II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiesz ja nie wiem czy to nie jest przez zbyt szybkie powiększanie się macicy w moim przypadku. Pierwszy poród miałam ciężki . W środku byłam mocno poturbowana i blizny ,zrosty itd mam do dzisiaj. Szybko zaczęłam "rosnąć" i na chwilę obecną mam 27 kg na + i na pewno jest to duże obciążenie . Poza tym dzidzia szleje i daje porządnie właśnie nisko od samego początku . W poniedziałek wizyta więc znów czegoś się dowiem
-
monia_c zapalenie zrobiło mi się tez w innym miejscu niestety;/
do tego dziewczyny dziś znowu rano obudziłam się z opryszczką na ustach:(
przecież dopiero co miałam i brałam Heviran... nie będę drugi raz stosowac bo to nie jest jakiś lekki lek i na razie tylko czosnkiem smaruje i chociaż nie jest już tak opuchnięte.... -
nick nieaktualnyW takim razie może od tego miewasz te bóle. Ja mam bóle pleców i czasami miednic i pupy Ale to spowodowane jest tym, że byłam bardzo drobna a teraz rozrastam się też na boki, zaczyna zanikać talia i kości się przesuwają. A na bóle macicy dostałam nospe forte i biore codziennie rano i wieczorem. Dziś chyba się przejdę do gin, niby wizytę mam za tydzień ale inny lekarz zasugerował żebym poszła wcześniej żeby zbadać szyjkę skoro wyszłam ze szpitala niedawno i może powinnam nadal brać luteinę. A z racji, że wole być spokojna o Mikołaja chyba to zrobię i przejdę się dziś czy mnie przyjmią
-
Mnie tez to niepokoiło dlatego poszłam szybciej .Wieczorem napisałam smsa do mojego ginekologa a rano byłam na oddziale na badaniach.Szyjka zamknieta i długa.No-spy nie biorę .Mój lekarz jest ostrożny jeśli chodzi o lekarstwa ,zwłaszcza te które przenikają przez łożysko. Brałam kilka razy . Od początku ciąży mam jedno opakowanie i zostały jeszcze dwie tabletki. Oj mam nadzieję ,że dobrniemy spokojnie do końca i będziemy ciesząc się naszymi bąblami zapominać o bólach .Za to zaczniemy przyzwyczajać się do nieprzespanych nocy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
moni_c wrote:Nie wiedzą, nie widzą przyczyny. Szyjka ok, łożysko ok. Coś wspomnieli o pękniętym naczynku, ale jak to w szpitalu 10 lekarzy i każdy ma inną teorię lub w ogóle nie ma...
Mam jeszcze pytanko czy macie odczucie twardego brzucha? Bierzecie jakieś leki? -
sla.s wrote:Asi jeśli miałaś dokładne badania to możliwe, że faktycznie wszystko jest dobrze. Chociaż taki ból jest naprawde dziwny. Hm. może skoro masz nisko łożysko to styka Ci się szyjką? Ja będąc na prenatalnych badaniach usłyszałam że łożysko mam ładnie wysoko i nie styka się z szyjką więc nie powinnam odczuwać niepokojących bóli.
WCHODZIMY DZIŚ W 6 MIESIĄC -
Dziewczyny jak to jest z tymiankiem w ciąży? Zjadłam dzisiaj zupe cebulową ze sporą ilością tymianku dopiero po fakcie dowiedziałąm się ze jest w ciąży zakazany. Czy słyszałyście o tym? Faktycznie jest tak niebezpieczny? w takim wypadku co powinnam zrobic?
-
paula22 wrote:Dziewczyny mnie dopadło chyba jakieś zapalenie dziąsła bo po prawej stronie u góry mam jakby lekko zaognione i jak zaglądałam to nie jest różowe tylko trochę białe sie zrobiło. znacie jakieś domowe sposoby bezpieczne w ciąży?
dodam, że zapalenia jamy ustnej pojawiają się u mnie co jakiś czas ale w ciąży pierwszy raz mam. -
Asi wrote:Może być Ja mam takie marzenie żeby urodzić 15 .Moja córcia zaczyna ferie 20 więc mogłybyśmy spędzić dwa tygodnie we trzy bez lekcji i szkoły . A wiem ,że dla niej to też wydażenie i wolałaby w tym uczestniczyć
-
magdziunia111123 wrote:Dziewczyny jak to jest z tymiankiem w ciąży? Zjadłam dzisiaj zupe cebulową ze sporą ilością tymianku dopiero po fakcie dowiedziałąm się ze jest w ciąży zakazany. Czy słyszałyście o tym? Faktycznie jest tak niebezpieczny? w takim wypadku co powinnam zrobic?
-
Magdziunia, z tego co wiem, to należy unikać spożywania skondensowanych dawek ziół, przede wszystkim tabletek, suplementów i herbatek zawierających niektóre zioła. Trochę tymianku do zupy nie powinno zaszkodzić, po prostu wyeliminuj go z diety, podobnie jak rozmaryn, który też wg badań działa rozkurczająco.https://www.maluchy.pl/li-68384.png
-
My dziś byliśmy na badaniach połówkowych.
Z dzieckiem wszystko w najlepszym porządku i to najważniejsze
Rośnie mały pulpecik - waży prawie 500g w 22 tc
Gorzej ma się sprawa z łożyskiem Niestety - centralne przodowanie łożyska I nie wygląda na to, żeby miało się tu cokolwiek zmienić.
Zalecony jak najmniejszy wysiłek a przy jakichkolwiek nawet mega małych plamieniach od razu do szpitala i absolutnie nie dać się odesłać bez dokładnego badania usg oceniającego łożysko i dziecko.
Trochę mnie to przestraszyło - zwłaszcza jak lekarz powiedział, że przy źle prowadzonych ciążach tego właśnie rodzaju bardzo często dochodzi do komplikacji. Od razu zaznaczył, że cesarskie cięcie też musi być dobrze wykonane i nie wolno dopuścić do tego, żeby zbagatelizowano to łożysko w momencie jak się zgłoszę do szpitala na cięcie.
;oniqa lubi tę wiadomość