II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Vivien ja mam połówkowe za 4 dni 31 lipca (środa godzina 13)
Więc zobaczymy kto tam mamusi robi dyskoteki.
W ogóle dziś spałam z boku na bok , co się obudziłam to byłam na plecach, mimo że zasypiałam na lewym boczku ,lub na prawym.vivien, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Lalita no to czekamy z niecierpliwoscia na sprawozdanie z badania
Ja mam dziwne przeczucie u ciebie ze bedzie kolejny mezczyzna..
Michaela juz sie nie moge doczekac tej godziny "O" ale jeszcze pelne 4 tygodnie musze odczekac! Conajmniej!!
Kobitki ja mam talej tyle energi ze az strach pomyslec, maz az sie dziwi ze tyle sily nie mialam przed ciaza
On myslal ze przy takich upalach bede tylko marudzic a ja smigam jak szalona.Prawie dzien w dzien na rowerze.Wczoraj bylam w sklepie na koncu miasta rowerem 25km w obydwie strony i nawet zmeczona nie bylam.Wzielam tylko duzo wody zeby sie nie odwodnic
A dzis od rana od 7 sprzatam gruntownie mieszkanko, a wiec uciekam dalej do kuchniAna27 lubi tę wiadomość
-
Vivien, ale numer! niezły dystansik, a mnie rodzina truje zebym nie jechała na weekend do przyjaciółki bo ojej... napewno cos złego sie stanie, no to mam argument dzieki Tobie żeby wyluzowali, bo naprawde ciąza to nie choroba, jak widac aktywnym można byc:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2013, 10:09
vivien lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Lalita no to czekamy z niecierpliwoscia na sprawozdanie z badania
Ja mam dziwne przeczucie u ciebie ze bedzie kolejny mezczyzna..
Michaela juz sie nie moge doczekac tej godziny "O" ale jeszcze pelne 4 tygodnie musze odczekac! Conajmniej!!
Kobitki ja mam talej tyle energi ze az strach pomyslec, maz az sie dziwi ze tyle sily nie mialam przed ciaza
On myslal ze przy takich upalach bede tylko marudzic a ja smigam jak szalona.Prawie dzien w dzien na rowerze.Wczoraj bylam w sklepie na koncu miasta rowerem 25km w obydwie strony i nawet zmeczona nie bylam.Wzielam tylko duzo wody zeby sie nie odwodnic
A dzis od rana od 7 sprzatam gruntownie mieszkanko, a wiec uciekam dalej do kuchni -
ja bym się nie sugerowała za bardzo tymi podanymi wagami bo to są przecież jakieś normy, a pozatym każde dziecko rozwija się indywidualnie..jedne szybciej rosną na początku a drugie szybciej pod koniec gdzie częściej to chyba to drugie.Ja miałam w 22 tygodniu usg i mały ważył 488g.
michaela lubi tę wiadomość
-
michaela wrote:Dziewczyny, jak z poczatkiem kazdego tygodnia poogladałamstrone opisujaca rozwój dziecka i co strona to waga dziecka opisywana jest na 250, 260 g, ale moja mała ma 418g yyy... jak to jest? opisuja wage minimalna czy mam smoczyce w srodku?
michaela lubi tę wiadomość
-
A co do aktywności, to też jeszcze4 śmigam, ale te upały jednak dają się we znaki i pod koniec dnia padam ze zmęczenia! nie wiem jakbym to przeżyła, gdybym teraz była na końcówce ciąży???byłoby ciężko, podziwiam Was dziewczyny bliskie terminu:-)
pasia27, anilorak lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, co do wagi to bywa roznie - Nasze Malenstwo wazylo 336g w 20w1d a teraz w 29w5d wazyla juz 1535g! A gdy polozna zobaczyla raport z usg z 20tyg to powiedziala, ze bedzie kruszynka, a tu prosze jak ladnie przybiera zreszta zawsze jest ta skala bledu
Ja sobie zerkam na ta stronke by sie zorientowac troszke w tej wadze, bo np moja aplikacja na tel podaje inna wage, na mamazone.pl tez inna widze no i wkoncu znalazlam ta tabelke i tak sobie na nia zerkam po kazdym usg
http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart -
Michaela, gratuluje córeczki
Oj Pasia, jak ja chcialabym byc na Twoim miejscu i juz byc w 37 tc !
Vivien, zazdroszcze energii, mi troszke by sie przydalo, choc i tak wszystko robie, ale po wszystkim padam jak mucha ale wszystko zwalam na te upaly i duchote u nas, choc dzis sie troszke ochlodzilo i juz lepiej sie czlowiek czuje
Jeju, jak Ci jeszcze moze byc wygodnie na rowerze w tym tygodniu ciazy
Ja wysiadam juz po zrobieniu pedicure, bo to juz nie dla mnie takie zginanie sieNina, pasia27, vivien lubią tę wiadomość
-
Nina na koncu jest caaaalkiem ciekawie bo juz sie nie panuje nad swoim cialem a hormony hmmmm kazda z nas ma ataki nerwow i humorow spowodowane zblizajacym sie porodem.mniej czy wiecej sie mysli ale to i tak podswiadomosc.
A fizycznie hmm jest baardzo ciekawie bynajmniej u mnie hehe.poruszam sie jak kaczucha,najpierw brzuch potem ja wyspanie sie to wyczyn,dusznosci i w nocy budze sie mokra,pozniej zimno i taka hustawa..aktywnosc?hmm tylko podstawowe czynnosci,zakupy ,obiad i jakas schadzka u kolezanki..nic wiecej..no i nie sama bo moj mnie wyzywa ze z takim brzuchem sama wiec zakaz he.tylko z przyzwoitka heNina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Xcarolinex juz odliczam hehe ale kto to wiem kiedy maly sie zmobilizuje pojawic na swiecie hehe.5sierpnia mam wizytke i bardzo jestem ciekawa ile wazy dzidziul ale racja nie ma co za bardzo ufac tym porownaniom z neta jak rowniez usg..roznica bledu zawsze jakas jest he
xcarolinex lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ja wróciłam właśnie z urlopu i staram się nadrobić zaległości na ovu a jest ich trochę u mnie moje maleństwo śmiało sobie poczynało na wakacjach ale lot samolotem i sam pobyt na wakacjach znieśliśmy wspaniale łącznie z upałami .
pasia27, megan8, vivien, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
Haha ,jakie obstawianie:)
Mój mąż założył się z naszą dentystyką , jak będzie chłopak( mój mąż tak uważa) to ma zęba zrobionego za darmo:D , a ona uważa że dziewczynka:P więc będzie płacił za następną wizytę
Marzycielka a gdzie byłaś na urlopiku;)) Wypoczęta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2013, 11:59
pasia27, vivien lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Haha ,jakie obstawianie:)
Mój mąż założył się z naszą dentystyką , jak będzie chłopak( mój mąż tak uważa) to ma zęba zrobionego za darmo:D , a ona uważa że dziewczynka:P więc będzie płacił za następną wizytę -
Wiesz co z jednej strony co będzie to będzie byle zdrowe:)
Ale z jednej strony chciałabym dziewczynkę , bo zawsze mama i córka fajny kontakt. Chłopcy mają siusioki i cza bardziej pielęgnować niż dziewczyny.
A z drugiej chłopaka , faceci są silni. Nie będzie takiego rozczulania jak u dziewczynki.
Naprawdę nie potrafiłabym się zdecydować ,gdybym miała taką możliwość szczerze powiedziawszy.megan8 lubi tę wiadomość