II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
karoam wrote:Witajcie dziewczynki W końcu przebrnęłam po dłuższej nieobecności
Co do dzidzi to na ostatniej wizycie ważyła 780gr (25tc+2) i ogólnie wszystko wyglądało w porządku Wiercipięta straszna, ciągle harce w brzuchu odprawia ale miło mi jak tak czuje te wszystkie ruchy
Co do samopoczucia to mi ciężko ze względu na wagę- niby niewiele bo z wyjściowych 52kg jest teraz 61kg ale te 9kg mnie dobija, 5min spacerku i dyszę jak lokomotywa a schody to spore wyzwanie...aż się boję co będzie potem
Rozmawiałyście o pozycjach do spania- ja staram sie zasypiać na boku ale za każdym razem jak się budzę na siusiu czy cokolwiek to leżę na plecach nie wiem jak temu zapobiec
Dzisiaj trochę mnie zmartwiła wodnista wydzielina- normalnie ma zwykły biały, kremowy śluz ale teraz dodatkowo wymieszany jalby ze sporą ilością wody- tak było po wstaniu z łóżka, teraz się uspokoiło- myślicie, że powinnam się martwić? mogą to byś wody płodowe? jakieś przesączanie?
Co do wydzieliny pisałam ost wydzielina jak wydzielina... ale możesz mieć tak że w cewce na końcu znajduję się mocz.. i może wylatywać i z tąd uczucie mokrości...
MNie dziś rano bobuś boksował brzuch dwoma rączkami:DWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 14:27
-
Lalita2710 wrote:Ja pierwsze bulgotania i falowania poczułam w 18 tygodniu:))
Mimo że to moja 1 ciąża:)
Za niedługo i Ty poczujesz bąbelka )
no liczę na to, że lada chwila;)
gdyby nie to,że brzuch rośnie i dolegliwości ciążowe to bez czucia ruchów to tak do końca jeszcze uwierzyć nie mogę -
co do wydzieliny miałam to samo lekarz zbadał mnie i stwierdzał że jest ok że teraz już może być jej więcej i może być właśnie taka wodnista powiedział że mogę sobie trivagin stosować to się trochę zmieni ale w końcu nie kupiłam skoro jest ok to po co się prochami szprycować
Jednak ciąża to dziwny stan.Po kłótni z mężem o 21 na poprawę humoru zjadłam cały słoik ogórków. Normalnie to bym czegoś słodkiego szukała ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 14:53
-
madzia123 wrote:co do wydzieliny miałam to samo lekarz zbadał mnie i stwierdzał że jest ok że teraz już może być jej więcej i może być właśnie taka wodnista powiedział że mogę sobie trivagin stosować to się trochę zmieni ale w końcu nie kupiłam skoro jest ok to po co się prochami szprycować
Jednak ciąża to dziwny stan.Po kłótni z mężem o 21 na poprawę humoru zjadłam cały słoik ogórków. Normalnie to bym czegoś słodkiego szukała ;p
-
madzia123 wrote:Mąż się śmieje że mu syna zakwaszę haha.Ale cieszę się ze nie objadam się słodkościami.Ja normalnie też nigdy tyle na raz nie zjadłam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
paula22 wrote:dziewczyny w kąciku ust wyskoczyła mi opryszczka;/ mam maść Vratizolin ale na ulotce jest napisane, że w ciąży nie zaleca się. czym mogę to leczyć?
przykładam czosnkiem tylko na razieaher lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny