II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Michaela ja nie miałam żadnych dolegliwości czy bóli krzyżowych ani brzucha, po prostu każdy lekarz powinien sprawdzać ręcznie lub na usg długość szyjki.Mi sprawdzali drugi raz, sama o to się nigdy nie dopytywałam i tez żyłam w błogiej nieświadomości...lekarze powinni sprawdzać, bo skąd my mamy wszystko wiedzieć?
Jestem dobrej myśli i Wy też się ie zadręczajcie, tylko na kolejnej wizycie jak lekarz Wam nie zbada, same zapytajcie, uważam, że to ważne -
Na polowkowym w szpitalu w Dublinie polozna ktora robila scan tez niewiele mowila .oprocz tego ze wszystko jest ok. I tez myslalam ze nie sprawdzila wod czy szyjki ..pozniej bylam na wizycie u endokrynologa w szpitalu i przegladalam swoja karte ciazy byly tam wszystkie info na tenat szyjki pepowiny lozyska wod itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 00:18
michaela lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Nina wrote:Michaela ja nie miałam żadnych dolegliwości czy bóli krzyżowych ani brzucha, po prostu każdy lekarz powinien sprawdzać ręcznie lub na usg długość szyjki.Mi sprawdzali drugi raz, sama o to się nigdy nie dopytywałam i tez żyłam w błogiej nieświadomości...lekarze powinni sprawdzać, bo skąd my mamy wszystko wiedzieć?
Jestem dobrej myśli i Wy też się ie zadręczajcie, tylko na kolejnej wizycie jak lekarz Wam nie zbada, same zapytajcie, uważam, że to ważneAmicizia lubi tę wiadomość
-
Kochane ja już po wizycie wszystko ok :)wzięłam wkońcu l4 na które moja lekarka juz dawno mnie wysyłała, kolejna wizyta 10 września i wtedy dostane skierowanie na te badanie glukozy , badania krwi itd.
Rika, Kropka, michaela, MADZIULA13, Ana27, Perełka lubią tę wiadomość
-
michaela wrote:Moja Pani doktor sprawdza, wszytko łącznie z ph za każdym razem, ale mnie nie zarzuca wszystkimi szczegółami, mówi na koniec - wszystko jak poprednio bardzo ładnie, n a basen dalej można chodzić, a ja nie odhaczam w głowie kolejnych punktow w stresie. Nie zastanawiam się nad tym i jej ufam . mi to odpowiada. Nadmiar wiedzy tez nie jest dobry.
Mój lekarz tez mało mówi, a ja na sile nie wyciągam z niego informacji, skoro zawsze mówił, że wszystko ok, ale ostatnio widocznie była to ważna informacja, więc powiedział mi na czym stoję. Mam teraz te wiedzę i jestem po prostu ostrożniejsza, zobaczymy co powie we wtorek, oby lepsze info:-)michaela lubi tę wiadomość
-
welurka wrote:a jakie jeszcze badania robi się koło 26 tygodnia ??
I gratuluję pójścia na L4;))) Będziesz mogła zająć się przygotowaniami na spokojnie:)) I odpoczniesz:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 09:21
-
michaela wrote:Moja Pani doktor sprawdza, wszytko łącznie z ph za każdym razem, ale mnie nie zarzuca wszystkimi szczegółami, mówi na koniec - wszystko jak poprednio bardzo ładnie, n a basen dalej można chodzić, a ja nie odhaczam w głowie kolejnych punktow w stresie. Nie zastanawiam się nad tym i jej ufam . mi to odpowiada. Nadmiar wiedzy tez nie jest dobry.
-
Nina wrote:Mój lekarz tez mało mówi, a ja na sile nie wyciągam z niego informacji, skoro zawsze mówił, że wszystko ok, ale ostatnio widocznie była to ważna informacja, więc powiedział mi na czym stoję. Mam teraz te wiedzę i jestem po prostu ostrożniejsza, zobaczymy co powie we wtorek, oby lepsze info:-)
-
Dziewczyny, czy którakolwiek z Was zuważyła tez u siebie to, ze jedna ze stron ciała działa bardziej intensywnie niż druga - u mnie cwiczenia z"siary" tylko jedna pierś, dziecko zamiwszkało wyraznie własnie po tej stronie i jeszcze kilka takich przykładów mogłabym przytoczyć... sama nie wiem co o tym myśleć?
-
a mnie jeszcze siara nie leci.
popieram lepiej nie wiedziec za duzo. U mnie tez poza tym ze wszytsko ok specjalnie wiele nie mowi, przy tych duzych USG to tam pokazuje nam i podaje pare wymiarow, ktore nas interesuja, potem zreszta wszystko mam wpisane w karcie i moge na spokojnie poczytac. Ogolnie ufam i sie niepotrzebnie nie stresuje. -
dziewczyny chyba nie ma reguły, ani o co do tego czy się pojawia ani kiedy dokładnie, u jednych pojawia się szybciej u innych pózniej a pewnie u wielu wcale w trakcie ciązy., tak mi się wydaje, mnie bardziej zastanawia ta moja lewo-stronność czemu tylko jedna strona ciała działa?