II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
A do mnie właśnie dotarł rożek z czerwoną kokardą. Jest nawet sztywny ,bo niektóre w sklepie to takie miękkie że szok. Więc wydaję mi się że bobucha utrzyma;))
Zakochałam się w nim:) Jest naprawdę śliczny:))
Ja dziś sprzątam. Czuję się fatalnie co 10 min przerwę sobie robię.
Na dworze hica ,nawet dziś jeszcze nie byłam ,pójdę po 14 z pieskiem.polska_dziewczyna, pasia27, michaela, Nina, Ana27, Stokrotka84, Rika lubią tę wiadomość
-
ja juz po padaniu cukru wyszło że nie mam cukrzycy ciążowej i mi ulzyło bo sie martwiłam że może jak tak duzo przybieram na wadze to to powód cukrzycy ale naszczęście nie......wynik to 81 przed i po obciążeniu 75 gram 82...więc idealnie...
martwi mnie mój stan żelaza bo coraz bardziej spada......jem i produkty z żelazem i jestem na tabletkach i witaminy jem i nic ...nawet spadło mi teraz na 9,8.... martwie sie o dzidzie wiem że to nie dobrze.......miałyście może tak niską hemoglobinę a mimo to urodziłyście zdrowa dzidzie??...pasia27 lubi tę wiadomość
-
michaela wrote:polska dziewczyno ja mam 8 kg (3 kilogramy w miesiąc) na plusie w 20 tygodniu ciązy, trochę mi tez szczęka opadła jak to zobaczyłam i humor się popsuł, wolałabym nie wiedzieć, bo co to zmieni, oprócz nastroju... i tak się nie objadam, ruszam się może mniej, ale codzienne spacery z psem po kilka kilometrów i od paru tygodni basen dwa razy w tygodniu... dzięki Wam dziewczyny, że piszecie że też podbnie przybierałyście w ciąży bo do mnie chciały tlko docierać informacje o tym jak mało ktoś przytył i mi jakoś to nie pomagało uspokoić się ze wszystko ze mną i ciążą ok.
no widzisz to ani ty ani ja nie jestesmy same...hihihi...będzie dobrze...tak jak dziewuszki pisza żę potem to zgubimy... i tego sie trzymajmy...michaela lubi tę wiadomość
-
Ja dopiero za tydzień idę na badania krwi. Więc zobaczymy jak u mnie będą wyniki. Jak miałam 4 lipca , to było w normie. Ale wiem że po 20 tygodniu , żelazo bardzo spada.
Suzy Lee ten link mi się podobał najlepsze było fakt faktem spadanie jelit;DWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 12:11
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
ja mam to badanie na cukrzyce przed soba..ide w przyszłym tygodniu...niewiem czy bać się czy nie bo generalnie na wadze do tej pory przybrałam tylko 6 kg czyli nie za dużo, słodyczy jem niestety sporo..ale tez nie tak że cała czekolade na raz tylko podjadam ww ciągu dnia i dużo ciast jem bo tesciowa na okrągło jakieś piecze a ja kocham ciasta i nie potrafie sie im oprzeć.
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:A do mnie właśnie dotarł rożek z czerwoną kokardą. Jest nawet sztywny ,bo niektóre w sklepie to takie miękkie że szok. Więc wydaję mi się że bobucha utrzyma;))
Zakochałam się w nim:) Jest naprawdę śliczny:))
Ja dziś sprzątam. Czuję się fatalnie co 10 min przerwę sobie robię.
Na dworze hica ,nawet dziś jeszcze nie byłam ,pójdę po 14 z pieskiem. -
Ja mam pokój szaro biało i dodatki turkusowo-szare.
Ale ta czerwona kokarda mnie użekła więc nie kupowałam pod kolor.
Polska_Dziewczyno ,moja droga a może ta kwestia żelaza. Nie jest branie samych tabletek ,a ich wchłanialność. Czyli może za mało witaminy C ,która pomaga ją wchłaniać. Nie martw się na zapas. Staraj się jeść dużo owoców z wit C typu pomarańcze.polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle uczulają juz chyba urodzone dziecko, dziecko w łonie matki nie może mieć alergii.
Lalita, a ten rożek występuje w wersji miękkiej? Bo ja jestem zainteresowana tylko takimi, w razie czego potem służą za kołderkę, a rożek nie ma utrzymywać dziecka, tylko je otulać, trzymać trzymamy je my, więc to dla mnie tylko komfort mieć miękkie. Jest prześliczny, ta kokarda faktycznie wiele tu daje. Dodatkowym atutem jest brak falbanek.
Polska_Dziewczyno, a może przyjmujesz te tabletki z żelazem razem z tabletkami z magnezem? albo po posiłkach z nabiałem, z wapniem? wapno i magnez bardzo ograniczają wchłanialność żelaza. -
Suzy Lee wrote:Ale uczulają juz chyba urodzone dziecko, dziecko w łonie matki nie może mieć alergii.
no właśnie podobno tak nie jest, przynajmniej na kilku mądrych portalach opisujących dietę dla ciężarnych spotkałam się z taka informacją, żeby jeść te owoce ale nie za wiele, bo potem może być na to dziecko uczulone. a nawet w łonie matki http://www.ciaza-porod.pl/alergia-u-dzieci.html
podobnie z którymiśtam orzeszkami - chyba ziemnymi.
Ja do tych wszystkich porad i rewelacji jestem ustawiona na luzie, wiele z tych rad jest hmm.. no dobrych ale dla małego procenta osób.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 14:34
-
Suzy Lee wrote:Ale uczulają juz chyba urodzone dziecko, dziecko w łonie matki nie może mieć alergii.
Lalita, a ten rożek występuje w wersji miękkiej? Bo ja jestem zainteresowana tylko takimi, w razie czego potem służą za kołderkę, a rożek nie ma utrzymywać dziecka, tylko je otulać, trzymać trzymamy je my, więc to dla mnie tylko komfort mieć miękkie. Jest prześliczny, ta kokarda faktycznie wiele tu daje. Dodatkowym atutem jest brak falbanek.
Polska_Dziewczyno, a może przyjmujesz te tabletki z żelazem razem z tabletkami z magnezem? albo po posiłkach z nabiałem, z wapniem? wapno i magnez bardzo ograniczają wchłanialność żelaza.
Suzy kurcze on nie jest twardy normalnie miękki. Jak się rozłoży wychodzi kwadrat. Ale nie taki jak widziałam w sklepie szajski. Tam z tyłu czyli tam gdzie dajesz ręke pod spód nie (to tam jest dodatkowy wkład żeby bobuś miał prosto plecki ,możesz go wyciągnąć. Jak wróce ze sklepu zrobię dla ciebie foty:) -
Polska_Dziewczyno, a może przyjmujesz te tabletki z żelazem razem z tabletkami z magnezem? albo po posiłkach z nabiałem, z wapniem? wapno i magnez bardzo ograniczają wchłanialność żelaza. -
Dziś odebrałam wyniki w tym moczu ogólnego i niepokoi mnie pojawienie się ciał ketonowych (100) i szczawianu wapniowego (liczne). Nie wiem o czym tom może świadczyć, może któraś z Was też tak miała?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 15:53
-
aher wrote:Dziś odebrałam wyniki w tym moczu ogólnego i niepokoi mnie pojawienie się ciał ketonowych (100) i szczawianu wapniowego (liczne). Nie wiem o czym tom może świadczyć, może któraś z Was też tak miała?
-
My już po usg, nasz synek ( bo znów pieknie pokazał swe klejnoty) waży 285 g i wszystko ok! ssał sobie kciuka:-) i ogóle ciągle ręce wkładał do buzi hehe
W poniedziałek lekarz ustalił nam termin usg połówkowego.pasia27, yennefer, Rika lubią tę wiadomość
-
Tez mi sie wydaje ze pradukty jedzone teraz nie maja az tak duzego znaczenia co do uczulen dziecka w lonie matki.wrecz przeciwnie bo niby jak sie je to dziecko juz cos tam zna te produkty.najwazniejsze jest okres karmienia i pozniejsze wprowadzanie normalnych pokarmow do diety dziecka