II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
michaela wrote:No ja wole jednak na prawym boku, na lewym mam wrażenie że serce ma trudniej z pompowaniem krwi czasami
rubi67 lubi tę wiadomość
-
Ana27 wrote:właśnie najbezpieczniej spać na lewym boku:)) a na prawym powinno się unikać poodobnie jak pozycję leżącą No i tak jak pisałam wcześniej, mój gin sam mi to zaobrazował dlaczego nie spać ani nie leżeć na plecach-bo wtedy wolniej bije serduszko dziecka. Dla mnie to też katorga bo najwygodniej leży się na plecach ale muszę się jakoś przemęczyć na tych bokach dla Brunia:P:))
-
Ja myślę, ze jak jest nam wygodnie na plecach, czy na prawym boku, to to też nie zaszkodzi. Próbujmy leżeć jak najczęściej na lewym boku, ale nie popadajmy w paranoje. Nie sądzę, by nasze babcie albo mamy wiedziały, że należy leżeć na lewym boku. Ja ufam organizmowi i jak było by coś nie tak, to dał by nam to odczuć.
michaela lubi tę wiadomość
-
Witam się w II trymestrze.
Poczytałam trochę stron wstecz i widzę że już się pojawiają ruchy, poznajecie płeć, czyli to wszystko co jeszcze przede mną
Krótko o mnie: rok starań, ciąża pierwsza, właściwie druga ale pierwsza szybko zakończona w 5t. Jestem po usg prenatalnym według którego wszystko ok, ciężko przeszłam przez I trymestr ze względu na dolegliwości ciążowe i nadal z częścią z nich się zmagam. Brzuszka jeszcze nie widać za bardzo ale teraz pewnie wszystko przyspieszymichaela, Perełka lubią tę wiadomość
-
Witam dawno u was nie pisalam, ale czytalam
co do spania, to dokladnie normalnie lepiej na lewym boku, ale jak sie ma jakies c=shcorzenia, zwlaszcza sercowe to wlasnie nie wolno na lewym boku, wiec ja jako ze mam arytmie to spie i leze tka jak moge, jak zle mi na lewym to na prawy itd. a z ta moja poducha kojcem to i na plecach leze, po porstu podkladam ja sobie pod plecy i czuuje sie jakbym lezala na plecahc ale nie calkiem i nie uciskam wteyd tej zyly. wszytsko sie da jak sie chce
i witam nowe dziewczeta.II trymestr jest super. zwykle koniec mdlosci, brzuszek widoczny, ale nie za duzy i mozna w maire normalnie funkcjonowac, ja w 3 trymestrze juz czuje sie jak slonica w skladzie procelany a to dopieromkoniec 7m wiec bedzie tylko ciekawiej -
A weekend zrobilismy niezle zakupy dla malucha, tzn w zasadzie odberalism to co zamowilismy na allegor dla dziecka i kilka stów poszlo, ale duzo tanije niz normlanie, a ze odobior byl na miejscu w sklpie u nas to zaoszczedzilismy i na przesylce. I tak mamy juz przewijak, przesciradla, obcązki podklady poporodowe majtki siatkowe itp i rozne inne rzeczy drobiazgi dla malucha. czekamy jeszcze na jedna przesylke z allegro, ktora jest juz w dordze do nas
Wczoraj bylismy na tych targach mother & baby i kupilismy sobie okazyjnie po hurtowych cenach butelki z lovi i laktator elektroniczny mielismy kupic, ale juz braklo, ale mamy podjechac do nich do firmy i kupic go za ta cenenz wczorjaszych targów. BYlismy na niego zdecydowani od poczatku i jak zobaczylismy cene za jaka maja na targach, to róznica koło 200 zł na cenie sklepowej. MIelismy te rzeczy kupowac pozniej, ale wiadomo jak jest taka okazja cenowa to trzeba korzystac, zwlaszcza ze 2 butelki kupilismy w cenie jednej jesli mielibysmy kupowac w sklepach.
i skorzystalismy z warsztatów fotelikowych i mamy namiary na bezposrednie hurtownie maxi cosi i be safe, gdzie mozmey kupic taniej ich pordukty i foteliki. przeliczyny wiec koszty dojazdu ewentualnego, bo fotelik jednka dobrze do samochodu przymierzyc. ALe jakbysmy nie chcieli jechac tylko w ciemno kupic to wysylka jest na ich koszt. I oczywsicie troszke ciekawych rzeczy sie dowiedzielismy..
nie skorzystalismy z USG 4 d bo zapisy byly rnao, z apozno przyjechalismy, ale dowiedzielismy sie kiedy jeszcze nedzie taka akjcja w krk wiec sie wtedy wybierzemy. Pan powiedzila ze nawet bedzie fajniejszy efekt bo dziecko bedzie mialo juz wiecej tkanki itd.
a w sumie to nawet fajnie, bo teraz w piatek bedziemy miec pewnie ostatnie takie dlugie usg na nfz a potem a potem za miesiac bedzie ta akcja to sobie znowu maluszka ogladniemy
W sumie to zostana nam juz te najwieksze wydatki jak wozek, kttry mamy upatrzony, fotelik oraz wanienka ze stelazem, ale to po wyplacie bedziemy zamawiac, bo tez jest juz upatrzona, no i kosmetyki do pielegnacji maluszka
i jeszcze komoda, tez juz upatrzona i w sumie takie rzeczy bardzije do mieszkania jak juz ten kredyt bedziemy miecLalita2710 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710, michaela, Kropka, welurka: Dziękuję za miłe przyjęcie też mam nadzieję że dolegliwości zaraz przejdą.
Amcizia: gratuluję tak sprawnej organizacji
Co do zakupów to uwielbiam sklepy dla niemowlaków ale my sporo rzeczy mamy od rodziny ze Stanów. Przeprowadzali się i wysłali nam wszystko po swoich dzieciach włącznie z łóżeczkiem i butelkami z zapasem nowych smoczków. Pozostanie wózek, jakaś komoda bo u nas też do wykończenia jeszcze dwa pokoje no i kosmetyki/pieluchy, ale to dopiero grudzień/styczeń bo termin mam na koniec lutego. Ubranek narazie mamy parę chłopięcych ale jak się płeć już pokaże to napewno zostaniemy zasypani nimi przez rodzinkę i sami coś dokupimyAmicizia lubi tę wiadomość
-
Byłam dziś na glukozie obrzydlistwo wypic jeszcze .... potem było mi niedobrze. Ale po kilku minutach zrobiło mi się słabo zawroty głowy itd 2 h se leżałm w takim pokoju na kanapie potem juz bylo ok )) a tak pozatym to synuś te 2 h skakał rozpychał się.
Jedyny on zadowolony z badania.