Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Mi też jasny sie bardziej podoba, jest dosyć gruby i taki słodki :), a niebieski jest większy i trochę cieńszy, będzie w sam raz na wiosnę :) Także pierwsze zakupy zaliczone :)
    tez bym juz chciała cos kupic ;) ale trzeba poczekac na usg ;)

a.png
    a.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:04

Blondi22 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    True ja już połowę rzeczy miałam do 20 tyg:P a w 22 dowiedziałam się płci:P

Starałam się kupować neutralne rzeczy:))

Lula_w lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra kombinezoniki. Ja dziś byłam z teściową w sh i zrobiłyśmy zakupów na ponad stówkę, ale mam ogromną siatę super ciuszków i jednego słodkiego misia przytulankę :D Tym razem przy kasie wychyliła się teściówka ale dołożyłam jej 30 zł żeby nie było i jeszcze kupiłam w rossmannie skarpetunie z grzechotką soxo(nie wiem czy we wszystkich rossmanach ale u mnie była obniżka ceny z bodajże 18 na 12 zł) :) Ile razy nie byłam w sh to nigdy nie było kombinezonów, a poluję na kombinezon zimowy. Chyba zostanie mi allegro

Lula_w lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam bardzo mało rzeczy dla maluszka- rożek, kocyk i 3 bodziaki i wszystko jest neutralne :) Pomarańczowe, ecru, zielone itp. Nawet jak już będę pewna płci to i tak nie zamierzam kupować samych różów, czy też samych niebieskich, żeby się dla następnego maleństwa przydały :) Pewnie sporo ciuszków nieneutralnych dostaniemy jak się dzieciaczki urodzą :) Wtedy przeważnie każdy kupuje prezenty pod daną płeć.

Dziewczynki robiłyście już takie konkretne listy zakupów??? Ja zrobiłam, skonsultowałam z dwiema starszymi siostrami (doświadczonymi mamami) no i trochę wykreśliłam, bo mi odradziły że jest nieprzydatne, albo mogę kupić później. No i wyszło mi około 3000 za całą wyprawkę licząc wózek używany bo na nowy raczej sobie nie możemy pozwolić...
    Te "dzieciowe" rzeczy sa strasznie drogie :)

Lula_w lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oh pardon, miałam to napisać w wątku z zakupami ;)
    ale tu mi się jakoś przyjemniej pisze hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 16:07

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ten komfort ze teściowa ma sh i będzie mi ciuszki odkładać :) więc co do ubranek nie muszę za bardzo sie martwić :)

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• blueberry Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 49 zł za kg. Dziś wyszło 2 kg :D Teściowa wszystko wrzucała do koszyka co mi się podobało, a było dużo super rzeczy. Ja myślę, że trzech lekarzy nie może się mylić i to na pewno będzie chłopiec. Zresztą mam zdjęcie usg siusiaka więc chyba nagle nie zmieni mi się Błażejek w Patrysię. Więcej dzieci na razie nie planujemy więc kupuję tylko pod chłopca. Wiadomo, body i śpioszki w większości są neutralne. Ale mam mnóstwo typowo męskich rzeczy na 6-12 m-cy :)

Co do wyprawki to my zaczęliśmy kupować po 12 tc rzeczy i wydaliśmy w sumie już pewnie z 3000 zł bo i wózek kupiliśmy i kosz mojżesza i mnóstwo innych niezbędników. Ale przed nami jeszcze nadal dużo dużo zakupów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 16:44

Miriam lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej , a to fajnie macie juz z tymi zakupami dla dzieciaczków:) kurcze ja sie zastanawiam czy ja wstane do 20 tyg jak nie to bede musiała zlecic zakuyu mężowi i mojej mamie eheh , wózek będę miała od siostry męża fajny pasuje i do chłopca i dziewczynki ai wanienkę

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

juicca lubi tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dziś pierwsze 2 bodziaki jeden niebieski drugi kremowy.Wanienkę będę miała od bratowej i we wtorek ma przyjść łóżeczko więc już coś jest.Ale się rozczuliłam jak kupiłam te pierwsze ciuszki.Boskie są

Lula_w lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie szaleje z zakupami.
    Od koleżanki odkupiłam wózek 3w1 - stan idealany, dwie części jeszcze w folii bo ich nawet nie wyciągała - zapłaciłam 600,-
    Po siostrze będę miała mnóstwo rzeczy - ubranka i akcesoria też.
    Najpierw zobaczę co pozbieram od niej i znajomych, a dopiero później wybiorę się na zakupy.

Meginka, megan8 lubią tę wiadomość

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja większość rzeczy ubranek, wózek, łóżeczko mam po siostrze. Z droższych rzeczy to brakuje nam fotelika do samochodu. Ubranka dostałam zarówno po siostrze jak i po szwagierce więc na razie nie zamierzam kupować chyba że coś mi w padnie w oko i będę chciała to kupić. Wiadomo że jeszcze coś może wypaść do kupienia ale jak na razie potrzebne rzeczy mam. Teraz to bardziej sobie będę musiała kupić porządne antypoślizgowe buty na zimie i kurtkę;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama zaczęła kupować rzeczy dla wnuka po moim pierwszym usg :) A ja się wstrzymywałam jeszcze do drugiego. Po 12 tygodniu zaczęłam szaleć, jak wejdę do sklepu z dziecięcymi rzeczami to zawsze z czymś wychodzę. Nie mam nikogo co by mi dał coś w spadku, musimy wszystko kupować :)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dostanę dużo rzeczy od siostry po siostrzenicy. Wózek, łóżeczko itp. Ciuszki też, ale nie wiem co ona tam ma, da mi później, bo narazie i tak nie mam miejsca zorganizowanego żeby wszystko. Zacznę wszystko organizować jesienią :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! 80% BĘDZIE SYNUŚ <3 !!!!

blueberry, ;oniqa, Lalita2710, Lula_w, MamaMadzia, Mikusia2, Perełka, Meginka, Nina, yennefer, michaela, Blondi22 lubią tę wiadomość

• blueberry Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)

aiwlys lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Oniqa znalazłam tylko coś takiego:
    http://www.elevit.pl/O_produkcie/Sklad.html
    też własnie tylko to znalazłam będe musiała jutro kupić w aptece je :)
    dzięki za pomoc :)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!
    ja w spadku dostałam lezaczek od kuzynki z Bright starts czy jakos tak i czysciutki i zadbany materacyk do lozeczka a tak to juz duzo rzeczy mam kupionych a wozek kupie na samym koncu

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ