X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przypływ przyszedł po 20 tyg;)

To na avatraze miewałam taką długość ,ale teraz za krótko bym miała;))
    Ale trochę skróciłam aż lepiej się czuję;))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na jakieś bulgotanie i póki co nic.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze masz czas, na pewno w przeciągu najbliższych tygodni dzieciątko się ujawni :) U mnie nie było długo długo nic, a później jak poczułam pierwsze ruchy to byłam pewna, że to dzidziuś bo fajnie pukał do mnie, przeważnie na dobranoc :)

zfxga33.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi niestety ciąża uczy nas cierpliwości, na wszystko musimy czekać. Nie martw się już niedługo i poczujesz :)

A ja dziś byłam na pierwszej lekcji jogi dla ciężarnych :) Zajęcia takie sobie, ale fajnie poznać inne ciężarne babeczki, więc będę dalej chodzić :)

michaela lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi w którym tygodniu ciąży najlepiej wybrać się na usg 3D/4D? Byłam nastawiona, że nie będę go robić, ale chyba warto? Mój lekarz prowadzący nie ma odpowiedniej aparatury do takiego badania musiałabym umówić się do innego i zastanawiam się jaki termin będzie odpowiedni.

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja niestety nie mam zbyt dobrych wiesci z wizyty,tzn z synkiem wszystko ok,wazy juz 570 g,tylko gin zmierzyl mi na usg szyjke i ma 27 mm i 7 mm rozwarcie...niby to malo,ale ja zawsze szyjke mialam ok 30 mm...niby granica dolna jest 25 mm,mam lezec w domu brac luteine dopchwowo i duphaston 2 razy dziennie i we wtorek do kontroli,jak sie pogorszy to czeka mnie szpital...martwie sie tym,jeszcze gin pytal czy mam bole brzucha lub krzyza,a ja nic nie mam,dobrze sie czuje,to stwierdzil,ze czasem szyjka skraca sie bezobjawowo...trzymajcie kciuki by sie nie pogorszylo...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, dobrze, że z Maleństwem wszystko dobrze:) Co do szyjki to będziesz musiała się teraz mocno oszczędzać...wierzę, że będzie dobrze. Tylko postaraj się nie denerwować- Maleństwo też to czuje. Trzymam mocno kciuki aby było dobrze:*

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    A będziesz prać raz, czy dwa? Bo ja się zastanawiam czy teraz przy pogodzie nie poprać w zwykłym proszku, a w listopadzie zrobić drugie pranko w dziecięcym.

Ja generalnie też się nie znam :) ale dziewczyny na którymś wątku, nie pamiętam dokładnie, chyba o ubraniach pisały, że to zależy od rzeczy - używane czy nowe. Jak nowe to chyba wystarczy raz, jak używane to piorą właśnie dwa razy - pierwsze pranie w zwykłym, drugie w dziecięcym proszku. Albo dwa razy w dziecięcym, albo płatkach mydlanych. Ja mam trochę nowych, trochę używanych. I chyba będę prała wszystko dwukrotnie, raczej w tym dla dzieci.
    Prasować trzeba wszystko z dwóch stron.
    O tutaj kiedyś Suzy Lee wszystko ładnie opisała odnośnie ubranek :) http://yourbabyproject.blogspot.com/

michaela, blueberry lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Dziewczyny ja niestety nie mam zbyt dobrych wiesci z wizyty,tzn z synkiem wszystko ok,wazy juz 570 g,tylko gin zmierzyl mi na usg szyjke i ma 27 mm i 7 mm rozwarcie...niby to malo,ale ja zawsze szyjke mialam ok 30 mm...niby granica dolna jest 25 mm,mam lezec w domu brac luteine dopchwowo i duphaston 2 razy dziennie i we wtorek do kontroli,jak sie pogorszy to czeka mnie szpital...martwie sie tym,jeszcze gin pytal czy mam bole brzucha lub krzyza,a ja nic nie mam,dobrze sie czuje,to stwierdzil,ze czasem szyjka skraca sie bezobjawowo...trzymajcie kciuki by sie nie pogorszylo...

Nina dobrze że z synkiem wszystko dobrze, a z szyjką to chyba tak czasem bywa. Dobrze że w porę to lekarz obejrzał i teraz możesz jakoś reagować.
    Z tego co kojarzę wiele dziewczyn tu na forum miało problemy z tą skracającą się szyjką.
    Słuchaj zatem lekarza, leż, odpoczywaj i oszczędzaj się :) Trzymam kciuki żeby było lepiej :)

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:

Poza tym
    w piątek byłam na wizycie u gina. Z dzieciątkiem wszystko w porządku, wszystkie wymiary zgodne z wiekiem ciąży, budowa serduszka w porządku, ilość wód płodowych też dobra :) Waga 285g. I dowiedziałam się, że to na 99% dziewczynka :)

Gratulacje Aher :)

82do20mm8gkktux6.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:

Niestety będziesz musiała parę tyg. poleżeć, ale nic się nie martw naprawdę! Bo leżąc pomożesz tylko "szyjce" żeby na nowo się zregenerowała (że tak powiem;) ) Koleżanka leżała 2 miesiące i w 8 misiącu już staneła na nogi :)) Ale jej się skróciła bo strasznie dużo pracowała w domu, sprzątała, zmywała podłogi itp itd. A takie leżenie pomoże i niebawem będziesz chodzić już normalnie:) Mój gin ostatnio mówił, ze nawet 2cm szyjka to minimum a Ty masz prawie 3cm więc spokospoko jestem pewna, ze tydzień, dwa leżenia i będą efekty:)))

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje kochane ciężaróweczki :) Nina nie martw sie napewno bedzie dobrze, a skracająca się szyjka to bardzo czesto przypadłość ostatnio ;/ trzymajcie kciuki za moją dzisiejszą wizyte ;) ja sie wkońcu zdecydowałam i cche wziąśc juz l4 i zaczać się szykować na przyjście Zosi na świat ;)

Lilka, blueberry lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Fifi niestety ciąża uczy nas cierpliwości, na wszystko musimy czekać. Nie martw się już niedługo i poczujesz :)

A ja dziś byłam na pierwszej lekcji jogi dla ciężarnych :) Zajęcia takie sobie, ale fajnie poznać inne ciężarne babeczki, więc będę dalej chodzić :)
    ja też ruszam na jakiś aqua aerobik albo jogę od września, juz nie moge się doczekac:)

Kropka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi83 wrote:
    dziewczyny kiedy zaczyna się czuć ruchy dziecka?

Pierwsze bulgotanie poczulam ok 18 tyg.a konkretne kopanie po 20 stym tyg :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina lez i odpoczywaj :) bedzie dobrze :) u mnie szyjka dlugaa i gin krecil nosem ze moze sie niechciec otworzyc..jak bedzie to sie okaze ;)

• justa24 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi ja pierwsze ruchy poczulam w 20 tygodniu także masz jeszcze czas.
    Nina musisz leżeć stosowac sie do zaleceń lekarza i musi być dobrze :)
    lilka ja tez mam własnie taka dluga szyjke 36 m..zaczęłam sie zastanawiac jak to potem bedzie do porodu skoro jest taka długa to jakie bedzie jej tempo skracania sie.

Lilka lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIna 3 maj się i się nie przejmuj kochana ,wielu kobietom się skraca.

A ja łażę sprzątam kucam i co wizytę boję się żeby się nie skróciła i w rezultacie ciągle taka sama (ale przypuszczam że może ma coś to wspólnego z moim tyłozgięciem)
    Moja szyjka jak ost razem była badana miała 39mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 09:50

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    fifi ja pierwsze ruchy poczulam w 20 tygodniu także masz jeszcze czas.
    Nina musisz leżeć stosowac sie do zaleceń lekarza i musi być dobrze :)
    lilka ja tez mam własnie taka dluga szyjke 36 m..zaczęłam sie zastanawiac jak to potem bedzie do porodu skoro jest taka długa to jakie bedzie jej tempo skracania sie.

Moja ma 5 cm ;)

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mnie lekarz nigdy nie mierzył szyjki tylko mówił przy badaniu na samolocie że wszystko wygląda dobrze i jest ok hmm muszę go zapytać o ten pomiar !!

Ja dziś od rana sprzątam piorę bo pogoda fajna słoneczko świeci może więc rzeczy ładnie poschną . Wczoraj wieczorem mój mąż zrobił dla Zuzi koncert śpiewał do brzucha i na koniec tak się kopniaki posypały ze miałam ubaw po pachy ja stawiam na to że jedna piosenka jej się nie podobała :) na bank ale to było taakie słodkie przeżywać to kolejny raz i na dodatek z drugim mężem :) super.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny własnie coś chyba poczułam takie jakby łaskotki przez chwile w brzuchu jest to możliwe w tym tygodniu??

Perełka lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ