II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
karoam wrote:Witajcie dziewczynki
W końcu przebrnęłam po dłuższej nieobecności
Co do dzidzi to na ostatniej wizycie ważyła 780gr (25tc+2) i ogólnie wszystko wyglądało w porządkuWiercipięta straszna, ciągle harce w brzuchu odprawia ale miło mi jak tak czuje te wszystkie ruchy
Co do samopoczucia to mi ciężko ze względu na wagę- niby niewiele bo z wyjściowych 52kg jest teraz 61kg ale te 9kg mnie dobija, 5min spacerku i dyszę jak lokomotywa a schody to spore wyzwanie...aż się boję co będzie potem
Rozmawiałyście o pozycjach do spania- ja staram sie zasypiać na boku ale za każdym razem jak się budzę na siusiu czy cokolwiek to leżę na plecachnie wiem jak temu zapobiec
Dzisiaj trochę mnie zmartwiła wodnista wydzielina- normalnie ma zwykły biały, kremowy śluz ale teraz dodatkowo wymieszany jalby ze sporą ilością wody- tak było po wstaniu z łóżka, teraz się uspokoiło- myślicie, że powinnam się martwić? mogą to byś wody płodowe? jakieś przesączanie?
Co do wydzieliny pisałam ost wydzielina jak wydzielina... ale możesz mieć tak że w cewce na końcu znajduję się mocz.. i może wylatywać i z tąd uczucie mokrości...
MNie dziś rano bobuś boksował brzuch dwoma rączkami:DWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 14:27
-
Lalita2710 wrote:Ja pierwsze bulgotania i falowania poczułam w 18 tygodniu:))
Mimo że to moja 1 ciąża:)
Za niedługo i Ty poczujesz bąbelka)
no liczę na to, że lada chwila;)
gdyby nie to,że brzuch rośnie i dolegliwości ciążowe to bez czucia ruchów to tak do końca jeszcze uwierzyć nie mogę -
co do wydzieliny miałam to samo lekarz zbadał mnie i stwierdzał że jest ok że teraz już może być jej więcej i może być właśnie taka wodnista powiedział że mogę sobie trivagin stosować to się trochę zmieni ale w końcu nie kupiłam skoro jest ok to po co się prochami szprycować
Jednak ciąża to dziwny stan.Po kłótni z mężem o 21 na poprawę humoru zjadłam cały słoik ogórków. Normalnie to bym czegoś słodkiego szukała ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 14:53
-
madzia123 wrote:co do wydzieliny miałam to samo lekarz zbadał mnie i stwierdzał że jest ok że teraz już może być jej więcej i może być właśnie taka wodnista powiedział że mogę sobie trivagin stosować to się trochę zmieni ale w końcu nie kupiłam skoro jest ok to po co się prochami szprycować
Jednak ciąża to dziwny stan.Po kłótni z mężem o 21 na poprawę humoru zjadłam cały słoik ogórków. Normalnie to bym czegoś słodkiego szukała ;p
-
madzia123 wrote:Mąż się śmieje że mu syna zakwaszę haha.Ale cieszę się ze nie objadam się słodkościami.Ja normalnie też nigdy tyle na raz nie zjadłam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
paula22 wrote:dziewczyny w kąciku ust wyskoczyła mi opryszczka;/ mam maść Vratizolin ale na ulotce jest napisane, że w ciąży nie zaleca się. czym mogę to leczyć?
przykładam czosnkiem tylko na razieaher lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny