II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
fifi83 wrote:dziewczyny kiedy zaczyna się czuć ruchy dziecka?
fifi zalezy od dzidzi,budowy i od kobiety
Ale tak od 15-20 tygodnia z tego co pisaly dziewczyny
Moja coreczka ujawnila mi sie w 16 ytgodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 17:14
Effcia28 lubi tę wiadomość
-
Niania ja miałam zygzaki w ciążowym cyklu, więc z tą wysoką temp. nie jest tak pewne do końca.
Fifi ja pierwszy bulgot w brzuchu poczułam w 17 tyg. i zastanawiałam się, czy to już to, czy jednak kiszki. Parę dni później bulgotki miałam codziennie i po kilka -
;oniqa wrote:WItajcie dziewczyny mam pytanie do kiedy brałyście kwas foliowy w ciaży a od kiedy zamieniłyście na inne tabletki ja się zastanawiam czy nie poprosic gina o jakies dodoatkowe witaminki
Ja brałam kwas foliowy na miesiąc przed zapłodnieniem i lekarz zalecił mi odłożenie go chyba w 16 tygodniu czy ciut wcześniej - nie pamiętam dokładnie. Brałam od pierwszej wizyty podwójną dawkę. Aktualnie nie zażywam witamin, mój lekarz twierdzi, że należy uzupełniać je odpowiednią dietą, a wyniki mam dobre.
fifi83 wrote:dziewczyny kiedy zaczyna się czuć ruchy dziecka?
Poza tym
w piątek byłam na wizycie u gina. Z dzieciątkiem wszystko w porządku, wszystkie wymiary zgodne z wiekiem ciąży, budowa serduszka w porządku, ilość wód płodowych też dobra Waga 285g. I dowiedziałam się, że to na 99% dziewczynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 17:33
vivien, ;oniqa, fifi83, yennefer, justa24 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję
Maluszek u mnie był ułożony dobrze bo przodem i nóżki podkurczone, tylko było utrudnienie bo narządy płciowe znajdowały się na wysokości mojej kości łonowej i ciężko było podjechać urządzeniem ale po trudach i lekkich ruchach dziecka lekarz stwierdził, że to bułeczka i siusiaka tam nie widać. Zresztą pomimo mojego niedoświadczonego oka w tej kwestii też tak mi się wydaje
Cieszę się, bo w najbliższej rodzinie same małe kobietki więc trochę zaoszczędzimy -
Witam dziewczyny,ja też już jestem w II trymestrze...czytałam Wasze poprzednie posty...duuuużo tego było;P Ci do ruchów, to mi się wydaje, że coś czuje, ale nie jestem pewna, czy to Maleństwo...chociaż coraz bardziej się do tego przekonuje- zazwyczaj późnym wieczorem i rano. A może to jelita... czekam ,aż będą ruchy wyraźniejsze. Pozdrawiam
-
Pierwsze bulgotania zaczęłam mieć od 16 tyg:) od 18 tygodnia poczułam wyraźne ruchy:)) a potem to już z góry falowanie brzucha kopniaki;))
Wiec pewnie powoli to się dzieje:))
Asher Gratulacje córki:)
Tak Vivien co raz więcej kobietek ma być według Listy naszej:)
Aż zazdroszczę troszkę -
Asher śliczny brzusio i taki pokaźny Ja pierwsze ruchy poczułam w 18 tc a teraz to też mam fale dunaju na brzuchu. Dziś rano trzymałam laptop na trochę na udach trochę na brzuchu i podskakiwał jak mu synuś przyłożył hihi Dziś ekstra pogoda, leje cały dzień i w końcu posprzątałam szafę Zawsze jak pada chce mi się sprzątać, tylko teraz kręgosłup mnie boli uhh ale nawet zagospodarowałam troszkę miejsca dla Błażejka Jestem z siebie dumna
-
Ja sobie ze sprzątaniem dawkuję wrzesień będę sprzątać kuchnie:) potem
zacznę porządki u siebie w szafce wymiana letnich ciuchów na jesienno zimowe:)
W październiku będę ogarniać ,szafki dla bobusia , przywieszać jakieś dodatki itd;)
W listopadzie zacznę prać ciuszki:) i przygotowywać wyprawkę do szpitala. -
Ja nie znoszę proszków. Mam płyny do prania i do płukania dla niemowląt.
Zamierzam wyprać raz i poprasować żelazkiem na drugiej stronie żeby pod wpływem temperatury też powyparzać rzeczy.
Nie wiem czy jest sens prać 2 razy. Nie wiem nie znam się. -
Lalita też właśnie bym chciała tego typu zmianę bo ciężkie mam te włosy i strasznie oklapnięte a nie lubię tak Jedyny plus to możliwość różnorodnego związania w upalne dni i tylko dlatego jeszcze się wstrzymuję Długość wolę taką jak mam na avatarze.
Podziwiam Was z tymi porządkami, mi totalnie się nic nie chce. Miał być przypływ energii a u mnie jej brak niestety. Mam nadzieję, że niebawem się to zmieni