X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Jej jakoś mało domyślna jestem, o co chodzi z tym samolotem?:))

samolot = fotel do badania ginekologicznego :D

michaela lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin twierdzi ze lepiej nie gmerac tam za czesto zeby nie podrazniac jesli ciaza oczywiscie przebiega prawidlowo nie ma krwawien itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 19:13

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz na 2tyg. to chyba nie jest często? A czy podczas seksu się tam nie "gmera"?;-)

Lilka lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam czuję się przerażona co raz więcej świrów;/

Babeczka wczoraj w Sopocie szła tunelem jak inni ludzi i koleś psychicznie chory 28 latek rzucił się na jej 2 letniego syna.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    Raz na 2tyg. to chyba nie jest często? A czy podczas seksu się tam nie "gmera"?;-)

Pytalam o to i on mowi ze podczas seksu tak gleboko sie nie siega ;) u nas badanie mialo na celu ustalenie dlugosc szyjki.I wlasnie po badaniu wywiazala sie rozmowa na ten temat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 19:31

• Nina Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś kiepsko się czuję od popołudnia, ciśnienie mi zleciało na 90/50, do tego cały czas leje i chyba przez to kręci mi się strasznie w głowie...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pogoda dziś straszna leje na maxa dziś chociaż zrobiłam porządek w szafie no i powyciągałam rzeczy po synku jak był malutki żeby zobaczyć czy coś się nada no i powiem wam że tak 10 szt. pajaców mam w dobrym stanie kolory neutralne więc się przydadzą :) a reszta niestety ale pójdzie do oddania do domu dziecka. Oprócz tego przyszły dziś kolejne ubranka dla małej :) ale końca nie widać jeszcze kilka paczek ma w tym tyg przyjść no i wylicytowałam dziś ładniutki polarek dla małej :) .

Jutro badanie więc zmykam już do łóżka i odpoczywam trzymajcie kciukaski :)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po usg:) Na początku powiedziałam o tych bólach, zatem zmierzył mi przez usg dopochwowe szyjkę - ok.5cm więc powiedział, że jest długa (min. to 2cm z którą da się funckojnować) więc nie ma mowy, zeby urodzić przedwcześnie, zatem te bóle to nie jakieś "porodowe":P W każdym razie jak potem przeszedł do oglądania maluszka to doszedł do wniosku, że najprawdopowdobniej wielkość mego Synunia i jego wiercenie się powodują u mnie te bóle, gdyż mój Brunio ma juz 800gr :D:D więc jest BYK:P
    Mam brać magnez, kwasy Omega (najlepiej w tabl.) i tyle. Jutro idę zrobić morf., mocz i tą nieszczesna glukozę, biorę cytrynę w razie W i zobaczymy.

A z takich "ciekawostek" to podczas słuchania tętna maluszka leżąc na plecach było wolniejsze niż jak zmierzył leżąc na boku. Dlatego powiedział, że mam spać na boku obojętnie którym, na plecach nie bo wtedy -nie pamieam dokładnie- chyba dziecko uciska na jakąś zyłe i to powoduje że wolniej mu bije serduszko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 21:42

blueberry, Nina, yennefer, Lalita2710, justa24 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana powodzenia jutro na glukozie, ja też idę :D Już przygotowałam zestawik, u mnie dopuszczalna jest herbata z całą cytryną więc mam nadzieję, że dam radę ;)

Ana27 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie:))))) A jak z tą hebrbatą? w sensie, ze tą glukozę rozpuszczasz w herbacie z cytryną? to by b yło super!!!!!

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 właśnie też muszę kupić tabletki z kwasami omega, wiesz może jakie są najlepsze? bo ja od tygodnia jakoś nie mogę dojść do apteki po nie.

Powodzenia jutro na glukozie. No i najważniejsze synio już duży chłop, dobrze mu u Mamusi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 22:35

Ana27 lubi tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 Twój synio to faktycznie już kawał chłopa:-) super, że wszystko dobrze! powodzenia jutro na glukozie, dacie radę!!!

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    Ana27 właśnie też muszę kupić tabletki z kwasami omega, wiesz może jakie są najlepsze? bo ja od tygodnia jakoś nie mogę dojść do apteki to nie

Kasiaks ja zażywam Femibion 2, który zawiera kwasy omega, trochę kosztuje( ponad 50 zl)ale jest ponoć najlepszy!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina dziękuję, jutro jak nie będzie padać idę kupić :)

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, lekarz podał jakas nazwę ale zapomniałam:P Ale nie była żadna skomplikowana poprostu Omega 3 , wydaje mi się, ze to obojetne, trzeba patrzyć na skład i tyle:)

Ja też mam własnie Pharmaton Matruele i mam tam te kwasy, robię jutro też morfologie i zobaczymy, może dokończe je brać bo przestałam jak gdzies ktoś pisał o tym, ze jak sie ma dobre wyniki to nie trzeba brac witaminek bo tylko rpzez nie dziecko moze być wiekszę i przybierać wiecej na wadze. Ale dzis lekarz powiedział, że to nie do końca prawda, że po takich witaminkach dziecko niewiadomo ile nie przyyje znowu:) Więc chyba też będe brać ten mój Pharmaton.

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja lekarka też mówiła, że to nie prawda z tymi witaminami, że dzieci po nich rosną. Ja tam biorę od początku vitaminer prenatal, a teraz kupuję paczkę z dodatkowymi kapsułkami dha. Co do glukozy i herbaty, to dokładnie tak jak napisałaś Ana, rozupszczę glukozę w herbacie z cytryną. 50g glukozy w 200 ml herbatki :)

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry super, że napisałaś, też wezmę jutro moze jakąs herbatkę a nuż mi pozwolą tak to wypić:)) Trzymam kcciuki zatem za nas:P

blueberry lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jem Femibion 2 ;)

• yennefer Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na tej glukozie :)
    Nie jest to takie straszne :) Ja bardzo lubię słodkie i wypiłam w sumie ten kubeczek bez problemu, bez cytryny. Trochę mało komfortowe było tylko to, że potem nie mogłam już nic pić, żadnej wody. Ale w sumie są różne podejścia - z tego co słyszałam w niektórych diagnostykach pozwalają pić wodę po glukozie.
    Najważniejsze że wyniki mi wyszły dobre, bo obawiałam się że z moim zamiłowaniem do słodyczy może mi coś wyjść. Ale nie wyszło i dziś moja gin mnie pocieszyła, że większa ilość słodyczy może się jedynie odbić na mojej wadze, na dziecku raczej nie powinna. No wiadomo, że nie obżeram się tymi słodyczami na potęgę, ale trochę jem :)

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana - to faktycznie kawał chłopa nosisz :) Fajnie że wszystko tam w porządku i mały rośnie :)

Ja dziś swojego synka nie widziałam, tylko badanie na fotelu i serduszko. Generalnie wszystko dobrze, za 3 tygodnie USG, też już nie mogę się doczekać :)
    No i żelazo też mi trochę spadło (podobno to normalne na tym etapie), mam receptę na jakieś uzupełnienie.

Odnośnie badań to ja mam na każdej wizycie ginekologiczne i sprawdzanie tętna, moje ważenie i mierzenie ciśnienia. Do tej pory było raz na 4 tygodnie, teraz mam zwiększyć częstotliwość wizyt - co 3 tygodnie, ale to już niewiele ich do końca zostało :)

Z tymi witaminami to są różne opinie. Nie sądzę żeby nadmiar mógł zaszkodzić albo powodować nie wiadomo jaki wzrost dziecka. W sumie w normalnym jedzeniu też jest tyle polepszaczy i hormonów, że to ciężko nad tym zapanować.
    Ja też mam Femibion2 (tam są i witaminy i kwasy omega), fakt że jest trochę drogi, ale w necie można zawsze znaleźć jakoś taniej.

Ana27 lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ