zaczne liczyc ruchy..
dostalam tez skierowanie na ta glukoze...i mam zjesc delikatna kolacje i naczczo isc na to badanie.wrrrr ciekawe jak to bedzie haha
ja to jestem straszna dla mojej kruszynki jak tylko sie poloze oczekuje ze mala bedzie sie ruszala
A przeciez ona tez chce miec wolne od brykania
Najlepiej potrzebowalabym take drzwi w brzuchu zeby otwierac i patrzec co u malej
Pasia bedzie dobrze na badaniu, idz.z pozytywnym nastawieniem i bedzie dobrze
Kiedy masz te badanie??pasia27, aila lubią tę wiadomość
-
Antolka wrote:A to może to co wczoraj czułam to była czkawka, to takie pykanie kilkakrotne w jednym miejscu...
Eh juz nie wiem.
Co do mojego gina i lekarza u którego robiłam usg, to straszni ludzie i teraz zmieniałm juz na prywatna opiekę, zkoda ze tak poiżno
Antolka wybieraj lekarzy przy ktorych czujesz ze dobrze i wiesz ze mozesz im zaufac.Moim zdaniem zaufanie do lekarza jest potrzebne
No i mila atmosferka
Antolka to wsluchuj sie w brzusio i trzymaj nas na bierzaco co tam sie czieje
Pierwsze ruchy zawsze sa ekscytujace
To takie cudowne ze mozemy juz teraz miec tak bliski kontakt z naszymi szkrabami -
Dziewczynki,ruchy i ich odczuwanie to sprawa indywidualna,bo to zalezy od naszych organizmow,a przeciez kazda z nas jest inna.Takze spokojnie predzej czy pozniej odczujecie konkretne ruchy Waszych maluszkow.Moj kurdupel ostatnio coraz bardziej dyskotekowy.Przedwczoraj,gdy wyczulam jakies ruchy,spuscilam spodnie z brzuszka i patrzylam na brzuchol,ale sie nasmialam-a tu z tej strony cos podskoczylo a to z tamtej.Bylo zabawnie.Choc przyznam,ze nie zawsze jest to az tak widoczne wzrokowo.Jednak chwila byla wyjatkowa i Wam tez zycze tego samego.
W poniedzialek mam dlugo oczekiwana(bo az prawie 3 lata) sprawe rozwodowa i konczaca alimentacyjna,zatem stres..Na szczescie przyjezdza moj facet,wiec bedzie wspomaganie,a pozniej radocha:)Bo wynik musi byc pozytywny.Natomiast we wtorek badanie u gina.Moze dowiem sie plec dziecka,ojjjj bardzo bym sobie zyczyla:)Jak rowniez zeby z dzidziusiem bylo ok.Trzymam kciuki oby te dwa dni obfitowaly tylko w pozytywne wiadomosci,ktorych i Wam kazdego dnia zycze.Milego dnia kobitki!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2013, 08:34
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Czkawka maleństwa - temat rzeka, mnie dziś taka czkawka obudziła, bo mała uwaliła się gdzieś mocniej na pęcherzu i czkać zaczęła:) śmieszne uczucie, ale jeszcze bardziej mnie rozbawiła wczoraj , leżałam na boku i nagle poczułam jak moje mełe kopie sobie w tapczan, a mnie przy tym tak smyrała że długo nie wytrzymałam.
Co do poduszek dla ciężarnych- to ja mam takiego roagala z Motherhood, kupiłam na allegro uzywanego za 80zł i się super sprawdza, M. tez z niego korzysta:) A poduszki faktycznie różnią się często wypełnieniem i te tańsze mogą się " kluszczyć" i zbijać. Ja mam swoją od lutego i nic się nie dziejepasia27 lubi tę wiadomość