II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też się nie opłaca kupować specjalnie kurtki na zimę, bo urodzę w połowie grudnia, ale na jesienne zimne dni coś muszę zakupić, bo nie mam zamiaru chodzić rozpięta, bo często łapie infekcje, a nie uśmiecha mi się być chora w 3 trymestrze...widziałam fajna kurtkę w h7m dział mama z kapturem i ściągaczami na brzuszku, może posłużyć też później:-)
http://www.hm.com/pl/subdepartment/LADIES?Nr=4294928852 -
Nina bardzo fajna ta kurtka sama myślę coś kupić na październik listopad bo kurczę w krótkiej skórce to raczej nie obchodzę więc muszę się wybrać na małe zakupy.
Ja dziś miałam mega sen obudziłam się wystraszona mega śniło mi się że czop śluzowy się pokazał i odeszły mi wody czyli akcja w pełni a ja torba nie przygotowana i w ogóle masakra rano jak opowiedziałam mężowi to był blady przez moment biedak -
marzycielka29 sny są czasem w ciąży bardzo realistyczne i nieraz przerażające...nie martw się, wczoraj byłaś u lekarza i jest wszystko dobrze, może to stres po wizycie?
Ta kurtka kosztuje 149 zl, ale myślę, że warto, bo będzie też na później, albo na kolejna ciążę
A mi dziś zostało równo 100 dni do porodu!!!! ale ten czas leci aaayennefer, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Ja na szczęście kupiłam rok temu. Ale powiem ci że przez 2 sezony poprzednie szukałam czegoś wow ... i też nic mi się nie podobało.
Ale poczekaj jeszcze tak z miesiąc ,myślę że zaczną się pojawiać powoli:)))
Ta mi się podoba bo ma w środku misia : http://allegro.pl/l-dkn-ekskluzywna-piko-kaptur-ciepla-kurtka-mis-c-i3530686860.html
Kurcze większość kurtek ,ma efekt jak się brzucha nie ma:P
Ja w mojej i tak będę chodzić rozpięta i grubo ubrana bo niestety nie ma takiej ,w której by się człowiek dopinał z brzuchem. -
czesc dziewczynki:-* wkoncu nadrabiam spore zaleglosci. Akurat bylam u lekarza wczoraj i jestem szczesliwa;-) od poczatku ciazy mowie ze chlopak no i sie synek pieknie pokazal w calej okazalosci. Lekarz zadowolony ze w koncu tyje od poczatku ciazy schudlam 8kg wlasciwie bez powodu jadlam normalnie tylko od slodyczy mnie odrzycilo wiec tego bardzo malo. teraz zaczynam juz 1.5kg wyzej. maluch swirowal a tatus zadowolony ze poogladal synka. ulozyl sie tak ze kopie prosto w pecherz co czuje juz dosyc dlugo bo od 14-15 tygodnia to czulam ze chyba to on ze wiecznie siku trzeba;-). Ruchy poczulam dosc wczesnie takie smyrani ok 17-18tydzien co mnie strasznie dziwilo bo tluszczyku nie brakuje wiec niby powinnam poczuc pozniej ale jednak. w niedziele lezalam wieczorkiem w lozeczku wchamalam troche czekolady i pierwszy raz poczulam takie delikatne kopniecia wiec nie mialam watpliwosci ze to on;-) narzeczony smial sie ze to napewno jego synek bo tez tak jak tatus uwielbia biala czekolade. Lalita malutki masz ten brzusio:-P jak moj tak szybko bedzie rosnac jak do tej pory to cie przegonie:-P
;oniqa, Lula_w, Perełka, Selena lubią tę wiadomość
-
Lalita ale fajniutki brzuszek
magdziunia111123 gratuluje synka ja sie wczoraj dowiedziałm ze bedzie też synek juz tak na 100 % bardzo sie z m cieszymy i teraz czas komletować wyprawke fajnie sie składa bo moja siostra tez ma synka i ma mi paczke z ciuszkami wysłaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 12:47
Lalita2710, Perełka, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny:)
Gratulacje synusiów Ważne żeby byli zdrowiutcy )
Słonko dziś świeci, trochę przy sprzątałam w domku ,ale ciężko już mi się schylać np zamiatając .... mimo że miotłę dużą mam;/
Teraz odpoczynek ,potem zjem moje leczo bo ugotowałam na 2 dni sobie.
18 dni do powrotu męża (3 dni już za mną) mam nadzieję że jakoś to zleci.Selena, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
Właśnie sobie uświadomiłam że do mojego porodu zostało równiuśkie 3 miesiące!!! Jejciu już coraz bardziej nie mogę się doczekać Ale to szybko zleciało dopiero co miałam mdłości w pierwszym trymestrze, a już wskakuję w trzeci
Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki W końcu przebrnęłam po dłuższej nieobecności
Co do dzidzi to na ostatniej wizycie ważyła 780gr (25tc+2) i ogólnie wszystko wyglądało w porządku Wiercipięta straszna, ciągle harce w brzuchu odprawia ale miło mi jak tak czuje te wszystkie ruchy
Co do samopoczucia to mi ciężko ze względu na wagę- niby niewiele bo z wyjściowych 52kg jest teraz 61kg ale te 9kg mnie dobija, 5min spacerku i dyszę jak lokomotywa a schody to spore wyzwanie...aż się boję co będzie potem
Rozmawiałyście o pozycjach do spania- ja staram sie zasypiać na boku ale za każdym razem jak się budzę na siusiu czy cokolwiek to leżę na plecach nie wiem jak temu zapobiec
Dzisiaj trochę mnie zmartwiła wodnista wydzielina- normalnie ma zwykły biały, kremowy śluz ale teraz dodatkowo wymieszany jalby ze sporą ilością wody- tak było po wstaniu z łóżka, teraz się uspokoiło- myślicie, że powinnam się martwić? mogą to byś wody płodowe? jakieś przesączanie?
-
Karoam ja tez od 2 dni mam taka wydzieline....sama tez sie zastanawialam czy na pewno wszystko w porzadku....strasznie wodnista i bez zapachu....ale w poniedzialek ide do lekarza to zobaczymy co powie moja lekarka
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540