X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam szybkie badanie.Pani z Indii ktorej akcentu nie rozumialam tylko mowila ze to normalne ze wszystko jest normalne.
    Na wszystko miala jedna odpowiedz.Bylam u endo i pomyslalam ze sprawdze co i jak z tym bolem i skurczami ..na szczescie tarczyca pod kontrola:)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, lekarka poniekąd miała rację:) Jeśli już czjesz się dobrze to najważniejsze:))) Tzymam kkciuki, zeby jak najmmniej juz taiego stresu było;)
    A mnie się wydaje, ze pierwsza ciąża jest dla nas tajemnicą, co dzień spoptyka nas coś nowego, nowe dlegliwości, których nie znałyśmy wczsniej stąd te obawy. Jesli będą kolejne będzie na pewno mniej stresu;)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie polecałam żadnych materacy żeby nie było tylko widziałam że jakieś są;))) na stronie ikei.

Ana jezus :D naprawdę nie jest on duży w bluzkach widać choćby płaski był serio serio :D
    8ff75e98cb753b13.jpg

pasia27, blueberry lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jaknajbradziej odpowiedni Lalita:P I wcale nie za mały:))

zsxuot7.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja nie polecałam żadnych materacy żeby nie było tylko widziałam że jakieś są;))) na stronie ikei.

Ana jezus :D naprawdę nie jest on duży w bluzkach widać choćby płaski był serio serio :D
    8ff75e98cb753b13.jpg
    lalita przynajmniej masz jeszcze pępek ;) bo moj już dawno sie uwypuklił hehe

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia brzuszek ma idealny:-) ładny i wcale nie taki mały...mnie znów pęka głowa i w nocy nie mogę spać chyba przez to, ze jest pełnia....

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Określenie TEJ twardości brzucha nie znaczy, że jak sobie dotkniemy brzucha będzie twardy i nic poza tym, bo ogólnie napięty brzuch ciążowy jest raczej twardawy, szczególnie jak się najemy. Twardnienie brzucha wiąże się raczej z uczuciem nagłego spięcia się mięśni całęgo brzucha, że te zaczynają wymuszać na Tobie nieco pochyloną do przodu pozycję, bo zwyczajnie całość cię ściąga, do teog brzuch się robi twardy-twardy i tyle. Po chwili mija.

LAlita, brzusio super, do linii nad pępkiem nasz macicę z maluchem, a wyżej to żołądek, jelita itp. Jak ktoś jest szczupły to właśnie brzuch rośnie w miarę równomiernie.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy dokladnie tak. Moj brzuch sie spina dosyc mocno i o tej twardosci pisze.nie od jedzenia lezenia czy czegokokwiek innego.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.thejournal.ie/irelands-women-share-their-stories-of-pregnancy-birth-and-miscarriage-1004675-Jul2013/

dostalam Linka od Stokrotki jakbyscie mialy ochote poczytac jak to jest u nas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to jak masz tak kilka razy w ciągu dnia, to nie ma powodu do niepokoju, jak częściej to można się zastanawiać. Ja dziś coś wyjątkowo często w porównaniu z innymi dniami i zaczęłam się troszku martwić, jak jutro będzie tak samo- nospa, a jak 3 dnia znowu tak często to napisze do ginki, ale nie mam tak, żeby to było regularne, ani się nie nasila, ot sobie jest, więc no stres.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Suzy Lee , dzięki za informację. Ja normalnej postury ,ale fakt rośnie sobie powoli ,ale równomiernie. Bo nie raz kobietki sam dół mają , a potem powoli się cały uwypukla. Zobaczymy za 20tyg jaki urośnie:) Sama jestem ciekawa.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz Lalitka, for you :)

http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/

oglądałam z 10 razy, patrząc jak się wszystkie flaki nam przesuwają, rozsuwają i zgniatają :) A na koniec wszystko spada z niemal słyszalnym łomotem jak się to ogląda :)

Kropka, Ana27, megan8 lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinanie sie jest regularne od kilku dni wiecej niz kilka razy dziennie ostatnio dlatego zapytalam o to lekarza.Towarzyszy temu mocny bol brzucha bol wczesniej byl skurczy nie bylo teraz jest i bol i skurcze. nie mam tak ze panikuje stresuje sie i zamartwiam.przyjmuje wszystko jak jest.martwie sie owszem ale to chyba normalne.podejscie jest tutaj inne i wszystko dla nich jest normalne.polecam artykul.Wystarczylo by troche uwagi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie taką regularność miałam na myśli :) Od pewnego momentu jak własnie 20 tc owszem będą regularnie pojawiać się takie skurcze przepowiadające, ale martwić może regularność typu co 15 minut od dłuższego czasu mierzenia, potem nieco wzrost siły tych napięć i do tego zmniejszenie się odległości w czasie typu już co 12 minut (skurcze z akcji porodowej nie ważne czy przedwczesnej, czy właściwej, są punktualne jak w zegarku atomowym). Taka regularność jest iście niepokojąca i kwalifikuje na szybką wizytę w szpitalu.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o ta regularnosc to nie wszystkie sprawdzalam te ostatnich dniach byly w odstepach co ok 2 minuty i bylo ich 3.nie sprawdzalam z zegarkiem . Pozniej juz nie sprawdzalam.Biore magnez i bede brala nospe jakby bylo gorzej.Az sie wyciszy ewentualnie tak juz bede miec do porodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 21:27

• Kropka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee, fajny filmik. Nie zdawałam sobie sprawy, że to aż tak się nam przesuwa ;)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany chwila wakacjowania się i tyle nowych wątkó, chyba nie nadrobie, ale piekne zdjęcia wrzuciłyście dziewczyny! Łóżeczka tez fajne.

u mnie brzuch eksplodował robi się duży, waga niestety też, ale z miłych dla mnie wiadomości na początku 19 tc brzdąc ujawnił się i już mąż czuje ruchy. A w piątek usg połówkowe - mam dobre przeczucia, może ujawni się kto to ten mój mały astronauta.

Lilka, pasia27, polska_dziewczyna, yennefer lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki

Lalita…. zadałas mi pytanie ale już jakieś 6 stron wcześniej… czy jem słodycze…teraz ostatnio zaczełam podjadać…nie mogę się oprzeć no ale bez przesady…nie wpierdzelam całej tabliczki czekolady tylko z dwa paski np…. no ale może nawet to wpływa na moja wagę… śliczne brzuszki w tej twojej kolekcji ja takiej nie mam zaniedbałam sesje zdjeciową…

Hope83… dziękuje za miłe słowa pocieszenia… pomogły:)… ale jak sobie pomysle że mogłabym z 30 przybrać tooo ho ho … będzie nie wesoło do porodu chyba mąż będzie mnie pchał na wózku hihihi

Kropka… ooo pocieszenie ze ktos tez przybiera tak jak ja:) może widziałas moje zdjęcia bo wrzuciłam ostatnio no i w sumie widze różnice w ubraniach że w duzo bluzek nie wchodzę no a o spodniach mogę zapomnieć… wszystkie mam nowe na ten okres…

Suzy Lee… myślę że byłoby ich więcej… moja koleżanka w całej ciąży przytyła tylko 6 kg i tez uważa że przez żyganko( które trwało pierwsze 3 miesiące) nie przybrała więcej a wręcz przeciwnie w tym okresie schudła 6 kg…więc coś w tym jest… a co do przejmowania to niby się nie przejmuje tylko jak sobie pomysle żę znajome w całej ciąży przytyły po 10 albo po 15 kg a ja już w połowie mam tyle to sobie mysle czy wszystko ok…:)

Stokrotka… śliczny ten twój brzuszek…. Chudzinka z ciebie ale slicznie wyglądasz…:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do seksu to wam zazdroszcze… bo ja od kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży jeszcze ani razu się nie kochałam tak mi przykro że nie potrafie się przełamać …chciałabym ale nie umiem…:(… naszczęście mój mąż rozumie i czeka cierpliwie choc nie raz zaloty są w moją stronę i muszę mu odmawiać…po prostu się boje a nawet nie wiem czego…

Śliczne brzuszki:)…:)

Nina… mnie nic w pępku nie kuje przy obrocie za to czuje ból uciskanie tak nad ranem jak się kulam z jednego na drugi bok i się zastanawiam czy to normalne..

Vivien… śliczny komplecik ja kupiłam podobny….
    http://allegro.pl/bello-18-cz-posciel-haft-moskitiera-do-wozka-i3376990965.html
    we wrzosowym kolorze…

Justa… ta cena to nie drogo za łóżeczko komplet do łóżeczka i materac ja kupiłam osobno i mniej więcej 700 zł nas to wyszło oprócz tego kompletu zamówiliśmy takie łóżeczko
    http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-5-kolorow-gratis-ceratka-i3405033104.html kolor orzech
    i taki materac
    http://allegro.pl/materac-trzywarstwowy-120x60-najgrubszy-na-allegro-i3374700344.html
    co prawda ma pianke ale tylko w środku…jest przeplatany czyli kokos pianka kokos no i miękki to on nie jest odradzali mi z gryki więc kupiłam kokos

pasia… świetny brzuszek taki okrąglutki…:)

lalita … ten kącik samej mi się spodobał jak z bajki taki sliczny… widze że większość w białych meblach gustuje ja niestety nie mam osobnego pokoju dla maluszka będzie spało z nami w sypialni więc dlatego kupiliśmy pod kolor naszych mebli…

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska dziewczyno ja mam 8 kg (3 kilogramy w miesiąc) na plusie w 20 tygodniu ciązy, trochę mi tez szczęka opadła jak to zobaczyłam i humor się popsuł, wolałabym nie wiedzieć, bo co to zmieni, oprócz nastroju... i tak się nie objadam, ruszam się może mniej, ale codzienne spacery z psem po kilka kilometrów i od paru tygodni basen dwa razy w tygodniu... dzięki Wam dziewczyny, że piszecie że też podbnie przybierałyście w ciąży bo do mnie chciały tlko docierać informacje o tym jak mało ktoś przytył i mi jakoś to nie pomagało uspokoić się ze wszystko ze mną i ciążą ok.

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ