Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • aher Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też szaleje :) Kopniaki już od dłuższego czasu czuć przez brzuch i najczęściej czuję to właśnie w taki sposób :) Po narządach chyba nie daje narazie bo nic nie boli, ani nie prowadzi do mojego dyskomfortu. Zawsze jak się położę do spania to mam gwarantowany dłuższy czas leżenia bo mała tak rozrabia, że nie daje zasnąć - zazwyczaj to są takie dziwne ruchy w przestrzeni jakby skakała jak kangur :) Śmiesznie.

Byłam w laboratorium, po 14 skoczę po odbiór wyników - mam nadzieję, że będzie wszystko ok :)

Piękne są ozdoby z filcu :). Bardzo podoba mi się ten piesek. Też się pobawię w to, ale późniejszą jesienią kiedy już będę miała więcej wolnego czasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 12:38

Selena lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, tak zaglądam czasem na 3 trymestr, ale nie nadążam z czytaniem wszystkiego :-) super pomysły, ja nie mam az takich zdolności, ale fajnie coś zrobić dla maluszka samemu:-) może też spróbuje jak się lekko ogarnę, dziś mamy 3 rocznice ślubu:-)

Lalita2710, ;oniqa lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wszystkiego Najlepszego z tej Okazji ;)) dla Ciebie i męża:))

Kurcze ja niedawno dopiero 1 miałam ;)))

Dasz radę;) jakby ci się nudziło;))

Nina lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, gratuluje rocznicy:) My też mamy w tym roku trzecią rocznicę...ale to na jesień.

A dziwczyny pisałyście , że w trzecim trymetrze była rozmowa na temat ozdób z filcu- a od jakiej strony mniej wiecej? Ja niedługo zacznę powoli czytać te wszystkie wiadomości ( tak zrobiłam z pierwszym i drugim), ale teraz chciałabym ten wątek poczytać.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 265 strony od tego jak Vivien pokazała nam kołyskę :))

dqprepoku4out2uw.png

• Meginka Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina no to oby jak najwięcej takich rocznic :)
    Ja właśnie sobie przyniosłam do domku zajęcie na długie jesienne wieczory- Harlequiny :) moja siostra ma kolekcję chyba z 91 roku, bo jakaś babeczka sprzedaje na targu po 2 zł/szt :) A ja lubię takie romansidła :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam wyniki i chyba wszystko ok :) tzn jest tam parę rzeczy ponad normę lub poniżej, ale ostatnio wyniki miałam podobne i lekarz mówił, że sa okej. Pewnie ciężarne mają inne normy.

Meginka super pomysł :) ja też uwielbiam czytać, co prawda Harlequina nigdy żadnego nie czytałam, ale jeśli lubisz romansidła pewnie spodoba Ci się 'Coś pożyczonego' Emily Giffin - jeśli nie czytałaś to polecam :) dla mnie bomba. Są wydania za niecałą dyszkę w księgarniach czy na allegro

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może romansidła nie są moim ulubionym gatunkiem, no ale też je czytam jak nie ma nic innego. Wolę raczej jakieś kryminały detektywistyczne, żeby się coś działo :)
    a jeszcze mam pytanko do dziewczyn szyjących :) jaka ma być grubość tego filcu??? bo na allegro są różne i nie wiem czy 1mm wystarczy czy za cienki...

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita pisała żeby brać cienki bo grubego igłą i nitką będzie ciężko przeszyć :)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, musiałam to przeoczyć :) dzięki :) już zamawiam na allegro :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:-)ten czas tak szybko leci...nie mogę za bardzo chodzić na długie wyprawy, ale wieczorkiem skoczymy sobie do Grycana na jakiś pyszny deserek:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możliwe, że pisała to na III trymestrze :)

zfxga33.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam talentu do szycia,malowania,zacięcia artystycznego...ja mam do tego dwie lewe ręce i nigdy nic mi nie wychodzi :( Co do Harlequinów pamiętam,że kiedyś jako nastolatka jak jeździłam nad morze jeszcze z rodzicami to w naszej kwaterze właścicielka miała mega bibliotekę z tymi książkami ale się wtedy ich naczytałam :D Teraz preferuję innego typu książki :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam wcale nie trzeba mieć talentu do artystycznych działań :-)
    HOPE83 ja się tak napaliłam na dzierganie z tego filcu, że przekopalam internet i to jest skarbnica wiedzy, są wzory, filmiki, blogi, gdzie mozna podpatrzeć co jak jest robione, ludzie piszą z czego co robią i tym sposobem wymysliłam co uszyję, a talentu nie mam do niczego z tych rzeczy :-)
    Już zaczęłam rysować projekt motyla na podstawie obrazka z bloga, którego znalazłam, zamówiłam na allegro tonę filcu.

Meginka ja zamówiłam filc 1 mm i kolorowe kordonki i mulinę, bo wyczytałam, że tym się szyje :-) wypychać będę wkładem z poduszki, którą przeznaczyłam do podarcia :-)

Już mam wizję, że uszyję torebkę dla siebie, ha ha. Plany mam niezłe, ale ciekawe co z tego wyjdzie. Tutaj znalazłam wzór i mniej więcej instrukcję jak ją uszyć http://fpomyslow.blogspot.com/2012/11/kupio-sie-2m-filcu-to-teraz-trzeba-cos.html

Ale się wkręciłam :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ja szyłam grubszą nicią kupiłam w pasmanterii wygląda jak normalna nić ale ciężko ja urwać :) ale muliną też możesz tylko pamiętaj nie za duża igła bo duże dziury porobią się.

Ja właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia:) Jestem zadowolona ,mała grupa
    taka intymna atmosfera. Bardzo fajna położna. Dziś był temat o ciąży o 40 tygodnia jak co powstaję. I potem był chwila relaksacyjna ,zamykaliśmy oczy wyobrażaliśmy sobie tęcze i cudowna chil-utowa muzyka leciała w tle itd;))
    Np oni wiedzą że u nas w K-ce w poniedziałek odbywają się warszaty Mamo to ja i zajęcia się odbędą. Ale zrobią pobieżny temat ,który będą potem opowiadać na innych ćwiczeniach więc nic nie stracimy.

dqprepoku4out2uw.png

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita dzięki za podpowiedź z nicią :-)

Kurczę zazdroszczę Wam dziewczyny, że możecie brać udział w szkole rodzenia, dużo wiedzy można zdobyć, a dla początkujących rodziców to jest coś ważnego.

Śmiałam się z mojego męża, że ma misję: musi poznać jakąś samotną ciężarną i pójść z nią na szkołę rodzenia, by nauczyć się wszystkiego co będzie nam przydatne :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda a dlaczego Ty nie możesz ? Ja będę mogła go zabrać bo ten mój to pewnie nie będzie chciał iść hihi

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze na szkole rodzenia , badali mi ciśnienie , tętno płodu i wagę.
    Nie wiedziałem że takie coś robią:)

Bobuś miał dziś mało zawsze ma więcej od 120-130 uderzeń. Zawsze ma powyżej 150... może spał:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 19:40

dqprepoku4out2uw.png

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, przez moją wciąż zagrożoną ciążę lekarz się nie zgadza na jakiekolwiek wycieczki, przemieszczanie się nawet autem, zajęcia i aktywności. Na razie więcej ruchu i pozycja siedząca lub stojąca jest ryzykowna dla mojej macicy, która nadal bez leków i pozycji leżącej nie chce sama pracować. Jest też ryzyko, że w drugiej części ciąży trafię do szpitala, ze względu na problemy z szyjką.
    Ale wierzę, że to się zmieni :-) A cuda się zdarzają, więc ja po cichutku trzymam się myśli, że mój organizm i moje ciało wszystkich zaskoczy i chociaż drugą połowę ciąży będę mogła spędzić jak normalna ciężarna ;-)

W razie czego oddaję Ci mojego męża na czas zajęć, ha ha :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ja wierze ze będziesz mogła go sama zabrać :) ale w razie co jestem do dyspozycji ;)

Matylda36 lubi tę wiadomość

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ