X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    co do łóżeczek to ja zakupiłam ochranaicz jednokolorowy na całe łóżeczkow kolorze zilonym takim groszkowym i do tego osobno kupiłam ościel czekoladowo zieloną w białe groszki super to pasuje :) tez nie kupuje baldachimu, urzadzam kącik dla maleństwa gdzie bedzie półeczka z konikami na biegunach i oczywiscie literkami z imieniem :)

Piękne koniki maja Masiuki! dostępne chyba na mamissima.pl i pewnie też na pakamera.pl (bardzo polecam dział dziecięcy na pakamerze! rewelacyjny sklep online, pełen oryginalnych, niepowtarzalnych projektów w przystępnych cenach przeważnie, takich rzeczy w smyku nie znajdziecie, ale też trzeba lubić taki troszkę alternatywny styl :)
    http://www.mamissima.pl/product/search.html?query=masiuki&category_id=&limit=

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jestesmy w szpitalu mamy skurcze i brzucho twardnieje.mialam wizyte u endokrynologa a teraz czekam na lekarza zeby sprawdzic co sie dzieje.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka nie ciekawie oby tylko na strachu sie skonczylo. Mnie wczoraj lapalt klyjace skurcze wle wedlug opisu na necie to te od wiezadel ale maz chcial jechac juz do sxpitala przeszly jednak same bez nospy jak beda sie powtarzac lub beda silniejsze to na pewno sie wybiore

A co do poduszek to ja mam ta z motherhood i jestem bardzo zadowolona ma dyzo zastosowan i nawet jak jade gdzies to ja zabieram ze soba bo bez niej jie zasne kupowalam na allegro bo wychodzi taniej niz w sklepie.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka niemartw sie napewno wszystko będzie dobrze:) daj znać jak coś bedziesz wiedzieć..

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie baldachimów - faktycznie zbiorowisko kurzu. Moja córka miała niedawno nad swoim łóżkiem, ale prócz tego, że ładnie wyglądało nie spełniało żadnej funkcji. Straszne zbiorowisko kurzu.

Lilka mi też brzuch strasznie twardnieje. Brałam przez tydzień magnez z nospą, ale niewiele to dało. Muszę uważać na każdy ruch. W piątek mam wizytę u lekarki, może da mi coś silniejszego.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojna jestem ;) dzieki dziewczyny pewnie uslysze ze to normalne jak wszystko dla nich ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Spokojna jestem ;) dzieki dziewczyny pewnie uslysze ze to normalne jak wszystko dla nich ;)

Mnie lekarka w szpitalu na IP postraszyła oddziałem patologii ciaży, jeżeli będzie się to nasilało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 12:02

• justa24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mi tez czasem brzuch robi sie taki twardy ale to głownie wtedy jak sie bardzo najem ogólnie dobrze się czuje

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka trzymaj się, mam nadzieję, że to nic poważnego..ech, cały czas człowiek się musi stresować...ja mam jutro wizytę z usg, dawno juz nie widziałam swojego maluszka, mam nadzieje, że u niego wszystko ok:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka daj znać co i jak... 3maj się.

Nina ja za 8 dni na 13.00 mam połówkowe ,mam nadzieję że mój bob ukażę kim jest. Też nie potrafię się doczekać ,żeby sprawdzić co u niego.

Ja dziś fasolkę po bretońsku robię. Miałam robić łazanki ,ale w sklepie nie było kapusty dobrej;/

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze, twardnienie brzucha to normalne po 20 tc, ale w umiarkowanym wymiarze... kilka dziennie to nic złego. Mi tez brzucho twardnieje, az mnie zgina w pół chwilami na 30 sekund, ginka powiedziała, że parę razy dziennie to normalne ćwiczenia macicy.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka trzymaj sie i koniecznie daj znac jak cos sie dowiecie konkretnego ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak sądzicie czy zcięte włosy w ciązy bardzo sie wzmacniaja?wiem,że nie z tej beczki ale bardzo mnie to ciekawi a zamierzam sie zciąć:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita widze że brzuszek juz urósł :)

Lilka trzymajcię się

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mnie sie bardzo poprawily wlosy, paznokcie i cera i to dobry moment podcinke bo szybciejrosna natomiast po ciazy..hmm jest masakra zanim pozziom hormonow wroci do ladu i skladu

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cały czas taki sam :D ale z innej perspektywy foto;) Taki okrągluteńki.
    Najlepsze że rośnie mi prawie równomiernie z górą nie tylko sam dół:))
    Jeszcze przez 4 miechy będzie rósł:)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita roooosnie ladnie i sama jestem strasznie ciekawa jaki tam lokator zamieszkal.obstawiam chlopca ;-) HI.za 8dni sie przekonamy oby ladnie pozowala dzidzia

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu powiedzieli ze to normalne.Skurcze silny bol brzucha okresowy i twardnienie jest ok.Mojea przyjaciolka z Pl lezala w szpitalu z tymi samymi objawami.Takie maja podejscie tutaj i z jednej strony to rozumiem ze nie stresuja pacjenta mowiac ze wszystko jest ok ale ja nad druga ciaza w tym kraju sie mocno zastanowie.
    Zadzwonilam do mojej pl gin i ona mowi ze to nie jest normalne.ze nie powinno tak byc.ale ona nie moze mnie przeciez skonsultowac przez tele czy skypa :).
    Bedziemy lezakowac brac nospe i magnez i moze sie wyciszy ;)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka a badali cie czy cos?od dolu?bo czasem nawet glupi stan zapalny moze powodoeac skurcze a to trzeba przeleczyc.eh no wlasnie wspolczuje takiego podejscia lekarzy i ich pojecia selekcji naturalnej na poczatku jak cos jesc nie tak..ehh
    To wypoczywaj sobie chociaz tyle i nie czytaj za duzo delikatne skurcze to ponoc standard na tym etapie chociaz ja jak juz pisalam to nie mam tak owych do tej pory!!albo sa tak delikatne,nie wyczuwalne..hmm

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio dużo czytałam na temat skurczy w ciąży, bo samej parę dni temu wydawało się, ze je mam plus caloodniowy ból okesowy:( Ale takie skurcze i bole to normalne od czasu do czassu, bo wszystko stopniowo przygotowuje się do porodu, czym poznejsza ciaza tym wiaodmo częsciej występuje. Natomiast określenie "twardości" brzucha t dla mnie czarna mmagia, ja mam często twardy brzuch, tak jak Justa wtedy, gdy się najem albo mam wzzdęcie heh:)) I mnie to nie niepokoi :P NApewno w taiej sytuacji njlepiej zrobić usg i zobaczyc czy z dzieckiem wszystko w porządku ( mnie wtedy kopał podczas tego caałodniowego bólu miessiączkowego więc się nie bałam) i położyć się i leżeć, wziąć nospę, ewenualnie duphaston. W szpitalu co by więcej zrobili? Na pewno to samo.

Lalita Twój brzuch naprawdę jest już spory:D

Dziewczyny co do tyc materacy to uwierzcie, nikt nie poleca czysto piankowych. Małe dziciątko dużo spędza czasu w łózeczu więc nie m co ryzykować jkichś wad postawy później.

zsxuot7.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ