X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, nie martw się tym łożyskiem, ja miałam nisko schodzące i dopiero niedawno mi się podciągnęło... Oszczędzaj się, nie dźwigaj ciężarów, a będzie dobrze :)

Co do ruchów, czuję je dopiero od niedawna, jakoś od 22 tygodnia, natomiast w tym tygodniu widzę, kiedy brzuch mi podskakuje :) Dziwne wrażenie... Dzisiaj na moim brzuchu leżał kot i w pewnym momencie się podniósł - przypuszczam, że też poczuł maluszka :)

Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze połówkowe :)

Kropka, Ana27, michaela lubią tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak maluch się rusza to przykładam odruchowo rękę do brzucha, ale wtedy mały od razu przestaje kopać. I tak jest za każdym razem :) Jeszcze 7 dni do połówkowego, jupi :) Nie mogę się doczekać. A co do kości ogonowej to u mnie jest coraz gorzej. Od początku mnie boli ale czuję, że jest to co raz intensywniejszy ból i do tego okropny ból od lewego pośladka do uda, to chyba rwa nie wiem, nie znam się..

zfxga33.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka mi tez sie podnioslo ;)
    Dziewczyny powodzenia na polowkowym !
    Maly reaguje na moj glos jak spiewam pewnie chce zebym przestala ;) niestety za kazdym razem jak kopie i chce M zeby poczul to przestaje ;)

pasia27, michaela, Lalita2710 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • welurka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba tez zaczęły pojawiać się pierwsze oznaki maleństwa, chociaz bardzo delikatne i zastanawiam sie czy to napewno Zosia czy mzoe jelita pracują :P

Rika, michaela, michaela, vivien lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:15

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werulko obstawiam ze to jednak Zosia i z dnia na dzien bedzie mocniej zaznaczac swoja aktywnosc:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś z mężem tzn mąż ma swój pierwszy raz :D
    Więc położyłam się na siedząco ,żeby patrzeć na brzuch. Falował i były ewidentne górki kopniaków i mąż w końcu to poczuł i zobaczył na żywo:D

Nina, Stokrotka84, Rika, michaela, pasia27, vivien lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, pamietam jak moj mezus sie cieszyl:) Super!

Powiem Ci, ze jak my z mezem macamy brzuszek, to maly jest aktywny i robi swoje, ale jak tylko ktos z moich znajomych przylozy reke, to jest absolutna cisza! Czasem sie na mnie patrza jak na nienormalna:) Przeciez mowilas, ze kopie a ja nic nie czuje itd...

Nie wiem, czemu tak jest...

relgi09k52jutqx1.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj zaszłam do Smyka i są mega promocje, wszystko po pół ceny! kupiłam 4 rzeczy: kaftanik, śpioszki, bluzeczkę z długim rękawem i body za 45 zl wszystko! mieliśmy jeszcze nie kupować, ale jak się trafiają takie okazje, to aż zał nie kupić:-) nabyłam tez ciepły pajacyk taki welurkowy za 30 zl:-)małemu pomału szafa się zapełnia, nawet sobie nie patrzę na promocje, tylko wszystko dla synia:-)

pasia27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów, to wczoraj bylismy w kinie i chyba przez głośną muzykę maluch fikał dość często:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny prosze napiszcie mi jak sie wrzuca filmiki przez fotosik.pl, bo nie moge tego znalezc... Wiem, ze polska dziewczyna mi to ostatnio tlumaczyla, ale nigdzie nie widze jej posta

relgi09k52jutqx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:15

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

• welurka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to chyba faktycznie Zosia bo dzis znowu ją czuje :) ahh az mam łzy w oczach tak długo an to czekałam :)

Nina, Rika, Lilka, Lalita2710, Stokrotka84, Kropka, vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio popadałam w lekką panikę, bo małego od dłuższego czasu nie czułam (z tydzień). Ale mężuś mnie zabrał do mc cafe na ciacho czekoladowe i frape również czekoladowe to po godzinie czułam jak się wierci hihi :)

zfxga33.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przymierzam się do zakupu rożka dla maleństwa i zaciekwaiły mnie rożki polarowe wkońcu urodze w grundiu wieć w środku zimy co o nich myślicie ??
    http://allegro.pl/wielofunkcyjny-komplet-2-czesci-koldra-rozek-i3413489008.html

http://allegro.pl/rozek-z-kapturkiem-uszka-coral-bawelna-hit-i3393239926.html

Nina lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zabawne:) mnie sie podba czarny, mis panda :)) ciekawe tylko czy funkcjonalnie daje rade

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje dziś ,dziewczyny powiedźcie mi ile razy dziennie czujecie ruchy?
    (Te które są już bardziej zaawansowane)
    Mój skaczę dziś cały dzień i kopniaki daje. Tak średnio co 2- 3 h.
    Mam fale dunaju i kopniaki.
    Nie wiem może dzisiejsze menu spożywcze mu odpowiada i tak skaczę.
    Czy to już na tym etapie normalne?;)))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

mnie tez juz od dosc dawna pobolewa kosc ogonowa, to normlane, bo kregoslup nam sie wygina

co do rychów malenstwa, toja czuje gdzies od 18 tygodnia a tak od 20 juz bardzo wyraznie, m tez juz od miesiaca dobrego czuje jak sie maluch rusza, na poczatku jak tata przykladal raczke to nieruchomial a teraf niezle fika :)

czytalam, ze dzicko rozróżnia czyja ręka go dotyka, nasza zna od poczatku wie creaguje, za reka taty jak sie przyzwyaczi to nawet potem zaczyna tesknic, Takze nich tatusiowie czesto macaja brzuszki nawet jak nie czuja i mowia do dzieci, a za ktoryms razem dostana takiego kopniaka jak moj M. :D caly jest potem w skowronkach jak tak sie z synkiem pobawi :)

moja mame raz kopnal ale to chba fuks byl. Ogolnei do nowych osob musi sie przyzwyczaic. Nasz epociechy rozpoznaja dotyk i głos wiec trzeba brac to pod uwage. Siostra i mama za to mialy juz okazje widziec jak mi faluje brzuszek :)

jelsi sie che poczuc ruchy dziecka to warto si epolozyc, nie ruszac i zjesc cos slodkiego, od cukru robi sie aktywniejsze :)

a wogole to teraz chcemy zeby kopalo wiercilo sie itd, a jak sie urodzi to bedziemy pragnąc, żeby wreszcie usneło ;P nigdy nam nie dogodzisz :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od 4 dni boli podbrzusze, kłuje, początkowo myslałam, że to jest to naciaganie się więzadeł, ale nospa i magnez nie pomagaja bol dalej silny, mam wrazenie jakby brzuch robil sie momentami twardy, i mam takie uczucie jakby mi brakowalo skóry na brzuchu, że aż ciężko się wyprostować i te kłucia w okolicy szyjki i pochwie... dzwonilam wczoraj do przychodni, wyniki moczu mam dobre wiec to zadna infekcja bakteryjna. babeczki z rejestracji powiedzialy, że moja ginka przyjmuje w piatki rano i żebym przyszła wtedy. Więc byłąm dziś na wizycie.

lekarka bez problemu mnie przyjeła, zbadała z synkiem wszystko dobrze, co prawda za bardzo nie mialam okazji mu się przyjrzec, ale M widział, i mówił że po prostu sobie grzecznie śpi :) serduszko bije 140 :)

a te bóle to mogą być skurcze macicy. Mam brac magnez 3x2 tabletki i warunkowo no-spa 3x1. jak mi nie przejdzie po magnezie to mam od razu udac sie do szpitala bo pewnie bedzie trzeba podac mi kroplówkę. No i mam leżec. Do pracy we wtorek moge pojsc jesli nie bedzie bóli a jak będą to mam nie isc ona mi wypisze wtedy l4. Mam nadzieje, ze mi przejdzie, bo na umowie zlecenie trzeba 90 dni pracowac zeby l4 bylo platne wiec akurat caly przyszly tydzien mi jeszcze brakuje. Ogólnie w firmie jest ok, wiec jak cos poprosze M zeby zalatwil z szefem ze nie przyjde ale bez l4 czy cos. A moze sie uspokoi.

wyniki moczu mam bardzo dobre. Niczego nie stwierdzono. Zadnych bakteri, siarczanów itd. wszystko jak najbardziej w porzadku.

no nic bedziemy się oszczedzac, łykc magnez, możliwe że mam go za mało, bo ostanio łapią mnie skurcze w łydce, a jak robiłąm badanie magnezu to byl przy dolnej granicy a w ciąży jest większe zapotrzebowanie na ten pierwiastek. Mam nadzieje, że wszytsko mi przejdzie

I co jeszcze odkad mam te bole moj maluch sie rzadziej rusza, czuje go wierci sie ale zdecydowanie mniej niz przedtem...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita to zupelnie normalne ze ma dobry dzien i robie sobie dyskoteke w brzuszku ale sa dni i takie co jest ciszA i nie ma sie co denerwowac bo ma sporo miejsca w srodku i sobie spi albo wtulony w druga strone hehe
    Moj tez skakal jak szalony a pozniej 2dni cisza a ja noc nie przespana..pol kilo cukierkow zjedzonych i zmartwiona..ale na tym etapie to jest ok.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ