II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Rika super foteczka!!ja tez juz mam dzisiejsza ale wstawie jak wejde na kompa bo teraz na twlefoniku i sie nie chce.fajniusi masz apartament i co widze to kazda z nas ma inny ksztalt.hehe ty masz bardziej na chlopca a ja na dziewuszke.wstawie to porownamy he
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2013, 11:36
Rika lubi tę wiadomość
-
Vivien ale super zestawil.sasiadka kupowala podobny bezowa brazowy i bardzo dobry material no cos wlasnie w podobnej cenie
na pewno masz radoche jak ciuszki dla Vivien poprzychodzily slodkie sa malusie ubranka a mnie sie juz nudzi bo wszystko gotowe i nie ma co robic hehe.czekam i odliczam dni!!
vivien lubi tę wiadomość
-
Pasia ja zwariuję prędzej niż wytrzymam z nią dłużej niż miesiąc. Nie to żeby ona była dla mnie niedobra czy coś, absolutnie. Ale jej mieszkanie to dwa pokoje z czego z sypialni się wychodzi prosto do salonu, a w salonie jest kuchnia w aneksie. No po prostu zero prywatności, czy chcę do kibelka, czy do kuchni to ciągle mnie widzi a ja ją. To denerwujące
-
znalazłam z łożeczkiem, materacem i wszystkimi dodatkami w kolorze niebieskiem za 645 zł i tak sie zastanawiam ... bo samo łożeczko to co podobało mi sie w ikei też biale kosztowało 200 zł ale jak by policzyc do tego wszytskie te przybory to chyba sie opłaca?
-
Bardzo ładne Vivien;)
Mi się znów ta kolekcja spodobała:) http://allegro.pl/ala-i-as-14el-serca-90x120-baldachim-i3404073026.html
Teraz mają nowe kolekcje : miś i afryka )
Justa kiedyś nad tym myślałam ,ale widziałam serię tego łóżeczka w sklepie i bardzo niestabilne było. Więc ja zrezygnowałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2013, 11:54
-
Hej dziewczynki Dawno mnie nie było ale czytam regularnie
Pracuje jeszcze do końca tygodnia i będę miała więcej czasu na zaglądanie na forum
Byłam kilka dni temu na wizycie- niestety gin nie był w stanie określić płci- bąbel tak się zawsze wierci, że nie można go nawet dokładnie pomierzyć Udało się wyłapać długość i główkę- wychodzi na młodszego bo ok 17tc+4 dni ale gin powiedział, żeby nic się tym nie martwić
No i łożysko nisko ale tym też kazał się na razie nie przejmować bo jest jeszcze czas na "podniesienie"
Ogólnie to liczyłam na zastrzyk energii w II trymestrze ale nic z tego, jestem kompletna dętka, nic mi się nie chce, wszystko, nawet najprostsze czynności mnie męczą i najchętniej bym ciągle spała
Co do wagi, bo zauważyłam, że rozmawiałyście na ten temat- u mnie od początku ciąży +5kg, gin stwierdził, że bardzo dobrze i jeszcze tak 6kg by było idealnie.
Zakupy u nas też zbliżają się wielkimi krokami. Jestem na etapie przekonywania mojego A. że rzeczy używane nie są złe- on chce wszystko nowe Na pewno łóżeczko będzie nowe- jak już wcześniej pisałam planujemy zrobić na zamówienie no i teraz jeszcze chcce dodatkowo z regulacją wysokości i odpinanym bokime, żeby mieć możliwość zrobienia dostawki do naszego łóżka, co wydaje mi się lepszym pomysłem niż spanie z dzieckiem.
Podobnie komoda z przewijakiem- to też na zamówienie ale komoda jest raczej niezbędna bo nie mamy miejsca w szafie na ciuszki i pierdółki dla maluszka.
Pralka- to też niezbędne więc na pewno nowe ale już wózek na przykład mógłby byc używany...eh z tym moim chłopem
No i też pochwalę się brzusiem:
yennefer, Ana27, justa24, Nina, Stokrotka84, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
justa24 wrote:to faktycznie nie tak duzo za tyle elementów ale oni maja tylko ten jeden kolor? do wyboru?
nie jak sie nie myle jest chyba krem,bialy,fioletowy,zolty,rozowy i chyba niebieski jak wejdziesz na stronke to powinny pokazac sie wsztskie dostapne kolorkiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2013, 12:25
-
pasia27 wrote:Vivien ale super zestawil.sasiadka kupowala podobny bezowa brazowy i bardzo dobry material no cos wlasnie w podobnej cenie
na pewno masz radoche jak ciuszki dla Vivien poprzychodzily slodkie sa malusie ubranka a mnie sie juz nudzi bo wszystko gotowe i nie ma co robic hehe.czekam i odliczam dni!!
Pasia jestem bardzo zadowolona bo lubie zywe kolory a nie takie szare jak tutaj w DE maja
wkoncu zielony to kolor ktory uspokaja a wiec mam nadzieje ze bedzie tez tak na moja Vivien dzialal
A ciuszki nic mi nie mow ahhhhh szal zakupow ale musze sie pomalu panowac bo maz mnie z domu wywali razem t tymi ciuszkami
Ja prasowanko i szykowanko zostawiam sobie na srodek,koniec sierpnia zeby wszytskie rzeczy jeszcze ladnie pachnialy jak sie uroszi nasz skarb!pasia27 lubi tę wiadomość
-
a powiedzcie mi w czym pierzecie ciuszki dla maluszka? w loveli? czy jakiejś innej firmy proszku/płynie..też będę musiała zakupic i jeszcze nie wiem jaki wybrać(który jest dobry.Wiem że kiedys stosowano bańki mydlane ale teraz sie już od tego odchodzi.
-
Lalita2710 wrote:Bardzo ładne Vivien;)
Mi się znów ta kolekcja spodobała:) http://allegro.pl/ala-i-as-14el-serca-90x120-baldachim-i3404073026.html
Teraz mają nowe kolekcje : miś i afryka )
Justa kiedyś nad tym myślałam ,ale widziałam serię tego łóżeczka w sklepie i bardzo niestabilne było. Więc ja zrezygnowałam. -
Lilka wrote:Obudzilam sie o 4 nad ranem glodnaaaa ..juz nie zasnelismy.jestem nieprzytomna.
Lilka a w ciagu dnia drzemka nie wchodzi w gre??ja póki co przesypiam całe noce i śpie do 10 rano,fakt że chodzę tez pożno spać,jedyne co mnie męczy to ułożenie sie w dogodnej pozycji do snu, no i mój mąż narzeka że strasznie sie wierce:) -
Vivien ten zielony to sliczny kolorek dla dziewczynki.uspokajajacy hihi
Ja mam zolty zestawik do lozeczka i mysle ze tez moze byc dla chlopca i dla dziewczynki hehe a na zmiane mam typowego Spidermana albo kubusia puchatka he
Co do prania tych rzeczy to ja pralam akurat w platkach mydlanych bo sa jednak delikatniejsze ale bez zapachu wiec ciuszki nie pachna w ogole..10lyzek platkow do garnka z woda podgrzewalam,rozpuszczalam i prosto do pralki..2 albo 3plukania do tego.jedno pranie mi zafarbowalo i wypralam w proszku lovella ale tak dobrze nie puscilo wiec bede miala okazje sprawdzic czy maly nje bedzie mial na niego uczulenia..sasiadka mi doradzila te platki i jak bylam u niej w szpitalu jak urodzila to bylo kilka noworodkow ze strasznymi plamami czerwonymi po tych delikatnych proszkach dla dzieci..jak maly nie bedzie mial uczulenia to bede probowala innych proszkow dla dzieci bo lovella najdrozszy.vivien lubi tę wiadomość
-
No wlasnie z tymi drzemkami w dzien mialam tak ze wolalam nie spac bo znowu w nocy bym nie usnela i do tego jeszcze te dziwne sny..miewalam w drugim trymestrze czesciej niz teraz.a nie uwierzycie ze wczoraj mi sie snilo ze karmilam piersia mala mysz!!!i powiedzialam mojemy ze ma do mnie nie mowic mysza bo pozniej mi sie snia glupoty.ale sprawdzalam w senniku to piers oznacza ze sie sie konus spodobam haha ciekawe komu.mam dzisiejsza foteczke i nie moge sie napatrzec na siebie he ale sie zmienilam.zaraz wstawie