II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
ann21 wrote:witajcie dziewczyny i ja dołączam do was właśnie zaczełam 2trymestr i jak narazie tryskam energią 6sierpnia mam usg i lekarka powiedziała ostatnio że będzie już widać kto mieszka a brzuszku jestem ciekawa chcciałabym chłopca bo u nas w rodzinie same kobiety;-) jakieś odmienienie by się przydało i wogóle w naszych rejonach to same kobiety się rodzą gdzie nie słychać to znajoma koleżanka ma same dziewczynki. pozdrawiam
Hej ann21 witamy w naszych skromnych progach:) a jeśli moge spytać z jakich rejonów pochodzisz? -
Zaczełam wreszcie robić listę rzeczy potrzebnych mniej i bardziej i się załamuje ilością, o cenach nawet wolę jeszcze nie mysleć
a gdzie urządzenie mieszkania, remont i kupno potrzebnych sprzętów AGD...
oj załamka
jedynie ubranke na razie nie licze, poki co mama z babcia i siostra szaleja wiec nawet nie patrze juz co mam, siedzi spakowane w torbie i czeka na przeprowadzke, wiec ta lista zajmę się chyba dopiero po przeprowadzce z uwzglednieniem tylko tego co nam brakuje -
Amicizia nawet nie mow bo jestem bardzo wdzieczna bratowej ze pozyczyla sprzety i kolezankom ze podawaly ciuszki chociaz na poczatek..wiadomo cos musialam dokupic ale kasa idzie jak woooda..najlepiej to rozplanowac w miare mozliwosci ale gdy dochodza do tego inne wydatki badz remonty to juz nie za ciekawie.
-
Ja tez dziewczyny zrobilam liste i zaczne powili kupowac zeby pozniej nie trzeba bylo wydac ogromnej sumy pieniedzy jednorazowo.Mamy juz wozek 3 w jednym fotelik i lozeczko ciuszki jeszcze w Pl mama musi je wyslac i mysle zeby kupila kilka drobiazgow ktore sa tansze w Pl a i tak wysylac bedzie paczkehttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Dpkłądnie pasia, u nas kupno mieszkania które sie orzedłuża przez włąścicieli nie pozwala nam nawet oszacowac jaki mamy budżet na dziecko. Bo zanim się wprowadzimy trzeba zrobic remont, nie duzy, ale jednak odświerzyć, wiem że zrobi mi to brat z kolegą ale same materiały będa kosztowac, a gdzie AGD,
mam nadzieje, że w sierpniu juz dostaniemy klucze i będziemy mogli zabrac się za robote żeby we wrześniu już myslec o wyprawce dziecka.
na szczescie niektóre rzeczy mogę pożyczyć od zanjomych, więc zawsze to jakaś stówka w kieszeni... -
nick nieaktualny
-
Rika u nas na początku z brzuchem było podobnie, tylko my go widzieliśmy.
a moj Skarb zrobil sobie trampoline z mojego pęcherza i M. się smieje, że gdzie my mu potem taką znajdziemy.
ui niestety dopadaja mnie wlasnie nocne wizyty w toalecie, robi sie coraz ciekawiejpasia27, Rika lubią tę wiadomość
-
Rika my tez postanowilismy odlozyc kasiore dla dzidziusia zeby nie bylo a jak ostatnio zliczylam wizyty ,badania no i jakies leki dla mnie to jest kolo 2,500.hmm nie narzekam bo zdecydowalismy sie ze bede chodzila prywatnie ale sumka spora hehe.jak bede po ostatniej wizycie to napisze dokladnie ile mi wyszlo.hehe
No ale niektore placa..(lapoweczki) po 1.000 zl ca cesarki i lekarzom..a nawet za porody po 5-6000 wiec mysle ze ta opieka lekarska przez 9miesiecy byla warta tej kasyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2013, 11:05
Rika lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry:)
U nas kolejny upalny dzien, o 8 rano bylo 20 stopni! Taka pogoda to tutaj rzadkosc a to, ze to, ze ten stan trwa juz kilka tygodni, jest wprost niewiarygodny!
Dziewczyny, wiec tak jak pisalam wczesniej, pojechalismy wczoraj do zanjomych. Odkupilismy kilka naprawde mfajnych rzeczy:)
Po pierwsze- mnostwo malych ciuszkow 56, 62 i 68cm, wiekszosc nowki, bo dziecko znajomej mialo 58cm jak sie urodzilo. Wiekszosc to body, kaftaniki, spiochy, body z dlugim rekawkiem, spiworek do spania i kombinezon na zimowe wyjscia. Jest tez kilka fajnych spodni i sweterkow, ale doslownie kilka. Z tego co sie orientuje, taki niemowlak i tak ciagle lezy w spiochach lub body.
Po drugie- mata edukacyjna http://www.ceneo.pl/712413
Po trzecie- bujaczek fisher price http://www.ceneo.pl/5806876
No i laktator. Nie bylam przekonana do laktatora, ale wzielam. Kumpela zaplacila 120€ za niego a mnie sprzedala za 50. Uzywala go przez 3 tygodnie, bo pierwszy aventu jej sie popsul, a teraz jak kupila ten nowy, to maly przestawia sie na deserki i przecierki, i nie chce cycka.
http://www.google.ie/search?q=automatic+pump+tommee+tippee&um=1&hl=en&biw=1600&bih=754&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=zLPnUaiQFerJ0QWS34C4DQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=knDo76YbeqCnJM%3A%3ByOV44DH490l3tM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ohbaby.co.nz%252Fuserfiles%252Fimage%252Fbreastpump2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ohbaby.co.nz%252Fcommunity%252Fmum-reviews%252Ffeeding%252Ftommee-tippee-closer-to-nature-electric-breast-pump%252F%3B401%3B269
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2013, 11:23
Rika, pasia27 lubią tę wiadomość
-
A teraz najlepsze. Za to wszystko zaplacilismy 130€, praktycznie tyle ile kosztuje nowy laktator.
Jestem baaaardzo zadowolona.
Uwazam, ze warto kupowac rzeczy z drugiej reki, szczegolnie kiedy dziecko jest takie male. Nasi znajomi maja taki film, ze wszystko kupuja nowe, wiec wszystkie te rzeczy sa w super stanie, a my zaoszczedzamy tym sposobem duzo kasy.
Teraz to juz maz bedzie musial skrecic komode, bo nie mam gdzie sie podziac z tymi wszystkimi ciuszkami...pasia27 lubi tę wiadomość
-
Stokrotko to super ze zakupy udane.jestem na telefonie i nie moge sobie obejrzec waszych lupow ale skoro jestes zadowolona to najwazniejsze.tez uwazam ze to nie ma roznicy w rzeczach uzywanych w takich jak bujaczek,mata czy ciuszki trzeba szukac oszczednosci w czym sie da a co trzeba kupic nowe to trzeba
Stokrotka84 lubi tę wiadomość
-
My mamy odłożona kaskę, swoja i od rodzinki i ciągle odkładamy co nam zostaje pod koniec miesiąca ale jednak dopóki nie zamkniemy kupna mieszkania z remontem nie będziemy wiedzieć ile dokładnie mamy na te wszystkie inne wydatki. Dobrze, że udało mi się prace dostać i to w 4 miesiący ciąży, bo każdy grosz się liczy, a do tego potem będzie macierzyńskie.
Na mojej liście zaznaczam co jest na teraz potrzebne a co na później i co mogę pożyczyć jakbyśmy nie mogli sobie od razu kupić bo np. lepiej kupić dobra pralkę niż nowa mate edukacyjna i leżaczek , skoro może mi koleżanka pożyczyć, itd. Ogólnie szukamy okazji, i to co na początku ciąży nas zachwycało, teraz wydaje się zbędnym i niepotrzebnym wydatkiem typu kaprys. Bo w końcu po co komu łóżeczko z bambi za 800 zł i do tego szafka i komoda, skoro zwykłe drewniane tez świetnie spełni swoją role, a to w końcu zakup na krótko, bo potem dziecko rośnie i potrzeba wszystko zmieniac… i Faktycznie sporo rzeczy warto kupic od kogoś, poza tym co musi być nowe.
-
hej dziewczynki
moze pamiętacie może nie jak miałysmy dyskusje co do tego kiedy kupujemy co kolwiek do naszych dzieci...no i po waszych wypowiedziach wszystko przemyslałam i rzeczywiście nie ma co odkładac na ostatni moment bo nie wiadomo jak będziemy się czuły...więęęęccc...
wczoraj z mężem zamówiliśmy na internecie łóżeczko, materac no i całe wyposażenie do niego czyli kołderki poduszki poszewki rożki itd...ale radość z zakupu...nie oceniona.pasia27, Stokrotka84, Lalita2710 lubią tę wiadomość
-
Stokrotko skoro doczytalas to tylko dopowiem ze leze bo mnie lekarz nastraszyl ze jak juz zaczne rodzic to porodu nie wstrzymaja i urodzi sie wczesniak.wiec leze jeszcze tydz zeby donosic ale sluzy mi to bo swietnie sie czuje hehe tylko maly daje czadu o roznych porach.no i to jest ciekawe ze tatus teraz pracuje na nocki i wraca ok 6 rano i maly sie budzi pol godz wczesniej i tym samym ja hehe.jemy pierwsze sniadanko i dalej luli.he.ciekawe czy tak pospimy jak Kacperek bedzie hehe
Ja akurat dostalam lozeczko ale zwykle drewniane za 100ke ogladalam,jedyne co to materacyk kupilismy nowy za 70zl bo bratowa nie miala..a wozek w komisie 2w1 za 2stowki hehe a sama spacerowke tez dostalam od bratowej wiec tyle spokoju i oszczednosci.heheStokrotka84 lubi tę wiadomość