Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj jak sie polozylam na pleckach a naprawde b.rzadko tak leze bo staram sie na boku to moj maly przeszedl samego siebie i tak sie naprezyl ze kolo pepka wyczulam glowke??hmm normalnie pileczka tenisowa ale zanim zawolalam tatusia to zwial i zmienil miejscowke :-) ale jaja pewnie sobie rosnie Kacperek.w srode go odwiedze i obejrze:-)

Patuska1992, vivien, Rika, anilorak lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...Pasia to przepiekne momenty...
    Mi od kilku dni dokucza wieczorem bol plecow.Probuje kazdej pozycji,ale nie pomaga.Dopiero jak uloze sie na wznak w lozku.Jednak na szczescie dolegliwosci wystepuja na razie tylko wieczorem,po calym dniu.
    Poza tym od 2 tygodni czuje moje MALE/WIEKIE Szczescie.Od 4 dni wyczuwam nawet pod reka,jak czasami cos mi sie tam w brzuzku wybrzuszy.Z perspektywy czasu mysle,ze babelki czulam juz w 15 tygodniu,tyle ze w owym czasie mialam czesto gazy i dlatego i mi to umknelo,po drugie nie wierzylam,ze moge juz cos czuc.W pierwszej ciazy czulam pierwszy raz w 17 tygodniu.teraz w 16,tyle ze od razu konkretne ruchy a nie babelki.Dlatego wiec,jestem przekonana,iz to co czasami czulam juz na przelomie 14 i 15 tygodnia to jjuz moj Babel oznajmial mamusi o swoim istnieniu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2013, 18:59

Rika lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aila takze potwierdzasz teorie ze w drugiej ciazy szybciej czuc babaska :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też rządzi wieczorami i to coraz mocniej kopie dziś i tatusiowi się ujawniła :) Super czuć pod ręką kopniaczki :)A najbardziej ruchliwa jest jak leżę na plecach :) Pasia te dzieci to takie małe urwiski :)

pasia27, Rika, anilorak lubią tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz w brzuszku daja czadu :-) no i tak jak my maja lepsze dni i gorsze raz aktywne a raz spokojne :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nas jakos dzisiaj malo..pogoda lepsza i dziewczyny sie dotleniaja:-)
    Vivien dzisiaj nie ma??

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja również jestem w 2 trymestrze i kontynuując temat z (z początku wątku) jestem drugi raz w ciąży, mój Syn za miesiąc (dokładnie za miesiąc) skończy 3 latka.
    Od prawie 3 tygodni wiem, że spodziewam się znów Syna (w 13 tyg. na USg genetycznym Pan ginekolog dawał 90% szans na poprawność swojej obserwacji, a w ubiegłą środę moja Ginka powiedziała to samo, dając 100% szans...i nie znając "teorii" Tamtego :) ).

Ja nie czuję jeszcze ruchów i już doczekać się nie mogę, jeszcze pamiętam jak to było w ciąży z Kubusiem - cuuuuuuuuuudowne uczucie :)

Od jakiegoś miesiąca poprawiło się moje samopoczucie, bo wcześniej była masakra! Jak pierwsza ciąża minęła prawie bez uciążliwych dolegliwości tak, w tej były mdłości przez całe dnie i wymioty zdarzyły się kilka razy...na szczęście chyba tydzień przed Wielkanocą ustąpiło...i do tamtej pory odpukać, da się żyć :)

Pozdrawiam , przyszłe Mamuśki :)

aila, anilorak, Izabela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:53

pasia27, anilorak lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, teraz jak już lepiej się czujesz, korzystaj z tej pięknej pogody:) I reszta cieżaróweczek również:)
    Ja teraz sporo czasu spędzam na świeżym powietrzu (hmmmm.... świeżym powietrzu w Katowicach? Brzmi śmiesznie;)) ) i wystawiam buźkę choć trochę do słońca bo wyglądam jak córka młynarza a tu żadnych perspektyw na piękną opaleniznę w lato:(

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia ale fajna akcje mialas ;) ja juz bym tez chciala czuc moja ksiezniczke troszku mocniej :( jak narazie to czuje tylko pod reka jakby pod skora jakas wierci pieta sie krecila ;) Choc wczoraj jak lezalam na lozku to 4 razy takie mocniejsze kopniecie czulam ale jak meza zawolalam juz bylo po akcji :(
    w ciuciu babke sie bawi :P

Nasze dzieciaczki ujawniaja sie wieczorem bo w ciagu dnia sa bujane do snu ;) a w nocy energia je roznosi ;) :P

Aila co do bolu plecow to mnie tez troszku juz mecza... ale tylko kosc ogonowa :\
    jak bede w pl kupie sobie rogala do lezenia,podobno pomaga ;)

Pasia jakos mnie naz wczoraj zachecil na spacerek bo pogoda byla super,troszku dotlenic sie czasami trzeba ;) a juz nie moglam w domu lezec :( cala sobote w lozku przelezalam bo lekkie skurcze mialam :( pewnie po mojej piatkowej akcji :P
    Super masz ze juz w srode zobaczysz malego ;) ja jeszcze 1,5tyg musze wytrzymac :(

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Shagga, teraz jak już lepiej się czujesz, korzystaj z tej pięknej pogody:) I reszta cieżaróweczek również:)
    Ja teraz sporo czasu spędzam na świeżym powietrzu (hmmmm.... świeżym powietrzu w Katowicach? Brzmi śmiesznie;)) ) i wystawiam buźkę choć trochę do słońca bo wyglądam jak córka młynarza a tu żadnych perspektyw na piękną opaleniznę w lato:(

corka mlynarza mowisz :D
    to witaj w klubie ;) ja juz zaczynam sie zastanawiac jak tu by troche koloru dostac bo zlewam sie z bialymi scianami ;)
    A kurcze po pudrze zrobila mi sie teraz strasznie sucha skora i musze chodzic bez :\ pewnie tez uroki ciazy... :\

Shagga ciesze sie ze wkoncu mozesz cieszyc sie ciaza wkoncu mowia ze drugi trymestr jest najlepszy... ;)
    U mnie jakosc zmeczenie nie mija i ciagle potrzebuje poobiednie spanko ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shagga ponoc jest teoria ze drugie dziecko wyczuwa sie szybciej? oj taak to cudowne juz wiesz skoro juz masz takiego 3letniego faceta w domku:-) a tu drugi w drodze super.gratuluje :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wiem dobrze jak to trudno jest wylezec tym bardziej ze pogoda sie robi:-)
    czyli kazda z nas wczoraj ladowala baterie na sloneczku bo chociaz mam ciemniejsza karnacje to i tak wydaje mi sie ze jestem blada :-( i zastanawiam sie jak bedzie w upaly bo mam delikatne zadyszki juz teraz :-/

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i tez zauwazylam ze jak chodzac bujam brzuszek to Kacperek drzemka a jak leze to on rzeczywiscie ma 'sale gimnastyczna' w brzuszku:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Izabela Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien mi rowniez mniej lub bardziej dokuczaja bole plecow, kupilam sobie ta poduche http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html jestem bardzo zadowolona. pod plecy, brzuszek, miedzy nogi, czuje sie lepiej. moj M to od razu sie do niej przymierzyl i powiedzial, ze spimy na zmiane co drugi dzien ;) gdyby nie to, ze sprowadzic ja z polski kompletnie sie nie oplaca chyba juz by sobie takowa sprezentowal :)
    w kazdym razie polecam.

lprkcwa1k6b8086c.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela wrote:
    vivien mi rowniez mniej lub bardziej dokuczaja bole plecow, kupilam sobie ta poduche http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html jestem bardzo zadowolona. pod plecy, brzuszek, miedzy nogi, czuje sie lepiej. moj M to od razu sie do niej przymierzyl i powiedzial, ze spimy na zmiane co drugi dzien ;) gdyby nie to, ze sprowadzic ja z polski kompletnie sie nie oplaca chyba juz by sobie takowa sprezentowal :)
    w kazdym razie polecam.

fajna ta poducha tylko ta cenaa zwala z nóg :(

• Karolka Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    Izabela wrote:
    w kazdym razie polecam.

No w smyku wczoraj widzialam tą poduche nawet za 169pln.... ja kupiłam o wieeeele taniej, na allegro:

http://allegro.pl/wielofunkcyjna-poduszka-do-karmienia-rogal-170cm-i3192114877.html

wlasnie dziś czekam na dostawę, mam nadzieję, że będzie ok. I wogóle że najpierw pomoże spać na boku i jakby mnie plecy bolaly, no i później mam nadzieję jakoś ogarnąć karmienie bliźniąt z tą poduchą.. :)

Adka, anilorak lubią tę wiadomość

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey i ja postaram sie na stałe dołaczyc do wątku :)
    Jeśli chodzi o ruchy to jeszcze ich chyba nie czuje, tzn cos czuje, ale nie wiem czy to to :)
    A plecy, poki co mam spokojne, może to zasługa jogi i gimnastyki.
    Nie wiem, nie mam poki co na co narzekać.
    Po trasznym I trymestrze teraz jest o niebo lepiej :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ide dzisiaj do lekarza na wizytke:-)
    w poniedzialkowym moczu wyszly mi szczawiany slady ilosciowe ale wiem ze to od pomidorkow ktore jem codziennie :)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka wrote:
    Adka wrote:
    Izabela wrote:
    w kazdym razie polecam.

No w smyku wczoraj widzialam tą poduche nawet za 169pln.... ja kupiłam o wieeeele taniej, na allegro:

http://allegro.pl/wielofunkcyjna-poduszka-do-karmienia-rogal-170cm-i3192114877.html

wlasnie dziś czekam na dostawę, mam nadzieję, że będzie ok. I wogóle że najpierw pomoże spać na boku i jakby mnie plecy bolaly, no i później mam nadzieję jakoś ogarnąć karmienie bliźniąt z tą poduchą.. :)

dużooo tańsza :) daj znać jak się sprawdzi. Mój M. dzisiaj stwierdził, że dla mnie to bezsensu wydatek bo ja w nocy tak się wiercę, że z taka poducha to tylko do zasypiania może mi się przydać ;)

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ