X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela ja nie miałam żadnych dolegliwości czy bóli krzyżowych ani brzucha, po prostu każdy lekarz powinien sprawdzać ręcznie lub na usg długość szyjki.Mi sprawdzali drugi raz, sama o to się nigdy nie dopytywałam i tez żyłam w błogiej nieświadomości...lekarze powinni sprawdzać, bo skąd my mamy wszystko wiedzieć?

Jestem dobrej myśli i Wy też się ie zadręczajcie, tylko na kolejnej wizycie jak lekarz Wam nie zbada, same zapytajcie, uważam, że to ważne

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na polowkowym w szpitalu w Dublinie polozna ktora robila scan tez niewiele mowila .oprocz tego ze wszystko jest ok. I tez myslalam ze nie sprawdzila wod czy szyjki ..pozniej bylam na wizycie u endokrynologa w szpitalu i przegladalam swoja karte ciazy byly tam wszystkie info na tenat szyjki pepowiny lozyska wod itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 00:18

michaela lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Michaela ja nie miałam żadnych dolegliwości czy bóli krzyżowych ani brzucha, po prostu każdy lekarz powinien sprawdzać ręcznie lub na usg długość szyjki.Mi sprawdzali drugi raz, sama o to się nigdy nie dopytywałam i tez żyłam w błogiej nieświadomości...lekarze powinni sprawdzać, bo skąd my mamy wszystko wiedzieć?

Jestem dobrej myśli i Wy też się ie zadręczajcie, tylko na kolejnej wizycie jak lekarz Wam nie zbada, same zapytajcie, uważam, że to ważne
    Moja Pani doktor sprawdza, wszytko łącznie z ph za każdym razem, ale mnie nie zarzuca wszystkimi szczegółami, mówi na koniec - wszystko jak poprednio bardzo ładnie, n a basen dalej można chodzić, a ja nie odhaczam w głowie kolejnych punktow w stresie. Nie zastanawiam się nad tym i jej ufam . mi to odpowiada. Nadmiar wiedzy tez nie jest dobry. ;)

Amicizia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja już po wizycie :) wszystko ok :)wzięłam wkońcu l4 na które moja lekarka juz dawno mnie wysyłała, kolejna wizyta 10 września i wtedy dostane skierowanie na te badanie glukozy , badania krwi itd.

Rika, Kropka, michaela, MADZIULA13, Ana27, Perełka lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie jeszcze badania robi się koło 26 tygodnia ??

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Moja Pani doktor sprawdza, wszytko łącznie z ph za każdym razem, ale mnie nie zarzuca wszystkimi szczegółami, mówi na koniec - wszystko jak poprednio bardzo ładnie, n a basen dalej można chodzić, a ja nie odhaczam w głowie kolejnych punktow w stresie. Nie zastanawiam się nad tym i jej ufam . mi to odpowiada. Nadmiar wiedzy tez nie jest dobry. ;)

Mój lekarz tez mało mówi, a ja na sile nie wyciągam z niego informacji, skoro zawsze mówił, że wszystko ok, ale ostatnio widocznie była to ważna informacja, więc powiedział mi na czym stoję. Mam teraz te wiedzę i jestem po prostu ostrożniejsza, zobaczymy co powie we wtorek, oby lepsze info:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    a jakie jeszcze badania robi się koło 26 tygodnia ??
    Między 24-28tc robi się tą krzywą cukrową, morfologię, mocz.

I gratuluję pójścia na L4;))) Będziesz mogła zająć się przygotowaniami na spokojnie:)) I odpoczniesz:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 09:21

zsxuot7.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    popieram michaela Cię, lepiej az tak duzo nie wiedzieć .. teraz jak miałam usg to dodatkowo zrobił mi jeszcze usg dopochwowe własnie żeby sprawdzić ta szyjke po tej wizycie w szpitalu .. wszytsko jest z nia dobrze ale powiedział że jest dość długa.. no i we mnei narodziły się odrazu mysli o matko to jak taka długa to może do porodu będzie długa sie skracać itd itp.. także mniej info i mniej niepotrzebnych zmartwień .

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Mój lekarz tez mało mówi, a ja na sile nie wyciągam z niego informacji, skoro zawsze mówił, że wszystko ok, ale ostatnio widocznie była to ważna informacja, więc powiedział mi na czym stoję. Mam teraz te wiedzę i jestem po prostu ostrożniejsza, zobaczymy co powie we wtorek, oby lepsze info:-)
    na pewno będzie wszystko dobrze, przynajmniej wiesz zeby troszkę ostrożniej teraz postępować

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie zjadlam sniadanie, wypilam kakao i niunia ma czkawke, w nocy tez miala, napilam sie wtedy wody i jej przeszlo :P

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy którakolwiek z Was zuważyła tez u siebie to, ze jedna ze stron ciała działa bardziej intensywnie niż druga - u mnie cwiczenia z"siary" tylko jedna pierś, dziecko zamiwszkało wyraznie własnie po tej stronie i jeszcze kilka takich przykładów mogłabym przytoczyć... sama nie wiem co o tym myśleć?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie leci "siara" z obydwu piersi równomiernie, dziecko częściej kopie po prawej stronie, a dziś jak spojrzałam na swój brzuch to z lewej mam taki większy ale może to "sponiewierane" jelita?:P

zsxuot7.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie jeszcze siara nie leci.

popieram lepiej nie wiedziec za duzo. U mnie tez poza tym ze wszytsko ok specjalnie wiele nie mowi, przy tych duzych USG to tam pokazuje nam i podaje pare wymiarow, ktore nas interesuja, potem zreszta wszystko mam wpisane w karcie i moge na spokojnie poczytac. Ogolnie ufam i sie niepotrzebnie nie stresuje.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie siara ciurkiem nie leje ,ale widać na sutkach takie zaschnięte :P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jeszcze nic nie leci z piersi...hmmm, jest jakiś czas, w którym powinno zacząć coś lecieć?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez nic nie leci ,czy u każdej ciężarnej pojawia się siara?

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chyba nie ma reguły, ani o co do tego czy się pojawia ani kiedy dokładnie, u jednych pojawia się szybciej u innych pózniej a pewnie u wielu wcale w trakcie ciązy., tak mi się wydaje, mnie bardziej zastanawia ta moja lewo-stronność czemu tylko jedna strona ciała działa?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze dwa tygodnie temu po kąpieli poleciała siara z prawej piersi. I to sporo. Z drugiej tylko kropeczka wyleciała. Ale od tamtej pory już się nie pojawiła nigdy więcej.

zfxga33.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic nie leci. A dominującej strony u siebie nie zauważyłam :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie do tej pory nic nie leci

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ