II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywelurka wrote:co do łóżeczek to ja zakupiłam ochranaicz jednokolorowy na całe łóżeczkow kolorze zilonym takim groszkowym i do tego osobno kupiłam ościel czekoladowo zieloną w białe groszki super to pasuje tez nie kupuje baldachimu, urzadzam kącik dla maleństwa gdzie bedzie półeczka z konikami na biegunach i oczywiscie literkami z imieniem
Piękne koniki maja Masiuki! dostępne chyba na mamissima.pl i pewnie też na pakamera.pl (bardzo polecam dział dziecięcy na pakamerze! rewelacyjny sklep online, pełen oryginalnych, niepowtarzalnych projektów w przystępnych cenach przeważnie, takich rzeczy w smyku nie znajdziecie, ale też trzeba lubić taki troszkę alternatywny styl
http://www.mamissima.pl/product/search.html?query=masiuki&category_id=&limit= -
Lilka nie ciekawie oby tylko na strachu sie skonczylo. Mnie wczoraj lapalt klyjace skurcze wle wedlug opisu na necie to te od wiezadel ale maz chcial jechac juz do sxpitala przeszly jednak same bez nospy jak beda sie powtarzac lub beda silniejsze to na pewno sie wybiore
A co do poduszek to ja mam ta z motherhood i jestem bardzo zadowolona ma dyzo zastosowan i nawet jak jade gdzies to ja zabieram ze soba bo bez niej jie zasne kupowalam na allegro bo wychodzi taniej niz w sklepie. -
nick nieaktualnyOdnośnie baldachimów - faktycznie zbiorowisko kurzu. Moja córka miała niedawno nad swoim łóżkiem, ale prócz tego, że ładnie wyglądało nie spełniało żadnej funkcji. Straszne zbiorowisko kurzu.
Lilka mi też brzuch strasznie twardnieje. Brałam przez tydzień magnez z nospą, ale niewiele to dało. Muszę uważać na każdy ruch. W piątek mam wizytę u lekarki, może da mi coś silniejszego.
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilka wrote:Spokojna jestem dzieki dziewczyny pewnie uslysze ze to normalne jak wszystko dla nich
Mnie lekarka w szpitalu na IP postraszyła oddziałem patologii ciaży, jeżeli będzie się to nasilało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 12:02
-
Lilka daj znać co i jak... 3maj się.
Nina ja za 8 dni na 13.00 mam połówkowe ,mam nadzieję że mój bob ukażę kim jest. Też nie potrafię się doczekać ,żeby sprawdzić co u niego.
Ja dziś fasolkę po bretońsku robię. Miałam robić łazanki ,ale w sklepie nie było kapusty dobrej;/
-
nick nieaktualnySkurcze, twardnienie brzucha to normalne po 20 tc, ale w umiarkowanym wymiarze... kilka dziennie to nic złego. Mi tez brzucho twardnieje, az mnie zgina w pół chwilami na 30 sekund, ginka powiedziała, że parę razy dziennie to normalne ćwiczenia macicy.
-
W szpitalu powiedzieli ze to normalne.Skurcze silny bol brzucha okresowy i twardnienie jest ok.Mojea przyjaciolka z Pl lezala w szpitalu z tymi samymi objawami.Takie maja podejscie tutaj i z jednej strony to rozumiem ze nie stresuja pacjenta mowiac ze wszystko jest ok ale ja nad druga ciaza w tym kraju sie mocno zastanowie.
Zadzwonilam do mojej pl gin i ona mowi ze to nie jest normalne.ze nie powinno tak byc.ale ona nie moze mnie przeciez skonsultowac przez tele czy skypa .
Bedziemy lezakowac brac nospe i magnez i moze sie wyciszy
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lilka a badali cie czy cos?od dolu?bo czasem nawet glupi stan zapalny moze powodoeac skurcze a to trzeba przeleczyc.eh no wlasnie wspolczuje takiego podejscia lekarzy i ich pojecia selekcji naturalnej na poczatku jak cos jesc nie tak..ehh
To wypoczywaj sobie chociaz tyle i nie czytaj za duzo delikatne skurcze to ponoc standard na tym etapie chociaz ja jak juz pisalam to nie mam tak owych do tej pory!!albo sa tak delikatne,nie wyczuwalne..hmm
-
Ja ostatnio dużo czytałam na temat skurczy w ciąży, bo samej parę dni temu wydawało się, ze je mam plus caloodniowy ból okesowy:( Ale takie skurcze i bole to normalne od czasu do czassu, bo wszystko stopniowo przygotowuje się do porodu, czym poznejsza ciaza tym wiaodmo częsciej występuje. Natomiast określenie "twardości" brzucha t dla mnie czarna mmagia, ja mam często twardy brzuch, tak jak Justa wtedy, gdy się najem albo mam wzzdęcie heh:)) I mnie to nie niepokoi NApewno w taiej sytuacji njlepiej zrobić usg i zobaczyc czy z dzieckiem wszystko w porządku ( mnie wtedy kopał podczas tego caałodniowego bólu miessiączkowego więc się nie bałam) i położyć się i leżeć, wziąć nospę, ewenualnie duphaston. W szpitalu co by więcej zrobili? Na pewno to samo.
Lalita Twój brzuch naprawdę jest już spory:D
Dziewczyny co do tyc materacy to uwierzcie, nikt nie poleca czysto piankowych. Małe dziciątko dużo spędza czasu w łózeczu więc nie m co ryzykować jkichś wad postawy później.