X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien ja mam połówkowe za 4 dni :D 31 lipca (środa godzina 13)
    Więc zobaczymy kto tam mamusi robi dyskoteki.

W ogóle dziś spałam z boku na bok , co się obudziłam to byłam na plecach, mimo że zasypiałam na lewym boczku ,lub na prawym.

vivien, pasia27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita no to czekamy z niecierpliwoscia na sprawozdanie z badania ;)
    Ja mam dziwne przeczucie u ciebie ze bedzie kolejny mezczyzna.. :P

Michaela juz sie nie moge doczekac tej godziny "O" ale jeszcze pelne 4 tygodnie musze odczekac! Conajmniej!!

Kobitki ja mam talej tyle energi ze az strach pomyslec, maz az sie dziwi ze tyle sily nie mialam przed ciaza o.O
    On myslal ze przy takich upalach bede tylko marudzic a ja smigam jak szalona.Prawie dzien w dzien na rowerze.Wczoraj bylam w sklepie na koncu miasta rowerem 25km w obydwie strony :P i nawet zmeczona nie bylam.Wzielam tylko duzo wody zeby sie nie odwodnic ;)

A dzis od rana od 7 sprzatam gruntownie mieszkanko, a wiec uciekam dalej do kuchni :P

Ana27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, ale numer! niezły dystansik, a mnie rodzina truje zebym nie jechała na weekend do przyjaciółki bo ojej... napewno cos złego sie stanie, no to mam argument dzieki Tobie żeby wyluzowali, bo naprawde ciąza to nie choroba, jak widac aktywnym można byc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2013, 10:09

vivien lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Lalita no to czekamy z niecierpliwoscia na sprawozdanie z badania ;)
    Ja mam dziwne przeczucie u ciebie ze bedzie kolejny mezczyzna.. :P

Michaela juz sie nie moge doczekac tej godziny "O" ale jeszcze pelne 4 tygodnie musze odczekac! Conajmniej!!

Kobitki ja mam talej tyle energi ze az strach pomyslec, maz az sie dziwi ze tyle sily nie mialam przed ciaza o.O
    On myslal ze przy takich upalach bede tylko marudzic a ja smigam jak szalona.Prawie dzien w dzien na rowerze.Wczoraj bylam w sklepie na koncu miasta rowerem 25km w obydwie strony :P i nawet zmeczona nie bylam.Wzielam tylko duzo wody zeby sie nie odwodnic ;)

A dzis od rana od 7 sprzatam gruntownie mieszkanko, a wiec uciekam dalej do kuchni :P
    vivien jezdzisz dalej na rowerku? tak swobodnie? ja ostatnio się wybrałąm na rower to nie powiem żle mi się nie jechało ale mój maż na mnie nakrzyczał że nie bezpiecznie itd..a ja wychodze z założenia że wszędzie może nam się cos stać czy w aucie czy nawet na pieszo..poprostu chce normalnie funkcjonować jak do tej pory, przynajmniej puki się da ;)Wczoraj były imieniny mojej mamy i był gril, pomagałam mojej mamie w przygotowaniach sałatki itp..i w dodatku jeszcze ten upal który żle znoszę bo strasznie mi duszno,wieczorem jak z mężęm wracaliśmy do domu to padałam byłam tak zmęczona jak nie pamiętam już kiedy.Brzuch mi taki twardy sie zrobił na dole.. a dodatkowo jeszcze sie nie wyspalam pobolewa mnie glowa a dziś jedziemy do męża rodziny na wieś. Chyba jakąs slabą kawe wypije.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak z poczatkiem kazdego tygodnia poogladałamstrone opisujaca rozwój dziecka i co strona to waga dziecka opisywana jest na 250, 260 g, ale moja mała ma 418g yyy... jak to jest? opisuja wage minimalna czy mam smoczyce w srodku?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym się nie sugerowała za bardzo tymi podanymi wagami bo to są przecież jakieś normy, a pozatym każde dziecko rozwija się indywidualnie..jedne szybciej rosną na początku a drugie szybciej pod koniec gdzie częściej to chyba to drugie.Ja miałam w 22 tygodniu usg i mały ważył 488g.

michaela lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Vivien podziwiam Cię za Twoją energię i aktywność:)) Ja po połówkowym wybieram się nad morze (całe 900km:P) i też oczywiście nasłuchalam się trochę na ten temat:))

michaela, vivien lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Dziewczyny, jak z poczatkiem kazdego tygodnia poogladałamstrone opisujaca rozwój dziecka i co strona to waga dziecka opisywana jest na 250, 260 g, ale moja mała ma 418g yyy... jak to jest? opisuja wage minimalna czy mam smoczyce w srodku?
    Ja jestem tydzień do tyłu i mój mały w środę ważył 285 g, więc ok mówił lekarz, co do tych parametrów, to one są mniej więcej określane, mi lekarz powiedział , ze do badania połówkowego maluch powinien ważyć do 500 g, więc wg masz prawidłowo!

michaela lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do aktywności, to też jeszcze4 śmigam, ale te upały jednak dają się we znaki i pod koniec dnia padam ze zmęczenia! nie wiem jakbym to przeżyła, gdybym teraz była na końcówce ciąży???byłoby ciężko, podziwiam Was dziewczyny bliskie terminu:-)

pasia27, anilorak lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, co do wagi to bywa roznie - Nasze Malenstwo wazylo 336g w 20w1d a teraz w 29w5d wazyla juz 1535g! A gdy polozna zobaczyla raport z usg z 20tyg to powiedziala, ze bedzie kruszynka, a tu prosze jak ladnie przybiera :) zreszta zawsze jest ta skala bledu :P

Ja sobie zerkam na ta stronke by sie zorientowac troszke w tej wadze, bo np moja aplikacja na tel podaje inna wage, na mamazone.pl tez inna widze no i wkoncu znalazlam ta tabelke i tak sobie na nia zerkam po kazdym usg :)

http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, gratuluje córeczki :)

Oj Pasia, jak ja chcialabym byc na Twoim miejscu i juz byc w 37 tc ! ;)

Vivien, zazdroszcze energii, mi troszke by sie przydalo, choc i tak wszystko robie, ale po wszystkim padam jak mucha :P ale wszystko zwalam na te upaly i duchote u nas, choc dzis sie troszke ochlodzilo i juz lepiej sie czlowiek czuje ;)

Jeju, jak Ci jeszcze moze byc wygodnie na rowerze w tym tygodniu ciazy :P
    Ja wysiadam juz po zrobieniu pedicure, bo to juz nie dla mnie takie zginanie sie :P

Nina, pasia27, vivien lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla ciekawych co jest czym na USG;) http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/usg-rozszyfruj-skroty-w-opisie_35862.html

Nina, megan8 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina na koncu jest caaaalkiem ciekawie bo juz sie nie panuje nad swoim cialem a hormony hmmmm kazda z nas ma ataki nerwow i humorow spowodowane zblizajacym sie porodem.mniej czy wiecej sie mysli ale to i tak podswiadomosc.
    A fizycznie hmm jest baardzo ciekawie bynajmniej u mnie hehe.poruszam sie jak kaczucha,najpierw brzuch potem ja ;-) wyspanie sie to wyczyn,dusznosci i w nocy budze sie mokra,pozniej zimno i taka hustawa..aktywnosc?hmm tylko podstawowe czynnosci,zakupy ,obiad i jakas schadzka u kolezanki..nic wiecej..no i nie sama bo moj mnie wyzywa ze z takim brzuchem sama wiec zakaz he.tylko z przyzwoitka he

Nina lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela gratuluje córeczki :)

Vivien kobieto skąd Ty masz tyle siły? ja w ten upał nie jestem w stanie nic zrobić :/

Lalita a ja coś myślę, że będzie córa :)

vivien lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex juz odliczam hehe ale kto to wiem kiedy maly sie zmobilizuje pojawic na swiecie hehe.5sierpnia mam wizytke i bardzo jestem ciekawa ile wazy dzidziul ale racja nie ma co za bardzo ufac tym porownaniom z neta jak rowniez usg..roznica bledu zawsze jakas jest he

xcarolinex lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ja obstawiam siusiaka ;-) juz sie nie moge doczekac tak jak ty zeby tajemnica twojego brzuszka wyszla na jaw hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja wróciłam właśnie z urlopu i staram się nadrobić zaległości na ovu a jest ich trochę u mnie moje maleństwo śmiało sobie poczynało na wakacjach ale lot samolotem i sam pobyt na wakacjach znieśliśmy wspaniale łącznie z upałami :) .

pasia27, megan8, vivien, xcarolinex lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ,jakie obstawianie:)
    Mój mąż założył się z naszą dentystyką , jak będzie chłopak( mój mąż tak uważa) to ma zęba zrobionego za darmo:D , a ona uważa że dziewczynka:P więc będzie płacił:P za następną wizytę;D

Marzycielka a gdzie byłaś na urlopiku;)) Wypoczęta?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2013, 11:59

pasia27, vivien lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Haha ,jakie obstawianie:)
    Mój mąż założył się z naszą dentystyką , jak będzie chłopak( mój mąż tak uważa) to ma zęba zrobionego za darmo:D , a ona uważa że dziewczynka:P więc będzie płacił:P za następną wizytę;D
    hehe niezly zakład ;) a Ty lalita co bys wolała?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co z jednej strony co będzie to będzie byle zdrowe:)
    Ale z jednej strony chciałabym dziewczynkę , bo zawsze mama i córka fajny kontakt. Chłopcy mają siusioki i cza bardziej pielęgnować :P niż dziewczyny.
    A z drugiej chłopaka , faceci są silni. Nie będzie takiego rozczulania jak u dziewczynki.

Naprawdę nie potrafiłabym się zdecydować ,gdybym miała taką możliwość szczerze powiedziawszy.

megan8 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ