X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wizycie- wszystko jest dobrze, Maleństwo się dobrze rozwija:) Nie dowiedziałam się płci, bo sprzęt w przychodni nie jest zbyt dobry. Wczoraj miałam skurcze macicy i na to dostałam magnez i przykaz odpoczywania. Szyjka się nie skraca. Wyniki morfologii są dobre. Chwilkę widziałam Maleństwo jak kopało nóżką:)
    aaa i waży 210gram:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 11:09

MamaMadzia, Selena, Lalita2710, Lula_w, Kocur, marzycielka29 lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :) a USG 4D mam w nast czwartek:) już sie nie mogę doczekać żeby go chociaż troszkę zobaczyć. W tej ciąży mam bardzo często USG wsumie co wizytę plus jeszcze to 4D ale mam nadzieje ze nie zaszkodzą Synkowi... W pierwszej ciąży się naczytałam że tyle nie można więc sobie nie pozwoliłam a teraz sama się od razu kładę tam gdzie jest Aparat :))) ehehhehe.
    I oczywiście zdrowie Synka najważniejsze ( leczę się na tarczycę) więc przede wszystkim mam nadzieje ze wszystko rozwija się u Synka jak najlepiej i za to się najbardziej modlę :)
    A jeśli chodzi o imię to miała być Ola albo Gabrysia:D a że mamy psikusa to czuje w sercu Filipka wiec pewnie tak już pewnie zostanie :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie bo zgłupiałam. Badanie krwi morfologia trzeba byc na czczo do pobrania krwi? Pozdrawiam :))

82dox1hp47sulw8a.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już od wczoraj w domu:-) mam się oszczędzać, ale jest dobrze, tylko wykryli mi z wymazu jakąś bakterie i muszę brać antybiotyk..ważne, że z synkiem wszystko ok, reszta wyników typu krew, mocz idealne:-) z czego się cieszę!

Miriam, Lalita2710, marzycielka29, yennefer, MamaMadzia, Perełka, blueberry lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze Nina że jesteś już w domciu;)) i że lepiej się czujesz.
    Jeszcze raz zdrówka:))

Nina lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dziewczyny poradźcie bo zgłupiałam. Badanie krwi morfologia trzeba byc na czczo do pobrania krwi? Pozdrawiam :))

Tak na czczo na badanie krwi :) .

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MY już z synem zaliczyliśmy pierwszy dzień w szkole i co najważniejsze bardzo mu się podobało , siedzi z ulubionym kolegą i ma super panią :) więc to najważniejsze.

Ja już odliczam do 11.09 bo mam kolejną wizytę u gina i ciekawa jestem jak tam się ma nasza mała ślicznotka :)

Póki co to leżę sobie i odpoczywam a mała w tym czasie trochę rozrabia :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    A ja już od wczoraj w domu:-) mam się oszczędzać, ale jest dobrze, tylko wykryli mi z wymazu jakąś bakterie i muszę brać antybiotyk..ważne, że z synkiem wszystko ok, reszta wyników typu krew, mocz idealne:-) z czego się cieszę!
    nina uważaj na siebie i maleństwo powodzenia :)

Nina lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż znów wyjechał na 3 dniowa delegacje a ja z nudów zaczęłam sprzątać, pewnie póxniej poszperam na allegro chce w najbliższym czasie troszke rzeczy pokupywać dla maluszka :) z nacie jakies fajne stronki prócz allegro

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też zaliczyłam kolejną wizytę :)
    Od samego początku ciąży byłam pewna, że będziemy mieć synka, na badaniach prenatalnych lekarz gdybał, że 80% dziewczynka a dziś niespodzianka - chłopak jak byk :D :D Przeczucie mnie nie myliło :)
    Dostaliśmy zdjęcie 4D :)

Lula_w, Matylda36, ;oniqa, Selena lubią tę wiadomość

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o badanie krwi to trzeba na czczo. Czytałam też na stronie laboratorium mojego, że powinno się być po 12 godzinach niejedzenia.

fifi83 gratuluję więc chłopca :) imię wybrane?? :)
    Mój trzy tygodnie temu twierdził, że będzie dziewczynka, zobaczymy więc czy na piątkowej wizycie nie zmieni zdania :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też byłam na wizycie, tabletki pomogły, dostałam skierowanie na badania krwi , moczu itd. Serduszko bije w normie. Przytyłam niecały kilogram. :) Ogólnie jest dobrze. Już dziś sobie odłożyłam pieniądze na tą wizytę w czwartek.
    I też chciałabym synusia jak Ty fifi, gratuluje! <3

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań krwi ,to nie trzeba być na czczo przy normalnym.
    12h trzeba być na czczo przy badaniu na glukozę czy cukier...
    Bo pożywienie z rana nie ma wpływu na ilość krwi itd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 17:50

dqprepoku4out2uw.png

• aher Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tej stronie o której mówię napisane jest, że te wytyczne dotyczą krwi pobieranej do rutynowych badań, ale może masz rację, nie wiem. Ja zawsze oddaję krew na czczo, laboratorium i punkt pobrań mam w budynku obok bloku więc po przebudzeniu oddaję mocz, biorę pojemniczek i od razu idę żeby już mieć z głowy :)
    Właśnie jutro z rana muszę iść, mam nadzieję, że wyniki będą ok.

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Macica robi się twarda na kilkadziesiąt sekund i tak ciągnie do przodu, jak narazie to nie boli ale to jest takie dziwne uczucie. 2 tygodnie temu z bólami brzucha wylądowałam w szpitalu na 3 dni, a w tym tygodniu jeszcze stawianie mi doszło, zobaczymy co mi dzisiaj powie lekarka. Tyle dobrego, że czuje już jak maluch szaleje, chociaż dzisiaj się troszeczkę uspokoił :)
    Lula_w, ostatnio pytałam się Ciebie, co to znaczy, że macica się stawia i dwa dni temu, a w szczególności wczoraj odczułam, że to mam- macica była twarda jak kamień- byłam dziś na badaniu, szyjka się nie skraca....a chciałam zapytać, jak Ty się teraz czujesz? Po magnezie przeszły te skurcze? Czy pojawiają się jeszcze? CO robisz, by ich unikać- mi gin powiedział, że mam się nie przemęczać, problem w tym, że ja na L4 jestem od bodjaże 8 tygodnia, także nie przemęczam się. Boję się trochę tych skurczów. To takie niefajne uczucie:/ i boję się o Maleństwo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 18:48

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:08

• michaela Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choroba, u mnie też od czasu do czasupojawiają sie twardnienia brzucha, na razie nie zaobserwowałam jak czesto i na jak długo, bo nie jest to bolesne. Miałam wrażenie ze tak ma być, że ciało sobie ćwiczy... ale zaczełam oglądac co pisza kobiety na innych forach i wychodzi na to, że chyba jednak nie. Ze brały w związku z tym leki, rodziły szybciej 36 tc ,a lbo zaraz po odstawieniu leków no i jedyna pocieszająca rzecz porody błyskawiczne były np 1,5 h.... Kurde, nie mam ochoty na zadne rewelacje. WOlałam swoją wersję ze organizm sobie ćeiczy i ze to nic takiego :)))

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:08

• michaela Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię, dzięki, znalazłam tylko jakąś wypowiedz lekarza na forum do pytania od osoby z dokładnie tmi samymi objawami i w tym samym tyodniu ciązy
    "Niebolesne, pojedyncze skurcze macicy odczuwalne jako twardnienie brzucha nie są niepokojące, pod warunkiem, że nie występują równocześnie inne objawy zagrożenia ciąży (skracanie i rozwieranie szyjki macicy)." Dopiero co byłam na badaniach w piątek 20 kolejna wizyta, w tedy się dopytam co i jak.

Lula_w lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja droga ja z tym samym się borykam co raz częściej niż w połowie ciąży.
    Dużo w nocy mi twardnieje np budzę się (co 2 H) na siku wysikam się wracam już miększy. W dzień też twardnieje ,ale nie sprawia mi to bólu.
    Więc chyba tak ma być, biorę magnez ale 1 tab dziennie ,może za mało...
    Bo mam Asmag B , nie forte bo zgubiłam wtedy receptę... tego forte miałam brać 3 razy dziennie.

Ja mam 18 września wizytę też zapytam... Ale póki mnie nie boli ,to nie będę panikować.

michaela lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ