II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie załamuj się porozmawiaj z lekarzem.
Jesz słodycze? może to ich powód.
Pozatym jeśli byłaś szczupłą osobą to nie jest dużo.
Moja świadkowa z córką (teraz 2 dziecko ) przytyła 25kg.
Może już tyle nie przytyjesz bo nie raz waga staje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2013, 21:13
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
polska_dziewczyna- nie denerwuj się tak i nie załamuj!Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 26kg!Po porodzie straciłam od razu około 12kg, dwa miesiące później wróciłam do wagi z przed ciąży..karmienie piersią,spacerki,wstawanie do dziecka w nocy,bieganie przy maluchu w dzień,lekki stres typu "czy wszystko robię dobrze" i mimo,że jadłam normalnie to wróciłam bez problemu do starej wagi. Ponad to nie jestem wyjątkiem!Wszystkie moje koleżanki wróciły po 2 maks 3 miesiącach do wag z przed ciąży Więc się nie martw na zapas!Niepotrzebnie nie stresuj siebie i dzieciątka!Jeśli się nie objadasz non stop i jesz tyle ile Ci potrzeba-to wszystko jest ok, widać maluch i organizm tego potrzebuje..a po porodzie zobaczysz jak szybko zniknął te dodatkowe kilogramy!
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
justa24 wrote:a ja dzisiaj pożarłam sporą ilośc placków ziemniaczanych i tak jakos od niedawno ciagle bym je mogła jeść a przed ciążą mogłyby dla mnie nie istnieć, jakos tak mi sie smak zmienił w ciąży;) wy tez tak macie?
-
Dziewczyny w drugim trymestrze waga najbardziej rosnie i trzeba sie troche kontrolowac ze slodkim i tluczacym..no najlepiej jesc czesto i malo..ale to roznie bywa he widze po sobie..ale z tego co zauwazylam to w trzecim trymestrze waga mniej przybywa..ale tez mniejsza sprawnosc jest hehe a ja to juz w ogole jak maly slonik w polaczeniu z kaczka hihi
-
nick nieaktualny
-
Polska dziewczyno, ja tu po zdjęciach widzę, że tylko brzuszek Ci widać, więc chyba nie ma się co przejmować Każdemu inaczej waga rośnie - najważniejsze żeby dzidziuś prawidłowo się rozwijał i nie jeść w miarę zdrowo. A że potrzebujemy teraz dużo więcej, to raczej normalne.
Ja jakiś czas temu miałam taki skok, chyba właśnie 2-3kg w dwa tygodnie, ale możliwe że to przez wcinanie czekoladek, teraz się przerzuciłam na desery owocowe i chwilowo waga rośnie wolniej, ale rośnie. Też jestem zdania, żeby sobie nie odmawiać (w granicach rozsądku), potem jak będziemy karmiły, okaże się że wiele rzeczy nie można, to teraz trzeba korzystać.
No a moja koleżanka, dość szczupła przed ciążą, przytyła 27kg, a po 6 miesiącach nic jej nie zostałopolska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
Każda z nas jest inna i inaczej wygląda w ciąży. W pierwszej ciąży przytyłam 30 kg i po 4 miesiącach wyglądałam lepiej niż przed ciążą. Moje ciało też niewiele się zmieniło na niekorzyść. Całe życie byłam osobą szczupła i długo trzymałam super sylwetkę.Teraz znowu jestem w ciąży i momentalnie przybieram na wadze. Moja waga z przed ciąży wahała się w granicach 52-55 kg teraz ważę 69 kg a mam przed sobą jeszcze pół roku.
Samym przybraniem na wadze się nie martwię bo wiem ,że zrzucę . Karmienie piersi aktywność przy dziecku spacery i bujanie maluszka...
super ćwiczeniem jest włączenie muzyki stanięcie w lekkim rozkroku i z maluszkiem na rękach rytmicznie uginać nogi. Moja córka uwielbiała a przy tym ćwiczeniu angażowane są spore grupy mięśni więc przyjemne z pożytecznym. No i od początku używam kosmetyków, i tu rola mojego meża bo to on codziennie mnie masuje tymi specyfikami.
Tak więc sama waga jeśli chodzi o figurę mnie nie martwi bardziej przejmują mnie następstwa zdrowotne ,nadciśnienie i problemy z nogami ,obrzęki itd. Ufam jednak mojemu lekarzowi ,który wie ,że tak przybrałam mocno i kontroluje moje wyniki.Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:
a to mój tak dla porównania:P
Jak na moje oko to nawet masz większy ode mnie:P a że może bywa niewidoczny, to zależy co ubierzesz (w luźniejszych bluzkach mniej jest zauważalny mój prznjamniej)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2013, 10:50
patti, Kropka lubią tę wiadomość
-
lalita ,ana, bardzo szczuple jestescie i brzuszki tez fajniutkie
ja az tak szczupla nie bylam , a moj brzuch obecnie jest ogromny :-)kuzynka ma termin na ten sam dzien i jej brzuch wciaz maly ,ale ona bardzo chudziutka jest.u mnie wyglada to tak ,ze malo przybralam w roznych partiach ciala i chodze jedynie z ogromna pilka przed soba
obecnie 14 kg na plusie -ostatnio troche mi doszlo, pewnie woda zarzymala sie w organizmie.
co do wagi ,to wiadomo ,ze mozna zrzucic pozniej, z tym ,ze zbyt wiele kilogramow jest obciazeniem dla stawow, kregoslupa i ciezej sie rodzi dziecko naturalnie wowczas.pasia27 lubi tę wiadomość
-
Lalita brzusio rosnie
No wlasnie zalezy ile kilo do jakiej figury dodamy.ja jestem niska i widac kazdy dodatkowy kilogram a nawet sie dziwia ze tylko 12-13kg przytylam a tak ogromnie wygladam..no a wy wysokie,szczuplitkie wiec te10- 11kg to nawet nie widoczne..
Poza tym wiadomo zwieksza sie masa dziecka,ilosc krwi,lozysko ,wody wiec..