X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co czytam to co niektóre z was powoli sie juz przygotowuja do wyprawki:).My narazie czekamy..maż ma miec troche wolnego pod koniec sierpnia i najpierw chcemy odświeżyć mały pokoik czyli pomalowac ściany,koniecznie chce na niebiesko:)pózniej porządki po ..małe przemeblowanie i dopiero we wrześniu zaczniemy rozglądać sie za łóżeczkiem i reszta wyprawki.. choć ubranka powoli zaczne wcześniej kompletować, jednak część mam dostac od kuzynki poczekam troche aby zobaczyc co musze dokupic.

pasia27, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno to super ze zakupy udane! No tak jestem za zeby niczego nie zostawiac na koniec i w miare mozliwosci finansowej kupowac klamotki ;-)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty pasia wszystko juz masz gotowe na przyjście kacperka?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie.jak juz pisalam wczesnie stopniowe zakupy duzo mi daly bo jak nie upaly to deszcze to samopoczucie to cos tam hehe.w sobote lozeczko i zostalo kupic karuzelke grajaca ale to jak sie wyleze do 37tyg he
    Torba spakowana na oficjalnym miejscu haha czekam kobietki i odliczam dni i juz nie mozemy sie doczekac zeby powitac pierwszego potomka na swiecie :-)

Lalita2710, polska_dziewczyna, justa24, anetta28 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ha i juz duzo wczesniej kupowalam tez pampery jak spotkalam na promocji w tesco,chusteczki nawilzane z dluzsza data,proszki do prania itp..przy okazji cos na promocji sie kupilo wiec troszke zapasu jeste zeby sie nie bujac pozniej po sklepach jak cos braknie ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Weszłam właśnie w II trymestr i pojawiła mi się nowa dolegliwość - co mnie zaskoczyło bo myślałam, że występuje to tylko na początku ciąży - mowa o zawrotach głowy. W nocy spać nie mogę, sen niespokojny i ciągle przerywany właściwie bez powodu i od dwóch ostatnich nocy gdy przekładam się na lewy bok kręci mi się w głowie. Okropieństwo.

Mam jeszcze pytanie - czy boleści, niewielkie, na wysokości pępka są normalne? Nie boli mnie cały czas, ale tak od czasu do czasu. Jak się kładę wieczorem i oddycham głęboko również to odczuwam. Brzuch powiększył mi się już w 12 tygodniu, ciąża już jest widoczna, a bobo rośnie jak na drożdżach. Wg długości od dwóch ostatnich wizyt USG wskazuje, że jest starsze o 5 dni. Czy więc to normalny objaw rozciągania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2013, 15:23

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher ,Witamy w II trymestrze ciągnięcia w dole brzucha okolice pępka i pachwin mogą być. O ile nie są zbyt mocne i nie towarzyszą krwawienia. Wówczas skonsultuj to z lekarzem.

Co do zawrotów. Ja osobiście nie miałam żadnych i w nocy żadnych nie mam.
    Może ktoś inny miał to ci odpowie. Zapytaj lekarza.

A ja dziś dziewczynki byłam na basenie, popluskałam nózki bo woda za zimna była na odkrytym żeby wskoczyć. Brzuszek i cycki przykryte głowa też.
    Mąż popływał trochę popalaliśmy się. I do domku 2 h byliśmy.

Zamówiłam dziś różek : http://allegro.pl/arus-becik-rozek-usztywniony-wiazany-na-kokardke-i3376951729.html ten szary z czerwoną kokardą. Nie wiem dlaczego ale jak go zobaczyłam powiedział że muszę go kupić :))

Nina lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia super ze juz wszytsko gotowe

To teraz grzecznie leż i korzystaj póki możesz. Potem będzie gorzej. I rada od przyjaciółki, żeby zbyt szybko po porodzie nie przyznawać się mężowie, ze już się dobrze czujesz, korzystaj ile możesz z usprawiedliwionego lenistwa a mąż niech się stara, w końcu to ty przez 9 miesięcy nosisz ten mały skarb pod sercem, co do łatwych zadań nie należy, nie mówiąc o porodzie

Polska dziewczyno gratuluje udanych zakupów

My tez już mamy łóżeczko i materac z pościelą i baldachimem udało nam się kupić takie drewniane 3poziomy za 160 zl używane, z tablicy. Kobitka miała do sprzedaży prawie nieużywane, bo córa spala tylko przy piersi mamy.

Mamy tez druga pościel na zmianę oraz podusie i kołderkę z wypełnieniem z Kubusiem Puchatkiem tez za grosze. Maluch jak się urodzi będzie już miał gdzie spać.

Podobają mi się te falbanki maskujące na łóżeczko i chyba poproszę babcie żeby mi uszyła pod kolor poszewek.

pasia27 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita dzidzius w tym rozku bedzie jak taki prezencik z czerwona kokardka.fajniusi ;-)

amicizia tez poluje na tablicy za karuzelka grajaca na lozeczka a jak sie nie trafi to kupimy na allegro :-) chociaz w tesco widzialam ze 140zl na 80zl ale trzeba jechac i obczaic ten sprzecior hihhi

a wlasnie co do pomocy po to tez zamierzam angazowac mojego do wszystkiego co jest zwiazane robieniem przy synku.no wiadomo cycek cyckiem ale nie widze problemu zeby kapal,przewijal i bral go na specerki zebym ja sie mogla obrobic wokol siebie i troszke chalpe.he
    wczoraj powiedziel ze to bedzie jego synciu i bedzie robil.okaze sie za miesiac hehe
    ale jak ostatnio zaczelam na wizycie rozmawiac z lekarzem o rozwarciach,skurczach,rozcieciu krocz,lewatywie itp to widzialam ze mine mial dziwna i chyba bedzie pomocny po tym jak ja urodze KACPERZYNKA

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomału sie dopiero rozglądam za rzeczami typu łóżeczka i innymi większymi:-) na ich zakup pewnie niedługo przyjdzie czas....ale fakt, kasa idzie, że hooh, a wiadomo, ze pierwsze dziecko, to by mu się chciało wszystko jak najlepsze!!!

Dzis byłam na długim spacerze w parku z koleżanką, czułam się ok, ale jak wsiadłam do tramwaju, to myślałam, że zwymiotuję...nigdy mnie jeszcze takie złe samopoczucie nie dopadło...jakoś doszłam do domu, ale chwiejnym krokiem, to chyba te upały...Zjadłam obiad i idę poleżakować:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie samopoczucie w drugim trymestrze jest zdradliwe..niby energia itp ale nie zawsze bo na kazdego dziala co innego.chociaz mialam jakis naplyw energii ale nie sexualnej jak obiecywali haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    ann21 wrote:
    witajcie dziewczyny i ja dołączam do was właśnie zaczełam 2trymestr i jak narazie tryskam energią 6sierpnia mam usg i lekarka powiedziała ostatnio że będzie już widać kto mieszka a brzuszku jestem ciekawa chcciałabym chłopca bo u nas w rodzinie same kobiety;-) jakieś odmienienie by się przydało i wogóle w naszych rejonach to same kobiety się rodzą gdzie nie słychać to znajoma koleżanka ma same dziewczynki. ;-) pozdrawiam :)
    Hej ann21 witamy w naszych skromnych progach:) a jeśli moge spytać z jakich rejonów pochodzisz?
    Moje rejony to warmia i mazury a doładnie warmia okolice Nowego Miasta Lubawskiego Olsztyn te rejony.

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny cztam was i czytam i też jestem przekonania że co trzeba kupić nowe to trzeba a reszte rzeczy można mieć pożyczone albo używane typu łóżeczko wiadomo materac i pościel nowa ale zawsze jakiś grosz w kieszeni. Ja jeszcze nie mam nic oglądam się właśnie za wózkiem ale mąż mówi że jeszcze za prędko tylko czasami jest tak że te pózniej robi się o wiele za pózno i się nie chce ja mam trochr licho bo termin mam na stycznia i teraz to ciepło a na jesieni różnie z pogodą.

Zazdroszcze wam dziewczyny tych "kopów" że czujecie ja to nie mogę się doczekać kiedy to będzie też brzuszko troche wygląda na ciążowo szczególnie wieczorem a może bardziej niż dobrze najedzone. Zaczełam powoli smarować się oliwko niby rozstępów tak się nie ma a wy dziewczyny jak tam używaliście coś pomogło czy to zależy od genów?

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    A no wlasnie samopoczucie w drugim trymestrze jest zdradliwe..niby energia itp ale nie zawsze bo na kazdego dziala co innego.chociaz mialam jakis naplyw energii ale nie sexualnej jak obiecywali haha

Potwierdzam ja to czasami mam taki dzień że pracowałabym za 3 a na drugi taki leń że ciężko z łóżka wstać.

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:14

• justa24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Aher ,Witamy w II trymestrze ciągnięcia w dole brzucha okolice pępka i pachwin mogą być. O ile nie są zbyt mocne i nie towarzyszą krwawienia. Wówczas skonsultuj to z lekarzem.

Co do zawrotów. Ja osobiście nie miałam żadnych i w nocy żadnych nie mam.
    Może ktoś inny miał to ci odpowie. Zapytaj lekarza.

A ja dziś dziewczynki byłam na basenie, popluskałam nózki bo woda za zimna była na odkrytym żeby wskoczyć. Brzuszek i cycki przykryte głowa też.
    Mąż popływał trochę popalaliśmy się. I do domku 2 h byliśmy.

Zamówiłam dziś różek : http://allegro.pl/arus-becik-rozek-usztywniony-wiazany-na-kokardke-i3376951729.html ten szary z czerwoną kokardą. Nie wiem dlaczego ale jak go zobaczyłam powiedział że muszę go kupić :))
    Lalita śliczne te beciki są:) ja chyba zamówie niebieski:)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki
    a to mój brzuszek...:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/40cad724fe83.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/14621913f329.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/048648152a7e.jpg

Lalita2710, Nina, Rika, yennefer, justa24, Stokrotka84, Ana27 lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja od poczatku sie masowalam szorstka gobka,smarowalam specyfikami tanszymi i lepszymi i niestety z miesiac temu wyskoczyly mi 4malutki rozstepiki na biodrze z jednej strony.to i tak dobrze biorac pod uwage predyspozycje genetyczne i ogromny brzusio od samego poczatku..w zasadzie nawet brzuch nie swedzi i nie jest napiety wiec moze juz mi sie uda zebe nic nje wyskoczy..po porodzie tez czesto wyskakuja nowe nawet jak sie nie pojawily w ciazy..hmm

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś był zainteresowany to w Ikei w Markach k/Wawy są łóżeczka powystawowe. Dziś byłam i były różne 3 sztuki

zfxga33.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberryy ja właśnie tak szafę kupiłam w Ikei. Jakiś czas temu o czym pisałam na forum. U nas zostały też tylko łóżeczka wszystkie inne rzeczy sprzedały się jak ciepłe bułeczki:)

Ja foty zrobię w 20 tyg:) do mojej kolekcji. Dziś u mnie była znajoma i pyta mnie a gdzie masz brzuszek.. a ja mowie rośnie. A ona na pewno będzie syn...

Polska dziewczyna brzusio rośnie jak na drożdżach :P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ