II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie poczułam nic ani ,zero zmęczenia ,zero bladości skóry... zero
Ja z min 12 miałam 11,10 ... więc nie był to taki spadek jak np 9 ,czy 8.
Po prostu wyszło na badaniach i tyle. Bez tego nie powiedziałabym że mi spadło nie znacznie ,ale spadło. A że żelazo potrzebne ,aby dostarczać tlen do komórek. Więc biorę jak pani dr kazała. Ja póki co po 3 dniach i wypróżniam się codziennie... mimo że te tabl mają 80mg żelaza. -
Wczoraj byłam na wizycie u doktora,13 tydzień +3dni, usg prenatalne, wyniki ok. Usg robione już przez brzuch. Nawet żadnego zdjęcia usg nie dało się robic, dziecko skakało non stop, jak akrobata.
Lekarzowi udało się zajrzec miedzy nóżki i powiedział, że raczej chłopak,ale potwierdzi to za miesiąc na 100%. Kurcze a tak chciałam córeczke, no ale to nie koncert życzeń )
Mąż dumny że najprawdopodobniej syn Sądzicie że lekarz mógl się pomylic co do płci, chyba nie co jesli chodzi o chlopaka...
Ja już na zwolnieniu pierwszy dzień! Nie wiem co będe robic! Ale w pracy po 12h przy kompie nie dawałam rady, a innego stanowiska niema ;/ Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich brzuszki! Milego dnia!;oniqa, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Najważniejsze Kotek że bobusiem wszystko w porządku.
Jedne chcą córki ,drugie chłopców. Mnie było obojętne ,ale ucieszyłabym się jakbym miała córeczkę. Ale mąż prze szczęśliwy że synuś ja też się cieszę.
Jeszcze go nie mam na rękach ,a rozmawiam przez brzuszek z nim codziennie:)
Wiesz pomylić się mógł bo jak się wiercił to mógł być jego wyrostek płciowy i wcale nie znaczyło że to będzie chłopak. Ja dopiero się dowiedziałam na 2 prenatalnym w 100% na 1 nie mówił ,a po co ma mówić jak nie ma pewności.
Jednej babeczce pow że bd córka gdzieś tam na usg ,a jak dowiedziała się ost że chłopak to się załamała. GŁUPIA baba;/ -
U nas też tajemnica jeszcze na badaniach prenatalnych powiedział ,że niby coś tam rośnie,na kolejnej wizycie ,że obstawia dziewczynkę ale nie da sobie ręki uciąć i wszystko może się zmienić. Nieważne chciałabym wiedzieć ze względu na zakupy dla maluszka.Zależy mi na tym żeby było zdrowe i tak cudowne jak moja pierwsza córeczka
-
Lula_w wrote:Jaki zażywacie magnez? Ja dostałam w szpitalu magnezin, ale prawde mówiąc nie wiem czy na mnie coś działa. Jem 3 tabletki dziennie, ostatnio zauważyłam, ze drży mi powieka. No chyba, że wypłukuje je harbatą, ale pije max 2 kubki dziennie i kawę bezkofeinową. Tak sie zastanawiam czy nie kupić sobie czegos z witaminą b6.
ja biorę Chela mag b6 mama. Jedną kapsułkę dziennie. -
Masz racje Lalita2710 najważniejsze, że zdrowy )
Mój lekarz nie potwierdził na 100% płci,dlatego że jak wspominałam bobas się wiercil niesamowicie. Zasugerował chlopaka i zapewne miał racje, jest swietny we wczesnym rozpoznawaniu płci z opinii innych. Może dowiem się za miesiac czy napewno chlopczyk. Dużo zdrówka dla Was i Waszych maleństw!!! -
Coś cisza na forum w ostatnim czasie;)
Mnie dziś od wczoraj w nocy boli prawy bok podbrzusza tzn nie non stop ,ale co jakiś czas tak jakby wiązadło.
Wzięłam magnes odpoczywam. Muszę nadrobić nawadnianie organizmu bo mimo że piję nawet w nocy ,ciągle wydaję mi się mało.;/
A jak wam mija sobota? -
Ja grzecznie lezakuje,ale posilki musze przygotowac sobie sama,bo mimo,ze maz ma urlop, to caly dzien poswieca na konczenie remontu naszego domu(mieszkamy poki co z tesciem)wiec caly dzien sama i lozko...wiem,ze musze dla dobra maluszka,ale to czasem dobija....i jeszcze jak tak leze,to bardziej wsluchuje sie w swoj organizm i czasem czuje lekki bol podbrzusza,boje sie,ze to skurcze,ale po luteinie i asparginie przechodzi,zobaczymy co zdecyduje lekarz we wtorek:dalej dom czy moze szpital na pare dni? trzymajcie za nas kciuki,bo synek musi jeszcze siedziec w brzuszku przynajmniej 3 miesiace
-
Nina odpoczywaj jak trzeba.
Staraj się http://s.babyonline.pl/i/poduszka-ciazowa-poduszka-rogal-kojec-ciazowy-poduszka-do-karmienia-GALLERY_MAI2-24458.jpg leżeć w pozycji nie wyprostowanej ,bo wówczas mięśnie brzucha masz napięte. Lekko podkulona leż żeby mięśnie i więzadła ,,leżały wiotko" . Aspargin i luteina na pewno pomogą. Wszystko będzie dobrze zobaczysz. Tylko odpoczywaj.
Mnie w sumie dziś już kaszel przeszedł 2 tygodnie;/ się męczyłam;/ -
Ja ci powiem nie mam poduchy ja koc se zwijam w ślimaka:D taka sama grubość.
Da się radzić )
Tu głównie chciałam ci pokazać że pozycja nie prosta żeby brzuch nie był napięty.
Ja zmieniam boki jak poleżysz na prawym to się nic nie stanie ,logiczne że najlepiej się śpi na lewym. Ale ja w nocy śpię na lewym budzę się na plecach albo na prawym.