II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Meginka wrote:Fifi no to fajnie że synuś Moja ginka ma niestety strasznie stary sprzęt i nie było dokładnie widać, powiedziała, że raczej mężczyzna, ale może na następnej wizycie się potwierdzi
Dziewczyny oglądałyście może wczoraj Magazyn Ekspres Reporterów??? Ale się uryczałam, no nie mogłam się ogarnąć, łzy mi same leciały.
Była bardzo smutna historia o dziewczynie która urodziła córeczkę i tego samego dnia zmarła w szpitalu, bo jaśniepan ordynator ją olał i sobie wyszedł ze szpitala na kilka godzin. Nie miała opieki, rodzina ciągle słyszała "zaraz, później", dostała 40 stopni gorączki i zmarła. Dodam, że ordynatorem był jej lekarz prowadzący ciąże, do którego chodziła na wizyty prywatne! No jak można być taką nieludzką świnią...
W dodatku przed porodem nikt do niej nie zaglądał przez 10 godzin, mimo że koleżanki z sali cały czas kogoś wołały. Jak jechała na porodówkę to podobno główka dziecka już wychodziła na zewnątrz...
A jej koleżance z sali ten sam lekarz powiedział, że nie będzie wzywał specjalnie dla niej całej ekipy do cięcia cesarskiego, bo jest długi weekend i ma poczekać do następnego dnia. dziewczyna była już kilka dni po terminie, z bólami, a dziecko duże bo 5 kg.
Normalnie jestem tą historią wstrząśnięta. Jak ten ojciec będzie żył teraz? A maleńka Nikolka nigdy nie pozna swojej mamy... Po porodzie tylko dali jej na chwilkę pocałować dziecko, a kilka godzin później odeszła... No płakać mi się chce
Nie oglądałam, bo nie wiedziałam że jest taka tematyka, ale właśnie dowiedziałam się przypadkiem, że cała ta sytuacja działa się w sąsiedniej miejscowości. Brak słów. Najgorsze jest to, że sporo ciężarnych z mojej miejscowości decyduje się tam rodzić. W takim razie ja już wiem, że na pewno tam nie pojadę i zostanę u siebie..
-
Hejka Iwo witamy
Co tam u Was Babeczki???
Do mnie już niestety po raz drugi w ciąży przyplątały się grzybki Masakra jakaś, dobrze że mam w domu Nystatynę, to sobie zaaplikowałam, bo inaczej chyba bym się wściekła. Podobno to się często przytrafia w ciąży niestety ehhhIwo123 lubi tę wiadomość
-
Meginka a skonsultowałaś z lekarzem dany lek...?
Ja bym bez konsultacji nic nie aplikowała.
Mi raz wyszły droźdze w moczu ,ale nie miałam upławów ani swędzeń.
I dostałam 1 paczkę (3 czopki) Pimafucin (notamacyna)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 12:29
-
Lalita, miałam już grzybicę ze 2, może 3 miesiące temu i byłam u ginki i przepisała mi Nystatynę i zapytałam, czy może mi przepisać jeszcze jedno opakowanie, żebym miał w domu w razie czego, no i przepisała bez problemu i jakby coś się działo to kazała brać więc od dziś zaczęłam
-
Meginka ja już też dwa razy miałam grzybicę w ciąży i tez lekarz przypisywał mi Nystatyne, na mnie działa super, ale ciąża niestety sprzyja temu dziadostwu, bo zmienia się flora pochwy, ważne, że dla dzidzi nie jest to groźne, gorsze są bakterie....
Ja dziś mam wizytę kontrolna po szpitalu, mam nadzieje, że z szyjką i dzidzia wyjdzie wszystko w normie, bo mam dość stresów.... -
nina trzymam kciuki za wizytę. Do mnie juz 2 raz przyplątała sie okropna biegunka, dzowniłam do lekarki kazała jeszcze sie wstrzymac a jak się to powtórzy to mam się zgłosić na oddział, czy któraś z Was tez miała biegunki którym towarzyszyły silne bóle pleców i dreszcze ??
-
witajcie dziewczyny mam pytanie musze sobie kupić zamiast samego kwasu foliowego również witamy i chce to w jednej tabletce tylko że nie moge brać jodu ze względu na moją tarczyce macie może jakis preparat dobry, sprawdzony w składzie bez jodu, dodam że mój gin nie za bardzo wiedział co mi przepisać chyba bede musiała zapytac w aptece ewentualnie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny