II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj KlaraM U mnie II trymestr mija szybko i właściwie bez większych problemów i oby u Ciebie też tak było
Lalita bo małemu glukoza energii dodała Ja miałam to szczęście, że u mnie w przychodni siedzi się po wypiciu tylko godzinkę. Jutro mam wizytę i mam nadzieję, że wyniki będą ok.KlaraM lubi tę wiadomość
-
Bylam dzis na wizycie u lekarza....chodze na kase chorych bo prywatnie mnie nie stac....i lekarka nie zrobila mi usg powiedziala ze teraz dopiero sie robi w 30 tygodniu....czy zawsze na kazdej wizycie macie usg robione ?
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Asiulka ja tez chodze na wizyty w ramach umowy z NFZ i faktycznie przysluguja tylko 3 USG. Prenatalne, polowkowe i koncowe. Ja natomiast mam praktycznie co miesiac robione usg, ( zalezy od woli i checi lekarza ) ale dr sprawdza mi tylko lozysko, ilosc wod i serduszko malenstwa, trwa to doslownie minute. Takie dlugie mialam tylko 2. Prenatalne i polowkowe Teraz czekam na ostatnie by potwierdzic plec i zobaczyc mojego szkraba..
-
Ja też 1 badanie miałam 10 tydzień (NFZ) spr czy jest płód itd wymiary.
W 17 tyg miałam bo byłam w szpitalu 1 dzień
Potem 1 prenatalne dokładne wymiary itd i 2 prenatalne w 22 tyg też dokładnie co i jak.
I 3 ma być między 28-32 tyg ciąży już z powrotem u swojej lekarki mam.
Bluberyy a ile miałaś glukozy bo u nas po 50g jest 1h ,a po 75 g są 2 h.
Ja miałam 75... No synuś miał full energii. Ale ja nie czułam się fatalnie.
Ale leżałam 2 h jak leżałam było mi dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 12:55
-
Witajcie dziewczyny tez chodze na NZF ale ja mam za to robione co wizyte USG miałam dotej pory już 6 w środe bedzie kolejne, tylko martwi mnie inna sprawa wydaje mi sie że wogóle mi brzuch nie rośnie boje sie wiem ze to dopiero 4 miesiac ale jakos tak mało rosnie nie mam wogóle apetytu wciskam w siebie jedzenie żeby cos mieć w żołądku za to bardzo duzo wody pije może to mnie zapycha.
-
Witam
Wskakuję do II trymestru a to za sprawą mnóstwa odpowiedzi, na które na "dzień dobry" znalazłam tu odpowiedzi m.in. badań USG Z wypowiedzi powyżej wnioskuję, że na NFZ również przysługuje badanie prenatalne i jest to właśnie pierwsze USG , tak? Niezależnie od wieku?
Ja mam 24 lata, to moja pierwsza ciąża - staraliśmy się z wyliczaniem dni płodnych 7 miesięcy (wcześniej ok roku 'od przypadku do przypadku')- pierwszy pełny cykl na OVU okazał się owocny i teraz czekamy na Rysia (nie znamy jeszcze płci na razie tylko obstawiamy
KlaraM lubi tę wiadomość
-
ja też chodze na NFZ i teraz dopiero bede miała połowkowe apotem dopiero koło 30 tyg
-
;oniqa wrote:Witajcie dziewczyny tez chodze na NZF ale ja mam za to robione co wizyte USG miałam dotej pory już 6 w środe bedzie kolejne, tylko martwi mnie inna sprawa wydaje mi sie że wogóle mi brzuch nie rośnie boje sie wiem ze to dopiero 4 miesiac ale jakos tak mało rosnie nie mam wogóle apetytu wciskam w siebie jedzenie żeby cos mieć w żołądku za to bardzo duzo wody pije może to mnie zapycha.
i jak narazie cały czas tylko 2kg na plusie;oniqa lubi tę wiadomość
-
Lula_w wrote:No to ja wam zazdroszczę, ja juz mam 6kg do przodu i jestem przerażona. Jem tak jak przed ciążą, ze względu na częste bóle brzucha mniej się ruszam i o to skutek
Lula podniosłaś mnie troche na duchu swoimi kilogramami ja mam jak na razie 4,5 kg do przodu i brzuch jak mały balonik przeraża mnie troche moja fizjonomia, a jem jak przed ciążą z tym, ze ciagle zdarza mi sie zwymiotować cały posiłek wydaje mi się ze to dlatego, ze sie mniej ruszam, ale wciaz mam cholerne mdłosci i nie moge sobie w pełni pozwolic nawet na dłuzszy spacer ;/ -
Lula_w wrote:No to ja wam zazdroszczę, ja juz mam 6kg do przodu i jestem przerażona. Jem tak jak przed ciążą, ze względu na częste bóle brzucha mniej się ruszam i o to skutek
-
Kocur wrote:Lula podniosłaś mnie troche na duchu swoimi kilogramami ja mam jak na razie 4,5 kg do przodu i brzuch jak mały balonik przeraża mnie troche moja fizjonomia, a jem jak przed ciążą z tym, ze ciagle zdarza mi sie zwymiotować cały posiłek wydaje mi się ze to dlatego, ze sie mniej ruszam, ale wciaz mam cholerne mdłosci i nie moge sobie w pełni pozwolic nawet na dłuzszy spacer ;/
-
nick nieaktualny;oniqa wrote:ja mam nadal -1 kg zobaczymy co gin powie w środe, maż mówi że brzuszek rośnie to samo moja mama a ja tego nie widze
;oniqa lubi tę wiadomość