X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero idę Justa na glukozę.. w przyszłym tyg;)
    Zabieram swój kubeczek w razie czego cytrynkę też wezmę:) bo u mnie można cytrynkę i wodę mineralną:))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie taki kubek plastikowy chyba pół litrowy moze ciut mniej ale jakoś tak, więc to nie było aż tak słodkie i peewnie dlatego lepiej mi się to piło;)))

zsxuot7.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Dokładnie taki kubek plastikowy chyba pół litrowy moze ciut mniej ale jakoś tak, więc to nie było aż tak słodkie i peewnie dlatego lepiej mi się to piło;)))

No to duży ten kubek miałaś :) ja też dostałam taki mały jak do kawy, ale też nie miałam problemu z wypiciem.
    trzymam kciuki za dobry wynik :) na pewno bedzie dobry :)

82do20mm8gkktux6.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekkuję:))
    i wniki już mam;) Wszystko pięknie na zielono, morfologia, mocz i glukoza :P Normalnie jstem w szoku bo witmain zadnych nie biore od miesiaca oprocz magnezu. Życze też samych dobrych wyników tym, które aktualnie się sprawdzają:)))

Kropka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej i ja zarzałam ;)

u mnie dzidzius coraz bardziej odczuwalny he bardziej i mocniej czuje takie pukanie od srodka juz ;) a dziś już od 7 rano szalało ;)

Selena lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już po badaniu prenatalnym i wszystko ok z naszą Zuzią pani doktor potwierdziła nam płeć ze kobietka mieszka w apartamencie i póki co waży sobie 359g :). Sama nie wiem te badania miałam refundowane przez NFZ i nie wiem czy jest sens pisać się już odpłatnie na 3 badanie skoro teraz jest wszystko dobrze a przecież na każdej wizycie u gina mam robione usg co o tym myślicie ? Muszę pogadać na ten temat z moim lekarzem póki co rośnie i ma się dobrze nasza mala kobietka :)

justa24, yennefer lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka to zależny od Twojej sytuacji finansowej.. ale jesli z dzieckiem jest wszytsko wporządku to może nie ma sensu robic dodatkowych usg..no ale to już indywidulana sprawa:) ja nie chodze prywatnie i mam żadko usg ale jak jest wszytsko wporządku to nie widzę sensu wydawania kasy bo i wydatków jest juz sporo.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Dziekkuję:))
    i wniki już mam;) Wszystko pięknie na zielono, morfologia, mocz i glukoza :P Normalnie jstem w szoku bo witmain zadnych nie biore od miesiaca oprocz magnezu. Życze też samych dobrych wyników tym, które aktualnie się sprawdzają:)))
    Ana ja nie biorę żadnych witamin a i wyniki badań mam dobre.. wszytskie moje witaminy są pod postacia jedzonka :)
    Może Ty też nie potrzebujesz widocznie dostarczasz wszytsko dzieku co potrzeba :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• niania Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki...

staram się z mężem drugi cykl o dzidziusia i zastanawiam czy wzrost i utrzymanie się wyższej temperatury po owulacji to reguła gdy dojdzie do zapłodnienia?

jeśli tak to i ten cykl jest stracony:(

jak to było u Was...
    może mogłabym zobaczyć Wasze wykresy ze szczęśliwego cyklu

pozdrawiam

Niania ..
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania https://ovufriend.pl/graph/417ddf3b04944e8b1bc63d97f5eeafb4

Ovu nastąpiło 20 marca ,6-7 dni później następuje zagnieżdżenie i spadek temp ,a potem wzrost:) (Pamiętajmy że zagnieżdżenie może być do 12 dni)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 14:37

dqprepoku4out2uw.png

• niania Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 dzięki wielkie:*

Niania ..
  • niania Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wykres niestety nie jest taki ciekawy:((((

Niania ..
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też nie były starałam się po laparoskopii jajników (październik 2012r) i dopiero w marcu zaskoczyło ,po tabletkach z Metaforminą 1 cykl i poszło w końcu jajeczkowanie wystapiło:)

Tobie też się uda;))

dqprepoku4out2uw.png

• niania Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję :)

w przyszłym tygodniu mam wizytę u ginekologa, będę chciała dostać skierowanie na USG cyklu....może to pomoże...

Niania ..
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura po owu jest z reguły wyższa. Pytanie czy spadnie tuz przed lub w dniu miesiączki. Jeśli utrzymuje się na podwyższonym poziomie powyzej 16 dni od owu można podejrzewać, że jest się w ciąży;-)

• vivien Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania wrote:
    Hej dziewczynki...

staram się z mężem drugi cykl o dzidziusia i zastanawiam czy wzrost i utrzymanie się wyższej temperatury po owulacji to reguła gdy dojdzie do zapłodnienia?

jak to było u Was...

pozdrawiam

Niania glowa do gory dopuki okres nie przyszedl jeszcze nic straconego ;)
    Moj wykres mial wzloty i upadki temperatur.... a zakonczylo sie zaskoczeniem i pozytywnym testem ciazowym :P

Tutaj moj cykl,mam nadzieje ze pomoge ;)
    763877eb8f06fcefc523591861da676a.png

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania wrote:
    Hej dziewczynki...

jak to było u Was...

pozdrawiam

Ja w tym akurat cyklu odpuściłam prowadzenie wykresu, zorientowalam sie po tym ze tuz przed i w dniu okresu czułam sie jak chora przez podwyzsona temperature własnie.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• niania Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czułam się chora w terminie spodziewanej owulacji(wszystko strasznie mnie bolało)ale czy to ma jakieś powiązanie nie wiem....

Niania ..
  • niania Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula a mogłabyś zerknąć na mój wykres, bo coś niska szybko u mnie ta temperatura

Niania ..
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nie wypowiem... bo nie prowadziłam tutaj żadnego wykresu..wogule takiego nie prowadziłam

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ