II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Łożeczko,które kupiliśmy dla córci 3 lata temu miało wymiary: 120x60x98 ( ten ostatni to wysokość) ma trzy stopni regulacji wysokości: I - gdy dziecko tylko leży (poziom najwyższy), II - gdy już siada lub wstaje (poziom środkowy),III - gdy wstaje (poziom najniższy). Sprawdziło się rewelacyjnie, teraz będzie dla synka Kosztowało około 300-400zł na allegro (nie pamiętam dokładnie)
pasia27, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Welurka gratulacje! Widzę że teraz dziewczynki się ujawniają
Co do laktatora to ja mam dostać od przyjaciółki, też mało używany. Trzeba tam tylko wyparzyć jakieś części i myślę, że spokojnie można używać.
Wydaje mi się że na pewno kiedyś się przyda - jak pokarmu będzie za dużo albo jak trzeba będzie pobudzić laktację. Albo żeby kiedyś tatuś też mógł pokarmić dziecko w nocy. Trzeba tylko uważać z tym dokarmianiem - moja koleżanka chciała sobie ułatwić życie i kilka razy właśnie odciągała do butelki i mąż przejmował wartę na karmienie w nocy, a potem niestety młody się tak rozbestwił (że z butelki łatwiej), że ciężko go było potem przestawić znowu na pierś. -
justa24 wrote:dziewczyny powiedzcie mi jak się robi tego suwaczka? ja nie bardzo rozgranieta jestem w tym temacie niestety;/
klikni np na mój suwaczek
potem wybierz co chesz aby przdstawiał np. termin porodu lub dany tydzień
a potem wszystko cie pokieruje samo -
Justa wchodzisz tu : https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html
Po pierwsze wybierasz sobie obrazek główny (tam z boku w pustą kropkę zaznacza który chcesz( albo bierzesz te z cyfrą lub bez wedle uznania) zjeżdżasz na sam dół dajesz dalej.. potem wybierasz wskazówkę która będzie się przesuwać... krok trzeci zaznaczasz datę miesiączki ,możesz mieć z jakimś tekstem np Czekamy na ... , ( Ale możesz sama stworzyć typ np To tydzień 7 .... , lub do porodu pozostało x mce...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2013, 16:31
-
vivien wrote:Nina przy takiej ilosci chlopakow to bedzie to bedzie odwrotnie z tym wybieraniem jedna dziewczyna na dwoch kawalerow jak nie wiecej
moze wkoncu troszku dziewczynk sie posypievivien lubi tę wiadomość
-
Ja nie ma gazow - ma szczescie, ale mam problem z nabialem, malo go jem i bardzo bardzo rzadko siegam po szklenke mleka, od jutra to zmieniam mimo ze nie lubie ani sera bialego ani mleka ani jogurtow nat itp. Tylko kefir ew.
Dziewczynki, w ktorym tyg sie zaczyna 6 miesiac ??
-
Rubi ja też nie przepadam. Kurcze ja też uważam że jem go mało.
Ja z reguły nabiał to :płatki nesquik z mlekiem , lub mleko z kakaem (puchatek) , czasem jogurt , wapń to tylko jem w serze kilka plasterków dziennie , i jajko. I to chyba na tyle.
Od małego dziecka ,non stop jadałam jogurty itd . Przez kilka dobrych lat.
A teraz nie potrafię jeść tak jak kiedyś.
Dzienna dawka to niby 1200mg... Przy karmieniu piersią dziennie dziecko zabiera ok 400mg wapnia... jeśli nie mamy go dostarczanego bierze z naszych zapasów w kościach i zębach.
Więc ja jestem przerażona..
Ja gdzieś znalazłam coś takiego:
1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IXWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2013, 17:22
rubi67 lubi tę wiadomość
-
witajcie dziewczyny i ja dołączam do was właśnie zaczełam 2trymestr i jak narazie tryskam energią 6sierpnia mam usg i lekarka powiedziała ostatnio że będzie już widać kto mieszka a brzuszku jestem ciekawa chcciałabym chłopca bo u nas w rodzinie same kobiety;-) jakieś odmienienie by się przydało i wogóle w naszych rejonach to same kobiety się rodzą gdzie nie słychać to znajoma koleżanka ma same dziewczynki. pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2013, 17:39
pasia27, polska_dziewczyna, yennefer, Suzy Lee, Rika lubią tę wiadomość
-
No proszę
Jeszcze raz Witam:)
Zleci nim zdążysz się obrócić. Ja teraz tak se myślę że jak zaczęłam pisać na forum Pasia była gdzieś w 20 tyg... A już zostało jej 4 tygodnie do porodu. A ja w niedzielę będę mieć 20 tygodni:)
Minie ci tak szybko że nie będziesz wiedziała kiedy:))rubi67 lubi tę wiadomość
-
No ja nawet juz nie pamietam tej fazy przejsciowej malego brzuszka..zaszlam w listopadzie prawie 2miesiace lezenia pozniej jako tako i pierwszy wyjazd do tesciow w gory na swieta w 20tyg..a pozniej hmm zlecialo..teraz znowu spokojnie juz czekam na rozwiazanie i nowe zycie haha z maluszkiem a taka jestem ciekawa jak on wyglada?pewnie kazda z nas to strasznie ciekawi hehe
Suzy Lee, rubi67, Stokrotka84 lubią tę wiadomość