II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do badań krwi - zawsze w laboratorium pytają czy jest się na czczo.
Ja na ostatniej wizycie byłam w 13tc. - wtedy lekarz gdybał patrząc na zalążek płciowy. Wczoraj już nie mógł się pomylić - chłopak jak się patrzy
Mój to mało z krzesła nie spadł jak lekarz potwierdził płeć - oczy jak 5 złotych i patrzył w ekran jak zaczarowany. Od ostatniego miesiąca żył z myślą, że będzie tatusiek córuni a tu niespodziankaaiwlys, ;oniqa, Perełka, Lalita2710, Asiulka83, yennefer lubią tę wiadomość
-
Fifi no to fajnie że synuś
Moja ginka ma niestety strasznie stary sprzęt i nie było dokładnie widać, powiedziała, że raczej mężczyzna, ale może na następnej wizycie się potwierdzi
Dziewczyny oglądałyście może wczoraj Magazyn Ekspres Reporterów??? Ale się uryczałam, no nie mogłam się ogarnąć, łzy mi same leciały.
Była bardzo smutna historia o dziewczynie która urodziła córeczkę i tego samego dnia zmarła w szpitalu, bo jaśniepan ordynator ją olał i sobie wyszedł ze szpitala na kilka godzin. Nie miała opieki, rodzina ciągle słyszała "zaraz, później", dostała 40 stopni gorączki i zmarła. Dodam, że ordynatorem był jej lekarz prowadzący ciąże, do którego chodziła na wizyty prywatne! No jak można być taką nieludzką świnią...
W dodatku przed porodem nikt do niej nie zaglądał przez 10 godzin, mimo że koleżanki z sali cały czas kogoś wołały. Jak jechała na porodówkę to podobno główka dziecka już wychodziła na zewnątrz...
A jej koleżance z sali ten sam lekarz powiedział, że nie będzie wzywał specjalnie dla niej całej ekipy do cięcia cesarskiego, bo jest długi weekend i ma poczekać do następnego dnia. dziewczyna była już kilka dni po terminie, z bólami, a dziecko duże bo 5 kg.
Normalnie jestem tą historią wstrząśnięta. Jak ten ojciec będzie żył teraz? A maleńka Nikolka nigdy nie pozna swojej mamy... Po porodzie tylko dali jej na chwilkę pocałować dziecko, a kilka godzin później odeszła... No płakać mi się chcemegan8 lubi tę wiadomość
-
fifi gratuluję synka, mina męża musiała być bezcenna;)
blondi fajnie, że możesz już cieszyć się ruchami maleństwa.
Ja ostatnio chyba za szybko się pochwaliłam,że coś poczułam...od tamtej pory cisza, a to już 6 dni...zaczynam się trochę martwić, a może wtedy tylko mi się przywidziało...
Blondi22 lubi tę wiadomość
-
Nie widzialam tego programu....moze i dobrze bo ryczalabym tak jak ty....takich ludzi jak ten ordynator nie mozna nazwac nawet czlowiekiem....a to on powinien ratowac ludzkie zycie.....
a zmieniajac temat bylam dzis na krzywej cukrowej i powiem wam ze nie jest to takie zle...myslalam ze bedzie gorzej....mialam robione poziom wchlaniania zelaza i to jest ochydne i do tego 4 godziny bez jedzenia i picia.....
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
milola86 wrote:fifi gratuluję synka, mina męża musiała być bezcenna;)
Ja ostatnio chyba za szybko się pochwaliłam,że coś poczułam...od tamtej pory cisza, a to już 6 dni...zaczynam się trochę martwić, a może wtedy tylko mi się przywidziało...
Prawdopodobnie był to pierwsze łaskotanie, na początku jest to nie równo mierne. Warto może coś słodkiego zjeść położyć się i wsłuchiwać w ciało.
Dzidziuś ma kupę miejsca do szaleństw. Mimo że ja np od 18 tyg czułam już mocne ruchy 20 tydzień falowania i kopniaki.
Teraz to już wszystko lata w 4 strony świata.
Spokojnie;))
Gratulacje poznania płci;)) Dziewczyny:)) -
milola86 wrote:fifi gratuluję synka, mina męża musiała być bezcenna;)
Doczekasz się niedługo na pewno jeszcze da Ci popalić
hehe
-
Nina zaglądasz na 3 trymestr
)
My dzięki pięknej kołysce Vivien ,która sama uszyła wszystko do niej. wkręciliśmy się w robienie czegoś dla dzieciątek naszych same.
Ja pieski 2 sztuki (póki co 2 gwiazdki) reszta w budowie zrobiłam z mężem
do powieszenia na ścianę
Wiem że odpoczywasz jakby ci się nudziło;) Polecam moja droga.
Potrzeba igła ,nitka grubsza , filc np guziki wstążkii trochę inwencji twórczej;)) wata do wypełnienia wnętrza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2013, 11:08
Perełka, Matylda36, Nina, kasiaks, Meginka, marzycielka29 lubią tę wiadomość
-
Lalita, jaki ładny
A gdzie kupiłaś filc??? Na allegro czy w pasmanterii czy gdzie??
To chyba nie jest drogie...
Wstążek mam trochę, bo kiedyś robiłam stroiki na samochody ślubne, więc lubię takie rzeczy robić
Spadam na śniadanie bo dziś późno wstałam i teraz już dzidzia się domaga jeśćA tak w ogóle ważyłam się rano i już 3 kg na plusie
-
Ja akurat w pasmanterii
) ale dziewczyny akurat na allegro też zamawiały.
Ale ja jestem w gorącej wodzie kąpana z przesyłką tyle samo by wyszło.
bo ceny wahają się od 2.70-3.00 za 1 sztukę wymiaru 20x30 1mm ,
http://allegro.pl/filc-20x30-nowe-kolory-58-kolorow-1-mm-gratisy-i3486688819.html -
Wiesz są momenty że mi taki kopniak zasadzi w pęcherz że mam na ost włosku siku... więc to też nie jest zbyt fajne;)) Na początku się delektuj
łaskotaniem itdbo potem będziesz miała nie raz złość
Ja dziś co 3 h przez 1 godzinę nie spałam bo tak się rozciskał -
Perełka na pewno masz , bierzesz kartkę malujesz albo odrysowujesz przez coś wzór jakiś potem wycinasz go ,przykładasz do filcu ,delikatnie zakrślasz na filcu wzór , wycinasz filc x 2 bo musisz mieć tył zszywasz ,wkładasz watę zaszywasz do końca;))
Wystarczy w google grafika wpisać filc ozdoby ,albo felt ornamentspomysłów tonę
-
Lalita nie mogę się na tego psiaka napatrzeć, więc jeszcze raz klikam, że to lubię
i pokaż koniecznie te gwiazdki jak już będziecie mieć komplet
Ja zdecydowałam się na zrobienie takiego motyla jak na tym blogu: http://kauri-handmade.blogspot.com/2013/09/zwariowany-motylek.html
Wczoraj to wrzucałam na III trymestrze, tylko nie umiem fot wrzucać, więc link zapodaję
Wkręciłam się strasznie po wczorajszej dyskusji na III trymestrze odnośnie zrobienia coś samemu dla dziecka. Niech już wreszcie ten filc do mnie listonosz przyniesie. Ja filc zamawiałam na allegro.
Lalita2710 lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów