II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita ja to daje czadu ostro.hehe
A najlepsze jest teraz to ze jak jestesmy z moim sami to spoko a gorzej jak ktos jest bo wtedy nie daje rady bo maly taaaak cisnie ,ze nie moge sie powstrzymac.hmm
Wczoraj byl moj kuzyn u nas na filmie i pili po piwku i zdarzylo mi sie kilka razy i mowilam ,ze to Kacperek nie ja to sie smialismy i luzik heherubi67 lubi tę wiadomość
-
Pasia ,ale miałaś tak od początku ,czy teraz jak Kacperek duży i cię uciska.
Ja normalnie gazuję zgniłymi jajami...
Ciszę się że nie trzymam tego w brzuchu i potem miałby mnie boleć brzuch od wzdęć. Ale to takie nie fajne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2013, 19:11
-
lalita ,a masz zaparcia?moze to jest powiazane wlasnie z zaparciami.ja w ciazy w ogole nie mialam z nimi problemu i z gazami rowniez.ostatnio mialam tylko 3 dni zaparc i wtedy wlasnie lekkie gazy sie pojawialy.
co do picia mleka...pije od 2 trymestru okolo 4 szklanek dziennie i nie mialam przez to problemu, no ale kazdy inaczej trawi mleko itp. -
hej, dawno nie zaglądałąm, jakoś nie mam tyle czasu na forum ostatnio, jestem niestety czestym gosciem u dentystki, no coz, zab tyle lat siedzia cicho a teraz postanowil mi uatrakcyjnic oczekiwanie na malucha.
w sumie ja nie zwracałam uwagi nigdy czy to czkwaka czy kopanie, po porstu synek mi sie rusza i wierci w brzuszku
zakupy powoli sie zaczynaja, ale bardzo powoli, bo dopoki nie kupimy mieskzania i nie zrobimy remontu nie ebdziemy wiedzieli ile mozemy wydac na rzeczy dla malucha, a jak cos to czesc mozemy sobie pożyczyc od przyjaciół zeby nie bylo za duzo wydatków na raz. Aktualnie zaczynam robic liste rzeczy nam potrzebnych i sporo tego jest na liscie, ale to wersja pierwotna, musze jeszcze ja podzielic na rzeczy knieczne i dodatkowe
gratuluje córeczek
a co do USG ja chodze na nfz raz miesiacu i moja ginka ma sprzet w gabinecie i na kazdej wizycie mam robione USG przynajmniej na razie, jedno tylko bylo króciótkie tylko na zbadanie serduszka, wiec to tez zalezy od lekarza. ja z mojej ginki na NFZ jestem zadowolona. Robi dokladne badania, maluszka nam pokazuje i nie mam jak na razie z niczym problemu i jest sympatyczna
-
Hej dziewczyny krotkie sprawozdanie z wizyty u gina. Bylo super! Zbadal mnie, zmierzyl ciesnienie, pomacal i zmierzyl brzuch, posluchal serdeszka malego:) przeprowadzil bardzo szczegolowy wywiad! Szok:) nigdzie sie nie spieszyl, mial dla mnie duzo czasu i odpowiadal na wszystkie pytania. Acha i najwazniejsze, nie namawial na usg, na ktore musialabym wydac 70€. Wrecz przeciwnie, stwierdzil, ze nie ma takiej potrzeby, bo mialam polowkowe 3 tyg temu:) jestem szczesliwa i duzo spokojniejsza:)
Kropka, polska_dziewczyna, polska_dziewczyna, yennefer, pasia27, Ana27, Rika, Lalita2710, Amicizia lubią tę wiadomość
-
Nowoscia bylo dla mnie to, ze zmierzyl mi brzuch, ale nie w obwodzie tylko wzdluz, tzn od wzgorka lonowego do tego miejsca pod mostkiem. Wiecie po co to sie robi? Mial tez taka smieszna trabke, ktora przylozyl do brzucha i czegos nasluchiwal!? Tak dziwnie mi brzuchem ruszal, jakby chcial uslyszec wody czy cos... Macie pojecie po co sie to robi?
-
U mnie z gazami nie ma problemu, za to pojawily sie hemoroidy a w zasadzie jeden:) na szczescie cos tam czuje w srodku, ale nie wodac na zewn. Smaruje mascia, ale chyba nie pomaga. Lekarz mi dzis powiedzial, ze bedzie tylko gorzej i napewno wyjda na zewn:( masakra. Dal mi jakas masc, ale mowil, ze 90% jego pacjentek ma hemoroidy w ciazy i zeby sie nie przejmowac... Teraz nie boli, ale przerazilam sie faktem, ze to sie bedzie pogarszac. Mcie jakies sposoby?
-
Polska dziewczyni ja mialam tylko w szpitalu ktg a nawet ostatnio na wizycie lekarz nic nie mowil.zeby podjezdzac do szpitala i sprawdzac.mysle ze ok 37-38tyg?hmm
No w sumie w gabinetach nie ma chyba tych calych urzadzen?hmm
No i ja jakbym miala podjezdzac na ktg do lekarza prywatnie raz w tyg 120zlto hmm troszke przesada.hiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2013, 23:18
-
Stokrotko, może nasłuchiwał bicia serca maluszka??
Co do hemoroidów i tym samym zaparć to też mam niestety, mam jakiegoś w środku nawet specjalnie nie przyglądam się temu:P Wiem, że taka maść raczej nie pomoże bo ona działa na daneggo hemoroida doraźnie, a jak sie ma zaparcia to one nie znikną. Cieza sprawa niestety, ja ostatnio wypróżniam sie codziennie, pije siemie lniane jakieś koktajle itp itd a mimo to mam zaparcia;/ taki nasz urok widocznie.
Co do gazów to wątpie żeby miały związek z zaparciami moim zdaniem wręcz przeciwnie;P Ja sama nie mam (a mam zaparcia), znowu kolezanka ktora wyproznia sie pare razy dziennie ma takie gazy, że szkoda gadac;P
Z tym KTG nie wiem dokładnie jakoś po 30tc.Stokrotka84, Lalita2710 lubią tę wiadomość
-
Kochane ja wczoraj tez była u lekarza wszystko jest ok lekarka dłuuugoo wczoraj szukała zeby sprawdzić kto tam sobie siedzi i sie okazuje ze najprawdopodobniej bedzie ZOSIA
Rika, Lalita2710, Ana27, polska_dziewczyna, Nina, vivien, pasia27, rubi67, kasiaks lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kobitki pomóżcie bo juz zgłupiałam od kiedy najwczesniej robi się połówkowe ?? bo moja lekarka wczoraj mówiła zebym sie zapisała tak koniec lipca początek sierpnia, zadzwoniłam sie zapisać na początek sierpnia bo od 5 wyjezdzamy na urlop a tam mi kobitka mówi ze to troche za wczesnie po czym zapisała mnie na 3 sierpnia twierdząć ze na moje ryzyko. I teraz sie zastanawiam czy to faktycznie za wcześnie ??