II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Vivien wszystko będzie w porządku moja mama w 8 miesiącu jak była w ciąży z moim bratem upadła bo się poślizgnęła i wszystko dobrze się skończyło i u Ciebie też tak będzie . Głowa do góry i odpoczywaj dużo.
Moja córcia się ruszała i chyba ułożyła się blisko pęcherza co chwile biegam sikuvivien lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny jestescie kochane
dziekuje wam!!!!
A teraz kolejny problem........ od dzisiaj rano mam strasznie wodniste uplawy...
Balam sie ze moze po upadku wody mi sie sacza ale sprawdzalam ph w pochwie i jest w normie.Czytalam ze jak by to byly wody plodowe to ph bylo by 7 a jest 4.
Kurcze gdyby nie ten upadek nie robilabym z kazdego uklucia problemu -
vivien mysle ze poki sa wodniste,nie pachna,nie maja dziwnej konsystencji i nie sa podbarwione krwia to ze to po prostu zwykla wydzielina ktorej czasem mamy mniej a czasem wiecej.sama ostatnio mialam duzo takiej wody tym bardziej brazowej polezalam wypoczelam bez stresu i na drugi dzien nic nie bylo.ide do lekarza w srode wiec zapytam sie o ta 'wode'
vivien lubi tę wiadomość
-
Rika wrote:Vivien przede wszystkim gratuluję córeczki!!
I cieszę się, że skończyło się tylko na strachu z tym upadkiem! Oszczędzaj się kochana i daruj sobie już takie pomysły jak bieg w deszczu do domu;) Lepiej chyba jednak zmoknąć
Rika moj maz sie ze mnie smieje ze na sporty ekstremalne mnie wzielo
A ja tylko szybko chcialam do domku dojsc
Ze mnie taki nerwowy rocznik... wszytsko chce miec na juz i teraz
Nawet zaczelam sie powaznie zastanawiac nad zaczeciem medytacji...
Zeby troche zejsc z emocjami w dol...
Szkoda mi dziecka zeby taka negatywna ceche przejelo po mamusi -
pasia27 wrote:vivien mysle ze poki sa wodniste,nie pachna,nie maja dziwnej konsystencji i nie sa podbarwione krwia to ze to po prostu zwykla wydzielina ktorej czasem mamy mniej a czasem wiecej.sama ostatnio mialam duzo takiej wody tym bardziej brazowej polezalam wypoczelam bez stresu i na drugi dzien nic nie bylo.ide do lekarza w srode wiec zapytam sie o ta 'wode'
Pasia dzwonilam do szpitala co oni o tym sadza,ale skonczylo sie tak jak myslalam dopuki nie zobacza nie moga nic powiedzeic
Ale jak jej powiedzialam ze sprawdzalam ph i bylo 4 to powiedziala ze to nie moga byc wody plodowe
A wiec leze dalej i wypoczywam.
Pasia dzieki,bedzie super jak bys sie czegos dowiedziala w srode na temat tej wodnistej wydzieliny. :*pasia27 lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Vivien zapytam sie go a na razie bez stresow mi prosze:-)
A co do tego ph to czym to sprawdzasz?jakies paski uzytku domowego?hmm
pasia mam takie rekawiczki z paskiem na wskazujacym palcu do pimiaru ph w domu.Kupilam sobie przez neta 50sztuk za 35€
czesto ciezarne maja problemy ram na dole dlatego kipilam zeby sprawdzac samej
i odrazu przydalo sie na dzis bo nawet sama nie wiedzialam ze moge tym wody plodowe sprawdzicpasia27 lubi tę wiadomość
-
A ha.no to pierwsze slysze ze jest cos takiego do samodzielnego sprawdzania..nawet u lekarza nie mialam jeszcze tego sprawdzane ale w karcie ciazy jest w badaniach do zrobienia wiec pewnie mnie to zrobi.najpierw mnie czeka glukoza:-( niby 24-28tyg a ja nienawidze soli i cukru hehe
-
nick nieaktualny
-
No to i ja dołączam do grona mamuś w 2 trymestrze Ale ten czas leci.
Vivien biedna Ja też ostatnio mało nie wylądowałam na ziemi
U nas usg w 13tc wszystko ok, przeziernośc wyszła 1,01, kość nosowa widoczna, ale płci jeszcze lekarz nie powiedział, choć mi się tam wydawało, że coś widziałam Dzidzia troszkę wieksza i kicała jak szalona
Na razie nie czuję żadnych ruchów albo nie odróżniam Czekam na to z utęsknieniem.
Jeśli chodzi o samopoczucie to jest ok. Zaczynam więcej jeść (ostatnio na wizycie waga wyszła na zero - bo najpierw schudłam a teraz doszłam do wagi początkowej). Mam tylko problem z plecami i nogami - pisałyście o bólach - też je mam. Bywają dni, że jest ok ale czasami wstać z krzesła nie mogę. Mam nadzieje, że to minie...
Pozdrawiam wszystkie mamuśkiRika, anilorak lubią tę wiadomość