II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana ciesze się że z synusiem wszystko super ) Ja w 22 tyg ważył 440gr więc myśle że mój też tyle będzie już mieć haha..
Ja biorę te tabl: http://imgx.doz.pl/image/preparaty_zdjecie/151082
http://www.omegamed.pl/?id=34 Jak ktoś kupuje i ma karte w Super-pharm to se może wydrukować zniżki i tam są te tabletki cena z 67 na ok 30zł ja też takie kupiłam
Powodzrnia na glukozach ja pójde w poniedziałek ))
Ana27 lubi tę wiadomość
-
Ja rano łykłam tablete:D różową i położyłam się i po godzinie zjadłam śniadanko. Poleżałam:P i poszłam dalej spać haha:))
Teraz 2 śniadanko 0,5 litra kakao;)) synuś skaczę non stop.
Mąż wczoraj jak zobaczył mój mikrobrzuch i to jak on cały pływa zrobił gały jakby ducha zobaczył
Ja pójdę na glukozę w przyszłym tyg:)) na spokojnie. Mąż mnie zawiezie:)pasia27 lubi tę wiadomość
-
;oniqa wrote:WItajcie dziewczyny mam pytanie do kiedy brałyście kwas foliowy w ciaży a od kiedy zamieniłyście na inne tabletki ja się zastanawiam czy nie poprosic gina o jakies dodoatkowe witaminki
;oniqa lubi tę wiadomość
-
ja kwas foliowy biorę do tej pory
Lalita po tych tabletkach jest większy problem z zaparciami, przynajmniej u mnie tak było, teraz organizm się przyzwyczaił i jest juz lepiej, aha i nie przeraź się że stolec będzie koloru czarnego, bo to normalne;oniqa lubi tę wiadomość
-
Dokładnie, ja też brałam kwas foliowy i jod do 14 tyg, później już zaczęłam witaminy, mimo, ze lekarz mówił, ze mogę brać lub nie, mój wybór...
Kiepsko spałam tej nocy, pogoda znów nas nie rozpieszcza, lekko się martwię dzisiejsza wizytą u gina, jak nigdy, oby było wszystko dobrze! -
A kiedy bierzesz? przed posiłkiem tak jak w ulotce.
wyczytałam gdzieś taki tekst ,,Często suplementacji żelaza towarzyszą bóle brzucha i zaparcia. Możesz złagodzić nieco te działania uboczne, jeśli nie będziesz zażywać preparatu na pusty żołądek (tak, jak zalecane jest to na wielu ulotkach informacyjnych), lecz po posiłku.
Magnez i żelazo zwalczają się wzajemnie. Jeśli zatem suplementujesz także magnez, powinnaś przyjmować te preparaty w przynajmniej dwugodzinnych odstępach, żeby nie ograniczały wzajemnie swojego działania." -
nick nieaktualnyWitam dziewczyny
Co do kwasu mi polecono odstawić dość wcześnie, gdyż z powodu pierwszego poronienia dostałam dupka, a później już tylko witaminki
Wczoraj byłam na wizycie, z maleństwem wszystko OK,
sprawdzili mi nawet czy nie odkleja się łożysko i też wszystko jest dobrze.justa24 lubi tę wiadomość
-
lalita to twoje pierwsze badanie na krzywa tak? ja niestety ani cytryny nie miałam, ani wodą popić też nie pipijałam.. miałam chwile takie żebym wszytsko zwróciła dla mnie była masakra.. no ale Ty możesz mieć inne odczucia.. każdy jest inny pozatym jeśli zamierzasz sie zaopatrzyć to będzie luzik.
-
I po glukozie!! Dziewczyny ja raczej dużo nie pije, jak mi coś nie podchodzi to nie ma szans żbeym to zjadła lub wypiła więc trochę obawiałam się wypicia "kufla" napoju z glukozą. Ale jak dla mnie to przereklamowane! Normalnie cukier z wodą i tyle. Nic mi po tym nie było, posiedziałam 2h w poczekalni drugi raz kłucie i tyle:P:P:P Żadnnych nudności ani nic, nawet cytrynyy nie musiałam wciskać Nie wiem w ilu ml wody to zazwyczaj rozpuszczaja ale ja mialam taki spory kubek nie wiel ile, ale w tkaim platiku w ktorym piwo sprzedają na festynach hehehehe to z pół litra? jakoś tak. i może dlatego nie było takie słodkie i do zniesienia.
Za 3h wyniki i po bólu:P Obyśmy nie miały cukrzycy:Pyennefer lubi tę wiadomość