X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela ja nie miałam żadnych dolegliwości czy bóli krzyżowych ani brzucha, po prostu każdy lekarz powinien sprawdzać ręcznie lub na usg długość szyjki.Mi sprawdzali drugi raz, sama o to się nigdy nie dopytywałam i tez żyłam w błogiej nieświadomości...lekarze powinni sprawdzać, bo skąd my mamy wszystko wiedzieć?

Jestem dobrej myśli i Wy też się ie zadręczajcie, tylko na kolejnej wizycie jak lekarz Wam nie zbada, same zapytajcie, uważam, że to ważne

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na polowkowym w szpitalu w Dublinie polozna ktora robila scan tez niewiele mowila .oprocz tego ze wszystko jest ok. I tez myslalam ze nie sprawdzila wod czy szyjki ..pozniej bylam na wizycie u endokrynologa w szpitalu i przegladalam swoja karte ciazy byly tam wszystkie info na tenat szyjki pepowiny lozyska wod itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 00:18

michaela lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Michaela ja nie miałam żadnych dolegliwości czy bóli krzyżowych ani brzucha, po prostu każdy lekarz powinien sprawdzać ręcznie lub na usg długość szyjki.Mi sprawdzali drugi raz, sama o to się nigdy nie dopytywałam i tez żyłam w błogiej nieświadomości...lekarze powinni sprawdzać, bo skąd my mamy wszystko wiedzieć?

Jestem dobrej myśli i Wy też się ie zadręczajcie, tylko na kolejnej wizycie jak lekarz Wam nie zbada, same zapytajcie, uważam, że to ważne
    Moja Pani doktor sprawdza, wszytko łącznie z ph za każdym razem, ale mnie nie zarzuca wszystkimi szczegółami, mówi na koniec - wszystko jak poprednio bardzo ładnie, n a basen dalej można chodzić, a ja nie odhaczam w głowie kolejnych punktow w stresie. Nie zastanawiam się nad tym i jej ufam . mi to odpowiada. Nadmiar wiedzy tez nie jest dobry. ;)

Amicizia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja już po wizycie :) wszystko ok :)wzięłam wkońcu l4 na które moja lekarka juz dawno mnie wysyłała, kolejna wizyta 10 września i wtedy dostane skierowanie na te badanie glukozy , badania krwi itd.

Rika, Kropka, michaela, MADZIULA13, Ana27, Perełka lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie jeszcze badania robi się koło 26 tygodnia ??

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Moja Pani doktor sprawdza, wszytko łącznie z ph za każdym razem, ale mnie nie zarzuca wszystkimi szczegółami, mówi na koniec - wszystko jak poprednio bardzo ładnie, n a basen dalej można chodzić, a ja nie odhaczam w głowie kolejnych punktow w stresie. Nie zastanawiam się nad tym i jej ufam . mi to odpowiada. Nadmiar wiedzy tez nie jest dobry. ;)

Mój lekarz tez mało mówi, a ja na sile nie wyciągam z niego informacji, skoro zawsze mówił, że wszystko ok, ale ostatnio widocznie była to ważna informacja, więc powiedział mi na czym stoję. Mam teraz te wiedzę i jestem po prostu ostrożniejsza, zobaczymy co powie we wtorek, oby lepsze info:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    a jakie jeszcze badania robi się koło 26 tygodnia ??
    Między 24-28tc robi się tą krzywą cukrową, morfologię, mocz.

I gratuluję pójścia na L4;))) Będziesz mogła zająć się przygotowaniami na spokojnie:)) I odpoczniesz:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 09:21

zsxuot7.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    popieram michaela Cię, lepiej az tak duzo nie wiedzieć .. teraz jak miałam usg to dodatkowo zrobił mi jeszcze usg dopochwowe własnie żeby sprawdzić ta szyjke po tej wizycie w szpitalu .. wszytsko jest z nia dobrze ale powiedział że jest dość długa.. no i we mnei narodziły się odrazu mysli o matko to jak taka długa to może do porodu będzie długa sie skracać itd itp.. także mniej info i mniej niepotrzebnych zmartwień .

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Mój lekarz tez mało mówi, a ja na sile nie wyciągam z niego informacji, skoro zawsze mówił, że wszystko ok, ale ostatnio widocznie była to ważna informacja, więc powiedział mi na czym stoję. Mam teraz te wiedzę i jestem po prostu ostrożniejsza, zobaczymy co powie we wtorek, oby lepsze info:-)
    na pewno będzie wszystko dobrze, przynajmniej wiesz zeby troszkę ostrożniej teraz postępować

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie zjadlam sniadanie, wypilam kakao i niunia ma czkawke, w nocy tez miala, napilam sie wtedy wody i jej przeszlo :P

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy którakolwiek z Was zuważyła tez u siebie to, ze jedna ze stron ciała działa bardziej intensywnie niż druga - u mnie cwiczenia z"siary" tylko jedna pierś, dziecko zamiwszkało wyraznie własnie po tej stronie i jeszcze kilka takich przykładów mogłabym przytoczyć... sama nie wiem co o tym myśleć?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie leci "siara" z obydwu piersi równomiernie, dziecko częściej kopie po prawej stronie, a dziś jak spojrzałam na swój brzuch to z lewej mam taki większy ale może to "sponiewierane" jelita?:P

zsxuot7.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie jeszcze siara nie leci.

popieram lepiej nie wiedziec za duzo. U mnie tez poza tym ze wszytsko ok specjalnie wiele nie mowi, przy tych duzych USG to tam pokazuje nam i podaje pare wymiarow, ktore nas interesuja, potem zreszta wszystko mam wpisane w karcie i moge na spokojnie poczytac. Ogolnie ufam i sie niepotrzebnie nie stresuje.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie siara ciurkiem nie leje ,ale widać na sutkach takie zaschnięte :P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jeszcze nic nie leci z piersi...hmmm, jest jakiś czas, w którym powinno zacząć coś lecieć?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez nic nie leci ,czy u każdej ciężarnej pojawia się siara?

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chyba nie ma reguły, ani o co do tego czy się pojawia ani kiedy dokładnie, u jednych pojawia się szybciej u innych pózniej a pewnie u wielu wcale w trakcie ciązy., tak mi się wydaje, mnie bardziej zastanawia ta moja lewo-stronność czemu tylko jedna strona ciała działa?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze dwa tygodnie temu po kąpieli poleciała siara z prawej piersi. I to sporo. Z drugiej tylko kropeczka wyleciała. Ale od tamtej pory już się nie pojawiła nigdy więcej.

zfxga33.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic nie leci. A dominującej strony u siebie nie zauważyłam :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie do tej pory nic nie leci

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ