II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jak na razie sie ukrywam i malo osob wie ze jestem w ciazy.
Bylam dzisiaj na silowni i nadal raczej nic nie widac, na joge mam fajne koszulki nieco szersze mam nadzieje ze starcza na dluzej.
Vivien twoj dzieciaczek "odzywa" sie na zawolanie, tzn jak dotykasz brzucha? Moj ujawnia sie kiedy chce. -
Ale jaja dziewczyny jeszcze wczoraj wieczorem sie wam zalilam ze nie czuje dzidzi... doslownie pare minut pozniej jak czytalam ksiazke w lozku tak zaczela sie dzidzia wiercic jak nigdy wczesniej
A z sie raz wystraszylam tak mocno,jak na takiego malego skraba
I cala noc sie dzdzi wiercila,spac nie moglam
Ale widac ze energia rozpiera i chyba dobrze ma u mamusi w brzuszku ten nasz szkrab :*anilorak, Rika, pasia27 lubią tę wiadomość
-
xaliorinex- wcale ci się nie dziwię ,że tęskono Ci za czuciem maleństwa:) nasza mała potrafi mieć leniwe dni i wtedy tylko jak się przekręca to widac po skórze jak się wybrzuszenie przesuwa. No i przeszła na czas letni- bo czas wieczornej aktywności przesunęła sobie z godziny 20- 21 na 22- do nie wiem kiedy , bo zwykle nawet gdy ja zasypiam to ona szleje. Rano tatę budzi smyraniem w jego plecy albo w bodro- zależy jak śpimy i zauważyliśmy, że jak lezymy tak żeby ona była między mną a jego plecami to migiem przemieszcza się na środek brzuszka i " przykleja" do ciepłych pleców taty:)
Xalorinex- mam pytanie, odpowiedz jeśli możesz- bo albo nie doczytałam albo nie pisałaś wczesniej- co się takiego wydarzyło,że porzednie maleństwo straciliście w 34 tygodniu? I czego nowego o tamtym zdarzeniu dowiedzieliście się przy ostatniej wizytcie u lekarza? Nie pytam ze wśbiskości, tylko sama mam niejasną do końca sytację z córcią i starsznie przewrażliwoina jestemna punkcie zaniedbań lekarzy....
-
Hej dziewczyny. Ja jeszcze I trymestr ale postanowiłam się przenieść do Was. Mogę???
Powiem Wam z doświadczenia z pierwszej ciąży- przytyłam 30kg. Szok! Młodego karmiłam piersią 8 miesięcy i wszystkie te 30 kg zrzuciłam!!!! Także nic się nie przejmujcie! To naprawdę zrzuca się.
Pozdrawiam!anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynie przejmujcie sie tak tymi kilogramami Jeśli nie tyjecie za szybko w za duzej ilości typu 15 kg w 20tc to nie ma sie co stresowac. Po porodzie jest karmienie piersia, duzo i tak spada bo minus dziecko minus wody płodowe, łózysko itp... a jak dopadnie poporodowe zapalenie tarczycy jak mnie (objawia sie koło 4-5 miesiaca po) to chudnie sie blyskawicznie i bez karmienia piersia, a to dość czesta podobno przypadłość po porodzie. Dobra znikam do rehabilitanta z moimi bólami pleców, zobaczymy co mi powie.
-
Dzięki!
W szpitalu zostawiłam 13kg a potem karmienie piersią (za dużo jeść nie można bo wszystko uczula lub powoduje wzdęcia u maluszka)poza tym ciągłe spacery. Wychodziłam na dwór ile tylko mogłam i nie zwarzałam czy deszcz, czy wiatr, czy mróz. Cały czas z wózkiem maszerowałam a to było dla zdrowia synka i dla mnie też. Mieszkam koło parku i pięknego lasu więc piesze wycieczki miałam codziennie. -
a teraz mam pytanko bo rano jak sie obudzilam to poczulam mokro tzn taka woda bezbarwna a pozniej w dzien na wkladce zobaczylam brazowa wode i nie wiem teraz.bo to nie wydzielina (ktora mam caly czas)z tym ze biala gesciejsza a jednak woda i ten kolor mnie zmartwil wypilam magnez musujacy ale brzuch nie boli nie twardnieje i nie mam skurczy..leze i nie wychylam sie z domu dzisiaj.do lekarza dopiero w srode..a wy jak myslicie??mialyscie cus takiego??dodam ze od rana sie narobilam troche ogarnelam,ugotowalam,pranie,zmeczylam sie
-
pasia27 wrote:a teraz mam pytanko bo rano jak sie obudzilam to poczulam mokro tzn taka woda bezbarwna a pozniej w dzien na wkladce zobaczylam brazowa wode i nie wiem teraz.bo to nie wydzielina (ktora mam caly czas)z tym ze biala gesciejsza a jednak woda i ten kolor mnie zmartwil wypilam magnez musujacy ale brzuch nie boli nie twardnieje i nie mam skurczy..leze i nie wychylam sie z domu dzisiaj.do lekarza dopiero w srode..a wy jak myslicie??mialyscie cus takiego??dodam ze od rana sie narobilam troche ogarnelam,ugotowalam,pranie,zmeczylam sie
Ja skontaktowalabym sie z lekarzem. Z wlasnego doswiadczenia wiem, w takich 'mokrych' sytuacjach lepiej zobaczyc lekarza. A chyba jeszcze lepiej jakby zmiezyl wody. Ale to tylko moje zdaniepasia27 lubi tę wiadomość
-
Martek
No co Ty, pewnie, ze mozesz.
Nikt nie znal przyczyny, niewiadomo dlaczego tak sie stalo. Mowili, ze tak poprostu.
A we wtorek bylismy u lekarza, ktory ma sie nami zajmowac w tej ciazy(w sumie to bedzie tylko robil dodatkowe usg) i jak przegladal notatki i sie pyta dlaczego tak sie stalo mowie, ze niewiadomo, poprostu, ze ciaza przebiegala prawidlowo, etc a on mowi, ze jest napisane albo brak wod plodowych, albo bardzo mala ilosc (nie pamietam juz, w strasznym szoku bylam). A w 29tc bylam na oddziale polozniczym, bo myslalam, ze troszke wód mi wycieklo, to mowili, ze nie, ze wszystko jest ok jak mnie sprawdzili i jak przyszlam dali mi podpaske, i po 2 godz nie byla mokra, to stwierdzili, ze nic nie wyciekalo - i ze kobiety w ciazy 'tak maja'. Moze mysleli, ze sie posikalam, a o tym nie wiem...
Tak wiec jeszcze bardziej jestem teraz przerazona, dopiero w 30tc mamy dodatkowy scan zabookowany, a najblizszy w 20tc, wiec boje sie, ze przez te 10tyg miedzy usg cos podobnego sie stanie. Choc mowia, ze nikle szanse, ze to sie powtorzy.