Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Asi Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja nie wiem czy to nie jest przez zbyt szybkie powiększanie się macicy w moim przypadku. Pierwszy poród miałam ciężki . W środku byłam mocno poturbowana i blizny ,zrosty itd mam do dzisiaj. Szybko zaczęłam "rosnąć" i na chwilę obecną mam 27 kg na + i na pewno jest to duże obciążenie . Poza tym dzidzia szleje i daje porządnie właśnie nisko od samego początku . W poniedziałek wizyta więc znów czegoś się dowiem :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_c zapalenie zrobiło mi się tez w innym miejscu niestety;/

do tego dziewczyny dziś znowu rano obudziłam się z opryszczką na ustach:(
    przecież dopiero co miałam i brałam Heviran... nie będę drugi raz stosowac bo to nie jest jakiś lekki lek i na razie tylko czosnkiem smaruje i chociaż nie jest już tak opuchnięte....

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie może od tego miewasz te bóle. Ja mam bóle pleców i czasami miednic i pupy :) Ale to spowodowane jest tym, że byłam bardzo drobna a teraz rozrastam się też na boki, zaczyna zanikać talia i kości się przesuwają. A na bóle macicy dostałam nospe forte i biore codziennie rano i wieczorem. Dziś chyba się przejdę do gin, niby wizytę mam za tydzień ale inny lekarz zasugerował żebym poszła wcześniej żeby zbadać szyjkę skoro wyszłam ze szpitala niedawno i może powinnam nadal brać luteinę. A z racji, że wole być spokojna o Mikołaja chyba to zrobię i przejdę się dziś czy mnie przyjmią :)

• Asi Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez to niepokoiło dlatego poszłam szybciej .Wieczorem napisałam smsa do mojego ginekologa a rano byłam na oddziale na badaniach.Szyjka zamknieta i długa.No-spy nie biorę .Mój lekarz jest ostrożny jeśli chodzi o lekarstwa ,zwłaszcza te które przenikają przez łożysko. Brałam kilka razy . Od początku ciąży mam jedno opakowanie i zostały jeszcze dwie tabletki. Oj mam nadzieję ,że dobrniemy spokojnie do końca i będziemy ciesząc się naszymi bąblami zapominać o bólach .Za to zaczniemy przyzwyczajać się do nieprzespanych nocy :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi Ty masz termin na 25 styczeń ja na 6 luty dzieli nas zaledwie 12 dni a ja i tak coś czuje, że jeszcze w styczniu przywitam Maluszka. Nie wiem dlaczego ale taki przeczucie mam :)

Asi lubi tę wiadomość

• Asi Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być :) Ja mam takie marzenie żeby urodzić 15 .Moja córcia zaczyna ferie 20 więc mogłybyśmy spędzić dwa tygodnie we trzy bez lekcji i szkoły . A wiem ,że dla niej to też wydażenie i wolałaby w tym uczestniczyć :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez no spy teraz nie wyobrażam sobie życia. Brzucho mięciutki, praktycznie żadnych bóli....oprócz bólu przy pępku i pod piersiami :) Ja mam termin na 31 grudnia a czuję, że dzidzia urodzi się między 12-15 grudnia ;)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to bym chciała żeby mały na świat przyszedł cały i zdrowy ale po nowym roku na pewno :)

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki. Złapałam dzisiaj dołka:(. Pochorowałam się :( całkowicie przeziębiona a do tego wszystkiego tracę głos co u mnie jest częstą i długą dolegliwością a w sobote ślub:(

jd7r1di.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny znalazłam kolejne fajne warsztaty może któraś skorzysta :)
    http://www.swiadomamama.pl/świadoma-mama-katowice

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Ja dziewczynki jestem po "połówkowym" Z dzieciątkiem wszystko dobrze, wymiary ok, jest zdrowe,to najważniejsze;) a w dodatku potwierdziło się, że to dziewczynka!!!;);)
    gratulacje ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Nie wiedzą, nie widzą przyczyny. Szyjka ok, łożysko ok. Coś wspomnieli o pękniętym naczynku, ale jak to w szpitalu 10 lekarzy i każdy ma inną teorię lub w ogóle nie ma...
    Mam jeszcze pytanko czy macie odczucie twardego brzucha? Bierzecie jakieś leki?
    mi czasami sie tak robi twardy ale to kika sekund i ze dwa razy w ciagu dnia a czasami wogole

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Asi jeśli miałaś dokładne badania to możliwe, że faktycznie wszystko jest dobrze. Chociaż taki ból jest naprawde dziwny. Hm. może skoro masz nisko łożysko to styka Ci się szyjką? Ja będąc na prenatalnych badaniach usłyszałam że łożysko mam ładnie wysoko i nie styka się z szyjką więc nie powinnam odczuwać niepokojących bóli.

WCHODZIMY DZIŚ W 6 MIESIĄC <3
    ja np łozysko mam tak jak w pierwszej ciazy na sciane tylnej ale czasami podbrzusze zaboli a od jakiegos tyg tak mnie w lewej pachwinie boli ze czasami ledwo chodze a z lózka musze sie czołgac he . ale to pewnie wiezadla bo dzidzia jest nisko

a.png
    a.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tymiankiem w ciąży? Zjadłam dzisiaj zupe cebulową ze sporą ilością tymianku dopiero po fakcie dowiedziałąm się ze jest w ciąży zakazany. Czy słyszałyście o tym? Faktycznie jest tak niebezpieczny? w takim wypadku co powinnam zrobic?

jd7r1di.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Dziewczyny mnie dopadło chyba jakieś zapalenie dziąsła bo po prawej stronie u góry mam jakby lekko zaognione i jak zaglądałam to nie jest różowe tylko trochę białe sie zrobiło. znacie jakieś domowe sposoby bezpieczne w ciąży?
    dodam, że zapalenia jamy ustnej pojawiają się u mnie co jakiś czas ale w ciąży pierwszy raz mam.
    ja uzywalam Dezafan med i bardzo mi pomogl i nie ma nic takiego w skladzie co by moglo zaszkodzic

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    Może być :) Ja mam takie marzenie żeby urodzić 15 .Moja córcia zaczyna ferie 20 więc mogłybyśmy spędzić dwa tygodnie we trzy bez lekcji i szkoły . A wiem ,że dla niej to też wydażenie i wolałaby w tym uczestniczyć :)
    ale podobne terminy ja mam na 26 stycznia

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    dziewczyny znalazłam kolejne fajne warsztaty może któraś skorzysta :)
    http://www.swiadomamama.pl/świadoma-mama-katowice
    ja 19 października ide na warszatty z mezem ;) u nas w miescie ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tymiankiem w ciąży? Zjadłam dzisiaj zupe cebulową ze sporą ilością tymianku dopiero po fakcie dowiedziałąm się ze jest w ciąży zakazany. Czy słyszałyście o tym? Faktycznie jest tak niebezpieczny? w takim wypadku co powinnam zrobic?
    ja cos słyszalam ale chyba w małych ilosciach nie zaszkodzi

a.png
    a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia, z tego co wiem, to należy unikać spożywania skondensowanych dawek ziół, przede wszystkim tabletek, suplementów i herbatek zawierających niektóre zioła. Trochę tymianku do zupy nie powinno zaszkodzić, po prostu wyeliminuj go z diety, podobnie jak rozmaryn, który też wg badań działa rozkurczająco.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na badaniach połówkowych.
    Z dzieckiem wszystko w najlepszym porządku :) i to najważniejsze :)
    Rośnie mały pulpecik - waży prawie 500g w 22 tc :)

Gorzej ma się sprawa z łożyskiem :( Niestety - centralne przodowanie łożyska :/ I nie wygląda na to, żeby miało się tu cokolwiek zmienić.
    Zalecony jak najmniejszy wysiłek a przy jakichkolwiek nawet mega małych plamieniach od razu do szpitala i absolutnie nie dać się odesłać bez dokładnego badania usg oceniającego łożysko i dziecko.
    Trochę mnie to przestraszyło - zwłaszcza jak lekarz powiedział, że przy źle prowadzonych ciążach tego właśnie rodzaju bardzo często dochodzi do komplikacji. Od razu zaznaczył, że cesarskie cięcie też musi być dobrze wykonane i nie wolno dopuścić do tego, żeby zbagatelizowano to łożysko w momencie jak się zgłoszę do szpitala na cięcie.

;oniqa lubi tę wiadomość

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ