X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuszki.
    A jeszcze mi się przypomniało, że moja gin mówi że się w ogóle wagą nie przejmować bo to wina progesteronu i w dużej mierze to woda. Oczywiście bez przesady ale nie ma co się łamać :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu ja też jestem niziutka 164cm ,(moja mama 158 cm) Więc my z niskich osób. Waga początkowa 60kg więc to też nie tak mało. Ja chudzina nie jestem uważam że normalna figura przeciętna oo.:)))

Ana ja byłam po śniadanku i po piciu:P więc minimalnie większy. Myślę że mamy podobne. Ale za to moje cycki są pare razy większe, zazdroszczę ci biustu.

pasia27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to brzuszek już śmignie, jakoś tak po 20 tygodniu jest przeważnie obserwowalny przełom :)

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, piersi mogłabbym mieć większe heheh ale dobre i to;))
    ja mam 171 i teraz waze jakoś 63-64kg więc to fakt, sam brzuch urósł i odstaje śmiesznie:) I coś z tą wodą musi być bo ja w sumie nie dużo piję i może dlatego nie mam takiego wielkiego bębenka, ciekawe jak się to ma do wód płodowych, co by dziecko nie miało ich za mało, zapytam za tydzień na wizycie.

Suzy, to fakt z tym przełomem, mnie od niedawno tak go wywaliło do przodu i chyba rośnie co dzień:)) W każdym razie teraz już wszyscy co mnie widzą gratulują i zagadują o ciąży:P

Pati a Ty jak się czujesz?? Lada chwila Twój wielki dzień!!!:)))))

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 171 :) obecnie 66 kg.

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu w druga strone, troche sie przejmuje, ze tak malo przybieram, choc lekarz zapewnia, ze wszystko jest ok. Mam 171cm, teraz 59kg, startowalam z 55kg, wiec z niedowagi. Brzuszek rosnie, ale jest raczej maly jak na 25 tydz. Jak to mowi moj maz "chuda z brzuchem" :)Zaraz Wam wrzuce zdjatko

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23 tydzien ciazy:

42093efe124292d1med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2013, 15:38

pasia27, Kropka, yennefer, Lilka, Rika, justa24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzien 25 tygodnia (24tydz 1dz)

b8502184556ff988med.jpg

pasia27, Lalita2710, Kropka, yennefer, Nina, Lilka, anilorak, Rika, kasiaks, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie chudzinka jesteś :) Śliczna sukienka!

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrokto, słodki ten brzuszek Twój:)) i nic się nie przejmuj, że za mały. Dziecko się dobrze rozwija to najważniejsze:) Trzeba się cieszyć, ze brzuchy mamy takie jak mamy czyli nie za wielkie bo wygodniej się z takimi żyje:)I powiem Ci, ze ja też startowałam z 55kg jakoś i nawet nie wiedziałam, ze to jaakaś niedowaga:P

Suzy, no to idziemy łeb w łeb z wagą/wzrostem :)) Pewnie za miesiąc będę też ważyć tyle co Ty, zwłaszcza, ze widzę po sobie, że jem więcej, wcześniej tyle nie jadłam co teraz:( :P:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2013, 15:44

zsxuot7.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Suzy:)

Ana tez tak sobie tlumacze:) Powiem Ci, ze jeszcze kilka tygodni nie bylo w ogole widac ciazy i sie tym strasznie nakrecalam, teraz jednak widze, ze z kazdym tygodniem jest wiekszy i wiekszy... a przede mna jeszcze 15 tyg!

relgi09k52jutqx1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotko fajny brzusio i milo Cie poznac hihi

a no brzuszej nie wazne czy maly czy duzy ale liczy sie lokator hehe moze byc duzy brzusui a maly dziudziul albo odwrotnie ;-)

ale tak jak napisala ana ze z malym o wiele wygodniej i nie ma co sie stresowac..ja mam ogromnego i baardzo bola plecy,bardzo zle sie spi i w ogole ciezko sie oddycha,goli ;-) ciezko sie w cos ubrac.brzuch ciagne do dolu i w ogole..a nie wspomne juz o sexach o ktorych dawno zapomnialam hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki dziewczyny :) I dokładnie, nie ważne, czy brzuszek duży, czy mały, ważne by dziecko dobrze się rozwijało. A z małym brzuchem wygodniej ;)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagle jestem glodna! I mam zachcianki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2013, 20:30

pasia27, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak... mi już się ciężko oddycha, już pomijając zadyszki od byle ruchu, to nawet siedzieć muszę już na baczność, albo najlepiej leżeć, bo się duszę.

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu jak zwykla masz racje:)

A co do seksu, to ostanio wrocila mi ochota hurra! I powiem Wam, ze orgazm w ciazy rzeczywiscie jest super intensywny:) na poczatku myslalam, ze to jakis zbieg okolicznosci, ale ostatnie kilka razy przekonalo mnie, ze cos w tym jest:) no i najwazniejsze, maz nie ma oporow, bo roznie to z tymi facetami bywa. Mojej kumpeli maz strasznie sie krepowal.

relgi09k52jutqx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się nie krępujemy, ale teraz dwa tygodnie się nie widzieliśmy i brzuch urósł na tyle, że już się nie da jak wcześniej, co mnie niezmiernie... denerwuje. Ale za to prócz orgazmów, dużo większą bliskość na nowo rozbuchaliśmy i nie to, że jednorazowo tak wyszło.. .to się utrzymuje i to mi się chyba najbardziej podoba :)

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też coraz gorzej się zginać. Dzisiaj cały dzień w ogródku i zauważyłam, że pielenie itp sprawia mi już trudność. I np. zakładanie butów synkowi :) Ale ja dużo ważę i mam duży brzuch :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie Suzy:) wlasnie sie zastanawiam jak to bedzie z wiekszym brzuchem. Ostatnio troche sie zapomnialam i chcialam sie polozyc na mezusiu a On sie zerwal jak oparzony i mowi- no co Ty Antosia chcesz zgniesc??? :)

Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troskliwy tata! :) słodko.

Kleopatro- dla mnie wstawienie prania do pralki okazało się wczoraj wysiłkiem jak bieg na 4te piętro chyba. I również ubolewam nad tym moim uziemieniem, że z synkiem nie mogę poskakać, popodnosić go jak chce coś zobaczyć, ani nic aktywniejszego zrobić. Wzruszył mnie dzisiaj w piaskownicy, jakaś starsza pani, która była ze swoimi wnukami, zapytała go czy już wie czy będzie mial braciszka czy siostrzyczkę i odpowiedział, że brrraciska (od paru dni mówi "r" po spółgłoskach) i przyjedzie do niego po wakacjach. Zaskoczył mnie, bo to znaczy że doskonale nas zrozumiał i zapamiętał nawet to kiedy do niego przyjedzie ten braciszek... i w ogóle, że przetworzył opcję dzidzia w brzuszku mamusi, na konkretną płeć dopasowaną do słowa braciszek i dobrze pani odpowiedział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2013, 21:49

Lilka, pasia27, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ