II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas były tylko łóżeczka, pewnie resztę już wykupili, bo na dziale dziecięcym robią nową ekspozycję więc wszystko pewnie było w sprzedaży ze starej.
Mi też słabo brzuch rośnie, codziennie rano się budzę i pierwsze co robię to macam się czy trochę się wybrzuszył I jakoś tak ciągle jakby tak samo, tylko wieczorem wyglądam jakbym była w 6 miesiącu heh
-
nick nieaktualny
-
anetta28 wrote:uff jak gorąco !!!! jakaś masakra jeszcze te skurcze nóg i rąk . Lekarz przepisał jakieś tabletki i muszę jeść gorzka czekoladę ,Ostatnie usg potwierdziło na 100 procent że synek
-
U nas tez goraca... co wcale mnie nie cieszy. Wczoraj bylam tak zmeczona, ze po przyjsciu z pracy poszlam spac. Spalam od 21 do rana. Jest okropnie duszno i ciezko mi wysiedziec 8h w pracy. Szczerze zazdroszcze tym z Was, ktore moge polezec w domku.
Maz zlozyl wczoraj komode. Super wyglada. Przebierak zlozymy przed porodem, po co ma sie kurzyc. Dzis bede ukladac ciuszki Antosia, na razie wszystko mam w siatkach i workach na lozku...Zrobi sie troche miejsca.
Milego dnia dziewczyny. Pamietajcie, zeby w taka pogode wypijac min 3 litry wody:) -
Nina wrote:Anetta28 gratuluje synka!!!
Welurko tylko się cieszyć, ze waga Ci stoi w miejscu, ja mam prawie 4 kg na plusie, więc może być
Nina ja od pcozątku ciąży tez przybrałam 4 kilo , ale waga stoi od ostatniej wizyty co mnie cieszy bo ciagle się obawiam ze za duzo przybiorę -
nick nieaktualny
-
Zaliczylam dzis 1 podejscie do tego testu na glukoze i moje przeczucia sie sprawdzily, badanie poszlo w kanal. Nie dalam rady nie szlo powstrzymac sie...za 2 tygodnie mam sprobowac znowu moze doszukam sie jakiegos sposobu na nia.Jak wróciłam to mnie dalje mdliło, nie mogłam zjeśc sniadnaia i byłammega spiąca, dopiero wstalam i teraz udało mi sie wreszcie coś zjeść
Smak az tak mi nie przeszkadzal ulipek straszny ale do przezycia zemdlilo mnie jakas chwile juz po wypiciu. organizm powiedzial ze nie potrzebuje tyle glukozy ale zapytam sie przed powtorka badania czy mozna z cytryna to moze nie zwroce bo ogolnie cytryna podobno lagodzi mdlosci i wyczytalam, że w niektórych laboratoriach pozwalają na taki dodatek.
-
Hej
Mnie tez ta pogoda meczy.nie moge spac w nocy przez te upaly.Maly ciagle na cos naciska bo oddechu zlapac nie moge usiasc nie moge i ciagle mi niewygodnie a tu jeszcze tyle przede mna.
U nas 5kg na plusie i waga tez stoi na szczescie.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Kobitki dzisiaj zaczynamy 36tydz!!suuper jeszcze z tydzien oszczedzania sie i moge rodzic spokojnie hehe
Co do wagi to nie ma sie co stresowac i jesc jak sie jest glodnym nawet pozno.oczywiscie nie frytki albo sosy z ziemniakami a jakas delikatna kanapeczke..tak sie powie ale organizm cala dobe pracuje i potrzebuje tych kalorii.jestem 12-13kg na plusie a w trzecim trymestrze stanela mi waga na 7tyg ..teraz dopiero mi doszlo 2kg..ale coz..apetyt mam i korzystam he bo pozniej dietka dla karmienia malego wiec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2013, 13:09
Lalita2710, Rika lubią tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Zaliczylam dzis 1 podejscie do tego testu na glukoze i moje przeczucia sie sprawdzily, badanie poszlo w kanal. Nie dalam rady nie szlo powstrzymac sie...za 2 tygodnie mam sprobowac znowu moze doszukam sie jakiegos sposobu na nia.Jak wróciłam to mnie dalje mdliło, nie mogłam zjeśc sniadnaia i byłammega spiąca, dopiero wstalam i teraz udało mi sie wreszcie coś zjeść
Smak az tak mi nie przeszkadzal ulipek straszny ale do przezycia zemdlilo mnie jakas chwile juz po wypiciu. organizm powiedzial ze nie potrzebuje tyle glukozy ale zapytam sie przed powtorka badania czy mozna z cytryna to moze nie zwroce bo ogolnie cytryna podobno lagodzi mdlosci i wyczytalam, że w niektórych laboratoriach pozwalają na taki dodatek.
Nie mam doświadczenia w tej kwestii, ale z opowieści mojej siostry wiem, że przy pierwszej ciąży też miała kłopot z wypiciem glukozy, strasznie wspomina to badanie. Niedawno była w kolejnej ciąży i panie w laboratorium poleciły właśnie żeby wzięła ze sobą cytrynę i twierdzi, że z cytryną o niebo lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2013, 15:11
-
gdzies czytalam wlansie opinie ze z cytryna to troche jak lemoniada smakuje, zobaczymy co mi panie powiedza jak sie bede na powtorke wybierac...
tak sobie mysle ze moze za szybko ja wypilam, ale tez nie pilam jej jakos strasznie szybko...
albo w polaczeniu z reakcja na pobieranie krwi, bo od tego mnie troche zesłabilo, bo ja juz tak mam ze od igly po prostu odplywam...
moze nastepnym razem po prostu chwile odczekam az po pobraniu organizm sie uspokoi i dopiero wypije glukoze te 10 minut to przeciez nie jakos dlugo a moze przynajmniej wreszcie nie zwymiotuje...
no nic mam jeszcze 2 tygodnie do powotorki