II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rika wrote:Od zewnątrz jest robione:) Choć u mnie jeszcze zawsze dopochwowo teś sprawdza szyjkę macicy przez USG
O swoim brzuchu się nie wypowiem nawet - zobaczycie zdjęcia za tydzień jak dobijemy do 20 tygodnia :p
Rika ale nas trzymasz w niepewnosci
Ja nam robione raz tak,raz tak bo lekarz sprawdza szyjke macicy
dziewczyny jak wy wkoncy liczycie tygodnie ciazy??????
Ja np. jak jestem w 18+1 mowie ze jestem w 18 a nie w 19.
Lekarz robi tak samo,nie zaokragla wyzej. -
pasia27 wrote:rika moj brzusio nawet skomentowal lekarz ze duuuuzy ale powiedzial ze taka moja uroda i jest ok.
a fajnie jest jak sie biore do golenia.haha.wiecej mam smiechu niz to warte-lusterko i heja .hehe a co bedzie pozniej??hmm.ciekawe pozy na pewno
pasia meza zatrudnij do golenia,ja tan akrobacji nie bede wykonywac
Zapisze sie w kakendarzu na wizyte do meza : P
pasia27 lubi tę wiadomość
-
vivien, ja mam 17t3d i liczę, że jestem w 18 tygodniu.tak pokazuje mi aplikacja w telefonie i ovufriend też.
jeśli chodzi o ruchy małego, to jestem rozczarowana. na razie większych kopniaków mi nie zaserwowałWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2013, 07:40
-
Madziula to jeszcze przyjdzie
Ja pierwsze ruchy takie delikatne pelzanie pod skora poczulam chyba w 16+3 tyg a teraz czyli dwa tyg pozniej od czasu do czasu kopnie troszku mocniej
Ale sama czekam na czestrze i mocniejsze ruchy
ach i na slynna czkawke -
MADZIULA13 wrote:vivien, ja mam 17t3d i liczę, że jestem w 18 tygodniu.tak pokazuje mi aplikacja w telefonie i ovufriend też.
jeśli chodzi o ruchy małego, to jestem rozczarowana. na razie większych kopniaków mi nie zaserwował
Zaciekawiła mnie ta aplikacja na telefon. Poproszę o nazwę.
Za 4h mam usg genetyczne i mam stracha! Oby było wszysko ok! -
nick nieaktualny
-
mój lekarz nie zaokrągla. Jak idę do niego i jestem np. 23 +3 to on i tak mówi 23 tydzień. Ja już też się do tego przyzwyczaiłam i tak stosuję. A tygodnie zawsze mi się zmieniają we wtorek więc problemu nie ma
Wczoraj byłam w teatrze i naszej Olgusi chyba się spektakl podobał bo dokazywała
Myślę, że nie ma co porównywać siły ruchów bo przecież każda z nas jest inna i dzieciaczki też są inne. -
nick nieaktualnypasia27 wrote:rika moj brzusio nawet skomentowal lekarz ze duuuuzy ale powiedzial ze taka moja uroda i jest ok.
a fajnie jest jak sie biore do golenia.haha.wiecej mam smiechu niz to warte-lusterko i heja .hehe a co bedzie pozniej??hmm.ciekawe pozy na pewno
Pasia, ja już zrezygnowałam z golenia jakiś czas temu, nie ma sensu Efekt jest właściwie żaden, bo nic nie widać
Będę kombinować przed porodempasia27 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, mi polowi konczy sie pierwszy trymestr, takze niedlugo do Was zawitam. Iska trzymam mocno kciuki:) Musi byc dobrze. Mam przy okazji pytanie, czy Wy dziewczyny wszystkie robilyscie badanie genetyczna? Czy to jest to badanie gdzie sie mierzy przeziernosc karkowa? Tutaj w Irlandii nie robia tego badania ia sie zastanawiam czy mam je robic prywatnie. Mam 29 lat, czytalam, ze kobiety po 35roku zycia powinny je zrobic a reszta jak uwaza za sluszne... Sama nie wiem. Z drugien strony, co jesli takie badanie wyjdzie nie tak jakbysmy chcialy? Czy lekarze moge jakos pomoc maluszkowi? Czy to po prostu sie robi tylko po to, zeby wiedziec, czy dziecko ma jakies wady czy nie.