II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka, nie martw się tym łożyskiem, ja miałam nisko schodzące i dopiero niedawno mi się podciągnęło... Oszczędzaj się, nie dźwigaj ciężarów, a będzie dobrze
Co do ruchów, czuję je dopiero od niedawna, jakoś od 22 tygodnia, natomiast w tym tygodniu widzę, kiedy brzuch mi podskakuje Dziwne wrażenie... Dzisiaj na moim brzuchu leżał kot i w pewnym momencie się podniósł - przypuszczam, że też poczuł maluszka
Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze połówkoweKropka, Ana27, michaela lubią tę wiadomość
-
Mi jak maluch się rusza to przykładam odruchowo rękę do brzucha, ale wtedy mały od razu przestaje kopać. I tak jest za każdym razem Jeszcze 7 dni do połówkowego, jupi Nie mogę się doczekać. A co do kości ogonowej to u mnie jest coraz gorzej. Od początku mnie boli ale czuję, że jest to co raz intensywniejszy ból i do tego okropny ból od lewego pośladka do uda, to chyba rwa nie wiem, nie znam się..
-
Kropka mi tez sie podnioslo
Dziewczyny powodzenia na polowkowym !
Maly reaguje na moj glos jak spiewam pewnie chce zebym przestala niestety za kazdym razem jak kopie i chce M zeby poczul to przestaje
pasia27, michaela, Lalita2710 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualny
-
My dziś z mężem tzn mąż ma swój pierwszy raz
Więc położyłam się na siedząco ,żeby patrzeć na brzuch. Falował i były ewidentne górki kopniaków i mąż w końcu to poczuł i zobaczył na żywo:DNina, Stokrotka84, Rika, michaela, pasia27, vivien lubią tę wiadomość
-
Lalita, pamietam jak moj mezus sie cieszyl:) Super!
Powiem Ci, ze jak my z mezem macamy brzuszek, to maly jest aktywny i robi swoje, ale jak tylko ktos z moich znajomych przylozy reke, to jest absolutna cisza! Czasem sie na mnie patrza jak na nienormalna:) Przeciez mowilas, ze kopie a ja nic nie czuje itd...
Nie wiem, czemu tak jest... -
Dziewczyny wczoraj zaszłam do Smyka i są mega promocje, wszystko po pół ceny! kupiłam 4 rzeczy: kaftanik, śpioszki, bluzeczkę z długim rękawem i body za 45 zl wszystko! mieliśmy jeszcze nie kupować, ale jak się trafiają takie okazje, to aż zał nie kupić nabyłam tez ciepły pajacyk taki welurkowy za 30 zl:-)małemu pomału szafa się zapełnia, nawet sobie nie patrzę na promocje, tylko wszystko dla synia:-)
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane przymierzam się do zakupu rożka dla maleństwa i zaciekwaiły mnie rożki polarowe wkońcu urodze w grundiu wieć w środku zimy co o nich myślicie ??
http://allegro.pl/wielofunkcyjny-komplet-2-czesci-koldra-rozek-i3413489008.html
http://allegro.pl/rozek-z-kapturkiem-uszka-coral-bawelna-hit-i3393239926.htmlNina lubi tę wiadomość
-
Oszaleje dziś ,dziewczyny powiedźcie mi ile razy dziennie czujecie ruchy?
(Te które są już bardziej zaawansowane)
Mój skaczę dziś cały dzień i kopniaki daje. Tak średnio co 2- 3 h.
Mam fale dunaju i kopniaki.
Nie wiem może dzisiejsze menu spożywcze mu odpowiada i tak skaczę.
Czy to już na tym etapie normalne?)) -
Witajcie
mnie tez juz od dosc dawna pobolewa kosc ogonowa, to normlane, bo kregoslup nam sie wygina
co do rychów malenstwa, toja czuje gdzies od 18 tygodnia a tak od 20 juz bardzo wyraznie, m tez juz od miesiaca dobrego czuje jak sie maluch rusza, na poczatku jak tata przykladal raczke to nieruchomial a teraf niezle fika
czytalam, ze dzicko rozróżnia czyja ręka go dotyka, nasza zna od poczatku wie creaguje, za reka taty jak sie przyzwyaczi to nawet potem zaczyna tesknic, Takze nich tatusiowie czesto macaja brzuszki nawet jak nie czuja i mowia do dzieci, a za ktoryms razem dostana takiego kopniaka jak moj M. caly jest potem w skowronkach jak tak sie z synkiem pobawi
moja mame raz kopnal ale to chba fuks byl. Ogolnei do nowych osob musi sie przyzwyczaic. Nasz epociechy rozpoznaja dotyk i głos wiec trzeba brac to pod uwage. Siostra i mama za to mialy juz okazje widziec jak mi faluje brzuszek
jelsi sie che poczuc ruchy dziecka to warto si epolozyc, nie ruszac i zjesc cos slodkiego, od cukru robi sie aktywniejsze
a wogole to teraz chcemy zeby kopalo wiercilo sie itd, a jak sie urodzi to bedziemy pragnąc, żeby wreszcie usneło ;P nigdy nam nie dogodzisz -
mnie od 4 dni boli podbrzusze, kłuje, początkowo myslałam, że to jest to naciaganie się więzadeł, ale nospa i magnez nie pomagaja bol dalej silny, mam wrazenie jakby brzuch robil sie momentami twardy, i mam takie uczucie jakby mi brakowalo skóry na brzuchu, że aż ciężko się wyprostować i te kłucia w okolicy szyjki i pochwie... dzwonilam wczoraj do przychodni, wyniki moczu mam dobre wiec to zadna infekcja bakteryjna. babeczki z rejestracji powiedzialy, że moja ginka przyjmuje w piatki rano i żebym przyszła wtedy. Więc byłąm dziś na wizycie.
lekarka bez problemu mnie przyjeła, zbadała z synkiem wszystko dobrze, co prawda za bardzo nie mialam okazji mu się przyjrzec, ale M widział, i mówił że po prostu sobie grzecznie śpi serduszko bije 140
a te bóle to mogą być skurcze macicy. Mam brac magnez 3x2 tabletki i warunkowo no-spa 3x1. jak mi nie przejdzie po magnezie to mam od razu udac sie do szpitala bo pewnie bedzie trzeba podac mi kroplówkę. No i mam leżec. Do pracy we wtorek moge pojsc jesli nie bedzie bóli a jak będą to mam nie isc ona mi wypisze wtedy l4. Mam nadzieje, ze mi przejdzie, bo na umowie zlecenie trzeba 90 dni pracowac zeby l4 bylo platne wiec akurat caly przyszly tydzien mi jeszcze brakuje. Ogólnie w firmie jest ok, wiec jak cos poprosze M zeby zalatwil z szefem ze nie przyjde ale bez l4 czy cos. A moze sie uspokoi.
wyniki moczu mam bardzo dobre. Niczego nie stwierdzono. Zadnych bakteri, siarczanów itd. wszystko jak najbardziej w porzadku.
no nic bedziemy się oszczedzac, łykc magnez, możliwe że mam go za mało, bo ostanio łapią mnie skurcze w łydce, a jak robiłąm badanie magnezu to byl przy dolnej granicy a w ciąży jest większe zapotrzebowanie na ten pierwiastek. Mam nadzieje, że wszytsko mi przejdzie
I co jeszcze odkad mam te bole moj maluch sie rzadziej rusza, czuje go wierci sie ale zdecydowanie mniej niz przedtem... -
Lalita to zupelnie normalne ze ma dobry dzien i robie sobie dyskoteke w brzuszku ale sa dni i takie co jest ciszA i nie ma sie co denerwowac bo ma sporo miejsca w srodku i sobie spi albo wtulony w druga strone hehe
Moj tez skakal jak szalony a pozniej 2dni cisza a ja noc nie przespana..pol kilo cukierkow zjedzonych i zmartwiona..ale na tym etapie to jest ok.