X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas były tylko łóżeczka, pewnie resztę już wykupili, bo na dziale dziecięcym robią nową ekspozycję więc wszystko pewnie było w sprzedaży ze starej.

Mi też słabo brzuch rośnie, codziennie rano się budzę i pierwsze co robię to macam się czy trochę się wybrzuszył :P I jakoś tak ciągle jakby tak samo, tylko wieczorem wyglądam jakbym była w 6 miesiącu heh

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:14

anetta28 lubi tę wiadomość

• welurka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita rożek cuudnyyyy :)

Kobitki tak sie rozpisujecie ze cięzko potem doczytać ;) u mnie brzuch juz widoczny , ciąza nie do ukrycia :) póki co tylko brzuszek mi wywaliło wiec widac kuleczkę :) a waga stoi w miejscu co mnie cieszy :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff jak gorąco !!!! jakaś masakra :( jeszcze te skurcze nóg i rąk . Lekarz przepisał jakieś tabletki i muszę jeść gorzka czekoladę ,Ostatnie usg potwierdziło na 100 procent że synek :)

Rika, Nina, Ana27, yennefer lubią tę wiadomość

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta28 gratuluje synka!!!

Welurko tylko się cieszyć, ze waga Ci stoi w miejscu, ja mam prawie 4 kg na plusie, więc może być :-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:
    uff jak gorąco !!!! jakaś masakra :( jeszcze te skurcze nóg i rąk . Lekarz przepisał jakieś tabletki i muszę jeść gorzka czekoladę ,Ostatnie usg potwierdziło na 100 procent że synek :)
    anetta28 gratulacje synka:) u mnie też bedzie synek:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez goraca... co wcale mnie nie cieszy. Wczoraj bylam tak zmeczona, ze po przyjsciu z pracy poszlam spac. Spalam od 21 do rana. Jest okropnie duszno i ciezko mi wysiedziec 8h w pracy. Szczerze zazdroszcze tym z Was, ktore moge polezec w domku.

Maz zlozyl wczoraj komode. Super wyglada. Przebierak zlozymy przed porodem, po co ma sie kurzyc. Dzis bede ukladac ciuszki Antosia, na razie wszystko mam w siatkach i workach na lozku...Zrobi sie troche miejsca.

Milego dnia dziewczyny. Pamietajcie, zeby w taka pogode wypijac min 3 litry wody:)

relgi09k52jutqx1.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Anetta28 gratuluje synka!!!

Welurko tylko się cieszyć, ze waga Ci stoi w miejscu, ja mam prawie 4 kg na plusie, więc może być :-)

Nina ja od pcozątku ciąży tez przybrałam 4 kilo , ale waga stoi od ostatniej wizyty co mnie cieszy bo ciagle się obawiam ze za duzo przybiorę

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam 4 kg na plusie. Chyba w cycki mi poszło najwięcej bo ciężkie jak cholera :D

Nina lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja mam rowno 4kg na plusie:) i waga stoi w miejscu od 22tyg

relgi09k52jutqx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:14

pasia27, Amicizia, anilorak, yennefer, justa24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczylam dzis 1 podejscie do tego testu na glukoze i moje przeczucia sie sprawdzily, badanie poszlo w kanal. Nie dalam rady nie szlo powstrzymac sie...za 2 tygodnie mam sprobowac znowu moze doszukam sie jakiegos sposobu na nia.Jak wróciłam to mnie dalje mdliło, nie mogłam zjeśc sniadnaia i byłammega spiąca, dopiero wstalam i teraz udało mi sie wreszcie coś zjeść
    Smak az tak mi nie przeszkadzal ulipek straszny ale do przezycia zemdlilo mnie jakas chwile juz po wypiciu. organizm powiedzial ze nie potrzebuje tyle glukozy ale zapytam sie przed powtorka badania czy mozna z cytryna to moze nie zwroce bo ogolnie cytryna podobno lagodzi mdlosci i wyczytalam, że w niektórych laboratoriach pozwalają na taki dodatek.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez gorąco, ale rano bylo do przezycia, teraz nie wiem dopieor wstałam ;P

Anette gratuluje synka

Rika slodkie te bodziaki :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mnie tez ta pogoda meczy.nie moge spac w nocy przez te upaly.Maly ciagle na cos naciska bo oddechu zlapac nie moge usiasc nie moge i ciagle mi niewygodnie ;) a tu jeszcze tyle przede mna.
    U nas 5kg na plusie i waga tez stoi na szczescie.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki dzisiaj zaczynamy 36tydz!!suuper jeszcze z tydzien oszczedzania sie i moge rodzic spokojnie hehe
    Co do wagi to nie ma sie co stresowac i jesc jak sie jest glodnym nawet pozno.oczywiscie nie frytki albo sosy z ziemniakami a jakas delikatna kanapeczke..tak sie powie ale organizm cala dobe pracuje i potrzebuje tych kalorii.jestem 12-13kg na plusie a w trzecim trymestrze stanela mi waga na 7tyg ..teraz dopiero mi doszlo 2kg..ale coz..apetyt mam i korzystam he bo pozniej dietka dla karmienia malego wiec ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2013, 13:09

Lalita2710, Rika lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika fajne te bodki ;-) ja mam znowu serie ze znaczkiem supermana hehe bodki i pizamke i juz sie nie moge doczekac jak wystroje Kaceprka :-)

Rika lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Zaliczylam dzis 1 podejscie do tego testu na glukoze i moje przeczucia sie sprawdzily, badanie poszlo w kanal. Nie dalam rady nie szlo powstrzymac sie...za 2 tygodnie mam sprobowac znowu moze doszukam sie jakiegos sposobu na nia.Jak wróciłam to mnie dalje mdliło, nie mogłam zjeśc sniadnaia i byłammega spiąca, dopiero wstalam i teraz udało mi sie wreszcie coś zjeść
    Smak az tak mi nie przeszkadzal ulipek straszny ale do przezycia zemdlilo mnie jakas chwile juz po wypiciu. organizm powiedzial ze nie potrzebuje tyle glukozy ale zapytam sie przed powtorka badania czy mozna z cytryna to moze nie zwroce bo ogolnie cytryna podobno lagodzi mdlosci i wyczytalam, że w niektórych laboratoriach pozwalają na taki dodatek.

Nie mam doświadczenia w tej kwestii, ale z opowieści mojej siostry wiem, że przy pierwszej ciąży też miała kłopot z wypiciem glukozy, strasznie wspomina to badanie. Niedawno była w kolejnej ciąży i panie w laboratorium poleciły właśnie żeby wzięła ze sobą cytrynę i twierdzi, że z cytryną o niebo lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2013, 15:11

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzies czytalam wlansie opinie ze z cytryna to troche jak lemoniada smakuje, zobaczymy co mi panie powiedza jak sie bede na powtorke wybierac...

tak sobie mysle ze moze za szybko ja wypilam, ale tez nie pilam jej jakos strasznie szybko...

albo w polaczeniu z reakcja na pobieranie krwi, bo od tego mnie troche zesłabilo, bo ja juz tak mam ze od igly po prostu odplywam...

moze nastepnym razem po prostu chwile odczekam az po pobraniu organizm sie uspokoi i dopiero wypije glukoze te 10 minut to przeciez nie jakos dlugo a moze przynajmniej wreszcie nie zwymiotuje...

no nic mam jeszcze 2 tygodnie do powotorki :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umilamy sobie dzien kawa mrozona z lodami ;) a na obiad kurczak i fasolka szparagowa z bulka tarta i maselkiem Miodzio ;)))) przypomina mi smaki kuchni Mojej Mamy ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj pożarłam sporą ilośc placków ziemniaczanych ;) i tak jakos od niedawno ciagle bym je mogła jeść a przed ciążą mogłyby dla mnie nie istnieć, jakos tak mi sie smak zmienił w ciąży;) wy tez tak macie?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ