Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • aher Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właściwie rozpoznałam ruchy wtedy kiedy już było je czuć przez brzuch, ale tak nisko i leciutko. Wtedy już nie miałam wątpliwości, że to to własnie to :) A teraz ruchy są coraz bardziej intensywne :) Cudowne uczucie :)

fifi83 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie zaprosić dziewczyny, które juz rozpoczęły zakupy dla malucha na chwilę do wątku o zakupach, zapoznać się z moją dzisiejszą propozycją i do ewentualnego zapoznania z nią inne dziewczyny. Ta oferta jest aktualna tylko dla dziewczyn z OVUfriend.pl, w ramach wdzięczności, że mam z kim o tym wszystkim rozmawiać :)

;oniqa, megan8 lubią tę wiadomość

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Pozwolę sobie zaprosić dziewczyny, które juz rozpoczęły zakupy dla malucha na chwilę do wątku o zakupach, zapoznać się z moją dzisiejszą propozycją i do ewentualnego zapoznania z nią inne dziewczyny. Ta oferta jest aktualna tylko dla dziewczyn z OVUfriend.pl, w ramach wdzięczności, że mam z kim o tym wszystkim rozmawiać :)
    a to już zaglądam :)

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam do wizyty u gina mam na 18 i dziś od rana na niczym nie mogę się skupić .Zobaczymy co tam słychac u małej.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj byłam na wizycie u gin samo badanie bo usg bede miala 25 wrzesnia ;)juz sie doczekac nie moge

a tak to wszytko ok szyjka ok ,posłuchałam dzidzi serduszka ,zmierzyli mi cisnienie tez ok , waga 1,7kg na plusie od ostatniej wizyty,
    witamin jeszcze mam nie brac i dostałam skierowanie na krew i mocz . i to chyba tyle ;)

a.png
    a.png

Wysłany: 11 września 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od ostatniej wizyty czyli 14 sierpnia mam 2 kg na plusie w sumie od początku ciąży łacznie 5 kg.Też nie mogę się doczekać jak zobaczę dziś dzidzię i posłucham serduszka :) super moment mój mąż to jest taki wpatrzony w usg jak mój synek w ulubioną bajkę :). Nawet ostatnio mu proponowałam że jak ma dużo pracy to sama pojadę do gina ale nawet nie przyjął tego do wiadomości.

Przeglądam na allegro jakieś naklejki na ścianę przy łóżeczku.

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny p óki co ja jeszcze nic nie przytyłam mam 2 wizyty akurat 18.09 pierwsza to prenatalne 9 połówkowe) a druga u mojego gina ale od 2 dni boli mnie tak jakby wyrostek i nogi za bardzo nie umie podnieśc a więc dzisiaj ide do mojego gina skonsultować to z nim oby wszystko było ok, strasznie się boje :(

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam tyć po 18 tygodniu ciąży Oniqa :) więc wszystko przed Tobą;)

Ja mam 28 tydzień i 5 kg na plusie :) więc w ciągu 10tyg przytyłam 5 kg.

Miałam to samo w 17 tyg i wylądowałam w szpitalu weź espuimsan x2 bo może to być od jelit.
    I dużo pij może to być od małego picia wody i ból od nerki tak promieniuje!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 11:25

;oniqa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja zaczęłam tyć po 18 tygodniu ciąży Oniqa :) więc wszystko przed Tobą;)

Ja mam 28 tydzień i 5 kg na plusie :) więc w ciągu 10tyg przytyłam 5 kg.

Miałam to samo w 17 tyg i wylądowałam w szpitalu weź espuimsan x2 bo może to być od jelit.
    I dużo pij może to być od małego picia wody i ból od nerki tak promieniuje!!
    jeżeli chodzi o picie to właśnie duzo pije bo około 3 l wody ale powiem szczerze nie zaszkodzi p[rzejśc sie do lekarza tym bardziej że moja teściowa z moim lekarzem prowadzącym pracuje a więc moge przychodzic kiedy tylko chce ( teściowa jest położną) :) dlatego zdecydowałam się że wybiore sie około 13 na kontrole oby wszystko było ok, a co do brzuszka to jest tak troszeczke widoczny jak powiedziałam koleżance dzisiaj który to miesiąc to mnie wysmiała i powiedziała że jestem najwyżej w 2-3 miesiącu bo nic nie widać :) dziewczyny trzymajcie kciuki :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png

Wysłany: 11 września 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki nie martw się i daj znać po wizycie:)

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie że dam uciekam do gina bede popołudniu :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytych:-)

A ja zarezerwowałam termin na Usg 3 d, 4 d na 28.09 może wyjdą jakieś fajne zdjęcia na pamiątkę i przy okazji zobaczymy jak tam ma się nasz synek:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty! Dajcie koniecznie znać po, co słychać u maluszków :)
    ;oniqa mi do tej pory też nikt nie wierzył, że to 4 czy 5 miesiąc - wszyscy myślą, że chyba na takim etapie ciąży wygląda się już jak słonica :) Wszystko przed nami. U mnie już miesiąc 6, brzuchol powiększył się znacznie przez ostatnie 2 tygodnie także już nikt kto mnie widzi, nie ma wątpliwości :) Waga też się już zaczyna rozpędzać, zaczynam już równać się z wagą sprzed ciąży i pewnie sporo mi przybędzie jeszcze w tym trymestrze.

Ja też uwielbiam oglądać córcie na usg :) Odkąd mam nagrany filmik oglądam go codziennie :)
    Moje wizyty teraz będą częstsze z racji kontrolowania nerek dzieciątka. Choć mam nadzieję, że już na jednej z najbliższych wizyt okaże się, że wszystko jest w porządku.

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie byłam u gina na wizycie okazało się że to nie wyrostek ( naszczęście ) tylko odezwały sie moje nereczki i kamica nerkowa, gin dał mi furagine mam ją brać od soboty bo jutro i w piątek mam badania porobić, na szczęście z maluszkiem wszystko ok pytałam o płeć powiedział że ciężko stwierdzić bo nie ma za dobrego sprzętu, ale póki co tam nic nie widzi a więc przede mną jeszcze tydzień czekania :) napewno pani dr. na prenatalnych mi powie dokładnie płeć :) a co do wagi to jestem już 0,5 + a więc bardzo malutko grunt że dzidzia zdrowa i sie super rozwija tak gin powiedział :)

Lula_w lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png

Wysłany: 11 września 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja już też jestem po wizycie i na szczęście z malutką wszystko ok ma się bardzo dobrze rośnie zdrowo :) badanie ginekologiczne też się odbyło i wszystko ok. Dostałam skierowanie na morfologię, mocz i na krzywą cukrową tak więc w przyszłym tyg czekają mnie badania.

Suzy Lee, Lula_w lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa mówiłam ci że to od nerek:)) Dbaj o siebie.

No to super Marzycielka ;) ciesze się że córuniom wszystko ok:))
    Ja dopiero 18 wizyta i pewnie na początku października gdzieś usg...

;oniqa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja szukam w necie jakies ladnej kurtki na jesien-zime ale nic w miare nie moge znaleźc

a.png
    a.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście kupiłam rok temu. Ale powiem ci że przez 2 sezony poprzednie szukałam czegoś wow ... i też nic mi się nie podobało.
    Ale poczekaj jeszcze tak z miesiąc ,myślę że zaczną się pojawiać powoli:)))

Ta mi się podoba bo ma w środku misia : http://allegro.pl/l-dkn-ekskluzywna-piko-kaptur-ciepla-kurtka-mis-c-i3530686860.html
    Kurcze większość kurtek ,ma efekt jak się brzucha nie ma:P
    Ja w mojej i tak będę chodzić rozpięta i grubo ubrana bo niestety nie ma takiej ,w której by się człowiek dopinał z brzuchem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 21:27

dqprepoku4out2uw.png

Wysłany: 11 września 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pewnie się nie dopnę w żadną z moich poza tym dwie mam krótkie takie do bioder i mega dopasowane i mam pikowany płaszcz i w nim mam zamiar chodzić ale tak jak mówisz Lalia raczej się nie dopnę więc gruby sweter i ciepły szalik pozostanie .

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w swoją też nie ale jakoś nie widzi mi się specjalnie kupować będę kombinować coś;):)

relg3e5ejwatx9hx.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ